Het vliegdekschip USS Harry S. Truman (CVN-75) van de Amerikaanse marine onderweg in de Atlantische Oceaan op 11 september 2018. © U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Thomas Gooley (Public Domain)

De Amerikanen vrezen echter dat, zodra de eerste F-18 jachtvliegtuigen in het Oekrainse luchtruim zijn, de Kinzhals het vliegdekschip zullen treffen. De US Aircraft Carrier Strike Group (AUG) “Harry Truman” heeft bezoek gekregen van de US Secretary of the Navy Carlos del Toro. Op het vlaggenschip legde hij een schokkende verklaring af: “De missie is, in feite, precombat.” met andere woorden, de AUG wacht op Biden’s bevel om een no-fly zone boven Oekraïne in te stellen. De voormalige Cubaan, die hoofd van de Stars and Stripes Fleet is geworden, heeft dit verteld aan de Amerikaanse krant Politico, waarvan de correspondent ook aan boord is geweest van het 20 verdiepingen tellende nucleaire vlaggenschip van de aanvalsgroep, dat op dit moment in het noorden van de Ionische Zee gestationeerd is, schrijft Veteranstoday.com.

Het is duidelijk dat Carlos del Toro daarmee het moreel van de mobiele luchtmachtbasis opkrikt, hoewel Biden herhaaldelijk heeft gezegd dat hij niet zal ingrijpen in het conflict in Oekraïne, uit vrees voor een nucleaire apocalyps. Maar de Amerikanen geloven, is jezelf niet respecteren.

“Er zijn vandaag heel wat Russische schepen en onderzeeërs in de Middellandse Zee, en daarom is het belangrijk dat de NAVO even sterk aanwezig is om hen af te schrikken,” zei de Amerikaanse minister van Marine, en hij voegde eraan toe: “Het enige wat Poetin begrijpt, is kracht.” Volgens hem is “de missie om niet alleen aan Rusland, maar ook aan de Amerikaanse NAVO-bondgenoten te laten zien dat, ondanks het gebrek aan bereidheid om namens Oekraïne deel te nemen (aan het conflict in Oekraïne – red.), dit een andere zaak is.”

Dit werd gevolgd door een uitleg over wat de voormalige Cubaan bedoelde met “een andere zaak.” Het blijkt dat “Amerika terug is.” De lezers hebben de sierlijke taal van Carlos del Toro echter niet echt begrepen, want de hegemoon is de afgelopen 20 jaar nergens heen gegaan. Niet te tellen hoe vaak Washington zijn AUG’s de wereld heeft rondgevaren, door de Chinezen, de Koreanen, al doende de Irakezen, de Perzen, de Syriërs te bedreigen, en dan nu, de “no-fly zone boven Oekraïne”.

  "Dit land zal verdwijnen" - Medvedev dreigt Polen met vernietiging

Hier moeten wij even terugkomen op de geschiedenis van het huidige optreden van “Harry Truman” in de Middellandse Zee. Precies voor het nieuwe jaar gaf de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin deze AUG opdracht om tot nader order in de buurt van Griekenland te blijven, en niet via het Suezkanaal naar het Midden-Oosten te gaan, zoals eerder de bedoeling was. Vervolgens verklaarde het Pentagon zijn beslissing met het feit dat “dit nodig is om de [bange] Amerikaanse bondgenoten en partners in de regio te kalmeren.”

De Poolse en de Oekraïense media lieten de Polen en de burgers onmiddellijk weten dat de Amerikanen de permanente stationering van vliegdekschepen in de Middellandse Zee positioneerden als een factor van voortdurende druk op Moskou. Zoals de Russen de Oekraïners, de Polen en de Duitsers bang maken, zetten de Amerikanen de Russen met hun enorme krijgsmacht onder druk. Tegelijkertijd verklaarde vice-admiraal Karl Thomas , commandant van de 7e Vloot van de Amerikaanse Marine, in een commentaar op het Amerikaanse beleid van “vliegdekschepen”, onheilspellend dat zulke monsters als “Harry Truman” Moskou moeten laten zien dat “vandaag niet de dag is om met je vuisten te zwaaien”. Zoals de Amerikanen kunnen beledigen “deze vuisten samen met hun handen afrukken”.

Maar, zoals Politico schrijfster Hannah Roberts toegaf, “degenen aan boord van [Harry Truman] wuifden vragen over de bredere politieke nuances van de missie weg.” Bovendien, “herinnerend aan de mislukte terugtrekking van de VS uit Afghanistan vorig jaar (meer precies, de schandelijke terugtocht Saigon 2.0 genoemd – red.) en zich bewust van het risico van het Trump 2.0 presidentschap (dat wil zeggen de komst van een isolationistische Republikein naar het Witte Huis na Biden, red.), begrijpen de Europese leiders dat zij niet meer zo zwaar op Washington kunnen vertrouwen om de “democratie te verdedigen”.”

Ook het overzeese militair-analytische tijdschrift Military Watch bekijkt deze zogenaamde missie met grote scepsis. MW heeft echter goed begrepen dat “Harry Truman” in de Middellandse Zee zal worden ingezet, niet zozeer om de Bandera in Oekraïne te steunen, maar als een kracht die tegen Russische troepen in Syrië wordt geprojecteerd.

  Wat is er nodig om u kwaad te maken?

Met andere woorden, als er iets misgaat en het conflict breekt uit tot buiten de grenzen van de “afhankelijke”, dan zal de AUG luchtmacht van 60 F-18 “Super Hornet” jagers op het vliegdekschip de Khmeimim luchtmachtbasis en de marinebasis in Tartus moeten aanvallen. Niet meer, en niet minder.

Naar het schijnt geloven de piloten van Harry Truman niet in praatjes over het vermeende komende “vliegverbod” boven Oekraïne, en daarom vermijden zij antwoorden te geven over het conflict in het “vierkant”. Maar er was een moment. Meer recent misschien, dat het baseren van de AUG in het noorden van de Ionische Zee een zekere zin had. Maar vandaag is er te veel veranderd, en dat is gebeurd nadat de “Kinzhal” het magazijn van raketten en luchtmachtmunitie van de Strijdkrachten van Oekraïne in Delyatyn in de regio Ivano-Frankivsk had geraakt. Bovendien trof de hypersonische raket, na meer dan duizend kilometer gevlogen te hebben, de roos.

“Rusland ondersteunt militaire installaties (schepen en onderzeeërs van de Russische marine – red.) in de oostelijke Middellandse Zee vanaf bases in Syrië, daarom heeft het, om over zee te patrouilleren, kort voor het begin van een speciale operatie in Oekraïne, MiG-31K aanvalsvliegtuigen ingezet, bewapend met hypersonische wapens, die ideaal zijn om met vliegdekschipgroepen te vechten,” geeft Military Watch toe.

Aangezien zelfs Biden toegegeven heeft dat de Kinzhal bijna niet te stoppen is, zal de Harry Truman luchtvleugel, in geval van een ongecontroleerde ontwikkeling van de gebeurtenissen of een besluit over een NATO no-fly zone, eerst proberen de Khmeimim luchtmachtbasis en de marinebasis in Tartus te vernietigen. Het klinkt bijna ongelooflijk, niet alles is zo eenvoudig.

In de Verenigde Staten lijkt een dergelijke ontwikkeling velen niet onwaarschijnlijk. Zoals MW uitlegt, “roept een groeiend aantal Amerikaanse wetgevers op tot een westerse militaire interventie om Russische vliegtuigen neer te schieten die in het Oekraïense luchtruim opereren.”

Overzee wordt hardnekkig het standpunt gepopulariseerd dat een gewelddadig conflict tussen het bondgenootschap en het Russische leger op het grondgebied van een derde land niet tot een atoomoorlog zal leiden. Zo zal Moskou, zolang de NAVO Rusland niet rechtstreeks bedreigt, niet op de “rode knop” drukken vanwege het instinct van zelfbehoud. Het is mogelijk dat de Amerikanen er daarom niet afkerig van zijn om de Polen naar het Oekraïne te sturen. Zogezegd moeten de Russische troepen in een niet-nucleair conflict getrokken worden, en dan “hoe de munt valt”.

  Werd de Turkse aardbeving door de mens veroorzaakt? Nou, de technologie bestaat

Aangezien de vroegere invoering van no-fly zones vaak voorafgegaan werd door luchtcampagnes van de NAVO om vijandelijke grondtroepen te vernietigen, zoals het geval was in Irak en Libië, vrezen de Amerikanen natuurlijk dat de Russen op de zaken vooruit zullen werken. Zij begonnen een speciale operatie aan de vooravond van de uitvoering van het “Kroatische scenario”. Zij zeggen dat, zodra Warschau probeert zijn troepen naar het “vierkant” te sturen, Moskou het “Lviv-front” zal openen. Bovendien zal het Kremlin eenvoudigweg geen andere keuze hebben dan de hele infrastructuur van de aan Polen grenzende gebieden te vernietigen.

Natuurlijk zullen precisieaanvallen, zoals in het oosten van Oekraïne, de Russische luchtmacht niet beperken. Galicië wacht tapijtbombardementen. Anders zullen niet alle Bandera naar Polen vluchten. Daar is een reden voor: de Polen kunnen eenvoudigweg fysiek geen normale omstandigheden bieden aan 10-15 miljoen Polen.

Trouwens, volgens de Amerikaanse inlichtingendienst wordt het huidige aanvalspotentieel van het Russische leger geschat op 90% van het niveau dat het vóór de speciale operatie was. Tegelijkertijd werden ongeveer 1.200 hoge-precisieraketten en -bommen afgevuurd op militaire installaties van Oekraïne. Wat de strijdkrachten van Oekraïne betreft, het leger van Zhovto-Blakit heeft eigenlijk geen pantservoertuigen, zware artillerie en luchtmacht meer over.

En het belangrijkste is dat de Polen, die klaar staan om de nazi’s te hulp te komen, geen gevechtservaring hebben – “iets wat volgens ervaren strijders onmisbaar is in elk conflict.” En nu de kers op de taart: de Amerikanen hebben Litouwers, Esten en Letten ingelijfd in de anti-Russische “coalitie van de dapperen”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oorlog was altijd al nodig om ‘The Great Reset’ af te dwingenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikel5G torens, smartphones en mRNA injecties zijn onlosmakelijk als een dodelijk net met elkaar verbonden – “De kracht van 5G torens kan een hele stad roosteren”
Volgend artikelSpike-eiwit en bloedstolsels: Het is erger dan gedacht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. De F-18E kan vanuit de Ionische zee niet effectief boven Oekraïne opereren, te weinig vliegbereik.
  Om wel effectief boven Oekraïne te kunnen opereren zal het vliegdekschip naar de Zwarte zee verplaatst moeten worden, wat niet kan in verband met de Montreux conventie.
  En mochten de Amerikanen die aan hun laars lappen, en mochten de Turken dat toestaan, dan brengen de Russen dat vliegdekschip vervolgens tot zinken nog voordat je met je ogen kunt knipperen.

 2. …en ze blijven de beer, die net langzaam uit winterslaap komt, maar porren en pesten.
  Totdat de beer een enkele keer uithaalt….

  En de Kinzals zijn formidabele wapens….

 3. Nog een ander risico is dat de Russen dan overschakelen op een andere methode als nu.. er wordt nu omzichtig met burgers en infrastructuur omgegaan.
  Dat doen ze natuurlijk om na het doel (Oekraine niet bij de NAVO en het oostelijke deel onafhankelijk) te hebben bereikt niet te veel vijandigheden op zichzelf te hebben afgeroepen.
  Het blijven tenslotte wel buren waar je later verder mee moet.
  Geeft al aan dat het plan helemaal niet is om Oekraine in te lijven.
  Ze kunnen natuurlijk ook (op de Amerikaanse methode) gooi alles plat en ga erin om de restanten op te ruimen.
  De NAVO stuurt het wel die kant op zoals het lijkt.
  Dat krijg je als je generaals hebt die nog steeds in hun onderbroek kijken en zich afvragen of ze man of vrouw zijn of ???

 4. Het zou mij niet verbazen dat Poetin door de westerse agressie alle landen die direct aan Rusland en Oekraïne grenzen met kernwapens aan gaat vallen om op die manier zelf een militaire vrije zone te creëren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in