Waarom Noorwegen? In mijn verslag van de beslissing van de Biden-regering om de Nord Stream-pijpleidingen te vernietigen, waarom vond een groot deel van de geheime planning en training voor de operatie plaats in Noorwegen? En waarom waren er hoogopgeleide zeelieden en technici van de Noorse marine bij betrokken? schrijft Seymour Hersh.

Het eenvoudige antwoord is dat de Noorse marine een lange en duistere geschiedenis heeft van samenwerking met de Amerikaanse inlichtingendienst. Vijf maanden geleden resulteerde die samenwerking – waarover we nog steeds weinig weten – in de vernietiging van twee pijpleidingen, op bevel van president Biden, met nog nader te bepalen internationale gevolgen. En zes decennia geleden, zo vertellen de geschiedschrijving van die jaren, raakte een kleine groep Noorse zeelieden verstrikt in een presidentieel bedrog dat leidde tot een vroeg – en bloedig – keerpunt in de Vietnam-oorlog.

Na de Tweede Wereldoorlog investeerde het altijd voorzichtige Noorwegen zwaar in de bouw van grote, zwaarbewapende snelle aanvalsboten om zijn 2250 kilometer lange kustlijn van de Atlantische Oceaan te verdedigen. Deze schepen waren veel effectiever dan de beroemde Amerikaanse PT-boot die in menig naoorlogse film werd verheerlijkt. Deze boten stonden bekend als de “Nasty-class”, vanwege hun krachtig geschut, en sommige werden verkocht aan de Amerikaanse marine. Volgens berichten in Noorwegen bekenden begin 1964 ten minste twee Noorse matrozen hun betrokkenheid bij door de CIA geleide clandestiene aanvallen langs de kust van Noord-Vietnam. Volgens andere berichten, die nooit zijn bevestigd, werden de Noorse patrouilleboten bemand door Noorse officieren en bemanningsleden. Wat niet ter discussie stond, was dat het Amerikaanse doel was druk uit te oefenen op de leiders in Noord-Vietnam om hun steun aan de anti-Amerikaanse guerrilla’s in Zuid-Vietnam te verminderen. De strategie werkte niet.

Niets van dit alles was destijds bekend bij het Amerikaanse publiek. En de Noren zouden het geheim tientallen jaren bewaren. Het dodelijke kat-en-muisspel van de CIA leidde tot een mislukte aanval op 2 augustus 1964, toen drie Noord-Vietnamese kanonneerboten twee Amerikaanse torpedobootjagers – de USS Maddox en de USS Turner Joy – confronteerden op een groot stuk betwist water dat bekend staat als de Golf van Tonkin en dat zowel Noord- als Zuid-Vietnam omsloot.

  Ze logen over Afghanistan. Ze logen over Irak. En ze liegen over Oekraïne

Twee dagen later, terwijl de torpedobootjagers nog intact waren, meldde de commandant van de Maddox per telegram aan zijn superieuren dat hij was aangevallen met torpedo’s. Het was vals alarm en hij trok de melding snel weer in. Maar de Amerikaanse inlichtingendienst – onder druk van minister van Defensie Robert McNamara, die het werk van president Johnson deed – keek de andere kant op toen McNamara het tweede telegram negeerde en Johnson het Amerikaanse publiek vertelde dat er bewijzen waren dat Noord-Vietnam een Amerikaanse torpedobootjager had aangevallen. Johnson en McNamara hadden een manier gevonden om de oorlog naar Noord-Vietnam te brengen.

De nationale televisietoespraak van Johnson op de avond van 4 augustus 1964 is huiveringwekkend in zijn leugenachtigheid, vooral als men weet wat er zou komen.

“Deze nieuwe daad van agressie,” zei hij, “rechtstreeks gericht tegen onze eigen troepen, maakt ons allen in de Verenigde Staten opnieuw duidelijk hoe belangrijk de strijd voor vrede en veiligheid in Zuidoost-Azië is. Agressie door terreur tegen de vreedzame dorpelingen van Zuid-Vietnam is nu gepaard gegaan met openlijke agressie op volle zee tegen de Verenigde Staten van Amerika.”

De publieke woede zwol aan en Johnson gaf toestemming voor de eerste Amerikaanse bombardementen op het noorden. Een paar dagen later nam het Congres de Golf van Tonkin resolutie aan met slechts twee tegenstemmen, waardoor de president het recht kreeg om Amerikaanse troepen in te zetten en militair geweld te gebruiken in Zuid-Vietnam op elke manier die hij wilde. En zo ging het de volgende elf jaar door, met 58.000 Amerikaanse doden en miljoenen Vietnamese doden in het vooruitzicht.

  VS-geleide NAVO verdrinkt Oekraïne in een bloedbad

De Noorse marine, als trouwe bondgenoten in de Koude Oorlog, hield zich stil en verkocht in de daaropvolgende jaren, volgens verdere berichtgeving in Noorwegen, nog achttien van hun Nasty Class patrouilleboten aan de Amerikaanse marine. Zes ervan werden vernietigd in de strijd.

In 2001 publiceerde Robert J. Hanyok, historicus bij de National Security Agency, Skunks, Bogies, Silent Hounds, and the Flying Fish: The Gulf of Tonkin Mystery, 2-4 August 1964, een definitieve studie van de gebeurtenissen in de Golf, met inbegrip van de manipulatie van de inlichtingen over signalen. Hij onthulde dat 90 procent van de relevante intercepties, waaronder die van de Noord-Vietnamezen, uit de eindrapporten van de NSA over het treffen waren weggelaten en dus niet waren verstrekt aan de commissies van het Congres die later onderzoek deden naar het misbruik dat Amerika dieper in de Vietnamoorlog leidde.

Dat is het openbare verslag zoals het er nu uitziet. Maar, zoals ik heb vernomen van een bron in de Amerikaanse inlichtingengemeenschap, is er veel meer te vernemen. De eerste lichting Noorse patrouilleboten, bedoeld voor de niet-verklaarde oorlog van de CIA tegen de Noord-Vietnamezen, telde er in werkelijkheid zes. Ze landden begin 1964 op een Vietnamese marinebasis in Danang, 135 kilometer ten zuiden van de grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam. De schepen hadden Noorse bemanningen en Noorse marineofficieren als kapiteins. De verklaarde missie was om Amerikaanse en Vietnamese zeelieden te leren hoe ze de schepen moesten bedienen. De schepen stonden onder controle van een lange reeks door de CIA geleide aanvallen op kustdoelen in Noord-Vietnam. De geheime operatie werd gecontroleerd door de Joint Chiefs of Staff in Washington en niet door het Amerikaanse commando in Saigon, dat toen onder leiding stond van legergeneraal William Westmoreland. Die verschuiving werd essentieel geacht omdat er nog een ander aspect van de niet-verklaarde oorlog tegen het Noorden heilig was. US Navy SEALs kregen de missie toegewezen met een lijst van veel agressievere doelen met hoge prioriteit, waaronder zwaar verdedigde Noord-Vietnamese radarinstallaties.

  Na het bezoek van Biden: Nu spreekt Zelensky van Derde Wereldoorlog

Het was een geheime oorlog binnen een geheime oorlog. Mij werd verteld dat ten minste twee SEALs in een hinderlaag liepen van de Noord-Vietnamezen en ernstig gewond raakten in een vuurgevecht. Beide mannen slaagden erin de kust te bereiken en werden uiteindelijk gered. Beide mannen kregen in het geheim de Medal of Honor, Amerika’s hoogste onderscheiding.

Er waren ook veel minder dramatische bewegingen naarmate de oorlog zich ontrafelde. Op een later tijdstip werd besloten vleermuizen te bewapenen met brandgevaarlijke apparaten en ze door de lucht te laten vallen boven gebieden van groot belang in het zuiden. Het loslaten gebeurde op grote hoogte, en de vleermuizen vroren snel dood.

Dit stukje topgeheime en tot nu toe onbekende geschiedenis roept bij deze verslaggever een voor de hand liggende vraag op: wat weten we nog meer niet over de geheime operatie in Noorwegen die leidde tot de vernietiging van de pijpleidingen? En is er iemand in de Senaat en het Huis, of in de Amerikaanse pers, geïnteresseerd in het uitzoeken wat er aan de hand was en wat we nog meer niet weten?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De erfenis van Madeleine Albright leeft voort als valse vlag aanslagen en nepnieuws die rechtstreeks uit het Joegoslavische oorlogshandboek komenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBritse tuinbouwkassen sluiten vanwege hoge energiekosten – 40 procent van Glastuinbouw Nederland groep draait met verlies
Volgend artikel“Rantsoenering” is de nieuwe slogan van de globalisten die schaarste normaliseren in de aanloop naar een geïnduceerde ineenstorting
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Draait uiteindelijk allemaal om ultra zware criminaliteit 💰 in geheime organisaties
  Verpakt in mooie pakken en babbels
  Voor rooftochten wereldwijd.
  Met aanhangers wereldwijd , zie de Corona hype drijvers in Nederland
  Uw buren, collega’s bv 🥳

  • Mooi weer praten, is op ingestudeerd, evenals performance.
   Hoeveel geweten heeft iemand door willens en wetens aan te jagen op een experimenteel vaccin.
   Of in functie 🩺 zijn klep dichthoud
   Lijst is een begin.

 2. Bijzonder dat telkens vlak na een staatsgreep door de deepstate de usa militair agressief in andere landen ingrijpt.

  De moord op JFK in 1963 en de verkiezingsfraude in 2020.

 3. Dit dan lees vooral het laatste deel, ik wist dat niet… vooral van dat relocation and why destijds.

  “Ukrainians must resolve this war with the support of the United States”
  During the 2016 presidential race, US Democratic candidate Hillary Clinton pulled out a surprise number. Asked by an ABC News host about the country’s future, she replied that the United States cannot ignore the significant deterioration in the geophysical situation in the Yellowstone National Park area, which threatens the very existence of North America.

  According to Mrs. Clinton, there is very little time left, and, therefore, it is necessary to more carefully consider the issue of transferring American statehood to European territory. The main option should be considered resettlement to the territory of Ukraine, the climatic conditions of which are most favorable for American citizens, but due to certain circumstances, the solution of this issue is in danger of failure.

  “We should not, because of the position of Russia, give up this territory as the most favorable for the American relocation and will continue to coordinate international pressure to return Crimea to a single territorial space as of February 2014. In addition, it is necessary to carry out preliminary work on the inclusion in the future European United States of the territories of several Eastern European states – Poland, Hungary, Romania and the Baltic countries. In this way, we can expand the necessary living space so as not to feel cramped and have the prospect of further industrial and economic development, ” Clinton said.

  meer>

  https://www.theinteldrop.org/2023/02/28/hillary-clinton-jake-sullivan-and-yellowstone/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in