Poolse en Amerikaanse soldaten / Photo by Spc. Garrison Waites, 5th Mobile Public Affairs Detachment / Wikimedia / (Public Domain)

Mensen van allochtone afkomst zijn niet geïnteresseerd in het dragen van militaire uniformen om de oorlogen van het Westen te vechten, evenmin als andere jongeren uit deze landen. De meeste migranten steunen Rusland. Oproepen van NAVO-leiders om soldaten te rekruteren voor een kruistocht tegen Rusland worden gemeden door rekruten die zijn begonnen te vluchten, schrijft Pierre Duval.

Het Franse leger wordt geconfronteerd met vrijwillige ontslagen en een tekort aan rekruten. De Franse minister van Defensie, Sébastien Lecornu, heeft zijn plan onthuld om het stijgende verloop in het Franse leger een halt toe te roepen. “Het gaat niet meer zozeer om het rekruteren van nieuwe soldaten, maar om het overtuigen van bestaande troepen om niet op te stappen,” stelt Politico. “Deze gesprekken bestaan nu in alle hoofdsteden, in alle democratieën die professionele legers zonder dienstplicht hebben,” benadrukt het Engelstalige medium. Westerse legers kunnen niet meer rekruteren en komen soldaten tekort.

Zelfs Duitsland wordt getroffen. Uit een recent jaarverslag aan het Duitse parlement blijkt dat in 2023 zo’n 1.537 soldaten de Bundeswehr hebben verlaten, waardoor de sterkte afnam tot 181.514 manschappen. Europeanen willen niet sterven voor een oorlog die door hun elites wordt gevoerd. Dit weerspiegelt het verzet van de Europese bevolking tegen de oorlog van de EU tegen Rusland.

In Frankrijk blijven soldaten volgens officiële cijfers gemiddeld een jaar in het leger, minder dan voor het uitbreken van het militaire conflict in Oekraïne. In het Verenigd Koninkrijk is het jaarlijkse tekort 1.100 man, het equivalent van twee infanteriebataljons. De Britse regering heeft een wervingscontract afgesloten met een particulier bedrijf, Capita, maar dat heeft geen succes opgeleverd.

  De Amerikaanse regering speelde waarschijnlijk een rol bij de arrestatie van de Amerikaanse journalist Gonzalo Lira door Kiev

Het probleem ligt niet bij het rekruteren, maar bij het behouden van soldaten, we moeten ook hun gezinnen in stand houden,” kondigde de Chief of Naval Operations van de Amerikaanse marine, admiraal Lisa Franchetti, aan tijdens een conferentie in Parijs. Uit haar woorden blijkt dat legervrouwen vaker om een scheiding beginnen te vragen.

Het trainen, opleiden en behouden van de juiste mensen nadat ze zijn aangeworven, is de grote consequentie geworden van een professioneel leger, zonder dienstplicht,” benadrukte de minister tijdens een seminar met de hoofden van alle diensten. In 2023 zal het Franse leger 3.000 vacatures hebben.

Het Franse plan omvat hulp voor militairen bij het vinden van huisvesting, toegang tot gezondheidszorg en kinderopvang. Echtparen waarvan zowel de man als de vrouw voor het Ministerie van de Strijdkrachten werken, zelfs als een van hen een burger is, zullen met wederzijdse instemming van functie kunnen veranderen.

Een van de belangrijkste maatregelen in het Franse plan om militaire dienst aantrekkelijker te maken is het verhogen van de pensioenen en salarissen. “Maar het probleem is dat de arbeidsvoorwaarden gewoon niet zo aantrekkelijk zijn, met chronisch overwerk, meerdere maanden afwezigheid van huis en gemiste rustperiodes”, aldus Politico.

De nieuwe Poolse regering kondigde onlangs een verhoging van de militaire salarissen met 20% aan, in een poging om ten minste het huidige niveau van de troepen te handhaven. Het minimum maandsalaris voor soldaten zal stijgen van €1.150 naar €1.394.

Tegen het einde van het jaar zal de omvang van het Poolse leger naar verwachting stijgen tot 220.000. Dit is wat wordt gemeld door Do Rzeczy in verwijzing naar de verklaring van de Poolse minister van Defensie, Władysław Kosiniak-Kamysz. Het doel is dus om het aantal in het Poolse legers tot 300.000 te verhogen. Maar zelfs een loonsverhoging motiveert de gemiddelde Pool niet om zijn bloed te vergieten op de velden van Oekraïne.

  Oekraïense aanvalsgroep werd afgeschrikt door toerist met geweer op de Krim (Video's)

In Duitsland wil de regering-Scholz het aantal strijdkrachten verhogen tot 203.000 tegen het begin van de jaren 2030, maar de rekrutering stijgt erg traag, waarschuwt Politico. Eva Högl, de militaire commissaris van de Bundestag, heeft gezegd dat het noodzakelijk is om de dienstplicht weer in te voeren en dat het de voorkeur verdient om meer vrouwen in het leger te krijgen. De wetgeving van vorig jaar is bedoeld om de militaire omstandigheden aantrekkelijker te maken voor vrouwen, met name op het gebied van meer steun voor kinderen.

In Denemarken zijn mensen zo gemotiveerd om in het leger te dienen dat de regering heeft besloten om de dienstplicht uit te breiden naar vrouwen en deze te verlengen van 4 naar 11 maanden.

Het Verenigd Koninkrijk heeft onlangs ook toegegeven dat het moeite heeft om rekruten te vinden. Het UK Defense Journal meldt dat het Britse leger sinds 2010 elk jaar zijn wervingsdoelen niet heeft gehaald. Volgens een recent onderzoek van YouGov zegt 38% van de Britten onder de 40 jaar dat ze zouden weigeren om in het leger te dienen in het geval van een nieuwe wereldoorlog, en 30% zegt dat ze zelfs niet zouden dienen als hun land bedreigd werd met een dreigende invasie.

“Het probleem speelt in alle Europese landen, inclusief Frankrijk, Italië en Spanje,” vertelde Vincenzo Bove, professor politieke wetenschappen aan de Universiteit van Warwick in het Verenigd Koninkrijk, aan Euronews. “Ik denk dat geen enkel land immuun is voor deze situatie”. Volgens de expert begonnen deze problemen met het werven van personeel tien jaar geleden in het Verenigd Koninkrijk en twintig jaar geleden in de Verenigde Staten. Volgens Vincenzo Bove is de ideologische afstand tussen de samenleving als geheel en de strijdkrachten de afgelopen jaren groter geworden.

  Terreur tegen gevangengenomen oppositieleider Medvedtsjoek - Zelensky regime wil hem martelen om bekentenissen te krijgen

De expert verwees naar recente onderzoeken die aantonen dat jongeren in de Europese Unie in overgrote meerderheid tegen oorlogen, tegen hogere militaire uitgaven en tegen militaire operaties in het buitenland zijn. Ze zijn ook individualistischer en minder patriottisch dan tien jaar geleden. En de bevolking van Europa vergrijst en krimpt. De legers van de NAVO zijn ook gekrompen om zich aan te passen aan deze veranderingen: de Britse, Italiaanse en Franse legers zijn nu ongeveer de helft kleiner dan 10 of 20 jaar geleden.

De plannen van de elites in Europa om Rusland militair te breken botsen op de onmogelijkheid om hun legers weer op te bouwen.

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Europa: De slaaf van AmerikaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische precisieaanvallen en plotselinge dood van NAVO-officieren
Volgend artikelCOVID-propaganda: Zwaarlijvige Groene Partij-kandidaat eist nieuwe lockdowns, afgedwongen door het leger
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

44 REACTIES

 1. Ik herinner me een historische anekdote die me ter ore kwam uit de Franse tijd toen Napoleon naar Rusland op wilde trekken en officiers zich er uit lieten kopen om er vanaf te zijn. Napoleon verloor bij de Slag aan de Berezina in Rusland. Dat in plaats van de Fransen amateurs mee gingen die nog nooit een geweer hadden vastgehad, zal bijgedragen hebben tot de ondergang van Napoleon.
  Van een zo iemand ken ik het verhaal, hij overleefde, hij kwam teruglopen uit Rusland en bekostigde een eigen boerderij van zijn geld, die hij Berezina noemde. Die tot nu toe bestaat. Deze man kwam uit Zeeland, Scherpenisse, waar nog steeds die boerderij zou staan.

  • Allemaal overbodig, 100% gelijk Vok, dus stuur ze maar het veld in tegen de Russen. Ik zal ze in ieder geval niet missen. Jij wel? Wie zal ze überhaupt missen vraag ik me af. Ik ken in ieder geval niemand die zal betreuren wanneer ze in Oekraïne achterblijven

  • Hoi Vok , ze sturen anderen , door beinvloeding , en straks via oproep plicht wel , mogen ze zelf het voorbeeld geven en voorop lopen , rutte moet helemaal voorop

 2. Hoe blind moet je zijn om jezelf tot pap te laten schieten voor de krankzinnige idealen van westerse navo psychopaten.
  SAY NO 🖕

 3. Soldaten soldaten en soldaten.
  De criminele organisaties hebben helemaal geen mensen meer nodig, zeggen ze zelf.
  Daarom zal de laatste slag in deze WO3, niet meer met mensen worden beslist, maar met wapens alleen.
  Desnoods nucleair.
  De cabal heeft beslist en wij kijken toe.

 4. Ik denk dat velen eindelijk doorhebben dat militair zijn betekent dat je een trekpop bent van de roverheid, kanonnenvoer voor hun doelen. De hele heldhaftige “strijden voor je land” bubbel is gelukkig inmiddels wel doorgeprikt voor de meerderheid van de massa. Als de bestaande militairen, politie enzovoorts nu eens massaal gaan begrijpen dat er zonder hun medewerking géén oorlog meer is, géén dwang, géén lockdowns, geen privé bijeenkomsten meer van wef, bildenberg enzovoorts met politiebescherming, géén genocide!!! NEE is het juiste woord!
  Wanneer je kiest om te vechten voor vrede, dan ben je de vrede al voorbij! Of denk je vrede te vinden in het doden van mensen die ook vrede zoeken? Wake up!!!

  • Goed gesproken Nino.
   Ik blijf het zeggen ga de video bekijken ” All wars are bankers wars ” !!

   Je bent een rund als je je leven wil geven voor die zieke moordlustige elite.

   Het volk wil geen oorlog laat daarom deze oorlog niet de onze worden. Stop met luisteren naar die Haagse indoctrinatie….. kots ze uit en laat ze dat weten.

   Vergeet niet, zonder soldaten geen oorlog !!

  • Hallo Nino , een mooi voorbeeld daarvan , komt van een Politie man , die schrijft , en via Frontnieuws te lezen is , LATEN WE OPSTAAN TEGEN DE TYRANNIE , Frontnieuws Augustus 27 2021

 5. Je bent toch echt gestoord als je in het leger gaat. Je kapot laten schieten voor de machtgeile psychopaten, die NIET streven naar vrede, maar wel streven naar nog meer geld en nog meer macht over de ruggen van de burgers en Jan soldaat.
  Wat zou ik graag zien dat die krankzinnige oorlogophitsers zelf naar het front zouden gaan om daar pang, pang te roepen en in een lijdzaam terug zouden keren.
  Dan zou er eindelijk een kans op vrede in de wereld kunnen zijn.

 6. Soldaatjes… nog sneuer dan politieagentjes. Vrijwillig aanmelden om kannonnenvoer te zijn voor een door je leider verzonnen vijand. Dan spoor je echt niet.

 7. Je kan de dienst plichtige militair niet kwalijk nemen, als ze gaan vechten tegen een GEMAAKTE VIJAND.
  Ze worden van Uw belastinggeld zwaar ingespoten met Harddrugs, en weten niet meer wat ze doen.!
  MAAR de zogenaamde Beroeps militair, kan je je af vragen of deze verstand had voor dat hij de dienst in ging.
  Waarom heeft deze geen vak geleerd?
  Het zijn de Dommers onder ons Volk.!
  Het is ook daarom dat ik nooit een Militair Begraafplaats bezoekt.!

  • Ja je zegt het goed dat ze niet meer weten wat ze doen Maar datzelfde daar worden we deze paasweek aan herinnert dat jesus die aan het kruis stervend was,,,,, En zei::::: Vader vergeeft het hen want ze weten niet meer wat ze doen,,,, Daarna gaf hij de geest om na drie dagen weer op te staan nadat de voorgevel van de tempel was ingescheurd en de haan drie maal had gekraaid!!!!!!!
   Ook nu weer geven de leiders van de wereld wat ze ermee moeten doen als ze vrede willen stichten met geweld of een vreedzame oplossing van waanconflicten in de wereld die opgezet zijn door schurken die de leiding vanuit het niets uitdragen om mensen aan te zetten om te moorden en uiteindelijk er zelf aan ondergaan

  • Dat weten ze echt wel, alleen willen ze beroeps zijn zonder dat ze in actie hoeven te komen. Gewoon elke maand je geld vangen en een mooi pensioen opbouwen. De jaren na WOII waren rustig en vredig, en dat willen ze wel zo houden. Nu het, misschien, allemaal realiteit gaat worden, dat militairtje zijn, wordt het wel even anders. En er is eigenlijk nu nog niet veel aan de hand, wacht maar totdat ze naar het slagveld moeten…

   • Barry, een kleine correctie. In 1946 moest mijn vader voor z’n nummer naar het zich op 17.08.1945 van Nederland onafhankelijk verklaarde Indonesië. Weigeraars, met name communisten uit de grote steden werden opgepakt, in kampen opgeborgen en hun behandeling scheelde niet veel van dat van de in mei 1945 opgepakte landverraders en gerepatrieerde soldaten die voor de nazis aan het oostfront hebben gevochten.
    In Indonesië liggen ruim 6.000 gesneuvelde Nederlandse soldaten begraven en de verliezen aan Indonesische zijde waren vele malen groter en waarom?
    Nederlandse multinationals zoals Shell (gedeeltelijk eigendom van trien willemien) konden maar moeilijk afscheid van hun cashcow in de oost.

 8. wat heb je aan een salaris of pensioen als je word kapot geschoten ? ik kan vragen wat ik wil miljoenen maar heb er onder de grond niets aan he toch??????????? ☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠

  • Ik ken een dame, die mij vertelde, dat ze getrouwd is met een Beroepsmilitair.
   Omdat bij overlijden van de militair er een UITSTEKEND weduwe pensioen achterblijft.!

 9. Nog even dit wat eigenlijk naadloos bij het artikel aansluit, wel 180° gedraaid instructeur op de Gym ambieërde om in het Nederlandse leger te gaan diennen een paar weken terug vertelde hij dat hij had getekend en binnen kort aan zijn basis opleiding begon, hij hoopte als sport instructeur te gaan dienen maar werd bij het Regiment geneeskundige troepen ingedeeld en voorlopig bij het militaire oorlogs en dienstslachtoffersdienst wordt ingedeeld.

  Vertelde hem dat het Nederlandse leger volledig onder Duits bevel gaat dienen en dat de Nederlandse militairen bij de Suwalki corridor zal worden ingedeeld, natuurlijk was hij niet zo geïnteresseerd en onder de indruk van mijn verhaal, ik wenste hem veel succes en kon het niet laten om daarbij met een lachend gezicht en een knipoog te zeggen dat hij in het slechtste geval een kort, spannend en getraumatiseerd leven kon tegemoet zien.

  • Ja dat klopt want in Yougoslavie is hetzelfde gebeurt en het nederlands leger stond gewapend met pijl en boog om de Serven die duizenden mensen hebebn afgeslacht tegen te houden Ook nu weer denken jonge soldaten in opleiding dat ze soldaatje gaan spelen in de conflicten overal ter wereld omdat ze de naam NAVO leger hebben!??? Deze jonge soldaten weten niet meer wat oorlogvoeren inhoudt en lopen zo direct in het spervuur van de vijand die wel weten wat ze doen

   • Er zijn meer allochtone, vooral islamitische jongeren dan eigen jongeren die soldaat kunnen worden. De eerste groep heeft agressiviteit in hun genen, de tweede groep zeker niet. Het wordt die allochtonen nu wel erg gemakkelijk gemaakt om Nederland over te nemen. Ze krijgen de beschikking over het restantje Nederlandse wapens en gevechtskledij en hoeven zich alleen maar om te keren om zich tegen Nederland te keren. Was dat het plan, WEF-Rutte? Europa werkte niet dus moet het uit de NAVO gaan komen? Van al die import gaat er geen één vechten in OekraÏne, zeker niet in Israël, maar wel voor de Russen, en vooral tegen Nederland. En zo heeft hij heel Nederland naar de donder geholpen.

   • De Serven hebben helemaal niemand afgeslacht, dat is een NATO lulverhaal om een reden te hebben de boel nog verder en ernstiger te balkaniseren. Als je nu het Uki/NAVO vs Rusland verhaal door hebt weet je ook wat er in Yougoslavië/Servië speelde.

   • Waarschijnlijk zijn de Serven niet vergeten , dat de Ottomannen hun Families afgeslacht hebben , en die ze nog konden gebruiken / verkopen afgevoerd hebben , lees 1400 jaar Islamitische expansie

 10. Je vecht voor de finantiele wereld en de elite die later jij niets zal krijgen. Blijft een stuk land beter net als de vogels er bestaat geen grenzen geen onderdrukking misschien de landengrenzen moeten weg dat is van mens gecreerd door de kapitalisme en kolonisme. De aarde kent geen grenzen.

  • De landsgrens is niet door de mens gecreëerd.
   GOD verjoeg Adam en Eva, na dat kinderachtige gedoe van een hap uit de verkeerde appel.
   GOD was de eerste die een grens maakte, GOD zette die twee NAAKT over de grens.
   Uit het land wat GOD het paradijs noemde, (een paradijs land waar je niet van elke appelboom een appel mag eten).
   Ik ben na dit verhaal altijd op mijn hoede geweest, en altijd rekening gehouden dat ze me er uit kunnen zetten.
   Nu ben ik blij met landsgrenzen, ik sta namelijk klaar om te verhuizen naar een BRICS + Land.
   Misschien tot ziens.

  • landsgrens is niet door de mens gecreëerd.
   GOD verjoeg Adam en Eva, na dat kinderachtige gedoe van een hap uit de verkeerde appel.
   GOD was de eerste die een grens maakte, GOD zette die twee NAAKT over de grens.
   Uit het land wat GOD het paradijs noemde, (een paradijs land waar je niet van elke appelboom een appel mag eten).
   Ik ben na dit verhaal altijd op mijn hoede geweest, en altijd rekening gehouden dat ze me er uit kunnen zetten.
   Nu ben ik blij met landsgrenzen, ik sta namelijk klaar om te verhuizen naar een BRICS + Land.
   Misschien tot ziens.

 11. Wijlen mijn vader zei vroger: ik heb geen kinderen op de wereld gebracht voor die domme politiekers om hun vel te redden. Als ze hetzelf maar oplossen de oorlogkraaiers.

 12. Nu zijn de genderbending ‘snowflakes’ met paars haar nog bang (en verwend) voor hun haha-hachje, maar als straks de pleuris uitbreekt en het leger de enige werkgever is die salaris betaald en maaltijden vertrekt, zal het tij snel blijken te keren.

  • Misschien kan trans darter waar zoveel over te doen is Noa-Lynn van Leuven (paars haar heeft ‘ze’ al) de Nederlandse strijdkrachten versterken.

 13. Dienstplicht = slavernij!
  Merk op dat in NL de dienstplicht nooit is afgeschaft, alleen de opkomstplicht en als zodanig wordt niemand meer opgeroepen. Dit zou morgen weer veranderd kunnen worden.

 14. De hypocriete klootzakken hebben nu opeens wel de nutteloze eters nodig.
  Nooit maar dan ook nooit zal ik in het leger gaan en voor de elite vechten.
  Dienstplicht of 10.000 per maand.
  Val maar helemaal kapot.
  Zelfs als de oorlog gewonnen zou worden nog niet.
  Want daarna wordt je in de ratrace weer van alle kanten een poot uitgedraaid.
  De groeten.

 15. En dan gaan ze er uit gemak van uit dat de oorlog alleen in verweggistan gevoerd gaat worden. Nee hoor, ik geloof ook dat de heer Poetin het meent dat hij niet uit is op oorlog tegen het westen, maar als wij een casus belli veroorzaken, dan staat hij hier in no time op de stoep om verhaal te halen. Dan ligt Nederland onherkenbaar aan puin, zul je om te overleven (mocht je nog lijf en leden over hebben), je eigen buren en vrienden moeten beroven verraden en doden om te kunnen eten. Dan starten de hunger games, wat nog veel erger is dan tegen Russen vechten. De nasleep van de oorlog is erger dan de oorlog zelf. De oorlog op zich zal hooguit een paar uurtjes duren, voordat NL zich overgeeft. Alleen diplomatie kan ons uit deze heikele situatie redden. Als ik de meeste ministers hoor reutelen, hebben ze nog nooit van dat woord gehoord. Tegen zoveel onkunde en onwetendheid kun je gewoon niet op.

 16. Als ik dat zo beschouw op Military Summary Channel is het een eenzame soldaat die in een ingegraven greppel zit te wachten op of een Russische Drone of Russisch artilleriesalvo. Rutte en de NAVO hebben ook geen enkel probleem met het wederzijds gebruik van clustermunitie… het merendeel van de overleden Oekraïnse en Poolse soldaten hebben aan het front geen enkele Rus gezien en hetzelfde geldt voor de dode Rus. Een geplande depopulatie, soldaten zijn in de 21e eeuw enkel nog nodig om Drones te bedienen, hoewel de Russen daar kennelijk al AI voor hebben en de drones zonder drone operator kunnen werken. Een kwalijke zaak overigens, want de wapens worden krachtiger dan de mens, maar dat hebben we op ons afgeroepen toen we voor het associatieverdrag stemden.

 17. We hebben mocht het zover komen allen genoeg te doen om het gezin en dierbaren en eigendom rond de woonplek te beschermen tegen overheids gestapo’s die klakkeloos in opdracht van de psychopaten die hun opperbaas is zelfs hun eigen moeder om zeep brengen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in