Duitse artsen en apothekers steunen niet langer meer de inentingscampagne: geen informatie over risico’s voor Corona-gevaccineerden

via Freepik

In Duitsland heeft een vereniging van 215 artsen, apothekers en wetenschappers in een vaccinatiebrief hun beroepsverenigingen opgeroepen rekening te houden met de wetenschappelijk bewezen waarschuwingen voor de risico’s van de reeds in gebruik zijnde Coronavaccins.

Zij bekritiseren het feit dat de regering en de media de experimentele vaccins presenteren als “mensenredders”, hoewel onberekenbare kwetsuren op lange termijn mogelijk zijn. Daarom, zeggen zij, zullen zij dan ook de inentingscampagne van de regering niet langer meer steunen, schrijft Kornelia Kirchweger.

Risico’s worden genegeerd

De groep maakt ook duidelijk dat zij tot geen enkele partijpolitieke groepering behoren, maar zich alleen naar hun geweten en hun professionele verantwoordelijkheid inzetten. De vaccinatiebrief werd geschreven omdat zij vrezen dat de regering, het Ministerie van Volksgezondheid en de beroepsverenigingen de wetenschappelijk onderbouwde waarschuwingen over de risico’s van vaccins negeren. Het Geneesmiddelenbureau van de EU (EMA) heeft, onder verwijzing naar de bedreiging van de volksgezondheid door de pandemie een voorwaardelijke goedkeuring verleend voor het op de markt brengen van de vaccins van BioNTech/Pfizer en Moderna, en meer recentelijk van AstraZeneca. Men heeft zich hierbij gebaseerd op relevante EU-verordeningen.

Gevaccineerden zijn proefkonijnen

Een voorwaardelijke goedkeuring geldt voor één jaar, maar kan worden verlengd. “Voorwaardelijk” omdat belangrijke klinische studies nog ontbreken of nog niet zijn afgerond. Hiervoor kregen de ontvangers van de goedkeuring de tijd tot eind december 2023 of tot eind december 2022. Wat tot dusverre onder meer ontbreekt, zijn studies naar interacties met andere geneesmiddelen of naar de effecten op de vruchtbaarheid (fertiliteit). Toch wordt er al snel gevaccineerd. Deze mensen nemen dus in feite deel aan een grootschalige studie om een experimenteel vaccin te testen.

Terwijl het enthousiasme voor het vaccin steeds verder afneemt en miljoenen ongewenste doses verlopen, ontdekt de Duitse pers dat de grote farmaceutische bedrijven en hun politieke medestanders misschien toch niet onze vrienden zijn

De informatieplicht moet worden nageleefd

Volgens de EU-wetgeving moeten gevaccineerden volledig worden geïnformeerd over het feit van de voorwaardelijke goedkeuring en de redenen daarvoor, zodat zij zelf kunnen beslissen of zij ja of nee zeggen tegen vaccinatie. Daarover hoor je niets in regeringscampagnes. Huisartsen en gezondheidswerkers die het serum toedienen, moeten ook uitvoerige informatie verstrekken aan degenen die worden gevaccineerd. Het is onduidelijk of dit het geval was en is bij hoogbejaarden, in bejaardentehuizen en verpleegtehuizen. In deze leeftijdsgroep bestaat het eerder genoemde risico van onverklaarbare interacties met andere geneesmiddelen. Ook moet duidelijk worden gemaakt dat de gevaccineerde persoon het virus kan blijven overdragen. Er is ook behoefte aan concrete informatie over de doeltreffendheid van het vaccin.

Duitse vrouw opengesneden – Syriër voor de rechtbank: Als moslim mag ik dat

1 REACTIE

  1. Die entstoffen–zijn geen vaccins– hadden nooit opde markt mogen komen.

    Maar ja, de BURGERIJ koopt de politici niet om…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here