Terreur ‘specialiste’ rechtvaardigt nieuwe Charlie Hebdo aanval

8
Anne Giudicelli, screenshot BFM TV interview

Een Franse “specialiste van de Arabische wereld” rechtvaardigt de aanval voor het voormalige gebouw van Charlie Hebdo op vrijdag 25 september in Parijs.

“Ja, we hadden het kunnen voorkomen door de cartoons niet te herplaatsen”, verklaart Anne Giudicelli, een gast die zaterdag op BFM TV was uitgenodigd. Het was duidelijk zeer ernstig, zegt de “specialist in de Arabische wereld” en oprichtster van Terrorisc. Ze stelt dat het niet herpubliceren van de cartoons “niet een daad van overgave” zou zijn, maar dat het “een daad van intelligentie” zou zijn, meldt Freewestmedia.

Anne Giudicelli gaat zelfs verder en impliceert dat het een provocatie van Charlie Hebdo was geweest. “Als we een karikatuur heruitgeven, spelen we het spel van deze organisaties, dus we moeten anders vechten. Nu al kunnen we het risico op zijn minst verminderen”, zegt ze. Volgens haar, “moet de strijd op andere gronden worden gevoerd”. “De Fransen reageren slecht op een terroristisch risico”, voegt ze eraan toe. “Dit is waar we verliezen, de manier waarop we reageren op amateurisme”. Ze stelt voor dat de maatschappij anders moet reageren op de islam, maar ze kon geen alternatieven presenteren.

Haar opmerkingen veroorzaakten onmiddellijk een opschudding op de sociale netwerken, die een stortvloed van verontwaardigde reacties teweegbracht. “Inderdaad, onderwerping garandeert vrede”, bespot een reageerder. Een ander herinnert eraan dat “blasfemie in Frankrijk een recht is sinds het uit de Franse wet is geschrapt door de wet van 29 juli 1881 op de persvrijheid”.

Een schrijver merkt op: “De aanval had vermeden kunnen worden met grenzen”, terwijl een ander zegt dat hij “overweldigd” was door haar “deskundige” bevindingen. Hij beklaagt Giudicelli’s “totaal onverantwoordelijke opmerkingen”.

Expert in veiligheid en risicomanagement, Gilles Sacaze, ten slotte, schrijft: “De bekroning voor domheid en lafheid wordt toegekend aan Madame Anne Giudicelli. Moeten we eraan herinneren dat het islamistische terrorisme veel landen treft zonder karikatuur?”

Volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin, is er bijna geen twijfel over mogelijk dat de daad weer een “bloedige aanval op ons land” was.

  Éric Zemmour: "Politici, rechters en de media zijn voor de onthoofding verantwoordelijk"

De politieprefectuur moet ondertussen onderzoeken waarom ze de dreiging in die bepaalde straat onderschat hebben, ook al is de redactie van Charlie Hebdo al lang geleden verhuisd.

Tijdens de aanval op vrijdagmiddag werden twee journalisten van een kantoor die een rookpauze hielden voor het gebouw verwond door een aanvaller. Hij viel hen aan met een hakmes.

Even later arresteerde de politie een naar zeggen 18-jarige Pakistaanse man die de hoofddader zou zijn. Volgens de Franse media was hij reeds bekend bij de politie.

Daarna zijn er nog eens vijf arrestaties geweest. Daaronder een voormalige kamergenoot van de zogenaamde 18-jarige Pakistaan.

In Parijs is sinds september een proces aan de gang tegen 14 vermeende medeplichtigen en helpers van de dodelijk aanval op de redactie van Charlie Hebdo in 2015.

In 2015 braken verschillende moslims met aanvalsgeweren in het redactionele gebouw in en openden het vuur op het personeel en een veiligheidsagent. Elf mensen werden gedood. Het motief voor de daad was de publicatie van Mohammed-karikaturen door Charlie Hebdo.

De relativeerders

Vorig artikelFacebook censureert video van vrouw betreffende ‘buitenlandse’ man die haar seksueel aanvalt op Franse trein
Volgend artikelBiden gebruikte tijdens het debat de islamitische uitdrukking “Injhallah”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. De aanvallen na hebo hadden vermeden kunnen worden met harde represailles; dat is de enige taal die primitievelingen verstaan.

  Als er gelijk enige tientallen imams gedeporteerd zouden zijn, paar moskeetjes en minaretten opgeblazen en een lageheel verbod op islam zou gekomen zijn, dan zou het over geweest zijn.

  Of–zoals ik eerder schreef-drone op mekka.

  maar zlang er islam is toegelaten in EU, zal die dure ellende voortduren.
  Doe als Slowakije en een aar Afrikaanse landen, en Hongarije, hou de islam buiten de grenzen.

  moeten er wel grenzen zijn natuurlijk.
  ———-
  Hongarije, Roemenie, Polen houden de islam buiten; met succes.
  Is bekend, dat gedurende de Ottomaanse bezetting van Roemenie niet EEN moskee gebouwd is in Roemenie?
  Dat er heden maar EEN moskee staat in Athene?

 2. [van, Zombies], altijd behoeftig, voor verandering, dwz. schadelijke invloed, onmogelijk zelfstandig te stoppen en/of te corrigeren.
  [Super], bijzonder (in samenstelling), bovenmatig of buitengewoon.

  – virus
  – politiek
  – msm
  – islam
  -jodendom

 3. weinig gestoord – niet opvallen, alleen met voorhamer ed. op pad en het grotere plaatje met diverse alternatieven is altijd een ietwat rigoureus aanpakken

  de Zombie-uitbraak en Staatsgriep zijn niet van gisteren

 4. Deze Anne Giudicelli heeft blijkbaar nog nooit gehoord van een “false flag” of van een “psyops…”. Als een dergelijke aanslag gebeurt, dient men steeds een onderscheid te maken tussen de opdrachtgevers & organisatoren en de uitvoerders, die in vele gevallen niet weten wie er de aanslag organiseert. In bepaalde gevallen worden de uitvoerders op hun beurt geliquideerd. De vraag die bij deze “aanslag” dient gesteld te worden is dan ook : Wie zit er werkelijk achter en wie heeft er belang bij ?? Vragen die door Anne niet gesteld worden. En dan stel ik de vraag : Voor wie rijdt zij dan ??? Voor de “duivel” ??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in