Er zijn ongeveer 8.000 Oekraïense krijgsgevangenen in de Volksrepubliek Donetsk en de Volksrepubliek Luhansk. Dit aantal werd op 26 mei door de ambassadeur van de LPR in Rusland genoemd, bericht Southfront.org.

“Er zijn heel wat gevangenen. Natuurlijk zijn er meer van hen op het grondgebied van de DPR, maar wij hebben er ook genoeg. Het totale aantal is nu ongeveer 8 duizend. Dat is veel, en elke dag komen er letterlijk honderden bij,” zei de ambassadeur van de LPR in Rusland, Rodion Miroshnik, in zijn interview.

Te midden van het groeiend aantal deserteurs in de rangen van de AFU, doet het regime in Kiev zijn best om zijn eigen militairen met legale en illegale middelen te bedreigen.

Op 24 mei is bij de Verkhovna Rada van Oekraïne een wetsontwerp ingediend, volgens hetwelk officieren van de Strijdkrachten van Oekraïne militairen zouden mogen doden die weigeren bevelen op te volgen en besluiten zonder toestemming hun posities te verlaten. Initiatiefneemster was de vertegenwoordiger van de partij van Vladimir Zelensky “Dienaar van het Volk” Mariana Bezuglaya. Op het ogenblik mogen de Oekraïense officieren alleen een wapen gebruiken of een bevel geven aan ondergeschikten om het te gebruiken, als het niet mogelijk is om de criminele activiteiten van de militairen op een andere manier te stoppen. Tegelijkertijd moet het gebruikt worden zonder de dood van een militair te veroorzaken.

Later is het wetsontwerp dat Oekraïense officieren toestaat deserteurs te doden door de Verkhovna Rada geschrapt.

Ondanks het officiële verbod om eigen militairen te doden, zijn er tot nu toe talrijke gevallen bekend van dode Oekraïense soldaten die door hun kameraden vermoord werden. Sommige Oekraïense krijgsgevangenen bevestigen ook dat speciale groepen, hoofdzakelijk bestaande uit de leden van de nationalistische formaties, Oekraïense militairen doodden die van de slagvelden probeerden te vluchten.

Oekraïens "Neo-Nazi Zomerkamp" - Militaire opleiding voor jonge kinderen

Op 26 mei werd aan de frontlinies van de Donbass een ander geval aan het licht gebracht. Nadat de AFU-eenheden tijdens het offensief van Russische strijdkrachten uit hun stellingen waren gevlucht, werden in een niet geïdentificeerd gebied de lichamen gevonden van militairen met hun handen vastgebonden en schotwonden in het achterhoofd. Volgens de berichten probeerden deze militairen zich over te geven, maar werden zij door leden van het Oekraïense nationalistische bataljon geëxecuteerd.

Honderden AFU-militairen die officiële oproepen aan het opperbevel van Oekraïne hadden vastgelegd, waarin zij weigerden te vechten, werden tot gevangenisstraf veroordeeld.

Een groot aantal eenheden van de Oekraïense strijdkrachten bevond zich gisteren in een zeer moeilijke situatie aan het front. Grote groepen van de strijdkrachten van Oekraïne werden afgesneden van militaire voorraden en gaven zich bijna over in Severodonetsk, Lisichansk, Zolotoye, enz. De Oekraïense militairen zijn gedwongen zich langs de hele frontlijn terug te trekken, waarbij zij zware verliezen leden. Complete bataljons van de AFU zijn gedoemd om kanonnenvoer voor de Russische artillerie te worden. Het moreel van de Oekraïense strijdkrachten gaat achteruit, vooral na de val van het Azovstal-garnizoen in de stad Mariupol, dat gepromoot werd als de belangrijkste ideologische vesting van het Oekraïense verzet. Tegelijkertijd is Rusland een speciale voorlichtingscampagne begonnen, die aantoont dat de duizenden Oekraïense krijgsgevangenen veilig en gezond zijn, dat zij in goede omstandigheden verblijven en in gevangenschap alle nodige medische verzorging krijgen.

Als gevolg van het beleid van Kiev hebben de Oekraïense soldaten geen keus. Liever vechten zij hun dood tegemoet, dan dat zij die in leven willen blijven en zich aan het Russische leger overgeven, door hun eigen officieren gedood of gevangengenomen zullen worden.

Dit en dat

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

7 REACTIES

 1. Dit is toch echt wel fake website nummer 1 in de wereld.
  Hoe alles omgedraaid wordt.
  Vermoed wordt een erg zieke man die hierachter zit.

  • Hoe oud ben je Freek , 10 ? die kunnen zulke uitspraken wel eens doen.
   Mocht je ouder zijn dan vroeger gepest op school en op school niets geleerd en noot het vak Geschiedenis gevold.
   Ga jij nou maar de sprookjes krant de Telegraaf lezen .

 2. Beste Feek,

  Lees je eens echt in waar wij, de “wappies”, voor staan.
  Ga je ws niet doen, omdat dat tijd en logisch nadenken vergt.
  Ik stel voor dat je weer lekker verder gaat met je facebook, snapchat, twitter, playstation/nintendo… en wat niet meer voor onzinnige troep.
  Have a nice fake tig-keer geprikt life.

 3. Gegeven: omkeer in Oekraine in 2014 was georganseerd door USA.
  Oprichting Azov en andere nazi eenheden ook.
  2015: neerhalen MH17: Oekraine tegen ruime betaling op verzoek van Rutte.
  Invasie (geen oorlog; oorlog is alleen maar een legale status) als gevolg van provocatie door de op hoge hakken in vrouwen ondergoed dansende en snuivende gek Zelensky.

  Als betaalde snotneus van links Brussel en USA moest hij de voorwaarden scheppen die konden leiden tot WO3.
  USA: achterlaten van complete wapenuitrusting voor groot leger: moest ook oorlog uitlokken; tot zover: mislukt. De Taliban kan de gebruiksaanwijzing niet lezen….
  USA: ook in Syrie mislukt. Zij wilden daar grote leger vestigingen zetten; maar Rusland stapte daar voorspelbaar in.

  USA en dus NATO als billenmaat van USA blijven maar proberen WO3 op gang te brengen; de idioten denken dat ze dat als een proxy oorlogje kunnen doen; deze keer echies niet; de grote steden van USA zouden van de kaart geveegd worden

  Het was langer bekend dat afdelingen als Azov eigen mensen afschieten
  Maar alleen in oekraine is dat NIET bekend.

  In EU wordt dat stilgehouden; die presenteren Oekraine als slachtoffer, en Rusland als moordenaar. (Euro nieuws en CNN)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here