Vorige week werd de gepensioneerde generaal David Petraeus geïnterviewd door drie verslaggevers van de Telegraph en beweerde hij dat de Russische strijdkrachten “zouden kunnen afbrokkelen” in het gezicht van het Oekraïense tegenoffensief. Mijn eerste reactie was dat dit gewoon Davids gekke gedachten waren, maar ik heb sindsdien geleerd dat een aantal hooggeplaatste Amerikaanse militairen in actieve dienst van dezelfde onmogelijke droom uitgaat. De algemene strekking is dat het Russische moreel door de vloer zakt en dat de Oekraïners heel langzaam vooruitgang boeken (één dorpje per keer) en dat het front uiteindelijk zal instorten. Het is gewoon een kwestie van tijd. Ik kan begrijpen dat een gepensioneerde als Petraeus zich aan zulke onzin overgeeft, maar het is alarmerend dat er hoge Amerikaanse militaire leiders zijn die dezelfde onzin verkondigen, schrijft Larry Johson.

Het zijn niet alleen de generaals die bidden voor tekenen dat Rusland aan het afbrokkelen is. Business Insider draagt haar steentje bij over de vermeende economische problemen die Rusland teisteren – Er zijn 5 dingen die het Westen zou kunnen doen om de worstelende economie van Rusland nog meer onder druk te zetten, zegt een denktank. De neocons bij de Atlantic Council gedragen zich als drenkelingen op de Titanic, die verwoed naar reddingsvesten grijpen:

Volgens onderzoekers van de Atlantic Council moeten de westerse landen meer doen om de Russische economie verder te verzwakken.

De denktank in de VS wees op de impact die de sancties het afgelopen jaar hebben gehad, waarbij de roebel in waarde is gedaald en de vraag in belangrijke sectoren is afgenomen…

Deskundigen zeggen dat de Russische economie het moeilijker heeft dan ambtenaren hebben gesuggereerd, en het Kremlin heeft de publicatie van belangrijke statistieken vermeden, terwijl gegevens onder de radar een veel grimmigere toekomst voor Rusland laten zien dan Poetin heeft laten doorschemeren.

Ik denk dat de schrijvers van de Atlantic Council het te druk hebben met het verzinnen van fantasieën om het laatste nieuws van de New York Times te lezen – Rusland overwint sancties om raketproductie uit te breiden, zeggen ambtenaren – NY Times

  Rusland - China zijn op dreef

De raketproductie van Moskou overschrijdt nu het niveau van voor de oorlog, zeggen functionarissen, waardoor Oekraïne de komende winter extra kwetsbaar wordt…

Voor de oorlog, zei een hoge Westerse defensieambtenaar, kon Rusland 100 tanks per jaar maken; nu produceren ze er 200.

Westerse functionarissen geloven ook dat Rusland op weg is om twee miljoen artilleriegranaten per jaar te produceren – het dubbele van de hoeveelheid die Westerse inlichtingendiensten aanvankelijk hadden geschat dat Rusland vóór de oorlog kon produceren.

Als gevolg van de push produceert Rusland nu meer munitie dan de Verenigde Staten en Europa. In totaal schatte Kusti Salm, een hoge ambtenaar van het Estse ministerie van Defensie, dat de huidige munitieproductie van Rusland zeven keer groter is dan die van het Westen.

De productiekosten van Rusland zijn ook veel lager dan die van het Westen, deels omdat Moskou veiligheid en kwaliteit opoffert in zijn poging om wapens goedkoper te maken, aldus Salm. Het kost een Westers land bijvoorbeeld $5.000 tot $6.000 om een 155-millimeter artilleriegranaat te maken, terwijl het Rusland ongeveer $600 kost om een vergelijkbare 152-millimeter artilleriegranaat te maken, zei hij.

Oekraïne, daarentegen, heeft niet langer genoeg strijdkrachten om een doorbraak in stand te houden en is volledig afhankelijk van Westerse hulp. Een van de voordelen van het analyseren zonder afhankelijk te zijn van geheime informatie is dat reguliere media en berichten op social media een vrij betrouwbare indicator zijn van de status van de strijd. Er zijn bijvoorbeeld verschillende videoclips van Oekraïense troepen die klagen over gebrek aan wapens en verschrikkelijk leiderschap. Van Russische kant heb ik nog niets vergelijkbaars gezien.

  Een oorlog met Rusland zou anders zijn dan alles wat de VS en de NAVO ooit hebben meegemaakt

Social media zijn een tweesnijdend zwaard. Het is een ideaal platform voor informatieoorlogvoering en het verspreiden van valse informatie. We zagen dat in overvloed in de eerste maand van de Speciale Militaire Operatie toen Oekraïense bronnen de video plaatsten van een onverschrokken Oekraïense piloot die verschillende Russische gevechtsvliegtuigen neerhaalde. Er was maar één klein probleempje – de video was afkomstig uit een videogame. De heldendaden van het Spook van Kiev waren fantasierijk. Ik weet zeker dat velen van u zich de voortdurende voorspellingen in 2022 herinneren dat Rusland zonder raketten en munitie kwam te zitten. Ik denk dat het laatste stuk van de New York Times een staak door het hart van die vermoeide meme heeft gestoken.

Maar social media zijn zo alomtegenwoordig dat ze nog steeds de inspanningen van elke regering om slechte informatie de kop in te drukken, kunnen overweldigen. Op de begraafplaatsen van Oekraïne verschijnen regelmatig rouwende familieleden te midden van een veld met honderden vlaggen die over pas gegraven graven wapperen. Dergelijke berichten zien we niet van Russische zijde.

Een ander gegeven is de berichtgeving van de main stream media. Ik maak er een gewoonte van om naar Sky News te kijken om te zien wat de Britten zeggen. Zes maanden geleden kon u rekenen op minstens één segment in een uitzending van een uur om 12 uur ’s middags Londense tijd, waarin het succes van de Oekraïense troepen werd geprezen en slecht nieuws werd gebracht over de slinkende inspanningen van Rusland op het slagveld. Dat is nu niet meer het geval. Sky News heeft het tegenwoordig nauwelijks nog over de oorlog in Oekraïne. Als Oekraïne naar de overwinning zou rollen, kunt u er zeker van zijn dat de Britse correspondenten enthousiast zouden zijn over het Oekraïense tegenoffensief. In dit geval gaat het spreekwoord – zwijgen is goud – niet op. De stilte over een vermeende overwinning van Oekraïne (of een Russisch leger in chaos) is veelzeggend. Er is geen goed nieuws te melden als u uw huis op een overwinning van Oekraïne hebt verwed.

  Oekraïne en het uitsterven van de mensheid

Ik raad u aan het interview met Petraeus te bekijken om een idee te krijgen van de manier waarop de pro-Oekraïne groep denkt en hoe ver zij van de realiteit afstaat.

Ray McGovern en ik hebben vandaag onze wekelijkse ronde met Judge Napolitano gedaan en deze kwesties aangesneden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het plan om Rusland op te delenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTop Poetin-Kim: Westerse hysterie kan historisch falen van westers imperialisme en criminaliteit niet verhullen
Volgend artikelDeskundigen schatten dat er al meer dan 20 miljoen doden zijn door de COVID-19 vaccinatie & meer dan 2 miljard zwaargewonden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  1. De wens iemand als ik achter zijn pc is dat Rusland, aan het einde van het veldslagseizoen, Oekraïne tot besluit van zijn ’tegenoffensief’ een flinke dreun verkoopt. Maar zo eenvoudig is het niet.

    • het lijkt mij logisch dat rusland voor nu genoegen neemt met het feit dat kiev de nazi’s de vleesmolen in stuurt, maar als die bron opdroogt of te langzaam gaat en betere wapens uit het westen onderweg gaan dan zullen ze wel een plan klaar hebben om serieus een einde te maken aan de oekraïense oorlogszucht en de westerse dreiging

  2. Het wensdenken is in het westen altijd nog hoog. De realiteit daar zijn ze altijd heel slecht in geweest. Het westen klopt constant nog op hun borst, dat zij de besten zijn in alles. Waardoor winst behalen een hogere prioriteit heeft, dan vooruitgang en efficiëntie van de productie. Daardoor worden altijd hun tegenstanders onderschat, die hun prioriteiten op vooruitgang en efficiëntie hebben gesteld boven hun winsten. Daar het westen hun legers en bewapening geprivatiseerd hebben, tegenstelling van Rusland. Zodat Rusland veel goedkoper en een hogere standaard kan nastreven, dan het westen. Alleen dat wil het westen niet zien en ontkennen dat in alle toonaarden. Dat zij op dat gebied de 2de viool moeten spelen, door hun eigen arrogantie en korte termijn denkwijzes.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in