Spanje bouwt een gigantisch asielkamp op de Canarische Eilanden

1
Sccreenshot YouTube

De Spaanse regering gaat een groot asielverblijf voor 7000 Noord-Afrikaanse immigranten op het vakantieverblijf de Canarische Eilanden bouwen, zo melden verschillende media. De immigratie is volgens de Spaanse regering in een jaar tijd met 1.000 procent toegenomen.

De Canarische Eilanden zijn een van de populairste toeristische reisbestemmingen van de West-Europeanen.

Maar nu zijn de eilanden een bestemming geworden voor Noord-Afrikaanse asielzoekers die naar Europa willen gaan.

De Canarische Eilanden liggen ten westen van Afrika maar behoren tot Spanje en maken politiek gezien deel uit van Europa.

Alleen al dit jaar zijn er 17.000 asielzoekers op de eilanden aangekomen, een stijging van 1.000 procent ten opzichte van 2019, meldt SABC.

Volgens de nieuwszender proberen veel mensen uit Senegal naar Europa te komen, waardoor er de afgelopen weken honderden mensen zijn verdronken. Tegelijkertijd bevinden zich duizenden Noord-Afrikanen op de Canarische Eilanden.

Dat de Noord-Afrikanen zich nu naar de Canarische Eilanden bewegen, komt mede doordat Marokko tijdens de Coronapandemie zijn grenzen sloot, aldus SVT. Als gevolg hiervan zijn velen hun toerisme inkomen kwijtgeraakt en zijn sindsdien “wanhopig de zee overgestoken naar de Canarische Eilanden”, beweert de staatszender.

Eerder stuurde Spanje 22 migranten uit Mauretanië terug naar hun eigen land. Een speldenprik, want in diezelfde week werden opnieuw tientallen bootjes met in totaal ruim 1300 migranten rond Gran Canaria opgepikt.

De geplande kampen worden gebouwd op Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura. Op dit moment moeten asielzoekers buitenshuis slapen, wat de Spaanse regering wil oplossen.

In de videoclip van SVT zijn bijna alleen jonge Noord-Afrikaanse mannen te zien.

Catastrofe slaat toe: Grootste Migrantenschipbreuk van het jaar – 140 zwarten dood

  Spaanse regering zegt dat het SARS-CoV-2-virus niet geïsoleerd is
Vorig artikelHongaarse premier Orban: “Soros is een van de meest corrupte mensen ter wereld”
Volgend artikelDe Great Reset – die niet zou bestaan – zal een einde maken aan het populisme
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in