De commandant van het Azov-regiment, Denis Prokopenko, is op video gegaan om te beweren dat er kinderen ondergedoken zijn bij de militaire eenheid in Azovstal. Dit komt enkele dagen nadat Rusland een “laatste waarschuwing” aan het Oekraïense leger had gegeven, waarin het zei dat het Azov-regiment 24 uur had om zich over te geven voordat Azovstal “met de grond gelijk gemaakt” zou worden, bericht Jill Schrider.

Nu gebruikt het Azov-regiment, een heidense neonazistische militaire eenheid, kinderen als menselijke schilden in de hoop dat het Russische leger het regiment niet zal bombarderen, terwijl zij zich in ondergrondse tunnels verbergen voor de Russische strijdkrachten.

“Ik ben commandant van het Azov-regiment, Denis Prokopenko. Ik doe een oproep aan de leiders van de wereld. Op dit ogenblik schuilen in Mariupol, in de staalfabriek “Azovstal”, honderden burgers. Onder hen – mensen van alle leeftijden, vrouwen, kinderen, gezinnen van verdedigers van Mariupol. Zij schuilen in de kelders en bunkers voor de “Russische wereld”.

“Zij vonden hun enige beschikbare schuilplaats naast de Oekraïense soldaten, die de stad nog steeds verdedigen tegen de Russische indringers.”

Onderstaande video toont naar verluidt de bejaarden, vrouwen en kinderen die zich schuilhouden tussen de Azov-soldaten in Azovstal, dagen nadat Rusland gewaarschuwd had voor hun definitieve aanval op de Oekraïense extremistische eenheid.

Het neonazistische Azov-regiment, wil nu kinderen offeren in de vuurlinie, terwijl Rusland zich opmaakt voor hun definitieve aanval tegen het regiment.

Dit is niet de eerste keer dat het Oekraïense leger burgers in de vuurlinie dwingt.

Oekraïense burgers hebben tijdens de hele oorlog voor de camera toegegeven dat het Oekraïense leger, met inbegrip van het Azov-regiment, niet alleen burgers als menselijk schild heeft gebruikt, maar ook hun eigen burgers heeft beschoten, en zelfs gemarteld, terwijl zij de Russische strijdkrachten de schuld gaven.

Ongelooflijk: Oekraïne lanceert tweede (mislukte) aanval tegen kerncentrale Zaporozhye


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Door de V.S. gefinancierde neonazigroep kruisigt man, verbrandt christelijke iconen – gefotografeerd met Amerikaanse militairen

4 REACTIES

  1. Zoals ik begrepen heb heeft putin vanochtend geroepen staakt het vuren. In die azovstal. Ondanks dat een generaal wilde dat de soldaten doorzetten, heeft putin officiel via tv zender laten weten dat ze de aanval moesten staken. Volgens Intelslava op telegram.

  2. Nu is het een ouderwetse belegering.

    Het trieste: burgers worden het eerste slachtoffer van honger en dorst; en onder de burgers: de koters het eerst.

    Ik hoop dat de Russsen wraak nemen, en alle Azov afmaken, en niet hetzelfde doen als het westen, na WO2: het schorum laten open, ongestraft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here