Spanje is het eerste Europese land dat het hoogste gerechtshof van de Verenigde Naties toestemming vraagt om zich aan te sluiten bij de Zuid-Afrikaanse zaak die Israël beschuldigt van genocide in Gaza.

Eind vorig jaar spande Zuid-Afrika bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) een zaak aan tegen Israël vanwege de invasie in Gaza. Zuid-Afrika beweerde dat Israël zijn verplichtingen onder de Genocide Conventie schond en riep op tot beëindiging van het conflict, bericht Niamh Harris.

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jose Manuel Albares, zei: “We willen dat er weer vrede komt in Gaza en het Midden-Oosten.”

De laatste ontwikkeling komt nadat Spanje, net als Ierland en Noorwegen, de staat Palestina erkende, wat leidde tot een felle reactie vanuit West Jeruzalem.

RT meldt:

Zuid-Afrika heeft in december een zaak aangespannen bij het Internationaal Gerechtshof (ICJ) in Nederland, waarin het aanvoerde dat de campagne die de Israëlische autoriteiten in Gaza hebben ontketend na de verrassingsaanval van Hamas op de Joodse staat in oktober “een genocidaal karakter had, omdat [het] bedoeld was om de vernietiging van een substantieel deel van de Palestijnse nationale, raciale en etnische groep te bewerkstelligen.”IDF Spokesperson’s Unit / Wikimedia / (CC BY-SA 3.0)

De beschuldiging werd heftig ontkend door premier Benjamin Netanyahu, die zei dat “wij het niet zijn die genocide komen plegen, het is Hamas.” Hij beweerde dat de groep “ons allemaal zou vermoorden als het kon.”

Terwijl het ICJ Israël aanvankelijk alleen opdroeg om alle maatregelen te nemen om daden te voorkomen die als genocide zouden kunnen worden beschouwd, zei het eind mei dat het land “onmiddellijk moet stoppen met zijn militaire offensief en elke andere actie” in de Gazaanse stad Rafah. Israël heeft hier tot nu toe geen gehoor aan gegeven.

  Hamas is intact, dus heeft Israël verloren?

Op donderdag was Spanje het eerste Europese land dat zich formeel achter de rechtszaak schaarde, waarbij Manuel Albares verklaarde dat “ons enige doel is om een einde te maken aan de oorlog en verder te gaan op de weg naar de toepassing van de tweestatenoplossing.” Hij legde uit dat de beslissing afhing van de voortzetting van de militaire operatie van Israël in Gaza en verklaarde dat “we willen dat er weer vrede komt in Gaza en het Midden-Oosten, en om dat te bereiken moeten we allemaal de rechtbank steunen.”

Verschillende andere landen, waaronder Mexico, Colombia, Nicaragua, Libië en de Palestijnse Autoriteit, hebben al verzoeken ingediend om zich bij de zaak aan te sluiten, in afwachting van goedkeuring door het ICJ. Meer dan twee dozijn andere landen hebben ook hun steun uitgesproken voor de zaak, waarbij Turkije en Ierland hebben aangegeven dat ze van plan zijn om te interveniëren.

Hoewel uitspraken van het ICJ juridisch bindend zijn, heeft het hof geen echte middelen om ze af te dwingen.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Nog steeds vragen over Israëlische aanval op marineschip USS Liberty waarbij 34 Amerikaanse bemanningsleden omkwamenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMeer dan 40 extra landen willen lid worden van BRICS in 2024; 97 landen nemen deel aan BRICS 2024 Games onder leiding van Poetin
Volgend artikelNieuwe studies voegen steeds meer wetenschappelijk bewijs toe dat COVID-19 vaccins in verband brengt met kanker
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Jose Manuel Albares, zei: “We willen dat er weer vrede komt in Gaza en het Midden-Oosten.

  en hier, ik geloof dat spanje achter wapen leveranties staat om rusland te bedreigen.
  kan me vergissen natuurlijk.

  • Spanje zit in de NAVO, een club die ABSOLUUT NIET VOOR VREDE IS.
   De NAVO is een club dat “ZEGT, WE SCHUIVEN GEEN CENTIMETER OP NAAR HET OOSTEN.!
   Maar zich heeft uitgebreid tot tegen de grenzen van Rusland.
   Ook is de NAVO op gericht als een “DEFENSIEF MILITAIR CLUBJE”…!!!!
   Maar de NAVO is een van de grootste “AGRESSIEVE AANVAL CLUB VAN DE WERELD” onder commando van het Pentagon….!!!!!
   Spanje met 2 gezichten…!!!!

 2. Ik heb gehoord dat men probeerde Spanje om te kopen zodat zij e vluchtende Palestijnen dan zouden opnemen in Spanje waardoor het leefgebied compleet onder het zionistische regime zou vallen en dus het probleem voor hen opgelost, Spanje krijgt geld en de weg is vrij, echter hield Spanje zijn rug recht en is zelfs furieus door deze schaamteloze poging, ik ga natuurlijk wel erin mee dat ook die Spaanse regering weer meedoen in de Navo tegen de Russen, in het VK hoop ik dat volgende maand de Britten George Galloway stemmen want die heeft al gezegd, als ik win dan gaan alle samenwerkingen met het Heilige Land de prullenbak ik en hebben we geen enkele relatie meer met hen, Spanje doet al iets en Galloway zou nog veel verder gaan en in het VK zijn ze compleet hysterisch en proberen zijn beweging van van alles te beschuldigen om dit maar te voor komen, we zullen zien, Galloway zegt Labour of de Tories hetzelfde of Trump of Biden allemaal identiek, helemaal mee eens!

  • Djennis,
   Ik heb een Spaanse familie gedeeltelijk, ik ben dus zeer juist op de hoogte, jij zit denk ik op de lijn van VOX en de PP, vooral VOX wil dat de stad Jeruzalem net als Wilders en Trump een Joodse hoofdstad word en alle ambassades daarheen gaan, qua denken zit ik mijlenver van jouw gedachtengoed, maar hoe Spanjaarden zijn en denken, tegen Bibi staan ze in ieder geval op, niet tegen de VS en de Navo maar wel tegen Bibi, Nederland doet helemaal niks dus dan heb ik meer met Spanje, kijk eens op youtube het filmpje van de Ierse Thomas Gould duurt 2 minuten, een statement uit het hart, van zulke mensen hou ik, kijk het eens en reageer er dan op naar mij, benieuwd wat jij daarvan vind, die Ier zegt het in hun parlement, hoor graag van je!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in