Hongaarse premier Orban: “Soros is een van de meest corrupte mensen ter wereld”

De Hongaarse premier Viktor Orbán hekelt de linkse miljardair George Soros als “een van de meest corrupte mensen ter wereld”, nadat de globalist de Europese Unie had opgeroepen om Hongarije en Polen te dwingen zich te onderwerpen aan “open samenleving” waarden.

“George Soros bedreigt Hongarije en Polen”, vertelt premier Orbán aan Kossuth Rádió, waarbij hij verwijst naar de lobbyisten van de 90-jarige aartsactivist in het EU-parlement die de door de conservatieven geleide Midden-Europese landen van hun financiering willen beroven.

“George Soros is een van de meest corrupte mensen ter wereld; hij heeft veel politici op zak die nu Hongarije en Polen willen chanteren voor toegang te krijgen tot EU-fondsen”, vervolgt de Hongaarse leider, terwijl hij de miljardair beschuldigt van het verspreiden van “absurde, rode-lijn-overschrijdende verklaringen” over zijn land.

Hongarije en Polen botsen met het establishment van de EU en zijn globalistische bondgenoten na hun recente besluit om hun veto uit te spreken over de voorgestelde zevenjarige begroting, die verplichtingen bevat die naar de mening van de Poolse justitieminister Zbigniew Ziobro hen zouden reduceren tot “politieke en geïnstitutionaliseerde slavernij.

Op het eerste gezicht lijken de bepalingen in kwestie onomstreden, waarbij de lidstaten van de EU zich ertoe zouden verplichten om de Europese waarden en de zogenaamde “rechtsstaat” te handhaven.

De Hongaren en Polen zien in deze verplichtingen echter een mechanisme om conservatieve landen hun deel van de EU-fondsen te ontnemen als zij zich niet onderwerpen aan de beleidsagenda’s van de dominante staten van de EU – voornamelijk Duitsland en Frankrijk – die verontwaardigd zijn door de aanhoudende weigering van Hongarije en Polen om hun pogingen te accepteren om verplichte herverdelingsquota voor migranten te accepteren.

EU belooft "Poetins propagandisten" te bestrijden

De EU maakt ook bezwaar tegen de inspanningen van Polen om zijn rechtbanken te hervormen. De EU karakteriseert de hervormingen als een aanval op de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht, maar de Polen staan erop dat ze slechts een poging zijn om een nepotistische erfenis van het voormalige communistische regime ongedaan te maken (en een binnenlandse aangelegenheid waarin buitenlandse ambtenaren zich niet mee moeten bemoeien).

“Als je ooit wilt weten hoe het plan van Soros werkt, hier is het”, zegt de Hongaarse staatssecretaris voor Internationale Communicatie en Betrekkingen, Zoltán Kovács, in een direct antwoord.

[George Soros] stelde al in 2015 fiscale sancties voor tegen degenen die geen migranten toelaten. Vandaag zien we financiële chantage en politieke vergelding geoperationaliseerd door de EU-instellingen, legt hij uit.

Vergis je niet, het ‘rechtstaatdebat’ van de EU is nooit echt over de werkelijke ‘rechtstaat’ geweest. Als we terugblikken op de afgelopen vijf jaar, kunnen we duidelijk zien hoe het onderwerp van de rechtsstaat momentum krijgt, telkens als de liberale, pro-migratie krachten van de EU er niet in slagen om hun wil op te leggen aan lidstaten, zoals Hongarije en Polen, die zich tegen migratie verzetten, schrijft hij in een officiële blogpost, waarin hij een tijdlijn van gebeurtenissen schetst.

Hongarije wil geen moslims meer toelaten op zijn grondgebied

7 REACTIES

 1. De grote motor achter de migratie is onze lieve oma Angela die de scepter zwaait in de EU met Macron aan haar zijde als vaandeldrager.
  Op haar beurt is onze Angela weer een grote bewonderaar van onze machtige opa George Soros.
  TWEE HANDE OP ÉÉN BUIK als het om Migratie gaat.
  George en Orban die haten elkaar; en George heeft 2 zeer gevaarlijke wapens: Rechtstaat en Migratie pact

  • Adolfina Merkel–een Stasi agent- heeft haar opdrachten zover goed uitgevoerd.
   Dechaos en armoede die zij moest organiseren (en die is er inprincipe al) heeft een makkelijk manipuleerbare bevolking tot gevolg.

   klimaat, Corona herstel fondsen: doel armoede EN Eu leger omlidstaten te onderdrukken zoals het al in Frankrijk gebeurt.

   neem het gezever van Macron niet serieus; hij WIL de omvolking; hij zette de ND in de fik, hij DENKT dat hij de moslims kan gebruiken; maar zij gebruiken hem.Tegen de tijddat hij erachter komt, is Frankrijk verloren

   Wie had er ook al weer de oorlog?

   n wij namen altijd al foute “vluchtelingen” de duitse keizer die Huize Doorn kreeg; en maxima die millioenen kreeg, onze toekomstige massamoordenaars de moslims en de afrikanen die onze vrouwen zwager moeten maken

   Voor de rest zijn we redelijk normaal.
   Maar willen we over een paar jaar nog bestaan moeten weplanks gas links eruit gooien

   Misschien dat Orban NL erbij wil nemen?

 2. ‘Misschien dat Orban NL erbij wil nemen?’ Ik zou niets liever willen! Een leider die voor zijn eigen mensen opkomt, het zou normaal moeten zijn…Helaas, wij moeten het met Rutte doen, die alle bevelen van iemand als Soros zonder aarzelen opvolgt…

 3. Het is opvallend dat vandaag de dag leiders die voor zijn eigen mensen opkomen vooral in het voormalige Oostblok worden gevonden. Zouden ze daar ervaring kunnen hebben met nietsontziende en mensonterende linkse tirannie? In dat opzicht dacht ik ooit dat Merkel het goed zou gaan doen in Duitsland, maar deze dame heeft zich ontpopt als een stalinistisch loeder. Eentje die zonder aarzelen haar eigen land op de schroothoop gooit, het volk veracht, de rechtsstaat verkracht en met stuitende arrogantie miljoenen nutteloze handophouders binnenhaalt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here