De oorlog in Oekraïne heeft vreselijk duidelijk gemaakt dat Europa zijn onafhankelijkheid verloren heeft en alleen nog maar functioneert als dienaar van de Amerikaanse belangen. De Europese politici werken eenvoudig niet voor de belangen van Europa. Integendeel, zij zijn wanhopig bezig sancties uit te voeren die hun eigen economieën verzwakken en Rusland stinkend rijk maken, schrijft Hanne Nabintu Herland.

Men kan zich afvragen, of de door de V.S. geleide sancties ooit bedoeld waren om Rusland te treffen. Zijn de sancties niet vooral een middel om de EU en Europa’s grootste industriestaat, Duitsland, te verzwakken? Laat me veronderstellen dat topspelers als Vanguard en Blackrock klaar staan om Europese bezittingen en industrieën op te kopen die nu failliet gaan door de torenhoge energieprijzen en het gebrek aan toegang tot vitale grondstoffen uit het buurland, Rusland. Aan het eind van deze crisis zou Europa wel eens de grootste verliezer kunnen zijn en veel van zijn bezittingen in handen van de economische elites van de Verenigde Staten.

De Amerikaanse neoconservatieve strategen zijn op briljante wijze bezig de leider van de NAVO, Jens Stoltenberg, in een positie te duwen waarin het huidige beleid Europa verzwakt en de weg vrijmaakt voor een groot conflict op Europese bodem. Het eindspel zal zijn dat het “onvriendelijke” Polen, Oekraïne, Finland als dat tot de NAVO toetreedt, Noorwegen en andere landen die aan Rusland grenzen, de frontlinies zullen zijn in een mogelijke totale oorlog.

Net als in de Tweede Wereldoorlog zullen de Amerikanen ver van de puinhoop verwijderd zijn en economisch profiteren van het feit dat Europa ten onder gaat, alweer. Het was juist de Tweede Wereldoorlog die de Verenigde Staten tot leider van de westerse wereld maakte. Nu zijn economie afbrokkelt, het vertrouwen in de dollar afneemt, de schuld in biljoenen stijgt, de binnenlandse spanningen alle tijden hoog zijn, zou een nieuwe wereldoorlog op het Europese slagveld veel van Amerika’s problemen kunnen oplossen, kan men zich voorstellen.

  Zelensky, Pentagon erkennen dat tegenoffensief moest worden "gepauzeerd" te midden van verliezen

Amerika’s neoconservatieve politieke missie na de Koude Oorlog is geweest om ervoor te zorgen dat er geen rivaliserende supermacht kan ontstaan in Europa, Azië of de gebieden van de voormalige Sovjet-Unie.

Het plan van het Pentagon “Prevent the Re-Emergence of a New Rival,” uit 1992, was opmerkelijk eerlijk over de noodzaak om Europa zwak te houden. Het doel was een wereld die gedomineerd werd door één eenzijdige supermacht – de Verenigde Staten – “wier positie er een zou zijn van voldoende militaire macht om elke natie of groep naties ervan te weerhouden het Amerikaanse primaat uit te dagen” – met inbegrip van Europa.

De noodzaak om Duitsland zwak te houden wordt specifiek genoemd. En Duitsland heeft de laatste jaren een lucratieve, groeiende handel met Rusland ontwikkeld, die de Amerikaanse elites zorgen baart.

Zoals in een vorig WND artikel vermeld, zijn de neocon strategen zich ten volle bewust van het feit dat sancties de olie/gasprijzen zouden doen stijgen en de Russische economie zouden verrijken. Rusland heeft op zijn beurt voorspelbaar haar export naar China en andere BRICS-landen verplaatst tegen gereduceerde prijzen, en zo de Aziatische exportmachines aangewakkerd ten koste van Europa.

Als het de bedoeling was de Russische economie om zeep te helpen, waarom dan kiezen voor sancties tegen Russische grondstoffen, die de Russische economie stimuleren?

Rusland oogst een ongekend inkomen uit de stijgende olie/gas- en grondstoffenprijzen, volgens Bloomberg tot nu toe ongeveer 285 miljard USD. De daling van het Russische BBP bedraagt slechts 3%. De ironie is dat de EU nu de Russische rekening betaalt voor de aanval op Oekraïne en de verovering van de regio’s Lugansk, Donbass en meer.

  "De toekomstige wereldorde wordt gebouwd op de ruïnes van Europa"

De gasprijzen in Europa zijn met 700% gestegen, waardoor het continent aan de rand van een recessie wordt gebracht.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz glimlacht wanneer hij op de foto staat op de NAVO-top in Madrid met de Amerikaanse president Joe Biden en de voormalige Britse premier Boris Johnson. Wat zit hij in hemelsnaam te glimlachen terwijl zijn land onderuit wordt gehaald met een recordinflatie, een golf van wanbetalingen en een verarming van de bevolking? Duitsland rapporteert nu het eerste handelstekort sinds 1991, waarbij zijn economie alleen al in mei met 1 miljard euro is gekrompen. De Brexit Britten willen natuurlijk dat de oorlog in Oekraïne zo lang mogelijk duurt, want zij profiteren relatief van de verzwakking van Duitsland, de sterkste industriestaat van Europa.

“Het einde van de geschiedenis,” schreef Francis Fukuyama in 1992, denkend dat het westerse atheïstische liberalisme, met zijn haat tegen traditionele waarden, de definitieve einde het Westen zou inluiden. Sindsdien hebben vrouwen de meeste leidende rollen in Europa overgenomen en de dienstplicht afgeschaft – waardoor een generatie met jonge mannen niet in staat is om een wapen te hanteren. De oorlog in Europa was niet waar zij zich op voorbereid hadden.

Er is een gezegde: “Als je een graf graaft voor anderen, pas dan op dat je er zelf niet in valt.” Het is de parafrase van een vers uit de goede, oude Bijbel, die nu zo geminacht wordt in het Westen. Europa heeft leiders die niet luisteren naar de wijsheid die Europa eens zo’n grote beschaving maakte. En hier staan wij dan, opnieuw verzwakt en op de rand van een recessie.

  De Duitsers lachen nu niet meer - Rusland stopt de gastoevoer door belangrijke gaspijpleiding naar Europa

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Lees deze tekst, als u Europeaan bent zal zij u pijn doen, u zult lijden, maar u moet haar lezen – “Wat u nu ziet is de dood van Europa”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCOVID-19 gevaccineerde mensen krijgen meer slecht nieuws; Dr. Robert Malone legt uit waarom
Volgend artikelSituatierapport Oekraïne – Verslag ter plaatse – Ingestorte Oekraïense frontlinie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Als ik het niveau van de meeste mensen weaarmee ik praat ( vooral diegene met titels) dan is het een verloren zaak. De toekomst ziet er niet goed en het politiek niveau is bedroevend laag. Het er meer en meer uit dat niet Duitsland maar heel Europa de 2 wereld oorlog heeft verloren. Ik denk er aan te inmigreren want hier is de toekomst om zeep

   • Ik zou Russisch leren en naar Rusland emigreren 🧐😜😂😂

    Dit filmpje gaat rond via Russische kanalen.

    “Don’t delay… Winter is coming”

    ▉ Sluit je aan of deel dit bericht via
    🦁 @vmGeluid 🍿 @vmBeeld

    • Wat ik heb begrepen, is dat Rusland niet zo heel gemakkelijk immigranten opneemt. Een Nederlands gezin bijvoorbeeld had het noodzakelijkste ingepakt en reisde met het gezin inclusief kinderen naar de Russische grens en daar stonden ze dan. Geen idee hoe dat is afgelopen.

 2. De dienstplicht is NIET afgeshaft, foutje in het artikel. Tot je dertigste kun je elke minuut zomaar opgeroepen worden om je af te laten knallen. Niet op komen dagen uiteraard, onderduiken is een betere optie, maar er is in NL in elk geval zeker dienstplicht. Ik gok dat dit in meer Europese landen het geval is. De brieven liggen waarschijnlijk al klaar om jongeren op te roepen om Oekraïne te komen “verdedigen”. Dat ze hartstikke deaudt vallen daar in Den Haag en EU.

   • Helaas nee, de staat heeft iedere man / vrouw/ Broodrooster bij de staart….iemand die bijvoorbeeld heel goed is in IT en defensie kan niemand krijgen wegens niet goed betalen dan kan die IT specialist (M/V/Broodrooster) worden opgeroepen en daarmee verplicht worden om in het leger te gaan…..

    …net als ze je huis in beslag kunnen nemen….we zijn slaven…staat ook in je paspoort…ONDERDAAN…..

    internationaal publiekrecht: bewoner van een bepaald gebied, waardoor hij ondergeschikt is aan de regerende vorst of regering. …

    wie aan de staat moet gehoorzamen vb: zij horen tot de onderdanen van dit land

    1) Bediende 2) Beroep 3) Buiging 4) Butler 5) Dienstbode 6) Dienstknecht 7) Employé 8) Famulus 9) Getrouwe 10) Helper 11) Huisbediende 12) Huisknecht 13) Hulpje 14) Iemand die een ander dient 15) Knecht 16) Lakei 17) Onderdaan 18) Ondergeschikte 19) Page 20) Predikant 21) Serviteur

    De persoon van wie bezit is genomen, wordt slaaf of slavin genoemd.

    Bij de Romeinen werd een slaaf juridisch aangemerkt als minder dan een persoon. Dit ontnemen van de juridische status werd verwoord met Servus caput non habet. Het Latijnse woord servus voor slaaf ging horige betekenen; voor de volle slaven werd het woord sclavus gebruikt. Brit in de vroege middeleeuwen was een ander woord voor slaaf

    Onderdaan betekend slaaf, juridisch minder dan een mens, precies wat we nu zien met de willekeur van de rechtbanken en de politiek. Dat is wat de Great Reset uiteindelijk inhoud, slavernij voor 99% van de straks nog levende mensen, alles voor de Bassies van het WEF.

    Blikje revolutie iemand?

 3. Juist en het is aan bijna alles te zien dat de Amerikaanse Geopolitiek gericht is om Europa te destabiliseren, te verzwakken, voor mij deed dit de deur dicht, namelijk de vele proxy oorlogen die de VS voor het Khazaarse, zionistische klein pest pokken landje Israël uitvochten met als gevolg enorme asiel golven die Europa deed schudden op haar zgn. democratische grondvesten.

  Dan nog de oorlog in voormalig Joegoslavië, de bombardementen op Servië voornamelijk Begrado door de NATO en zijn gehoorzame vazal staten, herinner mij nog goed dat het verdomde budget op was geraakt om dat de Nederlandse afdeling van het Noord Atlantische Terror Organisatie de bommen op waren gemaakt en Min Pres Kok zomaar zonder slag of stoot weer een nieuw budget in elkaar flanste.

  Yippee ki yay

  • Cabaldienaar Wim Kok (1938 – 2018) heeft tevens het ‘koninklijk huis’ een grote dienst bewezen door het huwelijk van WA + Màx door de tweede slaapkamer te loodsen en als bedankje mocht hij één jaar na zijn aftreden in 2003 zijn opwachting maken bij de Bilderberg-conferentie in het Franse Versailles.
   WA + Màx trouwden op 02.02.2002 oftewel de 33ste dag van het jaar! 33 is het belangrijkste meestergetal van de vrijmetselaars.

 4. Beste Mensen

  Dit is de Set van het Greate Reset
  Ver van tevoren uitgestippeld door de Globa-Listen
  De Eene Lachende Joker keerzijde van dezelfde medaille Kaart
  De andere keerzijde is Wit
  Niet beschreven Blanco
  Dus geen Blank , Blanke Of Blanken
  Maar Blanco
  Aanduiding betekenis : Puur , Zuiver

  Dank U

 5. Wat hier geschreven staat is geen 100% juist maar 100.000% juist.
  Trouwens ik wist dit al lang hoor dat de vs rijk en machtig geworden is door ww2

 6. “De noodzaak om Duitsland zwak te houden wordt specifiek genoemd. En Duitsland heeft de laatste jaren een lucratieve, groeiende handel met Rusland ontwikkeld, die de Amerikaanse elites zorgen baart”

  Uiteindelijk zal het het plan van Winston Churchill ‘Operation Unthinkable’ en het Amerikaanse plan ‘Operation Dropshot’ misschien op een iets gewijzigde manier uitgevoerd worden, waaraan ik den dat het kleine tactische nucleaire wapens uitgevoerd zal worden om de zeldzame grondstoffen reus Rusland op de knieën proberen te krijgen, daardoor Amerikaanse en Russische Oligarchen het land leeg kunnen roven.

  Net zoals nu is gebleken dat 3 enorme bedrijven Cargill, Dupont en Monsanto/Bayer 60% van Oekraïense landbouwgrond heeft opgekocht, net zoals Bill Gates enorme landbouwgronden in de VS heeft opgekocht, dan kunnen we toch met gemak de parallellen leggen, om Europa wéér in de stront te drukken zoals de 1e en de 2e wereldoorlog de EU was voordat deze werd geïmplementeerd al onderdrukt door de Yanken.

 7. Europa op de knieen dwingen is toch al jaren lang aan de gang, met al die rotzooi trappen in Afrika en het midden oosten, al die vluchtelingen gaan niet over de Atlantische Oceaan, sommigen redden het over het kanaal, maar de beide U’s blijven op veilige afstand.
  En als het met Europa slecht gaat is er een handig bijverschijnsel, China verkoopt minder gadgets, 2 vliegen in 1 klap.
  Het wordt nu alleen versneld.

 8. Onder Obama heeft de denktank Statford, een advies orgaan voor de regering, geschreven:
  Een alliantie tussen Duitsland (machinebouw) en Rusland (grondstoffen) moet ten allen tijde voorkomen worden.
  Het resultaat zien we nu. Europa wordt doelbewust naar de donder geholpen. Het mag nooit , samen met Rusland, een sterk continent worden.
  Het enige dat ik nog hoop is, dat de usa er dit keer niet zonder kleerscheuren vanaf komt. Altijd en overal is het gedonder waar de usa zich mee bemoeit. Onderwerpen, leegplunderen en vervolgens in chaos achterlaten. Zie Vietnam, Afghanistan, Syrië, Irak, Tunesië, Libië, enz.
  Het is altijd hetzelfde liedje. Ook nu weer met Taiwan.
  Helaas voor usa zien Rusland en China en ook steeds meer landen ( Brics) het smerige spel en keren zich van de (petro)dollar af. En dan is usa failliet met zijn 30 biljoen dollar staatsschuld.
  Maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken. En dat komt nog.

 9. Ik zag op CNN: USA probeert nog steeds de wereld te moraliseren.

  “de ten onrechte veroordeeld basketbal speelster in Rusland….”
  Uhhhhh….Wat doet Asange in England? Alleen omdat hij misdrijven van de staat bekend maakte kan hij 180 jaar krijgen?
  Dat is recht?

  De duizenden gebouwen/bedrijven die geplunderd zijn door BLM, de duizenden mishandelingen door BLM en Antifa; waarvan NIEMAND werd vervolgd
  Zal een tip geven.
  Neem de foto archieven van rijvaardigheid registratie en van burgelijke stand 9ID cards en zo)
  Zet alle CCTV video’s op een rijtje–zijn er honderduizenden– en run een gezichtsherkennings programma erover.

  En laat de arrestaties en schadeclaims beginnen….

  Als ik USA hoor moraliseren, moetik altijd aan balken en splinters denken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in