Studie: Coronapandemie heeft slechts het niveau van een zware griepgolf

0

De ziektelast van Corona is niet groter dan die van een zware griep: “Uit een analyse van de oversterfte blijkt echter dat de Covid-19 pandemie eind 2020 ongeveer het niveau van zware griepgolven bereikte”. Maar de regering blijft paniek zaaien.

Zij die de sterfgevallen tellen, vergeten hoeveel levensjaren er nog over zouden zijn voor hen die stierven. Maar dat is wat men moet doen om de ernst van een ziekte te meten: want of een kind vol leven sterft of een kwakkelende oude bejaarde is een verschil dat nauwelijks fundamenteler kan zijn, bericht Die Freie Welt.

De Duitse regering kent dit verschil blijkbaar niet. Zij blijft de sterfgevallen in de pandemie tellen zonder zich om de leeftijd van de gestorvenen te bekommeren.

De geneeskunde is daarmee veel verder gevorderd. Sinds jaar en dag kent men de verloren levensjaren door overlijden, YLL, “years of life lost”, aangevuld met de verloren levensjaren van een zieke door gezondheidsbeperkingen, YLD, “years lived with disability” en samengevat tot de zogenaamde ziektelast, DALY, “disability-adjusted life years”. Deze waarde laat zien hoe erg een ziekte werkelijk is – voor het individu en voor de gemeenschap.

De berekening is gebaseerd op een duidelijk schema: voor elk sterfgeval wordt het aantal verloren jaren berekend aan de hand van het verschil tussen de leeftijd waarop iemand is overleden en het maatschappelijk gemiddelde. Deze resterende levensverwachting houdt bovendien rekening met een gemiddeld leeftijdsspecifiek niveau van morbiditeit.

Het is precies deze ziektelast die nu voor Corona is vastgesteld en in het Ärzteblatt is gepubliceerd. Volgens deze gegevens zouden in Duitsland in 2020 305.641 levensjaren verloren gaan als gevolg van Covd-19. Zowel de verdeling naar leeftijd als die naar geslacht wijken sterk van elkaar af.

  Moslimfamilie smokkelde tienermeisje binnen - in slavernij gedwongen en verkracht

Bij mannen kwam 34,8 procent van de door ziekte of overlijden verloren jaren voor rekening van personen jonger dan 70 jaar, bij vrouwen aanzienlijk minder, namelijk 21,0 procent – in beide gevallen maakten voortijdige sterfgevallen verreweg het grootste deel uit, namelijk 99,3 procent.

Gemiddeld verloren personen die aan Corona leden 9,6 levensjaren, personen jonger dan 70 jaar verloren 25,2 levensjaren, mannen verloren aanzienlijk meer dan vrouwen, namelijk 11,0 tegen 8,1 jaar. Dus de Coronavirussen kennen zeker het geslacht.

In ieder geval was het aantal verloren jaren lager dan dat van alle belangrijke niet-overdraagbare ziekten.

Citaat:

Cumulatief bleef de YLL van Covid-19 in 2020 onder het gebruikelijke verlies van levens door andere belangrijke doodsoorzaken. Uit de analyse van de oversterfte blijkt bovendien dat de Covid-19 pandemie tegen eind 2020 ongeveer het niveau van ernstige influenzagolven heeft bereikt.

Met andere woorden, de buitensporig hoge dodentol die de Merkel-regering, in samenwerking met het Robert Koch Instituut en de heer Lauterbach, aanwendt om paniek te zaaien onder de bevolking, berust op een centraal defect bij deze personen: zij kunnen de dood van een kind vol met toekomstig leven niet onderscheiden van de dood van een reeds stervende. En daarom wordt aan geen van de geïnfecteerde oude mensen gevraagd of zij wel willen dat de kinderen de prijs betalen voor hun overleving.

Voormalige vluchtelingenhelpster lucht haar hart: “Er zal geen verandering van denken plaatsvinden, totdat het in alle hoeken en gaten crasht”

Vorig artikelEen demente president
Volgend artikelOp welk punt realiseren we ons dat Bill Gates een gevaarlijke gek is?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in