Soldaten controleren burgers: Europa tuimelt in een Coronadictatuur

Leger en politie om de gehoorzaamheid van de burgers te controleren

4
1293
© OEFJ

De maatregelen ter bestrijding van de Coronapandemie nemen bijna dagelijks steeds meer absurde vormen aan. Het enige verschil tussen de Europese staten is de mate waarin zij hun doel voorbijschieten.

In de Oostenrijkse regio Tennengau in Salzburg – die samenvalt met het politieke district Hallein – werden op dinsdag massale aanscherpingsmaatregelen van kracht als gevolg van een toename van het aantal nieuwe geïnfecteerden. In de gehele regio is er een verbod op evenementen, waaronder brandweeroefeningen en sporttrainingen, meldt het Oostenrijke nieuwsorgaan Wochenblick.

Feestjes buiten de eigen vier muren zijn eveneens verboden. In Kuchl, de zwaarst getroffen stad, is de sluitingstijd van restaurants en cafés vervroegd tot 17.00 uur – er is geen bier meer na het werk en geen gemeenschappelijke maaltijden meer na het werk.

De uitvoerende macht moet de nieuwe geboden “rigoureus” controleren en er wordt met zware straffen bedreigd. Een stap verder is reeds in Duitsland gezet, waar Merkel met de elf grootste steden is overeengekomen dat zij de controle op de naleving van de maatregelen mogen afwentelen op particuliere beveiligingsdiensten.

Als er te veel geïnfecteerden zijn, moet de Bundeswehr (krijgsmacht van Duitsland) ook naar de steden worden gestuurd om zich ter plaatse een beeld te vormen.

Soldaten om de gehoorzaamheid van burgers te controleren – in Italië is dit al een feit. Daar geldt de mondkapjesplicht nu ook buitenshuis. Ook Tsjechië en Slowakije vertrouwen op deze epidemiologisch zeer omstreden maatregel.

Geen Corona-restricties: korte video over Stockholm van gisteren om “de mensen over de hele wereld te laten zien hoe normaal het leven hier is”

Werkgevers in Israël eisen dat hun werknemers worden gevaccineerd - Geen vaccinatie, geen werk!

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here