De Russische president, Vladimir Poetin, benadrukte in een toespraak voor toehoorders binnen en buiten Oekraïne dat hij “niet zal toestaan ​​dat een 1917 opnieuw gebeurt”, eraan toevoegend dat “we ons vaderland zullen verdedigen zoals onze heroïsche voorouders”, bericht Warnews24/7.

Hij zei specifiek:

“Als we in februari geen actie hadden ondernomen, was alles voor ons hetzelfde of zelfs erger geweest. De situatie in Oekraïne was gevaarlijk, dodelijk voor Rusland en moorddadig voor het Oekraïense volk.

En dat zien we zelfs in de aard van de vijandelijkheden: het is gewoonweg verbazingwekkend wat daar gebeurt. In het algemeen is het alsof er geen Oekraïners zijn, alsof ze in een oven worden gegooid,” zei de Russische president en voegde eraan toe:

“Rusland heeft Oekraïne en zijn bevolking altijd met respect en warmte behandeld, en dat is ook nu zo, ondanks de huidige tragische confrontatie.”

Zoals de Russische president toegaf, “zijn de gebeurtenissen in Oekraïne moeilijk en bitter, omdat het in feite een burgeroorlog is. Hetzelfde gebeurde na de omwentelingen van 1917.”

Over infiltranten…

“Net als in 1917 streefden de infiltranten en westerlingen hun eigen belangen na, verzwakten en ontmantelden ze het historische Rusland. En nu, aan de andere kant, leveren buitenlanders voortdurend wapens aan Oekraïne en vervoeren eze huurlingen daarheen.

Ze zijn absoluut meedogenloos.

Op hun kosten bevorderen zij hun geopolitieke doelen, die niets te maken hebben met de belangen van het Oekraïense volk. Zij hebben ook tot doel Rusland te verzwakken, te ontmantelen en te vernietigen.

Deze inspanningen worden voortgezet. Ze liggen aan de basis van de gebeurtenissen in Oekraïne. Wij zullen dit nooit toestaan.

Wij zullen ons vaderland verdedigen zoals onze heldhaftige voorouders deden,” besloot het Russische staatshoofd.

  Directe militaire confrontatie tussen Rusland en de NAVO: Honderden M1A2 Abrams en Leopard 2 tanks rijden Oekraïne binnen - WWIII-scène

Poetin noemde het zijn plicht “het volk te beschermen dat al acht jaar lang het slachtoffer is van intimidatie en genocide door het regime in Kiev.”

Volgens de Russische president is het uiteindelijke doel van de operatie de bevrijding van Donbass en het scheppen van voorwaarden die de veiligheid van Rusland zelf garanderen.

Dat wil zeggen, volledige desintegratie van het huidige Oekraïne.

Bovendien beschuldigde Poetin, in antwoord op vragen over de geschiedenis, de westerse rijken ervan Afrikaanse landen tijdens de koloniale periode te hebben beroofd. Poetin prees het moderne India omdat het veel potentieel heeft.

Hij zei ook dat Rusland zich onderscheidt door zijn unieke cultuur.

“Het was een uiterst absolute historische noodzaak”

“Het besluit van Rusland om de speciale militaire operatie in Oekraïne te starten was niet gemakkelijk, maar het werd noodzakelijk en de Russische president Poetin had gezien de omstandigheden geen keuze,” aldus Magomedsalam Magomedov, plaatsvervangend hoofd van de Russische presidentiële administratie, op donderdag (3/11/2022).

“De openlijke ondersteuning en bevordering van de neonazistische ideologie, de snelle militarisering van Oekraïne, de constante uitdagingen om Russische gebieden te annexeren, een groeiende bedreiging voor onze nationale veiligheid en stabiliteit lieten onze president Poetin geen andere keuze dan de speciale militaire operatie te starten,” zei Magomedov op het 3e Russische forum “Volkeren van Rusland”.

“Dit was geen gemakkelijke beslissing, maar het was een uiterst absolute historische noodzaak, in de eerste plaats voor de toekomst van ons land, onze kinderen en kleinkinderen,” vervolgde hij.

Magomedov zei dat “dit besluit wordt gesteund door de overweldigende meerderheid van het Russische volk.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Eerste sneeuw bereikt Oekraïne; Europa gaat een koude, donkere, (dodelijke) winter tegemoetVolg Frontnieuws op Telegram

  Poetin in Sint-Petersburg: "Zelensky is de schande van het Joodse volk"

Lees meer over:

Vorig artikelDe geavanceerde Lancet-UAV van Rusland blijft op het hele slagveld zware materiële verliezen toebrengen aan de Oekrainse strijdkrachten (Video’s)
Volgend artikelLuidsprekers: “Verlaat de stad VÓÓR 7 november”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Landen die vrijwel dezelfde taal spreken, mooi bij elkaar houden.
  Dat voorrang op landen die verdeeld worden door bijvoorbeeld economie.

  Dus succes toegewenst voor Rusland.

 2. De wereldorde van de Rottsschild, Rockefeller moer vernietigd worden. Veel Joden die in die maffiabende zitten.
  Israël huisvest veel Ukraine Joden, militairen, welke het land verdedigen. De ultra orthodoxe wil niet in het leger, daarom is Israël pro Ukraine.
  De top van de wereldorde is Joods en dient aangepakt te worden.
  De USA en de VK zijn smeerlappen. De sabotage Nordstrom en Sevastopol gedaan door de Britse inlichtingen met in de hoofdrol Liss truss, welke weer moest aftreden.

 3. Putin zegt volgens mij niks over Joden, hij is duidelijk en komt op voor de Russisch sprekende in Oekraïne, het gaat om miljoenen mensen, door acties van die Azov Oekri’s zijn tussen de 14.000 en 15.000 van die Russisch sprekende omgekomen, omdat je Russisch spreekt, kan het nog idioter, zij wilden met rust gelaten worden en bij de Federatie komen van de Russen juist door het gedrag van die Nazi’s, dus tja wat joden hier mee te maken hebben lees ik nergens over hoor bij Putin, moge zij zegevieren over de Nazi Oekri’s net als zij deden op Duitsland, voor minder gaan we niet!!!!

 4. Ik herinner mij dat een bezoeker op Frontnieuws er melding van maakte dat de websites welke de HOLODOMOR beschreven uit de lucht zijn gehaald (((……))).

  Steeds opnieuw wordt de Holocaust uit de kast gehaald zonder dat ze zelfs hoeft te worden afgestoft, maar de Holodomor… wie heeft dat ooit tijdens de geschiedenislessen behandeld zien worden? Ik niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in