© Marco Verch Professional (CC BY 2.0)

Alle 78 bewoners van een verzorgingstehuis in Midden-Spanje werden na de eerste deel-vaccinatie met het BioNTech/Pfizer-vaccin positief getest op SARS-CoV-2. Ten minste zeven mensen zijn na de immunisering overleden, bevestigde het verplegend personeel maandag.

Volgens het Spaanse persbureau EFE zijn ten minste zeven van de 78 verpleeghuisbewoners in Toledo, ten zuidwesten van de hoofdstad Madrid, overleden, de meesten met reeds bestaande aandoeningen. Het personeel van het verpleeghuis heeft bevestigd dat de overige bewoners ook besmet zijn met SARS-CoV-2 en in hun kamers geïsoleerd blijven. Vier bejaarden worden momenteel in het ziekenhuis behandeld, meldt RT.

Daarbij waren de bewoners en het verplegend personeel eerder gevaccineerd met de eerste dosis van het BioNTech/Pfizer vaccin. Zij kregen de eerste gedeeltelijke vaccinatie op 13 januari. Zes dagen later begonnen 10 bewoners symptomen te vertonen, aldus een verklaring. Sommige personeelsleden werden vijf dagen na de vaccinatie ziek. Zoals gemeld door de krant LaVanguardia, heeft de regering op 21 januari besloten alle inwoners te testen. Testresultaten op 25 januari toonden aan dat op één na alle bejaarden besmet waren met het virus. Die bewoner testte later echter ook positief op SARS-CoV-2. De tweede vaccinatie is gepland voor 3 februari en een nieuwe PCR-testronde voor 5 februari.

Noorwegen: 23 sterfgevallen na vaccinatie met Pfizer/Biontech-vaccin

  De meest gevaccineerde plaats in de wereld heeft zojuist Kerstmis geannuleerd
Vorig artikelVerborgen studie? Covid-19 vaccin valt volgens immunoloog eigen lichaam aan bij nieuwe ziekte
Volgend artikelDuitse artsen en apothekers steunen niet langer meer de inentingscampagne: geen informatie over risico’s voor Corona-gevaccineerden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in