Op 29 november kwamen de ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten van de NAVO in Boekarest bijeen voor een conferentie over de huidige problemen van de organisatie. Een van de punten die bij die gelegenheid werden becommentarieerd, onder meer door het hoofd van de NAVO, was de militaire impact van de luchtaanvallen die onlangs door de troepen van Moskou op Oekraïne zijn uitgevoerd. In de praktijk waren de beweringen tijdens de top in tegenspraak met veel narratieven die eerder door de media en de NAVO zelf werden verspreid over een mogelijke “Oekraïense overwinning”, schrijft Lucas Leiroz.

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei in een persconferentie na afloop van de top van de alliantieministers dat de laatste zeer intensieve Russische luchtaanvallen enorme schade hebben toegebracht aan de Oekraïense strijdkrachten. Volgens hem was deze bijeenkomst van vertegenwoordigers van de NAVO-staten noodzakelijk en opportuun om nieuwe vormen van hulp aan Kiev te bespreken en nieuwe tegenmaatregelen te ontwikkelen met het oog op de verliezen die Oekraïne op het slagveld heeft geleden.

“We moeten ons realiseren dat er enorme gevolgen zijn van de aanvallen (…) Deze aanvallen hebben aanzienlijke schade veroorzaakt (…) Ik denk dat we allemaal deze beelden van satellieten hebben gezien, waar je Europa in het licht ziet, en dan zie je Oekraïne donker, en dat weerspiegelt de enorme gevolgen. Er ligt dus een enorme taak om dit alles weer op te bouwen (…) Een van de belangrijke redenen waarom deze bijeenkomst vandaag [in Boekarest] zo belangrijk is en op het juiste moment komt, is dat dit ons het platform biedt om verdere steun te mobiliseren om nog meer stappen te zetten, en ook voor [de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken] Kuleba om al zijn collega’s in de NAVO te ontmoeten en dan die dringende behoeften aan te pakken. En ik vertrouw erop dat minister Kuleba ook de noodzaak van verdere intensivering van de wederopbouw van hun energie-infrastructuur aan de orde zal stellen,” zei hij tegen journalisten.

Domme Poolse ambassadeur verklaart Rusland de oorlog, ambassade krabbelt snel terug

De bewindsman verklaarde ook dat nieuwe inspanningen van de Atlantische alliantie nodig zijn om Kiev te blijven helpen en zijn defensiecapaciteit te versterken, aangezien de recente manoeuvres de Oekraïne enorme schade hebben berokkend. De eerste maatregel in reactie op de Russische aanvallen zou zijn om nieuwe luchtverdedigingssystemen naar Oekraïne te sturen. Het doel is het Oekraïense vermogen te vergroten om Russische raketten en drones te neutraliseren en te voorkomen dat ze hun doelen bereiken, vooral die welke verband houden met kritieke infrastructuur. In dit verband benadrukte hij ook dat westerse landen Oekraïne moeten helpen bij de wederopbouw van zijn beschadigde infrastructuur.

“Hier in Boekarest, tijdens de bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken, zal de boodschap van alle bondgenoten zijn dat we meer moeten doen. Zowel om Oekraïne te helpen de vernielde kritieke infrastructuur te herstellen, waaronder het elektriciteits- en gasnet, maar ook om natuurlijk de aanvallen zelf het hoofd te bieden, door meer luchtverdedigingssystemen te leveren (…) Dit is deels het leveren van meer luchtverdedigingswapensystemen, maar natuurlijk ook om ervoor te zorgen dat de systemen die we al hebben geleverd – en veel daarvan zijn eigenlijk een modern, NAVO-standaard luchtverdedigingssysteem, waaronder NASAMS en andere – dat ze functioneren. Dat betekent dat wij reserveonderdelen en munitie moeten leveren,” voegde hij eraan toe.

Het is merkwaardig hoe vaak westerlingen zichzelf tegenspreken in hun narratieven. Volgens westerse media is Oekraïne het conflict aan het winnen en brengt het veel schade toe aan Russische zijde. Anderzijds zou Moskou zware aanvallen uitvoeren op burgerdoelen, zonder succes op het slagveld. De NAVO-vergadering heeft echter geweigerd het onweerlegbare feit toe te geven: de Russische aanvallen zijn strategisch gericht op militaire en infrastructurele doelen, waardoor de gevechtslogistiek van de vijandelijke troepen wordt vernietigd – daarom verliest Kiev, hoewel ze dat nog niet duidelijk hebben toegegeven.

De Oekraïners zitten echt in de problemen in Bakhmut (Video's)

De media verspreiden leugens over het conflict met slechts één doel: het publiek doen geloven in de mogelijkheid van een Oekraïense overwinning en de leiders aanmoedigen om meer hulp te sturen. Nu bewezen is dat Kiev zelfs met westerse hulp niet slaagt op het slagveld, zou het juist zijn om, in plaats van uit te breiden, de hulp te verminderen, Oekraïne te beschouwen als een militair verloren strijd en dus te streven naar een vreedzame oplossing. De NAVO stelt echter precies het tegenovergestelde voor: het militaire interventionisme opvoeren door nieuwe verdedigingssystemen te sturen. Met andere woorden, het bondgenootschap benadrukt nogmaals dat het het conflict zoveel mogelijk wil verlengen en dat het zal vechten “tot de laatste Oekraïner” – of buitenlandse huurling.

Hiermee maakt de NAVO duidelijk dat zij in oorlog is met Rusland. Het gaat niet om louter “hulp” aan Kiev, maar om actieve deelname aan een grootschalige militaire confrontatie tegen een vijandsland. In deze relatie tussen de NAVO en Rusland is het Oekraïense neonazi-regime slechts een proxy, zonder enige soevereiniteit, bereid om alle westerse bevelen op te volgen en niet in staat om te beslissen wanneer de strijd wordt gestaakt.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kortom, Rusland zal winnenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

6 REACTIES

 1. Het gaat puur om landje pik van de NAVO en Amerika in opdracht van de NEO cons. Die hebben de buit al verdeelt, maar nu Rusland toch onverwacht het land binnen viel. Om zich zelf en hun sponsoren constant een vette appel voor te houden. Blijven ze zich zelf wijsmaken, dat zij aan de winnende hand zijn. Want anders haken de sponsoren in ieder geval al af en dat kunnen ze niet lijden. Want dan is alles voor niets en zullen de geraamde biljarden niet terug vloeien naar hun zakken. De NAVO met vazal Amerika zijn enkel het private leger van de Rothschilds.

 2. Wat Stolzenberg ook toe kan geven is dat er best veel hoge officieren uit de Navo (vooral oostblok landen) hun baan hebben opgezegd of ziek gemeld en met gezin vluchten naar betere oorden in het zuiden. Toevallig sprak ik er een paar uit Tsjechië op doortocht die zich zwaar genaaid voelen door de EU, Navo en Sletlensky /Oekraïne….Die direct gaskraan dichtdraaide na ontvangst oude S-300 systemen en de beloofde patriots ter vervanging zijn er ook nog niet. Ze beginnen het door te krijgen gelukkig…Hele EU moet klappen en terug naar eigen valuta op goudstandaard en snel ook…Wordt alleen maar erger met die rare ongekozen elite vaak black nobility gelinkte fragiele iele wezens die voor ons spreken en Rusland willen laten knielen…Nieuwe sterke leiders en handel hervatten met Rusland sanctie vrij, iddereen blij.

  • werk met tjechen…jongere gasten die niet veel animo hebben terug te keren naar het ’thuisland’…, want de kans is meer dan reëel dat ze zullen opgeroepen worden om weer te dienen (dienstplicht is daar verplicht) en ze hebben GEEN goesting tegen de rus te vechten…integendeel zelfs, ze zijn pro russisch in deze zaak….
   een van hen liet me ook weten dat als hij gedwongen zou worden de wapens op te nemen tegen de rus en hij vond makkers..hij eerder zijn eigen regering zou afmaken…dan dat ie een schot richting rus zou afvuren…
   die gasten weten ook wat er speelt….dat is duidelijk…

 3. Poetin stelt gewoon orde op zaken en straks met hulp ( mocht dat nodig zijn ) van zijn bondgenoten dan is het daag Navo en USA en hopelijk de EU, en laten we dan anders doen, de geschiedenis zal gewoon telkens herhalen over and over.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here