Zes maanden na het conflict begint de “informatiemoeheid” toe te slaan. De voorpagina’s van de Europese media schrijven meer over de kosten van levensonderhoud dan over militaire operaties. Uit opiniepeilingen blijkt dat de energieprijzen de mensen meer angst aanjagen dan de Russische kernwapens.

De Russische leiders hopen dat het Westen er slechter aan toe is dan hun eigen land. En zij hebben gelijk. Er gaat geen dag voorbij zonder dat het woord “gascrisis” in de krantenkoppen opduikt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de stemming onder de Europese burgers steeds somberder wordt.

De schok van de oorlog op Europese bodem riep het Westen in eerste instantie tot actie op. Maar dat was in het voorjaar, toen de energierekeningen laag waren. In juli veranderde het beeld aanzienlijk. Terwijl in mei een overweldigende 82% van de Duitsers een harde houding tegen Rusland steunde, is twee maanden later 47% van mening dat de sancties hun eigen land meer schade berokkenen.

Men kan zich de stemming voorstellen van de mensen in Slowakije, Cyprus, Bulgarije en andere EU-landen waarvan de koopkracht niet aan de Duitse normen beantwoordt. Uit een enquête in juli bleek dat zeven van de tien Tsjechen zich zorgen maakten over de energieprijzen. In Griekenland betaalt de helft van de bevolking zijn energierekeningen gewoon niet.

Naarmate de winter nadert, kunnen zorgen omslaan in wanhoop en achterstallige betalingen in schulden. Intussen zal de oorlog zich voortslepen, waardoor de stemming van het Westerse publiek in onverschilligheid zal veranderen. Binnenlandse problemen zullen, zoals altijd, de overhand nemen.

  De Cultuuroorlog in Oekraïne

Aan de horizon doemen nog meer risico’s op. Een combinatie van militaire, economische en klimatologische redenen zou Poetin ertoe kunnen dwingen de “overwinning” uit te roepen, de territoriale verworvenheden in het zuiden en oosten van Oekraïne te consolideren en de Russische operaties stop te zetten.

In een dergelijk scenario zal niets het Westerse publiek ervan kunnen overtuigen om geld en comfort te blijven opofferen om Oekraïne te steunen. De regeringen zullen onder steeds grotere druk komen te staan om de betrekkingen met Rusland te “normaliseren”. En degenen die zich verzetten zullen vervangen worden door Kremlin-vriendelijke politici. Kortom, Rusland zal winnen.

Via Telegramkaanal Pul N3.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

12 jaar over de houdbaarheidsdatum: Kunt u het nog eten?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHonderdduizenden sterven WEKELIJKS aan de covid-injecties van Pfizer – PfizerGate gaat door
Volgend artikelOpnieuw een door Bill Gates gefinancierde Picnic supermarkt in Nederland in brand gestoken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Ach kom nou toch! hoe dom zijn we werkelijk. Rusland heeft ons jarenlang volgens afspraak van alle grondstoffen voorzie zonder het ooit als machtsmiddel te gebruiken. De Heer Putin heeft diverse malen zijn hand gereikt o vreedzaam en respectvol met elkaar om te gaan en we hebben deze steeds teruggestoten. Hoe achterlijk en oerdom kun je zijn? Nederland is een handelsland en Rusland heeft over 140 miljoen potentiele klanten, daar ga je toch mee in gesprek. Alles wat hier in het westen een regeringsfunctie uitoefent is niet gespeend van enig intellect en daar domme mensen gevaarlijk zijn zitten we nu in deze shit. Laat Rusland alsjeblieft operatie R uitvoeren hier in Nederland, het zuiveren van ons land van Rutte en zijn handlangers.

 2. Het punt is dat het westen iets heel anders voorstaat met handelen, hier in het westen willen iedereen onderwerpen aan onze regels. Met geld dat uit het niets gemaakt wordt en op niets gebaseerd is. Kopen we zogenaamd grondstoffen van andere landen. Maar eigenlijk zijn ze gratis voor de regeringen. Nu Rusland niet aan onze regels wil voldoen, heeft het westen Rusland sancties opgelegd. Maar nu Rusland ook nog eens zijn grondstoffen in zijn eigen valuta betaald wil hebben, is dat een stap te ver voor vele EU landen. Want dat betekent dat we de grondstoffen niet meer gratis verkrijgen. Daar ligt het punt. Hier in het westen wat geleid wordt door narcisten. Die zelf denken dat alleen zij alle wijsheden in pact hebben en iedereen hen moet volgen c.q. onderwerpen. Zij zullen nooit tot inkeer komen, dat zij fout zaten. Want die gedachtegang bestaat bij hen niet.

  Als het de eerste keer niet lukt, dan doen ze de volgende keer op de exact de zelfde manier en vinden dan vreemd dat het weer niet lukt. Want narcisten kunnen niet van hun fouten leren en zullen hun gehele leven constant de zelfde fouten blijven maken, zonder dat zij het zelf beseffen. Dit komt omdat alle narcisten eigenlijk borderline hebben.

  Deze geestelijke zieke mensen, die ook enkel en alleen aan hun zelf denken en eigenlijk andere niets gunnen. Zij slopen het liever, dan dan andere er nog iets aan hebben. Dit komt voort uit hun verleden, dat zij niet genoeg aandacht hebben verkregen naar hun eigen inzicht. Waardoor zij met list en bedrog iedereen willen bedonderen om zo in de belangstelling te komen. Dat zij aanzien en macht hebben over andere. Maar als de andere niet wil buigen voor hen, wordt die andere dood verzwegen of als die andere machtiger is, wordt hij/zij zwart gemaakt. Want narcisten kunnen niet tegen hun verlies.

  Maar als die andere dan toe zou geven voor de lieve vrede, komen narcisten telkens weer met nieuwe eisen op de proppen en zo voort. Hun hebzucht kent geen grenzen, het moet en zal altijd meer zijn bij hen. Als hun fouten worden altijd geprojecteerd op die andere, omdat die andere niet wil wat zij willen. Vandaar dat Rusland/Poetin van alles de schuld krijgt wat er verkeerd gaat op de wereld.

 3. Laten we het beestje bij de naam noemen.

  Voor duidelijkheid:
  nazi= nationaal socialisme=links
  Links in NL (VVD, D66, GL e.d. zijn links, post marxistisch.

  Kort: het westen is communistisch, met een nazi tendens (WEF) wil complete controle over bevolking;
  Rusland heeft nog een politiek systeem van weleer, maar Rusland is wat het westen pretendeert te zijn.

  Nou duidelijk?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in