Er is en wordt veel gezegd over de proxy-oorlog tussen de VS en Rusland. Diegenen onder ons in het Westen vertrouwen voornamelijk op nieuwsberichten. Vrijwel al het nieuws dat we in de media zien, is gemaakt door een van de drie agentschappen – Associated Press, Reuters en, in mindere mate, AFP, schrijft Internationalman.

Alle drie de bedrijven zijn eigendom van dezelfde moedermaatschappijen, die op hun beurt eigenaar zijn van het grootste deel van de Westerse corporatistische structuur, en het zal u niet verbazen dat de rapporten die zij naar de media sturen standaardteksten zijn.

Als zodanig is het tv-nieuws over het algemeen hetzelfde, en telkens als er een nieuwe slagzin opduikt, zoals “extreem-rechtse activisten” of “opstand van 6 januari”, verschijnt deze meestal op dezelfde dag in alle grote media en wordt dan alom gebruikt. We krijgen dus maar één “waarheid” te horen en moeten die accepteren of het internet afzoeken naar alternatieve mogelijkheden.

In geen enkel geval is dit meer waar dan in de huidige proxy-oorlog tussen de VS en Rusland in Oekraïne. Het nieuws dat we ontvangen is consistent en toch behoorlijk onwaar.

En dus is het de gemiddelde persoon vergeven als hij moeite heeft om erachter te komen hoe dit allemaal zal aflopen. Wie zou zo’n oorlog eigenlijk winnen?

Achttien maanden lang is de kijker verzekerd dat meneer Poetin incompetent is en gehaat wordt door zijn volk, dat het Russische leger ongeorganiseerd is en op het punt staat om te bezwijken, en dat Oekraïne op elke willekeurige dag vooruitgang boekt in het terugslaan van Rusland en binnenkort zal winnen.

Als dit allemaal waar is, lijkt de overwinning een makkie. Het enige dat nodig is, is nog een tranche van, laten we zeggen, twintig miljard dollar.

Maar als we ons huiswerk doen, zien we dat Rusland niet alleen niet faalt, maar zijn macht snel uitbreidt. De Russische troepen zijn beter bewapend, beter uitgerust, beter getraind, beter bevoorraad, beter aangevoerd en hun munitie is geavanceerder dan die van hun Westerse tegenhangers.

Maar hoe is dit mogelijk? Hoe kan er zo weinig bereikt zijn terwijl er Amerikaans geld naar het probleem wordt gesmeten op een niveau dat dat van een wereldoorlog overtreft?

  Duits "gasnoodplan": Nu wordt zelfs Brussel nerveus

Het antwoord op die vraag is misschien ook het antwoord op de vraag naar de uitkomst van de oorlog. Maar laten we eerst een stapje terug doen en een korte geschiedenis van het Amerikaanse militair-industrieel complex (MIC) doornemen.

Na de Tweede Wereldoorlog klaagde het MIC bij de Amerikaanse regering dat het de productie (en dus de inkomsten) drastisch aan het verminderen was door een verontrustend gebrek aan oorlogsvoering.

Het argument was dat de VS, als ’s werelds nieuwe militaire leider, de oorlogsvoering in stand moest houden om haar nieuwe hegemonie te behouden. De regering stemde hiermee in, vooral omdat de lobbyisten van het WIC bereid waren om een royaal deel van de winst terug te geven aan beide politieke partijen als zij het spel meespeelden.

De Koreaanse oorlog creëerde het sjabloon voor de nieuwe relatie. Nadat de oorlog voorbij was, zochten het WIC en de Amerikaanse regering alweer naar het volgende conflict om de productie gaande te houden. Daarbij werd het concept van een perma-oorlog belangrijker dan de feitelijke politieke behoefte aan oorlog.

Uiteindelijk kregen de VS het onder de knie met de oorlogen in het Midden-Oosten – altijd eerst een nieuw theater openen voordat ze een bestaand sluiten.

Gaandeweg breidde het WIC zich uit om niet alleen bommen, geweren, helmen, enz. te leveren, maar ook tandenborstels, sokken en rantsoenen. Toen ze eenmaal alle producten die met een leger te maken hadden op zich hadden genomen, begonnen ze het leger zelf te bevoorraden – soldaten op contract. Een dalende rekrutering was niet langer een probleem, omdat de aantallen konden worden aangevuld door meer contractmolitairen aan te nemen.

(Terzijde kan de lezer zich misschien herinneren wat er met het oude Rome gebeurde toen het de weg van een leger van huursoldaten insloeg).

Om de inkomsten te verhogen, creëerde het WIC ook een beleid om gepensioneerde hoge militairen aan te nemen als “adviseurs”. Deze adviseurs zijn regelmatig op het avondnieuws te zien. Wanneer een gepensioneerde generaal gevraagd wordt wat hij van een bepaald Amerikaans militair avontuur vindt, kan men op hem rekenen om te verzekeren dat er meer militaire uitgaven nodig zijn.

  EU dringt aan op meer sancties die terug zullen komen om haar te bijten

Onderweg drong het Pentagon er in 1993 bij de bestaande 51 defensieaannemers op aan om zich te consolideren tot slechts vijf, waardoor de concurrentie in wezen werd uitgeschakeld. Hoewel de MIC prijzen al exorbitant hoog waren, zorgde deze ene stap ervoor dat de prijzen de pan uit rezen, omdat de vijf bedrijven toen een monopolie hadden.

Raytheon bijvoorbeeld, de enige leverancier van Stinger raketten, rekende de Amerikaanse overheid $25.000 per raket – een gigantische prijs – maar vandaag de dag is de prijs voor zo’n raket $400.000.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de VS, met dergelijke winstmarges op alle goederen die door het WIC worden geleverd, meer uitgeeft aan “defensie” dan de volgende tien landen samen. Daarom kost het voeren van dezelfde oorlog de VS vele malen meer dan het de vijand zou kosten.

Dit brengt ons bij een principe dat ik heb met betrekking tot oorlog: “In oorlogsvoering is de verliezer waarschijnlijk het land dat als eerste failliet gaat.”

En hier komen we bij het kritieke punt van verschil met betrekking tot oorlog met Rusland.

Al tientallen jaren voeren de VS “sport wars” – mini-oorlogen tegen kleine landen die de VS zeker weten te winnen, en het spel is goed verlopen. De oorlogen bereiken niet veel; in feite hebben ze geen einddoel – geen echte verovering – alleen de voortzetting van de oorlog zelf en de inkomstenstroom naar het WIC.

Maar wat gebeurt er als de VS het opneemt tegen een andere wereldmacht – een wereldmacht die militaire leveranciers heeft die concurreren om zaken te doen, die actuelere wapens leveren en deze voor een fractie van de kosten leveren; een wereldmacht die is ingesteld om ze veel sneller te produceren dan het WIC van de VS?

Amerikaanse oorlogspromotors zoals Victoria Nuland of John Bolton hebben nog nooit een wereldoorlog meegemaakt; ze hebben alleen maar sport wars meegemaakt waarin de VS de hele show beheersten. In hun eigen woorden gaan ze er duidelijk van uit dat een oorlog met een grote mogendheid gewoon groter is – spannender.

  Rulands "Potemkin Leger"

Wat ze niet begrijpen is dat de grootmacht niet beperkt is in financiering, zoals een klein land. Bovendien betaalt de tegenstander veel minder voor materiaal dan de VS.

Door de geschiedenis heen zijn imperia stukgelopen op het feit dat niets meer kost dan oorlog voeren.

Bovendien zijn de VS praktisch gezien blut. Het is nu het land met de zwaarste schuldenlast ter wereld en kan alleen handel blijven drijven totdat de rest van de wereld stopt met het accepteren van nog meer schulden van de VS. De petrodollar heeft zijn einde bereikt en de status van reservevaluta zal spoedig volgen.

Wat is, gezien al het bovenstaande, waarschijnlijk het resultaat van een oorlog met Rusland? Welnu, voor elke westerling die ijverig is in het plannen van zijn persoonlijke toekomst, zou een factor ter overweging kunnen zijn hoe zijn wereld eruit zal zien als Rusland als overwinnaar uit de bus komt.

Noot van de redactie: De hoeveelheid geld die de Amerikaanse regering uitgeeft aan buitenlandse hulp, oorlogen, de zogenaamde inlichtingendienst en andere aspecten van het buitenlands beleid is enorm en wordt steeds groter.

Het is een vaste trend die steeds sneller gaat en nu een breekpunt nadert. Het zou de grootste ramp sinds de jaren 1930 kunnen veroorzaken.

De meeste mensen zullen niet voorbereid zijn op wat komen gaat. Dat is precies waarom bestsellerauteur Doug Casey en zijn team zojuist een dringend nieuw rapport hebben uitgebracht met alle details. Klik hier om de PDF nu te downloaden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin en wat er echt toe doet op het schaakbordVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTucker Carlson van plan Poetin te interviewen, links implodeert
Volgend artikelOekraïne Situatierapport – VS verlengen hun proxy-oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Het westen is een satanische sekte en haar inwoners wonen in open concentratiekampen, geprogrammeerd worden in concentratiekamp scholen, waar ze kijken naar concentratiekamp televisie, werken in een concentratiekamp economie en de kampleiding bestuurd alles en doet net alsof alle kanalen obv vrijheid en opeheid bestaan. Ondertussen is alles in handen van kleine groepjes machtige slaven, die weer in handen zijn van elites. We leven in het westen in een matrix, een concentratiekamp, waar mensen volledig worden gehersenspoeld.

  Ik ben heel benieuwd waar we over een jaar zijn en of mensen wakker worden als alle leugens één voor één imploderen. Het kaartenhuis gaat vallen, de vraag is wanneer. Mensen zullen verdwaasd rondlopen alsof een atoombom in hun hoofden alles heeft verwoest. De fantasie bubbels waar mensen in leven gaan knappen en ze zullen uit hun psychoses ontwaken… ze zullen als overlevers van een vliegtuigcrash in de rondte dwalen rondom de wrakstukken van de leugens die ze heilig geloofden.

  • Let God sort them out
   augustus 29, 2023 at 14:03
   Je hebt gelijk als je zegt; we leven in een matrix.
   Maar dan vraag ik me meteen, waarom hebben die criminele organisaties ons niet in die matrix gelaten?
   Waarom het risico lopen dat er mensen rondlopen die buiten die matrix gaan?
   En ja als de fantasie bubbels waar mensen in leven gaan knappen en ze zullen uit hun psychoses ontwaken…
   Tjonge jonge wat een gigantische puinhopen zullen tevoorschijn komen.
   Succes LGSTO, wij gaan nog een tijdje door 🪓🔥💪

   • @Deus…

    ‘Maar dan vraag ik me meteen, waarom hebben die criminele organisaties ons niet in die matrix gelaten?’

    Dat is de million dollar vraag. Daar kan je allerlei verhalen en theorieën op loslaten. Ik denk dat we uit de matrix gaan en dat de oude wereld wordt opgeheven en er een nieuwe wereld komt. Ik heb goede moed dat het ‘goed’ overwint. De vijand wilde de oude matrix vervangen voor een nieuwe matrix, maar mijn onderbuik zegt me dat ze het hebben verknald en dat WIJ de eerste mensen in duizenden jaren zullen zijn die hun vrijheid krijgen.

    The issue is the same as it has been throughout all history, whether man shall be alowed to govern himself or be ruled by a small elite.

    Thomas Jefferson

    Ik denk dat we in het proces leven dat we gaan transformeren en dat we onszelf gaan besturen. Maar ik ben één van de weinigen die daar op durft in te zetten. De meeste mensen zien alleen doemscenario’s. Op naar een constitutionele republiek en persoonlijk leiderschap obv referenda in de blockchain.

    Divided we fall, united we stand. Stay strong broeder… 👊🙏❤

    • @Deus en Let God,

     Nooit de Zen Tzu les vergeten. Ken uw vijand zo goed als u u zelf kent. In mijn optiek is het financiele systeem de zwakste schakel van de vijand. Het is zo belachelijk simpel en toch snapt bijna niemand het.

     ”Geld” wordt gemaakt als er een schuld aangegaan wordt. Het wordt vernietigd als schuld wordt afbetaald. De rente die betaald moet worden over die schuld wordt nooit gecreerd behalve door meer schulden aan te gaan.

     Afgaande op de geschiedenis van pak m beet de afgelopen 600 jaar hebben alle reserve currencies het na 80-100 jaar begeven. We zitten in jaar 79 van deze cyclus. Daarom proberen ze CBDC, vasthouden wat ze geplunderd hebben in de afgelopen decennia. Gaat ze niet lukken maar bereid je maar voor op financieel systeem calamiteiten.

     Groeten,
     Hugo

    • Let God sort them out
     augustus 29, 2023 at 18:25
     De meeste mensen zien alleen doemscenario’s. Op naar een constitutionele republiek en persoonlijk leiderschap obv referenda in de blockchain.
     De wereld staat (letterlijk) in brand.
     Maar dat wordt uiteindelijk wel de weg naar de waarheid.
     Geen doemscenario.
     En wat leiderschap betreft, helemaal juist.

  • Je bedoelt het goed te zeggen maar je definities mogen wel wat strakker.

   Niet het westen maar de hele wereld wordt bestuurd door een elite. En deze elite is meer onderling verdeeld dan aangenomen wordt. Dit zijn onzichtbare heersers en machten.

   Alle mensen zijn blind voor de werkelijkheid. De ‘verlichte’ en ‘spirituele’ mensen zijn nog erger verblind dan de rest. De newage luciferianen denken dat ze lichtwerkers zijn, maar ze werken gewoon voor de zelfde tegen-menselijke kant. Hieruit worden de verborgen en zichtbare koningen en priesters geselecteerd.

   Niet alles wat op 2 benen rondloopt is menselijk. Het verschil is niet te zien. Maar er is een elite met bloedlijnen die heel ver terug gaan. Het is een hele oude oorlog tegen de mensheid. Een oorlog tussen 2 hoofdsteden, de ene is Babylon en de andere Jeruzalem.

   De meeste mensen zijn gelukkig echt mensen maar de onechte mensen zijn er ook veel. Hoeveel kinderen heeft prins Bernard verwekt? Heel veel waar we niets van weten omdat ze buitenechtelijk verwekt zijn. Het verschil zie je niet. De nakomelingen van Cham (betekent ‘Heet’ of heethoofd) specifiek Nimrod bevat de ‘foute’ bloedlijn. De naamdrager van de zuiver menselijke lijn is Sem of Shem (betekent ‘Naam’). En de belofte die in deze ‘Naam’ uitkomt is de ‘gezalfde’. Dit is de hele oorzaak van de vijandschap tegen Shem.

   Dat is de reden dat alle ‘elite’ anti-semitisch is. Spiegel propaganda: beschuldig je vijand van wat jij van plan bent. Lenin en Göbbels waren daar niet de eerste mee. Beschuldig ‘de joden’ zodat iedereen ze uit wil roeien.

   De hele strijd tegen de mensheid is al in het eerste begin aangekondigd en we zullen er tot het einde in blijven. Zolang deze aarde bestaat. Nadruk op ‘deze’! Als deze wereld aan zijn eind komt dan stort ook de matrix in.

   Hier is een stukje van de oudste kleitablet ter wereld, geschreven en ondertekend door de eerste man, Adam. Dit is wat haShem (God) zegt tegen de slang.
   “And I will put enmity between thee and the woman, and between thy seed and her seed; it shall bruise thy head, and thou shalt bruise his heel.”
   En vervolgens de oorsprong van de bloedlijnen van de anti-mensen. De godenzonen. De elite.
   “That the sons of God saw the daughters of men that they were fair; and they took them wives of all which they chose”
   De term ‘sons of God’ is een specifieke term en slaat op een unieke creatie, niet geboren maar geschapen. Dit is dus of de eerste mens (Adam) maar in het meervoud slaat het op engelen. Hemelse wezens met een lichaam.

   Kijk eens naar dit plaatje. Het zijn 2 grassen. Het ene is tarwe, het andere is onkruid (darnel). Het verschil zie je niet als je het niet weet. Het onkruid groeit vaak tussen de tarwe en vaak zit er een schimmel op die giftig is.
   https://i1.wp.com/blog.renewal.asn.au/wp-content/uploads/2020/10/Tares-wheat.jpg?resize=650%2C396

   Nu een verhaal verteld door Jezus, de gelijkenis van het graan en het onkruid in Matheus 13 En waarom vertelt Jezus ‘verhaaltjes’? Hij vertelt zijn boodschap in metaforen omdat:
   “Because it is given unto you to know the mysteries of the kingdom of heaven, but to them it is not given.” (Vers 12)
   En dit geeft ook antwoord op je vraag. Of mensen wakker worden als de leugens imploderen. Nee dus.
   “15For this people’s heart is waxed gross, and their ears are dull of hearing, and their eyes they have closed; lest at any time they should see with their eyes, and hear with their ears, and should understand with their heart, and should be converted, and I should heal them.”
   Want het draait altijd om die ene vraag; geloof je wat Jezus zegt of niet?

   Nu de gelijkenis:
   “The kingdom of heaven is likened unto a man which sowed good seed in his field. But while men slept, his enemy came and sowed tares among the wheat, and went his way.” Lees zelf maar in het Nederlands Math.13 vanaf vers 24.
   En het eindigt zo:
   “Let both grow together until the harvest: and in the time of harvest I will say to the reapers, Gather ye together first the tares, and bind them in bundles to burn them: but gather the wheat into my barn.”
   Jezus geeft ook de uitleg aan zijn vrienden vanaf vers 37.
   “38The field is the world; the good seed are the children of the kingdom; but the tares are the children of the wicked one. 39The enemy that sowed them is the devil; the harvest is the end of the world”

   En als laatste nog 1 vers die nogal cryptisch is als je bovenstaande achtergrond niet kent. Het wordt ook steevast verkeerd uitgelegd omdat het verkeerd vertaald is.
   “Met reikhalzend verlangen immers verwacht de schepping het openbaar worden van de kinderen[ie huion= zonen] van God.” In het Grieks staat ‘zonen van God’. Die term uit Genesis en hier specifiek de gevallen engelen.

   Waar jouw alias op slaat “let God sort them out” komt van deze gelijkenis. Zolang de verborgen elite niet geopenbaard wordt blijven de mensen verdwaasd en het zaad van de Slang kan blijven verblinden. Maar als de hemel op ons hoofd valt, het gordijn van Oz opzij schuift, de matrix instort, dan kan iedereen die gevallen engelen zien. Dan kan iedereen zien wie er aan de touwtjes trokken. Wie Lucifer echt is.

   En ik zeg het vast: dan nog zal het overgrote deel van de mensheid kiezen vóór de leugenaar. Omdat ze opstandig zijn tegen de Shem en omdat ze hun fouten niet willen toegeven.

 2. Al meer dan twintig jaar wordt schamper gedaan over Rusland. Begin jaren 2000 was het allemaal oude roestige rommel en chaos. Heel die tijd heette het corruptie, vals spelen, vergiftigen, gedopeerde atleten, onderdrukking, Navalny, kortom een misbaksel-staat. Gaandeweg werd nog net een economie bespeurt ter grote van de Benelux. Er loopt dus nu een generatie rond van volwassenen die nooit anders heeft gehoord dan die leugens, propaganda en haatdrijverijen. Voor die kan het dus niet anders zijn dan waarheid. Vandaar die arrogante hautaine houding in de E.U.

 3. Ik vind dat het verontrustend stillekes is wat de SMO betreft, msm maakt melding van Hoerkraiense succesjes ….zint mij allerminst …

  • Niet druk over maken, één of twee kilometer op een contactlijn van 1600 km. Pfft En er lopen
   nog drie verdedigings linies achter.

   Rusland heft in het noorden nog zo’n 600 km contactlijn geopend dus is het even wat minder in het zuiden. Versterking is onderweg.

  • Patrick,
   Ik heb er ook last van, de twijfel door de berichtgeving van de gewone media, maar beluister je anderen dan is er GEEN enkel probleem voor Rusland nu, zij houden stand en Azov en zijn kameraden de gehaktmolen door, beluister Scott Ritter eens of andere Amerikanen, eentje waar ik nu de naam niet meer van weet, Sanch of zoiets, natuurlijk blijven het Amerikanen dat wel, Hindustan Times kun je volgen met kleine berichten op muziek op youtube.com, heb alle vertrouwen in Rusland, juist zij bouwen aan een andere wereld, zij zijn onderweg, ze negeren het vrijwel in de gewone media maar in Afrika en het Aziatische continent niet hoor, de BRICS groeit, mensen, volkeren, leiders willen onafhankelijk zijn en vrij, net als in 40-45 is mijn bescheiden mening staat ook nu Rusland weer voor de bevrijding van het fascisme, de ergste vorm van het kapitalisme, groet aan U van mij!

 4. Rest mij 1 vraag, wat doen die vijf leveranciers van WIC met al die biljoenen waardeloze dollars?

  • Heeft alleen zin als ze Rusland verslaan en meteen ook de BRICS.

   Schaakmat

   Ps de meesten gaan nu al over op goud en zilver. Word jouw nooit verteld want dan gaat de massa kopen en loopt de prijs op….

    • Wanneer is straks en, en doe eens onderbouwen dat je voor goud en zilver ge ruk meer terug krijgt.

     Want voorlopig is goud en zilver al meer dan 200 honderd jaar stabiel, ‘iets’ langer als het westers geldsysteem.

     • Hoi,

      ZIet er naar uit dat je op zoek bent naar hoofdpijn (smile). Je kan het begin van het westere geldsysteem een kleine 600 jaar terugleiden naar de Portugesen die men toedicht dat ze het eerste systeem van wereld currency hadden, gevolgd door de Spandjaarden, Fransen, Nederlandser, Engelsen en nu de Amerikanen.

      Alle reserve currecies uit die tijd gebruikte goud (en zilver) als schuld en bezit in 1. Niet het meest optimale gebruik van die metalen (smile). Door die interne tegenstelling faalde ze allemaal. Dit door het conflict tussen schuldenaren en de schuldeisers (voornamelijk binnen die landen). De Amerikanen dachten dat op te lossen door de dollar los te laten van goud en het met Dollars te doen.

      Dat ging even goed en nu hebben we het conflict tussen naties ipv binnen landen zelf.

      Je kan een punt maken dat het westerse geldsysteem nog langer teruggaat. Tot ergens toen de Medici baniers aan de macht waren in Italie. Ik meen tot ergens in 1100.

      In de huidige samenleving. Je dacht toch niet dat olie en goud dezelfde kant op vloeien (smile)? Of dat zilver nu nog een relevante rol speelt nu het een zo nuttig metaal is geworden in de afgelopen decennia? Je noemt nl koper terecht niet wat ooit ook een nutteloos metaal was en gebruikt werd als geld en nu niet meer want nuttig.

      Als je geld wil begrijpen moet je heel wat keren hoofdpijn krijgen voordat je het begrijpt.

      Als je dat begint te begrijpen snap je ook waarom goud en zilver de afgelopen kleine 100 jaar verre van stabiel zijn geweest.

      Gratis tip, geld is niets meer dan een mentaal construct welke tastbaar of zichtbaar is gemaakt.

      Welcome to the rabbit hole in het geval je er in wil duiken.

      Groeten,
      Hugo

      • Nog even over de stabiliteit van goud, 100 jaar geleden kon je en goed pak kopen voor een ounce goud, dat kan vandaag nog steeds. Stabiel genoeg dus.
       En ondanks pogingen van de VS om goud goedkoop te houden, als een soort verplichting gemaakt in het Brettonwoods verdag en in hun eigen belang.

       • Hoi,

        Als je dat stabiel vind kan je beter Euro’s of Dollars of wat dan ook aan fiat aanhouden. Sterker nog, kijk eens hoeveel meer computer je nu kan kopen dezelfde hoeveelheid Euro en daarvoor gulden. Je kan een zoveel betere telefoon kopen voor dezelfde hoeveelheid Euro als decennia geleden.

        Laten we het verder niet hebben over vakanties, auto’s, airco’s, gordijnen en wat niet eigenlijk.

        Ok, de meeste dingen bestonden in die tijd niet maar toch. Als we uw argument moeten geloven is fiat in ieder geval de afgelopen 40 tot 50 jaar superieur aan goud.

        Ik daag u uit om een beter begrip te krijgen van het financiele systeem.

        Groeten,
        Hugo

        • Sinds wanneer kan ik met een 100 euro die pas bestaat sinds 2002 hetzelfde kopen als nu? Inflatie op jaarbasis 2% dus mal 20 jaar. En dan te bedenken dat Zalm als 2% van ons gestolen heeft bij de overgang naar de euro juist om het stabiel te houden.

         Geen idee in welke fantasie wereld jij leeft.

         Leg jij maar eens het tegendeel uit. want je kan wel uitdagen maar je hebt niets. En geen woorden omdraaien want ik beweer dat goud en zilver superieur zijn aan fiat geld. Zie ook mijn eerste post.

         Wil je spaargeld vlot zien renderen, neem een roebel rekening 12 % per jaar. nog iets beter als België. Alleen lastig aan te komen.

         Maar je hele post staat bol van tegenspraak. Ik denk niet dat ik nog reageer. Zonde van mijn tijd

 5. Ga met je mee tot: ‘De Amerikanen dachten dat op te lossen door de dollar los te laten van goud en het met Dollars te doen.’

  De reden dat ze de koppeling loslieten is omdat ze de kosten van de oorlog met Vietnam niet meer konden betalen. Vietnam was ook een soort van proxy oorlog. Net als nu Oekraïne. Verschil is alleen dat Poetin er nu van te voren rekening mee gehouden heeft. Als de VS straks met de billen bloot moeten over hun goud zal je zien dat ze het niet eens meer hebben. Wat meteen de reden is dat er oorlog gevoerd word tot het einde want dat zijn hun enige inkomsten nog wapen industrie. Probleem is alleen dat het ze ook niet meer kan schelen of de Amerikaanse burger er onder lijd. Ze geloven hun eigen fantasieën of ze willen of niet en omdat ze voorbij het punt van no return zijn gekomen. En ze slepen ons mee als ze de kans krijgen. Maar eigenlijk is het schaakmat, en alle neen kwestie van tijd.

  China zal ook nog wel aangevallen worden , maar ik betwijfel of ze nog genoeg materiaal hebben. En geld word zo meteen ook een probleem want de oliedollar om hun inflatie in toom te houden is er niet meer, en de BRICS is inmiddels groter als de G7 en de volgende vergadering gaat over nog meer leden en een BRICS munt. De G7 mag dan aan de kindertafel toekijken. Want westerse landen die sancties uit voeren mogen geen lid worden. En dan is er ook nog de New Development Bank als concurrent van het IMF.

  Wat zei ik schaakmat, om zoveel redenen.

  https://www.vrijspreker.nl/wp/2021/08/50-jaar-geleden-nixon-schaft-de-dollar-goud-koppeling-af/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in