Burgemeester Vitaly Klitschko van Kiev heeft voorspeld dat de 3 miljoen inwoners van de hoofdstad van Oekraïne een zeer moeilijke winter tegemoet gaan. Ambtenaren hebben een plan op tafel gelegd voor een massale evacuatie wegens schade aan de energie-infrastructuur, bericht Warnews24/7.

Hiermee bereiken de Russen een belangrijk doel: de geleidelijke evacuatie van Kiev, die gepaard gaat met een nieuwe Russische aanval van de kant van Wit-Rusland.

Oekraïense burgers worden gedwongen de hoofdstad van het land te ontvluchten omdat de energie-infrastructuur letterlijk uit elkaar is gevallen en de situatie uitzichtloos is. Als dit wordt bereikt, wat nu onvermijdelijk lijkt, dan heeft Generaal Surovkin een belangrijke stap gezet om Kiev in te nemen.

Dit zal worden gevolgd door een luchtaanval op de Oekraïense hoofdstad en vervolgens een grote grondoperatie.

“Dit is de ergste winter sinds de Tweede Wereldoorlog,” zei Klitschko tegen de Duitse tabloid Bild, volgens een bericht in de krant van vandaag.

De stad moet zich voorbereiden op het “worst case scenario” van grootschalige stroomuitval en zeer lage temperaturen, en zelfs de evacuatie van een deel van de bevolking, aldus Klitschko, die er haastig aan toevoegde “maar dat willen we niet.”

Vitaly Klitschko beschuldigde de Russische president Vladimir Poetin ervan dat hij de inwoners van Kiev probeert te dwingen de stad te ontvluchten door infrastructuur te bombarderen.

Poetin probeert “mensen bang te maken, ze te laten bevriezen, zonder licht” om zijn Oekraïense tegenhanger Volodymyr Zelensky onder druk te zetten, zei de burgemeester van Kiev.

“Maar daar zal geen sprake van zijn. Ik heb de indruk dat de mensen bozer en vastberadener zullen worden. We zullen niet sterven of weglopen zoals Poetin wil,” benadrukte hij.

  Elon Musk verhindert dat Oekraïne satellieten gebruikt voor oorlogsdoeleinden

Ook vroeg hij Duitsland om naast wapens en munitie zo snel mogelijk generatoren, beschermende kleding en diverse humanitaire artikelen te sturen.

Zal Kiev de moeilijkste winter sinds de Tweede Wereldoorlog doorkomen?

De burgemeester van Kiev vertelde Politico dat Rusland “Oekraïne wil zonder Oekraïners” en voegde eraan toe dat zijn landgenoten zich moeten verzetten. “Ze willen ons bevriezen, onze elektriciteit, verwarming en generatoren vernietigen,” aldus Klitschko.

“Ze doen alles om Oekraïners te verwijderen, maar dit zijn onze huizen, onze steden, en we willen niet weg,” voegde hij eraan toe.

De Russische bombardementen hebben de vrees voor een nieuwe golf van vluchtelingen naar het westen van Oekraïne en de landen van de Europese Unie versterkt, maar Klitschko benadrukt dat het moreel in de hoofdstad hoog blijft.

Klitschko probeerde ook zijn eigen opmerkingen en die van andere Oekraïense functionarissen eerder deze maand te verduidelijken door te benadrukken dat hij geen van de meer dan drie miljoen inwoners van Kiev wil zien vertrekken of vluchten.

Functionarissen, waaronder Roman Tkachuk, veiligheidsdirecteur van het gemeentebestuur van Kiev, stelden een massale evacuatie in het vooruitzicht bij een volledige stroomuitval. Later trok Tkachuk zijn verklaringen echter weer in.

In het ergste geval, als de hoofdstad van Oekraïne zonder warmte komt te zitten als gevolg van Russische luchtaanvallen op het elektriciteitsnet en “als we geen water en elektriciteit kunnen leveren”, zal ik de mensen vragen te overwegen te verhuizen naar huizen in dorpen en districten rond Kiev waar ze wel water en warmte hebben,” zei hij.

Dit is Klitschko’s worst-case scenario, en hij waarschuwt stadsbewoners dat als ze niet willen vertrekken, “ze voorbereid moeten zijn” en ervoor moeten zorgen dat ze voldoende drinkwater en batterijen hebben opgeslagen om mobiele telefoons en andere reeds elektrische apparatuur op te laden.

  Soros' toespraak in Davos: Startsein voor Wereldoorlog III

Voorbereidingen voor de strengste winter – Ze willen luchtverdedigingssystemen

Gekleed in een groen camouflage-uniform met zijn kogelvrije vest in een hoek op een bureau vol boksen memorabilia en modellen voor toekomstige stadsgebouwen, zei Klitschko dat Kiev duizend centra heeft voorbereid – voornamelijk scholen en kleuterscholen – om bewoners te beschermen in geval van ernstig slecht weer.

Er zijn houtkachels en generatoren gekocht om de onderkomens te verwarmen, hoewel de scholen zijn gekozen omdat sommige al over onafhankelijke warmtebronnen beschikken.

Ook worden voedsel, water en medische voorraden opgeslagen.

De stad heeft al ongeveer de helft van haar energiecapaciteit verloren door Russische raketaanvallen en er zijn gebieden die te kampen hebben met geplande black-outs.

De meeste gebieden hebben geen straatverlichting – onderdeel van een poging om de energiebehoefte te verminderen.

Klitschko presenteert een lijst met artikelen die Kiev van Oekraïense westerse bondgenoten nodig heeft om de winter door te komen: generatoren, slaapzakken, warme kleren, matrassen.

Maar bovenal benadrukt hij dat Oekraïne meer luchtverdedigingssystemen nodig heeft om het luchtruim volledig te blokkeren en de doorgang van raketten of drones te verhinderen. “We moeten het luchtruim boven onze hoofden beschermen,” zei hij.

Hij beschreef de operatie van Rusland om het elektriciteitsnet plat te leggen als een daad van terrorisme. In Kiev troffen de Russische aanvallen ook het historische centrum “in de buurt van onze centrale universiteit en speeltuinen,” zegt hij boos.

“En daarom moeten we nu meteen de lucht boven het hoofd van onze burgers beschermen en daarom hebben we onmiddellijk meer luchtverdedigingssystemen nodig,” zei hij. Op de vraag of het Amerikaanse Patriot-systeem daar ook onder valt, antwoordde hij: “Ja, natuurlijk. We zouden heel blij zijn.”

En Klitschko herhaalde ter afsluiting van zijn interview over de bedoelingen van de Russische invallers:

  Wat is Poetin nu van plan? 400 nieuwe gevechtsvliegtuigen klaar voor opstijgen aan de grens met Oekraïne - UPDATE: Russische tanks verzamelen zich bij Kherson (Video)

“Ze willen dat mensen depressief worden en weggaan. En weet je wat interessant is? Niemand gaat weg. Ze bereiken hun doelen niet. Na de raketaanvallen zijn de mensen niet depressief, ze zijn boos en klaar om te vechten.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin over het Westen: “Zij hebben al verloren”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom haten Amerikanen Poetin?
Volgend artikelTucker Carlson: “Het is tijd dat we praten over het pedofilieprobleem binnen de elite”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

29 REACTIES

 1. Geen compassie met die POW executerende nazi’s in Kiev. Als zij maar niet naar Nederland komen, er zijn er al veel te veel en we hebben ook nogal wat woestijnnazi’s te onderhouden.

  • Gij hebt ook het verstand van een vis zeker na zo een reactie, nazi’s waar halen jullie dat van idioot poetin? Uw vriend Poetin overleefd deze oorlog niet geloof het maar zeker de massamoordenaar,nog een maand of 4 en Poetin is verleden tijd.Groetjes.

   • Zeker blind en doof gerboren fonske.
    De nazi,s zijn aan de macht in oekrinaziland.
    Tijd om dat ongedierte uit te roeien en laat de heer Poetin nou dat net van plan zijn.
    Als hij daar klaar is, graag ook een bezoek aan de nazi,s in brussel,parijs,londen, den haag,berlijn,oslo,kopenhagen,wenen,rome,bern(en neem davos meteen mee)madrid,lissabon,en nog wat klein grut.
    Winter is coming en ze mogen wat de vrije mensheid betreft allemaal kapotvriezen daar in oekrinaziland en de vele meelopers.

    • henbob, fons en politiek profeet allemaal tribe…….

     99 procent van de oekraiense regering is tribe

     ze kvetchen onderling met elkaar

   • Hoi Fons,
    Pilletjes vandaag weer vergeten? Lullig gevoel hè, zo’n aanvalletje van cognitieve dissonantie? Hebben mijn prikkende en boosterende buren ook zo’n last van.

    Poetin houdt zich altijd netjes aan het internationale recht, dat zou je geweten hebben als je had opgelet. Het westen en NAVO hebben zich daar nog nooit aan gehouden. Ook afspraken of contracten houden wij ons nooit aan en omdat de Russen zich daar nu uiteindelijk bij neergelegd hebben, na dertig jaar hopen op verbetering, is de beer los.

    Poetin is dus niet verleden tijd, maar de EU, onze welvaart, de NAVO en ook de USA zijn dat wel. Ga maar vast houtjes hakken of sprokkelen want het gaat een lange koude winter worden zonder dat goedkope en betrouwbare Russische gas wat je door westerse politici en WEFfers door de neus is geboord.

    Groetjes terug

 2. “De burgemeester van Kiev vertelde Politico dat Rusland “Oekraïne wil zonder Oekraïners””

  LOL, zoals Oekraïne de Donbass wil zonder de etnische Russen.
  Zoals de waard is vertrouwd deze zijn gasten…

 3. Een berichtje uit de software-scene

  Vanwege de moeilijke situatie in het thuisland van Maxim, de stad Kherson, en vanwege het gebrek aan toegang tot internet, is het werk aan repacks tijdelijk opgeschort.

  Sinds de 22e is het internet overal in de stad verdwenen. Laten we hopen dat dit niet lang gaat duren.

 4. Een van de daders die nu wéér in het zadel zit in Israël

  Vergeet nooit de transcriptie van de clandestiene opname van Netanyahu in Fink’s Bar in Jeruzalem in 1990, die werd bijgewoond en gecertificeerd door verschillende inlichtingendiensten. Tijdens deze bijeenkomst in Finks sprak Netanyahu moedig zijn bereidheid uit om Amerika aan te vallen in een aanstaande grote geënsceneerde terreuraanval, en vervolgens de moslims de schuld te geven en Amerika te manipuleren om een ​​nieuwe oorlog voor Israël te voeren. Het transcript is als volgt:

  “ Als we betrapt worden, zullen ze ons gewoon vervangen door personen van hetzelfde kaliber. Dus het maakt niet uit wat je doet, Amerika is een Gouden Kalf en we zullen het leegzuigen, in stukken hakken en stuk voor stuk verkopen totdat er niets meer over is dan ’s werelds grootste verzorgingsstaat die we zullen creëren en controleren .

  Waarom? Omdat het Gods wil is en Amerika groot genoeg is om de klap op te vangen, zodat we het opnieuw en opnieuw kunnen doen. Dit is wat we doen met landen die we haten. We vernietigen ze heel langzaam en laten ze lijden omdat ze weigeren onze slaven te zijn .

   • Frank november 23, 2022 at 21:19

    Mij niet gezien, altijd al slechte gevoelens gehad over die lieden daar met hun overdreven chutzpah daardoor vervreemden zij zich van een groot gedeelte van de wereld.

 5. Beste Mensen

  Allemaal de schuld van Europese en Amerikaanse Machthebbers en de aller Rijksten van aldaar
  Immers wie Leveren er Wapens aan èèn partij kiezend land om die naar de Filistijnen te helpen ?
  Niet de Burgers van die landen
  Helaas worden wel alles zware lasten gedwongen gedragen door de onderkant van de bevolking van die landen
  De minima’s worden het zwaarst belast
  Die Criminele Rijken grijpen hierbij hun kans en slaan extra hun slag
  Die lachen zich krom om de Domme Massa
  Goedgelovigen
  Juist Ja

  Zorro , Robbin Hood , Sancho Pantser waar blijft U Allen

  Zal er iemand opstaan voor de Zwakkeren
  AlstUblieft

  Dank U

 6. Iemand moet Klitschko ervan zien te overtuigen dat deze oorlog meer behelst dan een ordinaire bokswedstrijd. Zelfs hij zal toch moeten begrijpen dat alleen al door de macht van het getal Oekraïne geen schijn van kans is. De onderhandelingstafel of ze zijn allemaal de sigaar.

 7. Het leuke is dit: De Snuiver was zo vaak op tv, dat iedereen zijn gore smoel kent.
  Als hij van zijn gestolen geld wil “genieten”moet ie wel naar een onbewoond eiland; want zou hij vluchten–wat hij zeker zal doen als hij niet eerst vermoord wordt–zal de FSB hem opsporen…..

  Poetin zal alles overleven; zelfs als er een WO3 komt.
  Maar hij zal ook de Oekraine zuiveren van nazi’s. veel zullen of tegen de muur eindigen, of een langszame dood krijgen; b.v. die grapjassen die POW martelden of afmaakten.
  Kan niet langszaam of pijnlijk genoeg zijn.

  Voor de kleine vissen: kan altijd een gulag in Siberie geopend worden, waar ze jaren en jaren kunnen zitten.

 8. Als ze nu beginnen, hebben ze 5 weken iedere dag volop werk om bewoners eruit te krijgen.
  En waar ermee heen? Madurodam?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in