Het vliegdekschip USS Harry S. Truman (CVN-75) van de Amerikaanse marine onderweg in de Atlantische Oceaan op 11 september 2018. © U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Thomas Gooley (Public Domain)

Dit is een aanvulling op Als u denkt dat de Verenigde Staten klaar zijn voor een conventionele oorlog met Rusland of China, denk dan nog maar eens na (Frontnieuws vertaling). De Amerikaanse marine blijft opscheppen dat het een krachtpatser is, “met de grootste marine ter wereld, met meer dan 300.000 man personeel.”

Hoeveel admiraals zijn er momenteel in de Amerikaanse marine? Het antwoord is: veel. Per juni 2017 zijn er 944 admiraals in actieve dienst bij de Amerikaanse marine. Dit omvat de rangen Vice-Admiraal (2-sterren), Rear Admiral (Upper Half) (1-ster) en Rear Admiral (Lower Half) (1-ster). De meerderheid van deze admiraals zit in de hogere rangen, en slechts een handvol in de lagere rangen. De reden hiervoor is eenvoudig: de hogere rangen brengen meer verantwoordelijkheid met zich mee. Er zijn meer vlagofficieren (admiraals en generaals) bij de marine dan bij welke andere dienst ook, en zij zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse operaties van de vloot. – https://www.ussjpkennedyjr.org/how-many-admirals-are-currently-in-the-us-navy/

Volgens een andere gegevensbron, STATISTA, zijn er slechts 229 admiraals. Laten we uitgaan van het cijfer 229, schrijft Larry Johnson.

Hoe verhouden “229 admiraals in actieve dienst bij de Amerikaanse marine” zich tot het aantal vlagofficieren bij de Amerikaanse marine in de Tweede Wereldoorlog? Het antwoord is schokkend: er waren er 256!

Overweeg het verschil. Op 31 december 1944 voerde de Amerikaanse marine wereldwijde gevechtsoperaties uit in de Atlantische Oceaan, de Stille Oceaan, de Middellandse Zee en de Oostzee met 6.084 schepen en slechts 256 vlagofficieren. Die Amerikaanse marine versloeg de keizerlijke vloot van Japan en hielp de Britten een einde te maken aan de dreiging van U-boten. Hoe konden de VS in godsnaam de overwinning behalen met slechts 256 vlagofficieren?

  Uitgelekt regeringsdocument : Meer dan 40% Oekraïens grondgebied door Russisch leger veroverd; 75% van Oekraïense militairen vernietigd

Laten we doorgaan met de cijfers. Die 256 vlagofficieren voerden op 30 juni 1945 het bevel over in totaal 1.923.910 militairen. Met andere woorden, er was één vlagofficier voor elke 7.515 soldaten. Vergelijk dat eens met vandaag (opnieuw met het getal 229) – 229 admiraals in actieve dienst voeren het bevel over 286.434 soldaten. Ik zal het voor u uitrekenen. Dat betekent één admiraal voor elke 1250 matrozen. Als we de 944 admiraals in actieve dienst van een officiële site van de Amerikaanse marine gebruiken, is het aantal nog dramatischer – één admiraal voor elke 303 matrozen.

Begrijpt u nu waarom het Amerikaanse defensiebudget bijna 800 miljard dollar bedraagt? Het is in feite een Lamborghini-welzijnsprogramma. Deze officieren ontvangen hoge salarissen in actieve dienst en lucratieve pensioenen na hun pensionering.

Ik ben niet de eerste die het TOP zware karakter van de Amerikaanse marine opmerkt. James L. McClane en Kevin Eyer, schrijvend voor de National Interest, publiceerden in oktober 2019 een belangrijk stuk over dit onderwerp:

In ieder geval bij de Surface Force is de groei van het aantal flag/SES (vlagofficieren) gepaard aan een aantoonbare en gestage daling van de paraatheid. Deze daling lijkt relatief ongemerkt en onopgemerkt door leiders te zijn geweest tot zeer recent, toen velen verrast leken dat schepen slecht werden onderhouden, getraind en zonder vereiste certificeringen voeren…

Het lijkt erop dat “De Marine” steeds minder te maken heeft met de actieve vloot en steeds meer met iets anders. Een deel van het probleem van ondoeltreffend leiderschap kan liggen in de criteria die worden gebruikt voor de vlagofficieren-selectie. In toenemende mate, en gedurende vele jaren, hebben vlagofficieren-activiteiten minder te maken met feitelijke vlootoperaties en meer met relaties buiten de marine. Het argument voor vlagofficieren-selectie is (althans in het geval van oppervlakteoorlogsvoering) verschoven van “aanhoudende, superieure prestaties op zee” naar de vraag “wat kun je voor ons in Washington doen als we je admiraal maken?” – https://nationalinterest.org/blog/buzz/does-us-navy-have-too-many-admirals-89416

Hun belangrijkste conclusie: de groei van het aantal flag/SES is gepaard gegaan met een aantoonbare en gestage afname van de paraatheid. Om mezelf te parafraseren: als u denkt dat een opgeblazen corps van algemene officieren uw leger beter maakt, denk dan nog eens na! In feite is dit probleem niet beperkt tot de marine. Ik denk dat u zult merken dat het leger, de luchtmacht en het korps mariniers zich schuldig maken aan een volstrekt nutteloze bovenbouw van generaals. Het is een geval van te veel mensen die te weinig doen voor te weinig mensen.

  Waarom beweert Oekraïne nu dat zijn rampzalige tegenoffensief slechts een rookgordijn was?

Dit probleem vormt de kern van de kritiek en analyse die u zult vinden als u een van de uitstekende boeken van Andrei Martyanov leest. Hij probeert als de profeet Jeremia de Amerikaanse politici, officieren en het publiek wakker te schudden voor de verrotting in het hart van het zogenaamde grootste leger ter wereld.

God verhoede dat wij in een gewapende oorlog raken met de Russen of de Chinezen. We zullen op de harde manier leren dat we te veel opperhoofden, te weinig indianen en onbetrouwbare pijlen hebben.

Ik stel voor dat de politici en deskundigen die op televisie en in de sociale media de Russen en Chinezen in diskrediet brengen wat betreft hun militaire bekwaamheid, terwijl ze volhouden dat de Verenigde Staten nog steeds de grootste en gemeenste kerel van het blok zijn, eens in de spiegel kijken. Ze zullen Doornroosje niet zien. Vraag het maar aan de Taliban.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De eerste Duitse district blackout simulatie: 400 doden in 96 uurVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe laatste Slag om de Wereld
Volgend artikelSorry dat we jullie anti-vaxxers noemden, dat jullie je baan verloren en dat jullie kinderen van school werden gestuurd. Het blijkt dat jullie gelijk hadden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. tja, zie ook, hoeveel ambtenaren die uit de staatsruif vreten, zijn er tegenover de belasting betalers (dus niet alle kids e.d. maar echt alleen de belasting betalers)

  ik denk ook schrikbarend hoog, meestal met een goed loon e.d. en meestal niet bijdragend aan een gezond en eerlijk Nederland.

 2. Volgens mij heeft, of had in ieder geval, het Nederlandse leger ook iets van 80 generaals voor 20.000 ~ 30.000 man.
  Dat komt op eenzelfde bedroevende +/- 300 man per generaal uit.
  In de tweede wereldoorlog was het opperbevel over een divisie, ongeveer 20.000 man, een job voor een kolonel…
  Daarbij komt dan nog dat het overgrote deel van deze “admiraals” en “generaals” bureau warmende pennenlikkers zijn die nog nooit van zijn leven oorlogsvoering van dichtbij meegemaakt hebben.
  Je gaat er in ieder geval de oorlog niet mee winnen.

 3. Een roeiwedstrijd tussen China en Nederland leid tot zwaar verlies voor het Nederlandse team.

  Voordat het Nederlandse team goed en wel vertrokken was haalden de Chinezen al de finish.

  Hier de verdeling van de teams:

  Het Chinese team bestond uit 8 roeiers

  1 stuurman

  en 1 trommelaar.

  Het Nederlandse team bestond uit:

  1 stuurman

  1 trommelaar

  en 1 roeier

  Voor die roeier zat zijn voorman die natuurlijk geen roeispaan had net zoals zijn chef.

  Die werden weer aangestuurd door het afdelingshoofd, de manager en een rayonhoofd

  En die werden weer aangestuurd door een lid van de raad van bestuur en uiteindelijk de CEO die natuurlijk geen van allen ooit een roeispaan hebben vastgehad.

  Na lange vergaderingen en analyses door peperdure ingehuurde onderzoeksbureaus kwam men tot de volgende conclusie: het lag aan de Nederlandse roeier!

  En door de slechte prestatie van de roeier kreeg die natuurlijk de schuld van het verlies en werd dan ook meteen ontslagen zonder recht op ontslagvergoeding en WW.

  Deze mop die ook op mijn site staat doet me denken aan wat in het artikel beschreven word.
  En natuurlijk het spreekwoord: de beste stuurlui staan aan wal en dit is hier letterlijk zo.

 4. Matt november 16, 2022 at 02:19
  Mooi betoog en je liet me lachen!
  Net als je tekeningen,dat is heel wat waard!
  Die werden weer aangestuurd door het afdelingshoofd, de manager en een rayonhoofd

  En die werden weer aangestuurd door een lid van de raad van bestuur en uiteindelijk de CEO die natuurlijk geen van allen ooit een roeispaan hebben vastgehad.
  Zo heb je in Nederland veiligheidskundigen.(Let op,kundigen hbo-cursusje gehad)
  dat zijn dus geen DESkundigen (WO)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in