Biden-aanhangers in paniek: er zijn “wettelijke en constitutionele” manieren voor Trump om president te blijven

In een video die voor de verkiezingen werd gepubliceerd, maar die opnieuw aandacht heeft getrokken, legt CNN’s Fareed Zakaria de “juridische en constitutionele” situatie uit waardoor president Trump in functie kan blijven, zelfs als hij de verkiezing zou verliezen.

In een moment van feitelijke journalistieke integriteit, die tegenwoordig ongelooflijk zeldzaam is voor CNN, schetst Zakaria hoe Trump het presidentschap kan behouden “zonder daadwerkelijk de presidentsverkiezingen te winnen”.

Zakaria legt uit hoe het systeem werkt, Zakaria zegt dat de kiesmannen bepaald worden door de deelstaat’s volksstemming, maar dat dit “geen grondwettelijke verplichting” is.

Het nieuwsanker schetst dan het exacte scenario dat gebeurde op de verkiezingsdag, met Trump aan de leiding op 3 november, maar dan mail-in stembiljetten die het resultaat naar  Biden slingeren, wat leidt tot een stortvloed van aanklachten en rechtszaken.

“Rekening houdend met de verwarring, besluiten de wetgevers de kiesmannen zelf te kiezen”, zegt Zakaria alvorens erop te wijzen dat acht van de negen belangrijkste kantelstaten Republikeinse wetgevers hebben.

“Als een of meer van hen besluiten dat de stemming chaotisch is en gekenmerkt wordt door onregelmatigheden, zouden ze kunnen sturen wat zij beschouwen als de legitieme leisteen van kiesmannen, die Republikeins zou zijn”.

Om de verwarring nog groter te maken, zouden de Democraten uit dezelfde staten ook hun kiesmannen naar Washington sturen, wat volgens Zakaria “onderdeel van het Republikeinse plan” zou kunnen zijn.

Linkse miljardair betaalt criminelen om op Biden te stemmen

“Omdat je ziet dat als het Congres op 6 januari bijeenkomt om de stemmen van de kiesmannen te tellen, de legitimiteit van sommige kiesmannen in twijfel wordt getrokken”.

Dit zou de Republikeinen van het Congres ertoe aanzetten om te debatteren dat betwiste staten niet zouden moeten worden geteld, wat ervoor zou zorgen dat Biden geen 270 stemmen van het Kiescollege zou kunnen bereiken.

“Op dat moment bepaalt de grondwet duidelijk dat het Huis van Afgevaardigden stemt om de presidentsverkiezingen vast te stellen, maar doet dit met elke staat die één stem uitbrengt”, zegt Zakaria, erop wijzend dat dit proces zou resulteren in de herverkiezing van Donald Trump.

“Trump hoeft niets anders te doen dan deze uitkomst, die grondwettelijk is, te accepteren”, concludeert Zakaria.

De video heeft bij verschillende Biden-aanhangers voor consternatie gezorgd, die er gretig op wijzen dat deze voor de verkiezingen is uitgezonden.

Dit maakt echter geen enkel verschil. Zakaria’s uitleg over hoe Trump nog steeds zou kunnen winnen, is nog steeds actueel, meldt Newswars.

Zwarte vrouw weigert om stewardess haar op het vliegtuig te laten passeren vanwege “wit privilege”

3 REACTIES

 1. dat schreef ik al een maand terug op FB; en toen was er een idioot–die zich presenteert als “politiek analist”–maar te stom is om voor de duvel te dansen–die mij erop aanviel.

  Er is zelfs NOG een mogelijkheid.Iniedere staat stemmen kiesmannen conform de stemverhouding; maar dat MOET niet. Disloyale kiesmannen kunnen op de verliezer stemmen; en die stem is rechtsgeldig.

  Gaat nog verder: de republikeinen kunnen zelfs in dem staten rep kiesmannen aanstellen, die dan op Trump stemmen, ongeacht de stemmen.

 2. Maarre…om het simpel te stellen: Trump blijft gewoon 4 jaartjes extra; en dat moet.

  Zou een corrupte incompetente demente gek als Biden aan bewind komen, is dat een uitnodiging voor burgeroorlog en massa moord.

  Het enige wat trump moet doen op kortetermijn: BLM en Antifa aanvallen en vernietigen.
  Civiel: doorbeslagname vanalle gelden van de leden en de organisatie enhun bezittingen; dat maakt ze even vleugellam, maar ook door ze EINDELIJK te registreren als terroristische organisatie, zodat financiering ervan strafbaar wordt; en het strafrechtelijk vervolgen van de leden.

  Maar ook: die burgemeesters van Miniapolis en NewYorkeruit flikkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here