In Davos overheersen de toespraken van enkele van de grootste namen van de westerse wereld de discussies over het Oekraïense conflict. Enerzijds stellen realisten zoals Kissinger pragmatische middelen voor om vrede te bereiken en stabiliteit in de internationale betrekkingen te zoeken. Aan de andere kant lijken vertegenwoordigers van globalistische elites geobsedeerd door de “noodzaak om Rusland te verslaan”. Dit is het geval bij investeerder en filantroop George Soros, oprichter van de Open Society Foundation, schrijft Lucas Leiroz.

In een verklaring op dinsdag 24 mei zei Soros dat de Russische acties in Oekraïne de “derde wereldoorlog” kunnen beginnen en dat de westerse beschaving, om te “overleven”, Moskou zo snel mogelijk moet verslaan. Gezien zijn invloed op wereldniveau klinken zulke woorden als een echte bedreiging voor de wereldvrede, omdat ze van belang kunnen zijn bij de besluitvorming door de westerse politieke leiders.

Dit waren enkele van zijn woorden over het huidige conflict:

“Rusland is Oekraïne binnengevallen. Dit heeft Europa tot in zijn kern geschokt (…) De Europese Unie is opgericht om te voorkomen dat zoiets zou gebeuren. Zelfs wanneer de gevechten ophouden, wat uiteindelijk wel zal gebeuren, zal de situatie nooit meer in de oude toestand terugkeren. De Russische invasie kan namelijk het begin van de Derde Wereldoorlog blijken te zijn, en onze beschaving zal die misschien niet overleven. (…) Wij moeten al onze middelen mobiliseren om de oorlog spoedig te beëindigen. De beste en misschien enige manier om onze beschaving te behouden is door [de Russische president Vladimir] Poetin te verslaan. Dat is waar het op neerkomt”.

  Zelensky-regime geeft opdracht tot de vernietiging van 100 miljoen boeken

De woorden van Soros lijken speciaal gericht aan het adres van Kissinger, die een dag eerder had bepleit dat het Westen moest werken aan het terugwinnen van de Oekraïense “status quo ante”. Soros gebruikt dezelfde woorden om te zeggen dat dit onmogelijk is en dat nu alleen de confrontatie kan voorkomen dat de westerse beschaving sterft. Er is een duidelijke tegenstelling van perspectieven in dit debat, met Kissinger in het blikveld van de realistische analyse en Soros die zich op ideologisch niveau zichtbaar inzet voor de “noodzaak om de vijanden van zijn project van de ‘global open society’ te verslaan”.

Voor de investeerder is Rusland niet de enige vijand. Alle politieke regimes die zich tegen een of andere agenda van het globalisme verzetten, zouden verslagen moeten worden. In zijn thesis meent Soros dat de wereld na de ineenstorting van de Sovjet-Unie op weg was naar een mondiaal model van “open samenleving”, op weg naar de universalisering van het westerse model van democratie. Maar dat zou zijn gaan veranderen na de gebeurtenissen van 2001 en de opkomst van het terrorisme, dat een impuls zou hebben gegeven aan het totalitarisme als internationaal verschijnsel. Voor hem zijn Rusland en China momenteel de grootste totalitaire regimes op de planeet en dus de grote vijanden van open samenlevingen – en die “moeten verslagen worden”.

“Na de terroristische aanslagen van 9/11 in 2001 begon het tij tegen de open samenlevingen te keren. Repressieve regimes zijn nu aan de macht, en open samenlevingen worden belegerd. Vandaag de dag vormen China en Rusland de grootste bedreiging voor open samenlevingen”, zei hij.

  V.N. zegt: "Voedseltekorten zijn essentieel voor het creëren van goedkope slavenarbeid"

Niet toevallig sprak hij in Davos ook over de noodzaak China te confronteren, dat volgens hem momenteel een “onhoudbaar” beleid voert om COVID-19 te bestrijden, dat de beginselen van een open samenleving schendt en de wereldbevoorrading bedreigt, wat bijdraagt tot een “grote depressie” die binnenkort het Westen zal treffen. Soros sprak niet in duidelijke bewoordingen, maar liet doorschemeren dat de Chinese president interne steun en invloed verloren heeft, die door het Westen gebruikt zouden kunnen worden om de Chinese “dreiging” te neutraliseren. Gezien de eerdere acties van Soros bij het financieren van regimewisselingsoperaties – van het instortingsproces van het communisme in Europa tot de hedendaagse kleurenrevoluties -, is het mogelijk zijn woorden te interpreteren als een signaal dat hij zijn macht zal gebruiken om een aantal acties van dit type in China te proberen.

“Wat met China? Xi heeft veel vijanden. Niemand durft hem rechtstreeks aan te vallen, omdat hij alle instrumenten van bewaking en repressie in handen heeft. Maar het is bekend dat binnen de Communistische Partij de verdeeldheid zo scherp is geworden, dat zij uitdrukking heeft gevonden in artikelen die gewone mensen kunnen lezen. In tegenstelling tot de verwachtingen zal Xi misschien niet zijn begeerde derde termijn krijgen wegens de fouten die hij gemaakt heeft. Maar zelfs als hij dat wel krijgt, mag het Politbureau hem niet de vrije hand geven om de leden van het volgende Politbureau te kiezen. Dat zou zijn macht en invloed sterk verminderen en het minder waarschijnlijk maken dat hij heerser voor het leven zal worden”.

  30 Procent van de "Oekraïense vluchtelingen" zijn in feite afkomstig uit andere landen

Het is werkelijk onmogelijk de woorden van Soros te analyseren en niet bezorgd te zijn over de toekomst van de wereldvrede. In praktijk roept hij de Westerse maatschappij op om Rusland militair met volle kracht te confronteren en om interne pro-regime-veranderingen in het China van Xi teweeg te brengen. Soros spreekt alsof hij met zo’n houding de Derde Wereldoorlog en de dood van de westerse beschaving zou willen voorkomen, maar elke realistische analist weet wat zijn ideeën werkelijk betekenen. De confrontatie met Rusland en China zal juist het begin betekenen van een wereldconflict, waarvan een eventuele nucleaire escalatie de dood van de hele planeet tot gevolg zou hebben, en niet alleen van de westerse beschaving.

In de praktijk schijnt Soros, in tegenstelling tot het advies van Kissinger, te hebben geprobeerd de westerse staten een “groen licht” te geven om de confrontatie met hun twee grootste geopolitieke vijanden aan te gaan. Het valt nog te bezien, tussen de twee sprekers van Davos, wie de grootste invloed op de Westerse regeringen zal hebben.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GEORGE SOROS DOSSIER

Slowaakse Soros-krant: “Ongevaccineerden moeten gillen als varkens in het slachthuis”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWereld Economisch Forum: Zelensky’s openingstoespraak, geld, wapens, adviseurs, – staande ovatie
Volgend artikelOekraïense officieren blijven hun soldaten vermoorden – Aantal Oekraïense krijgsgevangenen groeit (Foto’s 18+)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Tja deze randdebiel heeft maar een ding waar hij en zijn WEF vrolijk van worden en dat is om Europa en de wereld in een alles vernietigende oorlog te loodsen. Je moet toch hersenloos zijn om de mensheid uit te roeien. Hij met zijn clubje zijn de agressors en rotte elite en mee helpende regeringen die menen dat de gehele wereld van hun is. Wanneer besluit China en Rusland om hun allemaal op te ruimen van onze planeet zo dat wij van hun verlost zijn.

 2. De Joods satanische elite waaronder uitschot Soros haten het blanke christelijke Rusland. Waarom: ideologisch, het verlies van de Joodse oliechargen macht in Rusland. En ook Oekrainers haten ze. Die maken elkaar nu af. Gellof niet in die oorlog retoriek. Rusland moeten we weer vrede mee sluiten. Ziolensky uitschakelen.

  • Jan.Met de joods satanische elite bedoelt u natuurlijk de khazariaanse mafia (nepjoden) a.k.a.de cabal,deepstate,illuminati.

  • Klopt, maar dat gaat niet gebeuren.
   Het gros van de mensheid is “betoverd”…

   Wij, de “wappies”, gaan het zwaar krijgen…

 3. Seniele ouwe dwazen, vroeger op het schoolplein gepest en nu wraak nemen op de mensheid. Treurig dat zoveel mensen hierin meegaan en de idioterie niet doorzien.

 4. Filantroop. Iemand die liefdadigheid verricht. Iemand die aan de armen geeft. Mensenminnaar. Mensenvriend. Onbaatzuchtig mens. Onzelfzuchtig mens of weldoener. Gelooft werkelijk iemand hier dat dit stuk menselijk excrement aan een van deze definities voldoet.

 5. Soros is pisnijtig op Rusland : ze hadden zijn rotspelletje door en hebben de hele boel opgeruimd. Wist je dat Rusland een aanhoudings- uitleveringsbevel voor George Soros heeft uitgevaardigd ? Soros is een voortrekker van de nazi-troepen in Oekraine die al jarenlang de russisch sprekende bevolking van de Donbass uitmoorden. Hij heeft de verkiezingen in Oekraine gemanipuleerd om Zelensky in het zadel te helpen. Oekraine wordt leeggeplunderd door het westen. Een groot deel van de zgn. donaties vloeit terug naar de donateurs. (oa. de Biden familie). Als er één smeerlap van deze wereldbol moet afgesmeten worden is het wel George Soros en al zijn NGO’s. Allemaal manipulatie voor de New World Order.

 6. Soros raakt in paniek , hij weet maar al te goed dat als het tij gaat keren tegen de cabal , en dat lijkt steeds duidelijker het geval, dat de guillotine ook voor dit onmenselijk monster gereedstaat.

 7. Soros in paniek.
  Tuurlijk….

  Het gros heeft geen benul!
  Wij, de “wappies”, bestaan uit minder dan 2% van de bevolking wereldwijd.

  Hoezo is dit walgelijke heerschap in paniek?
  Omdat Rusland in opstand is gekomen?
  Rusland doet precies wat zij moet doen, het is onderdeel van de NWO.

  Mja, dit is als lullen tegen dovemansoren.
  Zelfs het gros van de reageerders hier zien Putin/Rusland als onze bevrijders.

  SMH…

 8. Die Soros is 91 jaar oud en de Duitse Kissinger is 99 jaar oud. Waarom leven dit soort mensen zo lang? Hopelijk is soros binnenkort net zo seniel als Biden en kunnen we dan pas echt naar een nieuwe wereld zonder die drie.

 9. Oekraïense functionaris beweert dat VS “plannen opstellen” om de Russische Zwarte Zeevloot tot zinken te brengen

  Er zijn mensen in de diepe staat van de VS die er alles aan doen om oorlog te voeren met Rusland, maar omdat ze weten dat de overgrote meerderheid van de Amerikanen tegen die waanzin is, zoeken ze naar andere manieren om Moskou bij volmacht te bestrijden .

  Dat is grotendeels gebeurd in de vorm van het verstrekken van tientallen miljarden dollars aan hulp en wapens aan Kiev, zelfs met het risico dat onze eigen militaire oorlogsvoorraden tot gevaarlijk lage niveaus worden teruggebracht.

  Nu, volgens een nieuw rapport, lijkt het Pentagon plannen te hebben opgesteld om de hele Zwarte Zeevloot van de Russische marine tot zinken te brengen, een escalatie die ongetwijfeld een akelige reactie van president Vladimir Poetin zou opleveren.

  Volgens Antiwar.com : https://news.antiwar.com/2022/05/20/us-drawing-up-plans-to-sink-the-russian-black-sea-fleet-ukrainian-official/

 10. Er zijn politici en leiders vermoord om veel minder.
  Zie de aanslagen op AFD in DE… en anderen.

  kan nou echt niemand die nazi heuler afmaken? kan nou niemand die coke snuiver afmaken?
  Dan is er nog de gekkies van Schwab; hetzelfde dus.

  Door het NIET te doen sterven er dagelijks duizenden…
  —————————–
  Niet zeuren over de Chinese moslims. Zie: de genocide op Armeniers, zie Isis; zie 98% van oorlogen is islam gerelateerd; 92% tussen moslims.
  Ik zou zeggen: in het laatste geval voorzie beiden ruim van wapens. Gratis.
  Misschien die wapens die achtergelaten zijn in Afghanistan of die gestuurd zijn naar de oekies?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in