De woordvoerder van het Russische Ministerie van Defensie, luitenant-generaal Igor Konasjenkov, heeft op zijn dagelijkse briefing gemeld dat het Russische leger raket- en artillerie-aanvallen met hoge precisie uitvoert op Oekraïense legereenheden en reserves in de regio Charkov. Als gevolg daarvan zijn meer dan 200 personeelsleden van het Oekraïense leger gedood en meer dan 20 stukken zwaar oorlogstuig buiten werking gesteld in de buurt van de plaatsen Starovovka, Chuguev, Volosskaja Balakleya, Novaja Vodolaga en Klugino-Bashkirovka. Als gevolg van verdere Russische aanvallen in de buurt van de plaatsen Pristin, Boldyrevka, Sinicha, Beloye, Komarovka, Gorokhovatka, Kupyansk, Senkovo en Podvashokoye in de regio Charkov, werden meer dan 250 Oekraïense strijders gedood en werden twaalf pantservoertuigen, drie kanonnen en een meervoudige raketwerper vernietigd, zei hij.

Tegelijkertijd maakte Konasjenkov bekend dat het Oekraïense leger meer dan 100 mariniers en 15 voertuigen, waaronder pantservoertuigen, verloren had in de buurt van Nikolajev. In totaal zijn aan deze twee fronten tussen 6 en 10 september meer dan 4.000 Oekraïense soldaten gesneuveld. Meer dan 8.000 andere soldaten raakten gewond, bericht RT.

Bovendien hebben de Russische militairen de 8e Gemotoriseerde Infanteriebrigade van de Oekraïense strijdkrachten aangevallen met Iskander-raketten, terwijl die aan het uitladen waren op het station van Krasnoarmeisk. In de buurt van het dorp Miroljubowka in de oblast Kherson zijn meer dan 50 personeelsleden van het Oekraïense leger gedood door Russische luchtaanvallen. Bovendien werden bij verdere aanvallen talrijke commandoposten en munitiedepots van het Oekraïense leger vernield, zei de Russische militaire woordvoerder.

Konasjenkov kondigde ook aan dat de Russische luchtverdediging een Oekraïense Mi-8 helikopter had neergeschoten in de buurt van de stad Ugledar op het grondgebied van de Volksrepubliek Donetsk. Boven de regio’s Kherson en Nikolajev en boven de Volksrepubliek Donetsk werden vier drones vernietigd. Twee Tochka U ballistische raketten en twee Amerikaanse HARM anti-radarraketten werden onderschept bij het dorp Udy in de regio Charkov. In de buurt van de stad Novaja Kachovka in de oblast Cherson had de Russische luchtverdediging twaalf HIMARS en negen Olcha-projectielen neergeschoten.

  Het einde van de Slag om Bakhmut?

Volgens het Russische Ministerie van Defensie bedragen de verliezen van Oekraïne sinds het begin van de militaire operatie op 24 februari in totaal 293 vliegtuigen, 153 helikopters, 1.933 drones, 374 luchtafweerraketcomplexen, 4.883 tanks en andere pantservoertuigen, 831 meervoudige raketwerpers en 3.378 artilleriestukken en mortieren.

Update:

Evgenii Poddubnyi van de frontlinies

Deze video is gisterenavond opgenomen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïens “tegenoffensief” is een valstrik: En het Zelensky-regime is er ingetraptVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAnother one bites the dust: Verschrompelde Lizzie valt van haar stokje
Volgend artikelAnalyse: Europeanen zullen alleen nog maar voedsel en energie kunnen kopen, en niets anders
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

34 REACTIES

 1. Zeker een nachtmerrie gehad

  Voormalig commandant van het Amerikaanse leger in Europa: we zien het begin van het einde van de Russische Federatie in zijn huidige vorm

  Voormalig commandant van het Amerikaanse leger in Europa, generaal Ben Hodges, zei dat Rusland “de-imperialisering” nodig heeft.

  “Ik denk dat de militaire doelen van de VS in dit conflict de “de-imperialisering” van Rusland moeten omvatten. Het lijkt mij dat we het begin van het einde van de Russische Federatie in zijn huidige vorm meemaken. Je moet hier klaar voor zijn … we waren niet klaar voor de ineenstorting van de USSR ‘, schreef Ben Hodges op Twitter *.

  Hij verbergt niet eens dat de Verenigde Staten militaire doelen hebben in Oekraïne.

  De tweet van Hodges was een reactie op de voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de NAVO Kurt Volker, die zei dat de “imperialistische oorlogen” van Rusland tegen zijn buren niet in Oekraïne zijn begonnen, maar in Georgië, en “we kunnen niet vergeten dat Rusland nog steeds in Georgië is”, verwijzend naar naar Zuid-Ossetië en Abchazië.

  Bron: https://rusvesna.su/news/1662899891

  • De Russische Federatie vernietigd zich (helaas) zelf.
   De oorlog met de Oekraïne is een van de grootste fouten die Rusland in de recente geschiedenis heeft gemaakt.
   Vriendschap dwing je niet af met geweld.

   • BuZa86 september 11, 2022 at 16:08

    Nog zo’n idioot die het pacifisme in zijn vaandel meedraagt, weer een Semmelweis reflex op steroïden, verdiep je in de materie i.p.v. internetscheten te laten.

   • @buza86,5: De Russische federatie is in opbouw, de kritiek van veel landen (zie UN) is omgeslagen in steun.

    Voor alle duidelijkheid: Rusland is momenteel de grootste wereldmacht qua bewapening, vernietigingskracht.
    ooit–in de tsarentijd, bestond het russische leger uit een kudde ongetrainde boeren met een wapen. Net zoals veel oekie afdelingen nu.

    Maar die tijd is voorbij; goed getrained; strategisch significant zijn ze nu.
    En dat is maar goed ook.

    USA is oorlogzoekend en Nato lidstaten betalen evoor.
    Goed dat er een rechtse macht, die alles aankan.

    • Pierre H.M. van de Kletersteeg september 11, 2022 at 20:51

     Juist zo is het en niet anders, dat gehak op Rusland is tenenkrommend vergif en het dient een doel, de meesten weten wat ik hiermee bedoel.

 2. @Adriaan
  Ik ben niet zo’n pacifist (voormalig majoor bij KCT). Resultaat van de actie is dat je generaties Oekraïners hebt gekweekt die Russen haten tot in het diepst van hun vezels. Die haat gaat ook niet weg als de oorlog op een dag voorbij zal zijn. Kan me niet voorstellen dat Putin dit heeft gewild (gezien de gezamenlijke geschiedenis). Hij had het wel kunnen weten.

  • Bij veel Ukries zit het nazisme in hun genen, zie WW2, die kun je missen als kiespijn.
   De Russen ruimen die nu op, wat overblijft zal toch niet zo’n haat tegen ze hebben.
   De meeste Russen en aanverwanten haten nazisme, ook dat zit in hun genen.

   • De moffen haten de russen ook vanwege WO2.De Roemenen ook.
    Maar er zijn meer Oekies die hun eigen regiem haten dan dat ze de russen haten.
    Tenminste als ze niet totaal achtelijk zijn.

    De russen zijn niet vergeten wat de Oekies met kijgsgevangen Russen deden.
    Ze zullen de beulen opsporen en er niet zo lief mee afrekenen….

    Ik kocht vaak van Oekies in Polen.
    Nou hadden ze een specifiek ding , dat ksostte f25. Maximaal verkochten ze er 2 aan een koper.
    Ik had belang bij 30 stuks. Dus vroegen ze ipv f25 f50. Want ik had er belsngstelling voor………

    • klinkt als Afrikaanse logica….f25 vragen en veranderen naar f50 omdat iemand er meer wil…of ze konden niet leveren…..

     in ben wel eens razendsnel in Assen geweest….
     Bordeaux is een Frans Kanton….

     Yes…?

  • Stalin heeft dat gedaan met de Holomodor, en voor veel Oekraïners is iedere Rus nu medeschuldig aan de moordpartij toen, zelfs het feit dat Stalin miljoenen Russen ook heeft afgemaakt is daar geen factor van bedenking bij.
   De EU/NAVO/ USA heeft in Maidan een democratisch proces beïnvloed met geweld om ene anti Rusland regime aan de macht te krijgen…de winst was contracten in vooral de Donbass, en een verdere druk op Rusland.
   De huidige Rus heeft weinig met Stalin te doen, maar wil een toekomst opbouwen voor zichzelf en waar hij om geeft.
   Door haat tegen de Russische sprekenden te promoten heeft Kiev ( lees EU en NATO USA ) het land een nieuwe haat gegeven terwijl de oude nog niet was uitgeblust.
   De moordpartijen in de Donbass zijn westers, de reactie is een herhaling van wat Hitler deed in Tsjechië en Polen, met het verschil dat Tsjechië eieren koos voor de pfenning…

   Timmermans , scheerlijnen en ripstopstof….gokje….

 3. Of je nu voor ukraine bent of rusland
  War is bad for business
  Behalve voor europa en wef want zolang de oorlog doorgaat gebruiken hun het als kut smoes om ons te verneuken
  Dus laat er aub zo snel mogelijk een winnen voor dat het te laat is voor ons in nl

 4. Volgens mij komt Rusland op voor haar Russische minderheid in het oosten van Oekraine… een soort van omgekeerde Kosovo.omdat deze minderheid ook hun hebben en houden verdedigen in
  Het oosten komt de oorlog niet tot stilstand. Etnografisch gezien wonen en woonden er nauwelijks Oekrainers op het Krim schiereiland, maximaal 5% van de nevolkingVolkomen onlogisch vanuit humanitair oogpunt om een oorlog om de Krim te steunen. Deze zal eindigen in een atoomoorlog. Sommige reaguurders op dit forum zien dat kennelijk wel zitten

  • ik zie alles zitten…heb er ook geen invloed op dus roeien met de buitenboordmotor die je hebt gevonden ergens…

   Mochten we ooit echt het hele verhaal kennen zullen we ons hoofd schudden en ons schamen dat we uit de EU komen. Net als bij de moord op Fortuyn zijn ook in Oekraïne wezels van de politieke wereld betrokken, lui die per stuk het niveau “VIEZE MANNENTJE BIJ DE LKLEUTERSCHOOL ” zouden aanraken.

   Wezels en ander laag gedierte is wat onze wereld kapot maakt, en valse berichtgeving door de kranten en omroepen. Atoomoorlog is misschien wel de beste oplossing, wie daarna nog leeft dan zorgt…

 5. https://www.zerohedge.com/geopolitical/could-russias-sudden-ukraine-retreat-mean-tactical-nuclear-weapons-strike-coming

  Dit soort berichten is bedoeld om het publiek voor te bereiden op een false flag.
  Het zal mij niet verbazen als Rusland zogenaamd een tactisch nucleair wapen inzet, zodat de nato geveinsd verontwaardigd de vn bijelkaar roept, want Rusland is zo gemeen. De nato zegt dan heel stoer dat de grens overschreden is.
  September gaat heel schokkend worden.

  Waarom doet de nato dit. De eu staat financieel volledig op instorten, industrie op zijn gat zonder goedkope energie, banken storten in omdat energiebedrijven en ondernemingen in storten. Tevens heeft Rusland aangegeven edelmetaal en grondstoffen te verhandelen buiten Londen en New York. De papieren goudhandel gaat in elkaar klappen. De conex staat in zijn onderbroek.
  Dit is een reden voor totale oorlog.

  Het westen is in totale wanhoop, een nucleaire oorlog is een gunstig alternatief geworden.

  • yep ! Dat is ongeveer een deel van het geheel. Mocht die klap komen is het zaak alle verantwoordelijken die nog rondlopen te ruimen. Zo stop je een cirkel van leugenaars……

 6. En dit lezen we vandaag in het Nederlands Dagblad:
  Oekraïens leger rukt op bij Charkiv
  Kyiv – Moskou. Na een ongekend succesvolle week bij het front in het noordoosten heeft het Oekraïense leger de stad Koepjansk weer onder controle. Waarschijnlijk volgen het nabijgelegen Izjoem en Balaklia dus snel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in