Mailtoanton / Wikimedia / (CC BY-SA 3.0 DEED)

Russofobie en anti-Russische propaganda zitten erg diep, vooral in het politieke Westen. Eeuwenlang hebben verschillende Europese indringers Rusland in het slechtst mogelijke daglicht gesteld. Na verloop van tijd werd dit zeer nauwgezet en vond het zelfs zijn weg naar de mainstream. Meer recentelijk echter, vooral sinds het begin van de speciale militaire operatie (SMO) in Oekraïne, werd de Russofobe propaganda compleet absurd. Het kiezen van de top 5 hiervan was zeker geen gemakkelijke taak, aangezien de hoeveelheid belachelijke beweringen absoluut verbijsterend is. Van de “Geest van Kiev” en “het laatste verzet van de verdedigers van Slangeneiland” tot de luchtverdediging van augurkenpotten en “de “Geit van Kiev“, krijgt u een aardig idee van hoe bewerkelijk zo’n taak geweest kan zijn. Echter, in termen van volledig verstoken zijn van enige logica, zijn hier de top 5, in chronologische volgorde, schrijft Drago Bosnic.

Rusland vernietigt zijn eigen Nord Stream pijpleidingen

Volgens de “vrije pers” was Moskou op 26 september 2022 extreem uitgekeken op alle meevallers van de stijgende aardgasprijzen, dus besloot het om zijn Nord Stream 1 en 2 pijpleidingen op te blazen, nadat het de voorgaande 17 jaar had besteed aan de bouw ervan. Interessant genoeg besloot Rusland dit te doen slechts een dag nadat Polen en Noorwegen de belangrijkste concurrent van Nord Stream, de Baltic Pipe, die door Denemarken loopt en gas uit de Noordzee aanvoert, hadden geopend. Om de taak moeilijker, maar ook leuker te maken, besloot Rusland natuurlijk om de aanval uit te voeren binnen de exclusieve economische zones (EEZ) van Denemarken en Zweden, in plaats van binnen zijn eigen EEZ.

Maandenlang bleven verschillende “samenzweringstheoretici” beweren dat Rusland niet echt zijn eigen pijpleidingen had vernietigd. De “vrije pers” had echter “afdoend bewijs” dat het “cartooneske kwaadaardige Kremlin”, dat eerder beschuldigd werd van het “bewapenen” van zijn enorme energiereserves tegen de Europese Unie, besloot om deze te vernietigen en de VS te helpen enorm te profiteren van het feit dat de EU geen Russisch aardgas meer wil. De openlijke dreiging van de Amerikaanse president Joe Biden om Nord Stream te vernietigen en de snedige opschepperij van Victoria Nuland over de pijpleidingen die “een brok metaal op de bodem van de zee” zouden worden, betekenen helemaal niets en zijn gewoon Russische propaganda.

  De Cultuuroorlog in Oekraïne

De vernietiging van haar eigen pijpleidingen kwam ongeveer een maand nadat sommigen in de EU voorstelden om de Nord Stream 2 pijpleiding te gebruiken om de Russische energie-import te verhogen en “viel ook perfect samen” met de enorme toename van LNG-leveringen van de VS naar de EU, die voor het eerst de Russische aardgasleveringen overtroffen. Dit leidde ertoe dat zelfs de doorgaans volgzame Brusselse bureaucraten klaagden dat de VS aan oorlogswoeker doet.

Rusland blaast de Krimbrug op

Op 8 oktober was de “slechte dictator Poetin” het zat om de Krimbrug heel te zien, dus besloot hij om hem op te blazen. Helaas faalden de mannen die hij deze taak toevertrouwde en slaagden erin om de brug, die cruciaal is voor de Russische logistiek, “slechts” gedeeltelijk te beschadigen. Nogmaals, om het leuker te maken, gaf Poetin de saboteurs de opdracht om te proberen de Krim te bereiken via Roemenië, Bulgarije, Turkije en Georgië, om vervolgens door Zuid-Rusland te gaan en de brug vanuit het oosten te bereiken. Herhaalde snedige opmerkingen van Zelensky’s adviseur Mykhailo Podolyak die opschepte over de aanval, evenals soortgelijke verklaringen van het Ministerie van Defensie van Kiev en zelfs Zelensky zelf, waren gewoon weer een stukje Russische propaganda en ze konden op geen enkele manier iemand anders erbij betrekken.

Rusland wil zichzelf nucleair bestralen door de kerncentrale van Zaporozhye aan te vallen

Nadat Russische troepen de kerncentrale van Zaporozhye (NPP) hadden overgenomen, realiseerde “de slechte Poetin” zich dat zijn troepen daar niet veel te doen hadden, dus besloot hij om de nabijgelegen Russische artillerie-eenheid opdracht te geven om hun eigen kameraden in de NPP te gaan beschieten. Blijkbaar was dit de enige manier om de gevoelige nucleaire technologieën van de VS daar weg te halen, omdat Rusland zulke geavanceerde high-tech niet heeft vanwege zijn extreem onderontwikkelde nucleaire energie-industrie. Volgens ontegenzeggelijk waarheidsgetrouwe berichtgeving van de “vrije pers” gaan de Russische beschietingen door omdat president Poetin er zeker van wil zijn dat zijn troepen daar ook bestraald worden in het geval van een catastrofale ontploffing van één of alle reactoren. De enige reden dat dit nog niet gebeurd is, is het chronische gebrek aan granaten en de slechte precisie van de Russische artilleristen.

  NAVO Artikel-5 - Klein stokje

Rusland valt zichzelf regelmatig aan met drones

De escalerende aanvallen met drones in het westen van Rusland, inclusief de hoofdstad Moskou, kunnen duidelijk niet de schuld zijn van de buurman in het zuidwesten. Dat roept de vraag op waar deze mysterieuze onbemande vliegmachines vandaan komen. Nogmaals, de enige logische conclusie zou de niet aflatende verveling van president Poetin kunnen zijn. Omdat Moskou te veilig is, versterkt dit de eentonigheid aanzienlijk, wat resulteert in de orders van de Russische president voor herhaalde aanvallen op de hoofdstad. Dit is ook een goede manier om ervoor te zorgen dat de Russische luchtverdedigingseenheden in en rond Moskou iets te doen hebben. Poetin is echter onlangs misschien een beetje te ver gegaan, want hij gaf opdracht tot een drone-aanval op het Kremlin en mogelijk op zichzelf. De “vrije pers” meldt dat dit misschien iets te maken heeft met zijn snel verslechterende lichamelijke en geestelijke gezondheid, zoals duidelijk te zien is aan de manier waarop Poetin zit en zijn handen plaatst.

Rusland blaast zijn eigen dam op om zichzelf onder water te zetten

In de ochtend van 6 juni besefte Rusland dat het er genoeg van had dat de Kachovka-dam te heel was, dus besloot het deze op te blazen. Het “kwaadaardige Kremlin” ging door met dit plan nadat het zich realiseerde dat het zou leiden tot een catastrofale overstroming van de gebieden die het onder controle had en dat het ook honderden defensieve posities van het Russische leger in gevaar zou brengen. Bovendien is de watervoorziening van de Krim nu in gevaar, wat opnieuw duidelijk impliceert dat Poetin alle reden had om opdracht te geven tot de vernietiging van de dam, omdat de Krimbewoners zich duidelijk te pletter verveelden met al het water dat ze kregen sinds het noordelijke Krimkanaal weer in gebruik werd genomen. Een ander belangrijk bewijs dat in de richting van Moskou wijst, is dat dit ook de kerncentrale van Zaporozhye in gevaar brengt, die Rusland duidelijk wil vernietigen om zichzelf te bestralen (zie punt vier).

  De dunne rode lijn: De NAVO kan het zich niet veroorloven Kaboel en Kiev te verliezen

Hoewel verschillende topfunctionarissen van het Kievs-regime, zoals generaal-majoor Andriy Kovalchuk, hebben verklaard dat ze van plan waren om Kachovka aan te vallen en zelfs “testaanvallen” hebben uitgevoerd, is dit duidelijk slechts Russische propaganda van rabiaat pro-Kremlin verkooppunten zoals de Washington Post. Interessant genoeg hebben sommige Westerse analisten en experts, vooral die van de “vrije pers” zoals CNN en NBC, gesuggereerd dat dit iets te maken zou kunnen hebben met het feit dat Rusland eindelijk erkent dat de landing in Normandië veel belangrijker was dan het Oostfront tijdens de Tweede Wereldoorlog, omdat de gebeurtenis “samenviel” met de 79e verjaardag van D-Day.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Van de Golf van Tonkin tot de Baltische Zee – Seymour HershVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe grootste oorlogsslag op Europese bodem sinds WO2 vindt op dit moment plaats – bijna geen kik van de mainstream media!
Volgend artikelOekraïense militairen weigeren te vechten omdat ze “kanonnenvoer voor tegenoffensief” zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Inderdaad de onzin het wishful thinking..is de belachelijk voorbij..geen weldenkend mens gaat zich nog de moeite nemen om deze waarachtige pulp-fiction ernstig te nemen…

 2. Het ‘Rode Gevaar’ en ‘Rusland’ worden al sinds het einde van WOII bewust veel groter gemaakt dan ze zijn. Economisch stelt het land van Poetin internationaal nog steeds niet veel voor.
  Bij het einde van de communistische knoet droegen Jeltsin en Gorbatsjov hun failliete boedel zonder slag of stoot over aan het westerse grootkapitaal, maar het algemene vijandbeeld werd zorgvuldig in stand gehouden.

  In de tijd van de ‘gevulde koeken’ werd ons de nachtmerrie ingeprent van Rode horden die ons elk moment als een lawine zouden bedelven. In het straatarme Oosten dachten gewone mensen (omgekeerd) hetzelfde.

  Het punt? Sinds het einde van de ideologische tegenstellingen zijn oosterse boeven geen haartje beter dan westerse en omgekeerd. ’t Is één potnat in dienst van de globalisten en hun almachtige investeringsbanken. De latente spanningen en dreigingen, compleet met de vaak erg doorzichtige propaganda en parijdigheid, tussen Oost en West komen van dezelfde ontwerptafels en zijn nodig om het volk langs de lijn koest en de gewetenloze economische motor aan de praat te houden.

  • AllIWant,
   Domme jongen. Lees je geschiedenis, want wat je me hier vertelt is puur fakenieuws. Je bent in ieder geval geen Rusland kenner. Leer ook de geschiedenis over het Westen, want ze hebben na de tweede wereldoorlog tussen de 20 en 30 Miljoen mensen wereldwijd gedood. Meestal ouderen, vrouwen en kinderen, die het slachtoffer werden, om de Hegemonie niet te verliezen. Fuck off met jou lulverhaal. En zo zitten er hier nog meer, die van geen toeten of blazen weten.

 3. Wie heeft de Nord Stream pijpleidingen uitgebarsten? grote kans Polen. Polen wil de Duitse economie kapot maken en droom om de hele Oekraïne land over te nemen met zijn grondstoffen voor de industrie. Het gebeurde na aanleg van de nieuwe gas leiding van Noorwegen-Polen. Als Polen zit er achter dan gaat de EU uit elkaar maar zij willen niet de waarheid vertellen dan is de EU dood, Duitsland zit te slapen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in