© Marco Verch Professional (CC BY 2.0)

Alle 78 bewoners van een verzorgingstehuis in Midden-Spanje werden na de eerste deel-vaccinatie met het BioNTech/Pfizer-vaccin positief getest op SARS-CoV-2. Ten minste zeven mensen zijn na de immunisering overleden, bevestigde het verplegend personeel maandag.

Volgens het Spaanse persbureau EFE zijn ten minste zeven van de 78 verpleeghuisbewoners in Toledo, ten zuidwesten van de hoofdstad Madrid, overleden, de meesten met reeds bestaande aandoeningen. Het personeel van het verpleeghuis heeft bevestigd dat de overige bewoners ook besmet zijn met SARS-CoV-2 en in hun kamers geïsoleerd blijven. Vier bejaarden worden momenteel in het ziekenhuis behandeld, meldt RT.

Daarbij waren de bewoners en het verplegend personeel eerder gevaccineerd met de eerste dosis van het BioNTech/Pfizer vaccin. Zij kregen de eerste gedeeltelijke vaccinatie op 13 januari. Zes dagen later begonnen 10 bewoners symptomen te vertonen, aldus een verklaring. Sommige personeelsleden werden vijf dagen na de vaccinatie ziek. Zoals gemeld door de krant LaVanguardia, heeft de regering op 21 januari besloten alle inwoners te testen. Testresultaten op 25 januari toonden aan dat op één na alle bejaarden besmet waren met het virus. Die bewoner testte later echter ook positief op SARS-CoV-2. De tweede vaccinatie is gepland voor 3 februari en een nieuwe PCR-testronde voor 5 februari.

Noorwegen: 23 sterfgevallen na vaccinatie met Pfizer/Biontech-vaccin

Immunoloog waarschuwt na sterfgevallen tegen vaccineren van mensen die al immuun zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here