Toen Russische geallieerde troepen vorige week de rechter (= westelijke, of in dit geval noordelijke (1)) oever van de Dnjepr en daarmee de regionale stad Kherson (oorspronkelijk 283.000 inwoners) verlieten, heerste er verwarring bij degenen die dit conflict op korte termijn beschouwden. Waarschijnlijk hadden ze te lang naar de westerse propaganda geluisterd. Waarschijnlijk waren ze vergeten dat als Rusland problemen had om de rechteroever van Kherson te behouden, Oekraïne zeker nog meer problemen zou krijgen. Laten we terugkeren naar enkele basisfeiten om wat verwarring weg te nemen, schrijft Batiushka.

Militaire kwesties

De regering van de Russische Federatie was terughoudend om in te grijpen in het Oekraïne van na de regimewisseling van 2014. Zij heeft altijd gehoopt dat onderhandelingen en diplomatie de westerse agressiviteit en domheid zouden overwinnen.

De regering van de Russische Federatie wist dat de VS via haar NAVO-vazallen Oekraïne gedurende de acht jaar tussen 2014 en 2022 volpompte met wapens en haar troepen trainde.

Daarom had de regering van de Russische Federatie acht jaar de tijd om dit conflict te plannen, verschillende scenario’s uit te stippelen en ook verkennende en afleidende bewegingen voor te bereiden, zoals die naar Kiev in maart jongstleden. Eén scenario was dat de VS zouden blijven interveniëren aan de kant van hun marionet in Kiev en deze tot de tanden zouden bewapenen, waarbij ze ook gebruik zouden maken van NAVO-landen, officieren en enorme aantallen huurlingen om het conflict te verlengen, zodat het zou uitgroeien tot een Amerikaanse oorlog tegen Rusland. Dat is precies wat er is gebeurd. Rusland heeft de Oekraïne in maart verslagen, maar sindsdien heeft het de VS en zijn NAVO-bondgenoten moeten verslaan door hen te demilitariseren, net zoals het de Oekraïne demilitariseerde in de eerste maand van het conflict. Daarom zal er niet snel een einde komen aan wat het conflict is geworden – een bevrijdingsoorlog tegen het gecombineerde Westen.

Een NAVO Oekraïne met land dat eigendom is van Cargill-Monsanto-Blackstone-Black Rock, anti-Slavische biolabs, potentiële kernwapens, Amerikaanse raketten aan de grens met de Federatie, genocide in het Russische Oosten en Zuiden, Westers globalisme en zijn ontsnapte covid-experiment met biowapens die helpen Rusland te vernietigen en zo zijn werelddictatuur op te zetten, werd steeds weerzinwekkender. Dit alles maakte de Russische bevrijding steeds waarschijnlijker. Maar alleen bevrijding van de gewilligen. En wie was bereidwillig?

  Oekrainse nazi's vermoordden minstens 12 burgers in de Donbass (Video's)

De regering van de Russische Federatie wist altijd al dat er in het uiterste westen van de Oekraïne, het vroegere Polen, haat tegen Rusland bestond en had er dus geen belang bij om dat in te nemen. De regering van de Russische Federatie en haar geallieerden moesten eerst haar bondgenoten in de Donbass bevrijden en vervolgens de rest van het “anti-Russische” Oekraïne, dat haar voortbestaan bedreigde, demilitariseren en denazificeren.

Vandaag de dag heeft Oekraïne een begrotingstekort tot 5 miljard dollar per maand, waarbij de militaire uitgaven van het land vervijfvoudigen tot 17 miljard dollar voor de eerste zeven maanden van 2022.

Het Oekraïense ministerie van Economie gaf vorige maand toe dat het reële bbp van het land in het tweede kwartaal van 2022 met maar liefst 40% is gedaald. De jaarlijkse daling van de economische productie van Oekraïne zal volgens de Wereldbank naar verwachting oplopen tot 35%. Oekraïense ambtenaren voorspellen dat de inflatie begin 2023 kan oplopen tot 40% en mogelijk tot hyperinflatie. Het enige wat Kiev kan doen is er bij zijn westerse geldschieters op aandringen nog meer in zijn zwarte gat te pompen.

Volgens het Duitse Kiel Institute for the World Economy hebben de VS, de EU en andere landen tussen januari en oktober 2022 in totaal 93,62 miljard dollar toegezegd aan Oekraïne.

Naast het sturen van wapens en geld naar Kiev, vangt de EU ook Oekraïense “vluchtelingen” op. Volgens gegevens van de VN heeft Polen 1.365.810, Duitsland 1.003.029, Tsjechië 427.696, Italië 159.968, Turkije 145.000, Spanje 140.391, het VK 122.900 en de VS 100.000 opgenomen. In totaal bijna 3,5 miljoen. De mogelijkheid van meer vluchtelingen, deze keer echte, doet de toch al zwakke EU en het VK huiveren.

De kosten van de huisvesting van Oekraïners in Europa zijn aanzienlijk, vooral gezien de hoge inflatie en de economische vertraging, beide veroorzaakt door de boycot van Russische energie en natuurlijke hulpbronnen door westerse politici. Volgens het Duitse Kiel Instituut zijn de kosten voor de huisvesting van Oekraïense vluchtelingen voor sommige landen hoger dan hun totale steun aan Oekraïne. Estland besteedt bijvoorbeeld meer dan 1,2% van zijn BBP aan hulp voor Kiev en Oekraïense vluchtelingen. Letland en Polen besteden samen ook meer dan 1% van hun BBP.

Bovendien is de steun van de bevolking voor Oekraïense “vluchtelingen” in de hele EU afgenomen. De Oekraïense vlaggen zijn bijna overal weggehaald: de nieuwigheid is eraf. Veel bedrogen Westerse mensen, die nu verarmd zijn, hebben ingezien dat de meeste “vluchtelingen” überhaupt geen vluchtelingen zijn, maar profiteurs. De meeste “vluchtelingen” zijn de beter bedeelde Oekraïners. Ze hebben mooie Duitse auto’s, beter dan die van hun gastheren, extreem hoge verwachtingen en een ongelooflijk gevoel van aanspraak. Ze duwen en drukken en zeggen geen dank. Iedereen is aan hen verschuldigd. Als gevolg van hun inhalige en ronduit luie houding staan velen van hen nu op straat in Europese steden, nadat ze door hun naïeve sponsors zijn uitgezet, en er is niemand om ze te herhuisvesten.

  Oekraïne: Brand in winkelcentrum Kremenchug - Kiev beschuldigt Rusland van beschieting

Kiev zit zonder middelen en geld. Het kan niet beschikken over bevroren Russische tegoeden, omdat Rusland een bijna even groot bedrag aan westerse tegoeden heeft bevroren.

De hulp van het Westen kan niet eeuwig duren. De manoeuvre van de strijdkrachten van de Russische Federatie om voordelige posities in te nemen langs de Dnjepr schakelt de speciale operatie over op de uitputting van Oekraïne. Na een recordzachte oktober heeft de warmte zich in november voortgezet in Europa. Maar het zal niet blijven duren.

Conclusie: dit wordt een moeilijke winter voor de Oekraïne en voor het Gecombineerde Westen, dat leeggebloed wordt door de slijtage van Oekraïne. De Russen hebben geen haast – in tegenstelling tot het Gecombineerde Westen. Het ziet er nu naar uit dat de Russische strategie zal zijn om westwaarts door te stoten tot aan de natuurlijke grens van de Dnjepr en alle provincies ten oosten daarvan te bezetten, zelfs als dat betekent dat Kherson een tijdje moet worden opgegeven. Dit geeft de Russische geallieerden een relatief kort en goed beschermd front. Pas daarna zullen de geallieerden overwegen de rivier in het zuiden over te steken en Nikolajev en Odessa in te nemen – wat op langere termijn zeer waarschijnlijk is. En pas dan, als ze zich verbonden hebben met Transdnjestrië, zullen ze overwegen om niet-NAVO-Moldavië terug te nemen. En pas als zij de NAVO in Oekraïne hebben verpletterd, zullen zij overwegen de drie Baltische staten terug te nemen, die hun Russische minderheden zo wreed hebben vervolgd.

Politieke, economische en ideologische zaken

De Russische Federatie denkt al 30 jaar na over wat te doen met de ineenstorting van de USSR en de daaruit voortvloeiende onrechtvaardigheden en absurde grenzen van de vijftien republieken die daaruit zijn ontstaan. Enorme aantallen Russen bevonden zich buiten de Russische Federatie en werden vervolgd. Sinds 2000 maakt president Poetin bondgenoten en vrienden buiten de Federatie, vooral in Azië, Afrika en Latijns-Amerika. De laatste jaren heeft zich een Rusland-China-Iran as gevormd. Tegelijkertijd cultiveert de Russische Federatie zelfvoorziening, een proces dat uit noodzaak sterk is versneld door de illegale westerse sancties tegen Moskou toen de Krim zich weer bij het moederland voegde.

  Hoe zit het met het Oekraïense "tegenoffensief"?

Het Amerikaanse imperium is over dit alles apoplectisch, omdat Rusland nu het belangrijkste obstakel is voor de totalitaire Amerikaanse wereldmacht, zijn werelddictatuur, zoals de neocons willen. Rusland is de ideologische leider van de BRICS+ en de Rusland-China-Iran assen die steeds meer vorm krijgen. Het ziet er nu echter naar uit dat de Amerikaanse elite, zelfs als haar doelstellingen mislukken, nog eens £ 2,3 biljoen aan Oekraïne zal moeten uitgeven, net zoals ze heeft geprobeerd Afghanistan te veroveren. En we weten allemaal hoe dat is afgelopen. Het Britse establishment, als de VS-poedel, heeft zijn imperium verloren en is nu bezig zijn eigen koninkrijk, dat uiteenvalt en failliet is, te verliezen. En de EU? Die ligt op sterven.

Als symbool van de overwinning van de Russische ideologie citeren wij uit een artikel dat de journalist Ruslan Ostashko op zijn Telegram-kanaal heeft gepubliceerd en waarvan pravda.ru kennis heeft genomen. Hij stelt dat Amerikanen uit Texas, Detroit, Minnesota en andere staten zijn gekomen om aan de Russische kant te vechten tegen het globalisme en het nazisme. De Amerikanen verklaren dat: “Rusland is de laatste plaats op aarde die vecht tegen het globalisme, het liberalisme en voor een Nieuwe Wereldorde, die Amerika aan het vernietigen is.” “Jongens, dit is de laatste slag om de wereld.”

1. De rechteroever is de oever rechts van u, als u stroomafwaarts vaart. Dit zou links kunnen zijn als u naar een kaart kijkt. Maar kaarten zijn niet de werkelijkheid.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bereid u voor op oorlog, hogere energieprijzen en grote burgerlijke onrust – Martin ArmstrongVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikaans-Russische chefs inlichtingendiensten bespreken Oekraïne
Volgend artikelTe veel opperhoofden, te weinig indianen – een TOP zwaar Amerikaans leger
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. China reageert op de oproep van Oekraïne om Rusland “uit te sluiten” van de G20

  China verzette zich tegen de uitsluiting van Rusland van de G20 en andere internationale fora, zei de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi.
  Bedenk dat Oekraïne dergelijke initiatieven probeert te bedenken .
  “We zijn erg blij dat u persoonlijk deelneemt aan de G20-top, die Rusland vertegenwoordigt, dit is een zeer glorieuze missie.
  We ondersteunen de waardige rol van Rusland binnen de G20 en andere internationale fora, en we geloven dat niemand het recht heeft om Ruslands rationele recht om deel te nemen aan multilaterale formats weg te nemen’, zei de Chinese minister bij het openen van een bilaterale ontmoeting met de Russische tegenhanger Sergey Lavrov op de G20-top op het Indonesische eiland Bali.
  Hij merkte op dat hij van plan is om met zijn Russische collega “kwesties van wederzijds belang te bespreken, evenals samenwerking om een ​​stabiele dynamiek in de bilaterale betrekkingen te behouden”.

  https://rusvesna.su/news/1668495650

 2. Altijd verbijsterend. Een dergelijk artikel en het dan hebben over amerikaanse wereldmacht en niet weten wie werkelijk de wereldmacht kregen in WW II als zij er in slaagden de USA bij die oorlog te betrekken. Roosevelt orkestreerde de oorlog met Japan, wist van te voren de aanslag op Pearl Harbour en offerde zonder scrupules 3000 marine op. Krantenartikel in 1943 maakte dat alle amerikanen en hun nazaten het hadden kunnen weten. Introspectie is belangrijk. Het menselijk collectief blijft liever in het oude hangen, kiest voor onwetendheid, geeft actief of passief toestemming aan al deze oorlogen en rekent oorlogsmisdadigers hun daden niet aan. Amerika helemaal niet meer interessant. Kapot geexploiteerd. Nu is Azie aan de beurt en daar willen de machthebbers grote stukken van Aziatisch Rusland bij hebben. Plannen die al vele jaren of decennia oud zijn. EUrope the Last battle docu deelt de documenten en geschreven boeken.

 3. “Als symbool van de overwinning van de Russische ideologie citeren wij uit een artikel dat de journalist Ruslan Ostashko op zijn Telegram-kanaal heeft gepubliceerd en waarvan pravda.ru kennis heeft genomen. Hij stelt dat Amerikanen uit Texas, Detroit, Minnesota en andere staten zijn gekomen om aan de Russische kant te vechten tegen het globalisme en het nazisme. De Amerikanen verklaren dat: “Rusland is de laatste plaats op aarde die vecht tegen het globalisme, het liberalisme en voor een Nieuwe Wereldorde, die Amerika aan het vernietigen is.” “Jongens, dit is de laatste slag om de wereld.” ”

  ik denk dat ze nog niet zo verkeerd zitten….

 4. Soldaten van de NM DNR verwachten na decreet van Poetin 100.000 vrijwilligers uit de DVK aan het front

  Burgers van vele wereldmachten wilden naar Oekraïne komen om het nationalisme te bestrijden, maar dit werd door de Russische wetten verboden. Nu is de situatie veranderd.

  De nieuwe wet, al ondertekend door Vladimir Poetin , staat personen met buitenlands staatsburgerschap toe een contract te sluiten met het Russische Ministerie van Defensie om in het Russische leger te dienen.

  “Persoonlijk verwachten we 100.000 burgers van de DVK die, te oordelen naar mediapublicaties, al lang militaire bouwers van het Russische ministerie van Defensie willen worden en willen helpen de door de oorlog verwoeste Donbass te herstellen”, schreven soldaten van het 105th Infantry Regiment of the People’s Militie van de DPR in hun Telegram-kanaal.

  De vroege mogelijke deelname van Noord-Koreaanse soldaten aan een speciale operatie in Oekraïne werd aangekondigd door de schrijver Zakhar Prilepin. Hij legde zijn verklaring af nadat Noord-Korea de onafhankelijkheid van de LDNR had erkend.

  https://military.pravda.ru/news/1770072-dobrovolcy_iz_kndr/

 5. Wat is oorlog anders dan vernieling op kosten van de belastingbetaler. De idioot in Den Haag maakt ons wijs dat het “onze oorlog” is waardoor wij straks in de kou zitten omdat wij de energie (gas en elektriciteit) niet kunnen betalen.

 6. terugtrekken en dan helemaal in puin leggen …deden ze in wo 2 ook en straks mag de makke ,laffe europeaan bijleggen om het terug op te bouwen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in