Studie: Immigranten plegen de meeste misdaden – de Zweedse regering heeft geprobeerd dit te verduisteren

2

In december 2019 werd een nieuw rapport uitgebracht door Göran Adamsson, docent aan de hogeschool in Väst en universitair hoofddocent sociologie aan de London School of Economics and Political Science. Het rapport presenteert feiten over de Zweedse misdaadstatistieken met betrekking tot immigranten – feiten die Brå (Raad voor Criminaliteitspreventie) sinds 2005 niet meer heeft onderzocht. Voor het eerst kunnen we statistieken lezen die getuigen dat immigranten een duidelijke meerderheid vormen van alle misdaden die in Zweden zijn gepleegd.

In 2005 publiceerde de Raad voor Criminaliteitspreventie een onderzoek naar criminaliteit in relatie tot afkomst. De links-groene regering heeft sindsdien meer gelijksoortige studies tegengewerkt omdat men van mening was dat dit “onnodig” leek.

Politicus Kent Ekeroth (Zweden Democraten) heeft onder andere verschillende moties over dit onderwerp ingediend en in februari 2016 vroeg hij aan minister van Justitie Morgan Johansson (Sociaal Democraten) of hij van plan is een nieuw rapport te bestellen. Als antwoord op Ekeroth schreef Johansson onder andere:

Uitgangspunt van de regering is dat de middelen van Brå moeten worden gebruikt om kennis te genereren die een verschil kan maken voor het werk van de rechterlijke macht […].

In het licht van eerdere studies zie ik niet in dat een verdere rapportage over de geregistreerde misdaad en de herkomst van personen kennis zou opleveren die de Zweedse samenleving kan verbeteren, en daarom ben ik niet van plan om Brå een dergelijke opdracht te geven.

Nieuwe particuliere studie wordt gepresenteerd

Zweden Democraat Ekeroth schreef ook een aantal debatartikelen over dit onderwerp, onder meer in het dagblad Gothenburg Posten, waar hij het volgende schreef in reactie op de kritiek die het establishment had geuit op zijn voorstel voor nieuwe statistieken over criminaliteit door immigranten:

Dat er zo’n compacte weerstand bestaat om een zo goed mogelijk beeld van de werkelijkheid te krijgen, is problematisch. In mijn denkwereld kunnen de feiten nooit conservatief of liberaal, communistisch, fascistisch of racistisch zijn. Feiten zijn slechts feiten en zouden altijd geraadpleegd moeten worden, ongeacht de politieke positie. Want zonder dat – hoe kunnen we dan de juiste beslissing nemen voor de verdere ontwikkeling van onze samenleving?

Daarom is er nu een nieuwe langverwachte studie (Pdf) gepresenteerd – maar niet door de regering. Het is een particuliere wetenschapper die het initiatief heeft genomen om de verbanden tussen criminaliteit en in het buitenland geborenen aan te tonen. Hij legt zijn rapport uit in de Gothenburg Posten.

Als statistische gegevens wind in de zeilen blaast voor rechts, is het niet de fout van de statistieken. Het wordt niet minder waar omdat we het niet leuk vinden. We moeten vasthouden aan de feiten van de sociale analyse, of het resultaat nu aangenaam of alarmerend is.

De statistieken verkregen van BRÅ tonen aan dat het aandeel van misdrijven geregistreerd op personen met een buitenlandse achtergrond tussen 1985-89 en 2013–17 sterk is gestegen van 32 procent naar 58 procent. Voor geweldsdelicten is het risico nog groter: het aandeel van verdachten van moord met een buitenlandse achtergrond steeg van 42 procent naar 72 procent.

  Acht van de tien sekskopers in Zweden zijn migranten - het linkse establishment verwijt het aan "klassenverschil, sociale kwetsbaarheid en trauma's in het opgroeien"

Immigranten die niet in Zweden geregistreerd staan, zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de criminaliteit

Uit het onderzoek blijkt ook dat 13 procent van alle misdaden in Zweden wordt gepleegd door mensen die niet in Zweden geregistreerd staan. Het omvat nieuw aangekomenen, buitenlandse liga’s, tijdelijke bezoekers, papierloze immigranten en “spookpersonen”.

37 procent van alle misdrijven die tegenwoordig door immigranten worden gepleegd, staat geregistreerd bij personen die niet in Zweden staan geregistreerd. Dit wordt uiteraard niet gemeld in de mainstream media.

In totaal zijn personen met een migrantenachtergrond verantwoordelijk voor 58 procent van alle misdaden die in Zweden vandaag de dag worden gepleegd. Hun aandeel in de Zweedse bevolking is 33 procent.

Het presenteren van feiten werd eerder racistisch genoemd

Het dodelijk geweld onder mensen van Zweedse afkomst is net als in zijn buurlanden afgenomen. Immigranten duwen de aantallen omhoog.

In een artikel dat in 2002 in het links-liberale dagblad Aftonbladet is gepubliceerd, waarschuwt men Brå onder de kop “Versterk racistische vooroordelen niet, Brå!” Nu blijkt uit de statistieken dat wat vroeger racistische vooroordelen werden genoemd, feiten zijn in het huidige Zweden.

Personen met een buitenlandse achtergrond staan 2,6 keer zo vaak geregistreerd voor het plegen van een misdaden als mensen met een Zweedse achtergrond. In het geval van ernstige geweldsdelicten is het cijfer nog hoger, schrijft Samhällsnytt.

Moeder nodigt moslimvluchtelingen uit in haar huis – als dank wordt haar 14-jarige dochter verkracht

Vorig artikelHoe George Floyd werd gearresteerd
Volgend artikelNa de VS-rellen propaganda gericht op kinderen wordt geïntensiveerd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Óók in Nederland ligt het misdaadcijfer van immigranten hoger dan wat er feitelijk wordt gemeld, er is géén studie voor nodig om dát vast te stellen. Keer op keer blijkt dat het ministerie van Justitie & Veiligheid met vertekende cijfers komt betr. criminaliteit van immigranten, als daarnaar gevraagd wordt.

  2. Natuurlijk ligt ook in België het aandeel van vreemdelingen in de misdaad hoger dan bij Autochtone Vlamingen!!!
    De meeste immigranten zijn CRIMINEEL!!!!!!! Dezen moeten eruit!! Enkeltje naar thuisland!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in