De laatste keer dat we afsloten, was er sprake van het grote AFU-tegenoffensief om Bakhmut te deblokkeren, dat woensdag of donderdag van deze week zou beginnen. Dat is duidelijk niet gebeurd. Er zijn nu berichten dat generaal Syrsky, de commandant van de AFU-grondtroepen, heeft verklaard dat de weersomstandigheden slecht zijn. De regen verandert alles in modder en smeltwater, en er wordt nu gefluisterd, ook door Prigozhin zelf, dat het grote tegenoffensief in feite is uitgesteld tot minstens half april, schrijft Simplicius The Thinker.

Dat gezegd hebbende, is er nog veel te doen over dat onderwerp:

Zo zijn volgens PMC Wagner in het gebied van Bakhmut, Konstantinovka, Slavyansk, Kramatorsk en Druzhkovka tot 80.000 man AFU-personeel, ongeveer 280 tanks, meer dan 1.000 pantservoertuigen, tot 300 stukken loopgeschut en 93 MLRS geconcentreerd. Met deze groepering zal het Oekraïense commando proberen de aanvalstroepen van de PMC’s uit Bakhmut uit te schakelen en een offensief richting Donetsk te ontwikkelen.

Daarnaast gaf het hoofdkwartier van Wagner zijn visie op de ontwikkeling van de gebeurtenissen in andere gebieden. Het wees op de vorming van een schokvuist in de omgeving van Dnepropetrovsk, en op spanningshaarden in de omgeving van Kherson en Lyman.

Prigozhin zei vervolgens dat: “Oekraïense troepen hebben ongeveer 200.000 man reservepersoneel voorbereid, en ook een grote hoeveelheid NAVO-apparatuur ontvangen, zei Prigozjin. Volgens hem heeft Oekraïne een groep van meer dan 80.000 soldaten geconcentreerd rond Bakhmut.”

De schatting van Prigozjin lijkt hoe dan ook hoog, en hij is zeker geneigd tot overdrijven – hij zei bijvoorbeeld dat 100.000 AFU-troepen alleen al door Wagner zijn gesneuveld. Vergeet niet dat Wagner vooral heeft deelgenomen aan de gevechten bij Popasna, Soledar en Bakhmut. En hoewel het misschien mogelijk is, is het ook zeer waarschijnlijk overdreven om te zeggen dat 100.000 AFU’s alleen al door Wagner zijn gestorven in deze gevechten (en Prigozhin benadrukte dat dit cijfer alleen betrekking had op doden en niet op gewonden).

Wat moeten we dan denken van zijn bewering over 200.000 AFU-reserves met 300 tanks en 1000 gepantserde voertuigen? Het is onduidelijk of hij in dit verband specifiek naar Bakhmut verwijst, en ik vermoed van niet. Want het getal van 200.000 reserves past veel beter bij het getal dat we hebben gekregen over de totale reserves van de AFU die in de achterhoede worden voorbereid – dit is voor alle komende offensieven, inclusief die op de Krim (hoewel het getal dat gewoonlijk wordt genoemd veel lager is, ongeveer 100-120.000).

Gezien het feit dat hij ook 80.000 geeft als het aantal AFU rond Bakhmut, zou de 200.000 een verwijzing kunnen zijn naar de totale combinatie van aantallen Bakhmut plus reserves die momenteel worden ontwikkeld.

Het probleem met het uitstellen van een aanval op Bakhmut tot april is dat dit waarschijnlijk betekent dat het grote zuidelijke tegenoffensief naar een nog latere datum wordt verschoven. Sommigen aan de AFU-zijde hebben zelfs verklaard dat midden juli het meest ideale moment is, wat betreft de weers- en grondomstandigheden, om de zuidelijke hoofdaanval in te zetten.

De vraag is of Bakhmut het wel kan volhouden tot half april. Voorlopig ziet het er wel naar uit, gezien het feit dat de Wagner-troepen daar deze week een beetje stoom hebben verloren, aangezien de AFU een deel van de reserves die bedoeld waren voor het “tegenoffensief” heeft ingezet om de verdediging te versterken. Hier zijn een paar interessante kaarten:

Dit zijn twee hittekaarten, die laten zien waar de waarschijnlijke gevechten plaatsvinden op basis van satelliethitteontvangst.

Dit is een kaart met percentages van gebieden die in handen zijn, met de bewering dat Wagner bijna 64% van Bakhmut in handen heeft, Oekraïne 17%, en 20% is ‘neutraal’ grijs gebied of niemandsland waar doorheen wordt geschoten, maar waar geen van beide partijen actieve troepen of posities stationeert. Hoewel een andere kaart het zo ziet, en de neutrale gebieden aan Oekraïne geeft:

Via een video van een vuurgevecht werden Russische posities geolocaliseerd naar deze reeks rood omcirkelde gebouwen:

Dat betekent dat het blauw omcirkelde gebied nu waarschijnlijk bezet is, en dat er dus op zijn minst een bescheiden opmars van enkele blokken/buurten naar het centrum heeft plaatsgevonden.

In verband hiermee moeten we vermelden dat de AFU goed is in het onder het tapijt vegen van haar eigen falen. Sommigen herinneren zich misschien dat ons de afgelopen maanden een “groots winteroffensief” in de regio Svatovo-Kremennaya werd beloofd. En wat heeft dat opgeleverd? De AFU heeft daar niet alleen enorme verliezen geleden en is er niet in geslaagd in de buurt van een van beide steden te komen, maar is ook teruggedreven waar Rusland nu dagelijks winst boekt in de andere richting (het westen). Nu doen ze alsof er nooit een enorme PR-campagne is geweest voor het machtige, onstuitbare Kremennaya-offensief dat is mislukt.

Hier is een video uit de telefoon van een gevangengenomen AFU-soldaat, waarop te zien is hoe hun bataljon klaagt dat slechts 20 van de 475 van hun bataljon het hebben overleefd in het Kremennaya-gebied: VIDEO 1.

Wat betreft het “grote zuidelijke offensief” dat later zal plaatsvinden, is hier nog een interessant bericht van een top Telegramkanaal:

Zoals vermeld in eerdere berichten, verwachten veel mensen een massale drone-aanval om zo’n offensief te beginnen. De AFU is bezig geweest om bij elke brigade grote teams van FPV-operators op compagnieniveau samen te stellen.

Volgens een Russische bron heeft Taiwan Oekraïne bijna duizend onbemande luchtvaartuigen gegeven die een zwermfunctie hebben en automatisch met elkaar kunnen communiceren.

De Oekraïense strijdkrachten willen ze gebruiken in een tegenoffensief tegen de Krim om een verrassingseffect en paniek te creëren bij de vijand.

Maar ook Rusland heeft niet stilgezeten. Er zijn verschillende nieuwe, veelbelovende berichten dat de Russische autoriteiten de drone-oorlogsvoering de laatste tijd zeer serieus nemen.

Ten eerste zijn er berichten over een nieuw mysterieus Russisch microgolfwapen dat Oekraïense drones op enkele kilometers afstand uitschakelt, en de AFU beklaagt zich daar sterk over. Sommigen denken dat het om het Ranets-E systeem gaat, dat lang geleden op Russische militaire beurzen is gepresenteerd, maar sindsdien ‘off-grid’ is gegaan.

“Ze lijken te verbranden”: in het Oekraïense deel van het netwerk verschenen berichten over neergeschoten UAV’s op een afstand van 6-7 kilometer.

Volgens de auteurs kunnen de Russische strijdkrachten Ranets-E gevechtscomplexen van elektromagnetische straling gebruiken tijdens een speciale militaire operatie.

“Ranets-E” is een krachtige microgolfgenerator op wielen, ontworpen voor contactloze vernietiging van vijandelijke luchtvaartuigen. Het installatiestation is in staat vijandelijke apparatuur te detecteren met behulp van het “vriend of vijand”-systeem, het doelwit te richten en automatisch te leiden, waarbij het elektronische inwendige ervan voortdurend wordt “gefrituurd” met krachtige microgolfstraling.

The Economist benadrukte zelfs de “zwarte magie” van de recente capaciteiten van Rusland in dit verband in een recent artikel van dagen geleden:

In Oekraïne noemde men “zwarte magie” hoe de Russische strijdkrachten erin slagen drones neer te halen, schrijft de Economist, die Oekraïense bronnen op het gebied van defensie citeert.

“De Russen … doen aan zwarte magie op het gebied van elektromagnetische verdediging. Ze kunnen signalen storen, GPS beïnvloeden, drones naar de verkeerde hoogte sturen, of gewoon uit de lucht laten vallen”, aldus een Oekraïense bron in de publicatie. Volgens de bron zullen de Oekraïense troepen de komende maanden “aanzienlijke en hoogtechnologische capaciteiten” krijgen. Volgens hem zal het voor hen echter nog steeds niet gemakkelijk zijn om tegen de Russische Federatie te vechten.

En Rusland heeft een Defense Innovation Support Center opgericht op het niveau van de Doema om nieuwe technologieën aan de Russische troepen mogelijk te maken. Dit is deels een antwoord op alle klachten over hoe inefficiënt en bureaucratisch het Russische militaire systeem in het eerste jaar van de SMO is geweest wat betreft de mogelijkheid voor Russische troepen om de nieuwste benodigdheden zoals drones enz. aan te schaffen.

Er is veel gesproken over hoe burgerlijke crowd-funded inspanningen drones naar de Russische troepen moesten brengen, omdat het Byzantijnse bureaucratische proces van het Russische leger alles simpelweg tegenhield en geen tijdige ‘vergunningen’ en diverse bureaucratische rompslomp / papierwerk toestond om deze aankopen soepel te laten verlopen.

  Mainstream media geven schoorvoetend toe dat Elon Musk's mening over Oekraïne correct blijkt te zijn

Langzaam verandert er dus iets en dit zijn veelbelovende tekenen:

Wachten tot de vijand aanvalt: het Defense Innovation Support Center werd opgericht bij de Doema om de troepen te helpen met nieuwe technologieën met deelname van RVvoenkor.

De behoefte eraan broeit al lange tijd, de noodzaak om nieuwe ontwikkelingen bij de troepen te bevorderen wordt al maanden op verschillende niveaus in onze samenleving besproken.

Het initiatief van het publiek werd actief gesteund en helpt bij de uitvoering ervan, afgevaardigde Dmitry Kuznetsov , die voortdurend aan het front helpt:

“Gezien de verwachting van een tegenoffensief van de Oekraïense strijdkrachten is er zeer weinig tijd. Op de site van de Doema hebben we een openbaar Defense Innovation Support Center opgericht. Het is belangrijk om tijd te reserveren om onze jongens te voorzien van anti-drone bescherming en alles wat levens redt. En men kan niet zonder activisten en particulier initiatief. De burgermaatschappij in Rusland is gedwongen een sociale militaire operatie uit te voeren, en oorlog stimuleert, zoals altijd in de geschiedenis, technologische vooruitgang.

We werden ondersteund door onze collega Gusev, een vertegenwoordiger van het ministerie van Defensie Sergey Egorov, van de Sergei Mikheev Foundation Anton Samarin, de Unie van de Vaders van Rusland en A. Zaremba, het GOZ Platform en D. Tarasov, Russian Spring en Artyom Potapov, algemeen directeuren van productiebedrijven.

Dit volgt op Dmitry Medvedev’s leidende leiding om meer Russische MIC fabrieken te bezoeken en nieuwe bijeenkomsten te houden met wapenontwikkelaars/leveranciers, zoals deze merkwaardige waarbij hij zich beriep op een beroemde dreigende Stalin toespraak uit WO2: Video 1 (alternatieve link)

Het is aan u om te beslissen of dit een serieuze toespraak was of een lichtelijk ironische.

Ook moet worden gezegd dat Medvedev aankondigde dat Rusland nu 1.500 tanks per jaar bouwt. Ik heb dit al eerder uitgebreid behandeld, en om het samen te vatten: Rusland bouwde meer dan 200-250 gloednieuwe tanks per jaar, en moderniseerde/opknapte/upgrade meer dan 600-650 tanks. Maar vorig jaar gaf Shoigu opdracht aan Uralvagonzavod om alleen al de productie van nieuwe tanks te verdubbelen, en er waren plannen om twee nieuwe Russische fabrieken op te richten voor moderniseringen (zoals het ombouwen van T-72’s tot T-72B3M’s, T-90A’s tot T-90M’s, etc.), waardoor de renovatie/upgrades per jaar sterk zouden toenemen.

Er zijn nog geen harde cijfers om te bevestigen hoe dicht ze dit jaar bij dat doel komen. Maar de nieuwe verklaring van Medvedev lijkt de eerste indicatie te zijn. Dit zou betekenen dat Rusland dit jaar in theorie meer dan 400-500 gloednieuwe tanks produceert en nog eens 1000 tanks moderniseert.

U kunt zijn verklaring zelf bekijken op ongeveer 2:00 minuten van deze video (alternatieve link).

Bedenk dat zelfs bij de meest onwaarschijnlijk opgeblazen verliesramingen (d.w.z. die van de beruchte Oryx-lijst) de Russisch-geallieerde troepen samen meer dan 1600 tanks hebben verloren in de SMO. Dit zou een verdere bevestiging zijn dat Rusland de verliezen ruimschoots heeft ingehaald of binnenkort zal inhalen, aangezien het vorig jaar waarschijnlijk 800-1000 tanks heeft geproduceerd en dit jaar nog eens 1500. Volgend jaar zouden ze weer op het niveau van de Sovjetproductie van 2500-3500 per jaar kunnen zitten (nog steeds niets vergeleken met WO2, toen de USSR 50-100.000 tanks per jaar kon produceren).

Ook over dit onderwerp. Veel mensen hebben de zorg geuit dat als de AFU zo’n grote troepenmacht opbouwt, waarom werkt Rusland dan niet aan de concentratiepunten? Nou, er is een nieuw rapport dat beweert dat Rusland precies dat doet:

Op 23-24 maart plande het opperbevel van de Oekraïense strijdkrachten een tegenoffensief in de richting van Zaporozhye. Volgens het plan van de vijand zou de belangrijkste slag komen op de locatie Orekhovsky: in de stad werd een aanvalsmacht van maximaal een versterkt bataljon-tactische groep opgericht.

Volgens @ZSU_Hunter_2_0 besloot het commando van het 58e gecombineerde wapenleger van de Strijdkrachten van de Russische Federatie om massale brandschade toe te brengen aan de blootgestelde posities en magazijnen van de vijand. Het offensief werd verijdeld nog voor het begonnen was.

Van 21.00 uur tot middernacht op 22 maart werden in de stad hotels en scholen geraakt waar personeel van zowel de Oekraïense strijdkrachten als de onlangs gevormde aanvalsbrigade van de Nationale Garde van Oekraïne “Chervona Kalina” verbleef – in totaal werden meer dan 20 doelen bestookt.

Verschillende opslagplaatsen met munitie, artilleriegranaten, antitankraketten en geparkeerde uitrusting werden uitgeschakeld.

De verliezen van de vijand worden geschat op een half duizend doden en gewonden. Het internet werd in de stad uitgeschakeld om het uitlekken van informatie te voorkomen. De gewonden worden afgevoerd via Zaliznichnoye richting Gulyai-Pole.

Een ander rapport van een woordvoerder van het Oekraïense luchtmachtcommando bevestigt de massale aanvallen met Russische precisiegeleide munitie vanuit de lucht:

De Russische luchtmacht heeft ’s nachts meer dan 10 luchtaanvallen uitgevoerd op doelen in de regio Sumy.

“De regio Sumy werd aangevallen door geleide bommen die door ongeveer 10 vliegtuigen werden gelanceerd. Meer dan 10 van deze geleide bommen vielen doelen in de regio aan. De verliezen worden daar gespecificeerd…” zei Yuriy Ignat, een woordvoerder van het commando van de Oekraïense luchtmacht, in een persbericht.

Het is bekend dat objecten in de stad Belopolye (foto) en het dorp Viri van de gemeenschap Rechkovo het doelwit waren van luchtaanvallen. Ook doelen in de territoriale gemeenschap Nikolajev werden aangevallen, waarvan de afstand tot de Russische grens ongeveer 40 kilometer bedraagt.

Dit is de grootste aanval van Russische vliegtuigen op grensfaciliteiten van het Oekraïense leger in de afgelopen tijd. Opmerkelijk is ook dat het Oekraïense leger het gebruik van precies geleide bommen opmerkt, en niet van raketten, wat kan wijzen op een geleidelijke opbouw van dit type wapens bij de Russische luchtmacht.

En over dit onderwerp, in de laatste lezersmailbag beantwoordde ik een vraag over waarom de Russische luchtmacht schijnbaar niet zo actief is geweest als sommigen hadden verwacht. Ik heb uitgelegd hoe de Russische luchtmacht in veel van haar conflicten gemiddeld een hoger aantal vluchten uitvoert dan de VS, waarbij ik de exacte cijfers van bevestigde bronnen heb gegeven, zodat niemand mij van overdrijving kan beschuldigen.

En vandaag kregen we weer zo’n bevestiging, toen Shoigu in een update de volgende interessante informatie gaf:

Tijdens de speciale operatie hebben de Russische lucht- en ruimtevaarttroepen meer dan 20.000 vijandelijke installaties vernietigd en meer dan 140.000 vluchten gemaakt – Shoigu

Als je dat deelt door 392 gevechtsdagen van de SMO tot nu toe, krijg je gemiddeld bijna 360 totale vluchten per dag. In mijn mailbag-artikel dat ik hierboven citeerde, gaf ik ter vergelijking NAVO’s eigen aangehaalde cijfers die aantoonden dat tijdens de Servische bombardementen van 1999 alle NAVO-strijdkrachten samen gemiddeld 250 vluchten per dag maakten, en de VS 150 aanvalsvluchten per dag. De tegenstanders zullen natuurlijk protesteren en zeggen dat Rusland zijn cijfers verzint, maar dat doen de VS ook, en het is veel waarschijnlijker dat de VS cijfers verzinnen, omdat bewezen is dat zij dat in de loop van de geschiedenis veel vaker doen.

Vervolgens een korte opmerking om iets op te helderen: veel mensen plaatsen foto’s/video’s van diverse uitrusting die naar het front gaat en vragen waarom/hoe het komt dat Rusland die niet vernietigt.

Ten eerste zijn veel van die foto’s/video’s genomen in Polen/Duitsland (waarop treinen vol bepantsering te zien zijn) en niet in Oekraïne. In feite wordt 90% van de lichte en zware bepantsering die Oekraïne binnenkomt ’s nachts gedaan, dus als u bij daglicht een foto ziet van een trein vol bepantsering, is die waarschijnlijk niet in Oekraïne.

’s Nachts kan, en wordt, lichte bepantsering zoals APC’s, IFV’s, IMV’s, ICV’s, MRAP’s, houwitsers, enz. gemakkelijk vervoerd via civiele voertuigen, in de achterkant van trekkers die over civiele snelwegen rijden, niet te onderscheiden van andere opleggers die voedsel vervoeren.

Zware pantsers zoals MBT’s passen over het algemeen niet in trekkeropleggers, dus die zijn de enige die meestal ’s nachts op treinen of HET’s moeten worden vervoerd. Waarom vernietigt Rusland die dan niet?

  Overwinning in Soledar laat zien hoe Rusland het conflict militair beheerst

Ten eerste bestaat de vorige Russische tactiek erin te wachten tot ze zich op een concentratiepunt ophopen, en ze daar allemaal aan te vallen. Lang geleden werd bijvoorbeeld aangekondigd dat Polen meer dan 250 T-72M1-varianten zou leveren, en niet verrassend is om de een of andere reden slechts een klein handvol (minder dan een dozijn of zo) daarvan ooit op het echte slagveld gezien.

Nu het volgende. Over Polen gesproken, er is de laatste tijd veel gepraat en materiaal dat wijst op een echte opbouw van wapens met de bedoeling dat Polen het volgende strijdtoneel wordt nadat Oekraïne is gevallen. Laten we enkele van de recentelijk bekend geworden berichten doornemen:

De Poolse president Andrzej Duda heeft plannen aangekondigd om het grootste landleger in de EU op te richten.

Overal in het land worden rekruteringscentra geopend.

Gepantserde voertuigen, raket- en artilleriesystemen worden nu aangeschaft. Maar er is niemand om de militaire uitrusting te bedienen. Daarom is besloten meer mensen te werven om de omvang van het Poolse leger te verdubbelen (het heeft nu 150.000 manschappen).

Zuid-Korea is bereid om 980 K2 Black Panther tanks aan Polen te verkopen. Het contract heeft een waarde van 14,5 miljard dollar. Warschau zal ook 600 gemotoriseerde houwitsers en 50 gevechtsvliegtuigen kopen. https://t.me/russtrat/19981

Ze bereiden Polen gewoon voor op oorlog met Rusland, zoals ze ooit Oekraïne hebben voorbereid. En ze zitten aan de overkant van de oceaan. Maar de Polen lijken er blij mee te zijn. Zoals de Oekraïners ooit blij waren.

Dit is niet het herstel van de USSR. Dit is een terugkeer naar de grenzen na WOII. Het Westen wilde Oekraïens grondgebied losrukken van Rusland. Dat zal niet gebeuren. Polen zou er goed aan doen zich afzijdig te houden.

Dit komt op de hielen van de aankondiging door de VS van de oprichting van het eerste permanente garnizoen van het Amerikaanse leger op Poolse bodem.

Het eerste permanente garnizoen van de Amerikaanse strijdkrachten zal in Polen verschijnen. Zoals het ministerie van Nationale Defensie van de Republiek maandag meldde, zal op 21 maart een ceremonie worden gehouden om “de regionale ondersteuningsgroep van Polen om te vormen tot een VS-leger garnizoen in Polen.”

“Het Amerikaanse leger garnizoen in Polen wordt het achtste permanente garnizoen van de Amerikaanse strijdkrachten in Europa en het eerste permanente garnizoen van Amerikaanse troepen in Polen. De eenheid wordt opgericht dankzij het besluit van de Amerikaanse president in 2022 en zal zich bezighouden met het verstrekken van infrastructuur voor Amerikaanse soldaten die in Polen zijn gestationeerd.

De taken van het garnizoen zullen ook het beheer en management van geavanceerde buitenposten van Amerikaanse troepen in Polen omvatten,” aldus het rapport. Camp Kosciusko is de naam van het voorste commando van het vijfde Amerikaanse legerkorps dat sinds 2020 in de stad Poznan opereert.

“Haar belangrijkste taak is het coördineren van de acties en het toezicht op de Amerikaanse grondtroepen in Europa, de operationele planning en de samenwerking en synchronisatie van de Amerikaanse troepen met de troepen van andere NAVO-landen. Het commando speelt een sleutelrol bij de integratie van de in Polen gestationeerde Amerikaanse troepen en de synchronisatie van hun interactie met onze strijdkrachten,” zei het Poolse ministerie van Defensie in een verklaring. Meer dan 10 000 Amerikaanse militairen zijn momenteel gestationeerd in Polen.

Het Amerikaanse leger maakte de onthulling op hun officiële Twitter:

Zoals een Poolse Twittergebruiker schreef, met de volgende afbeelding:

Vandaag is in Polen een permanent garnizoen van het Amerikaanse leger gevestigd. Bij deze gelegenheid wil ik u informeren dat we nu volledige slavernij hebben, economisch, financieel en nu ook militair, door de VS. Ik weet niet of ik moet lachen of huilen.

Amerikaanse leger- en NAVO-bases in Polen.

Bovendien beginnen artikelen als deze ronduit te pleiten voor NAVO-troepen in Oekraïne, zij het in dit geval als een vredesmacht na de oorlog. Maar ze benadrukken sterk het feit dat er Amerikaanse troepen ter plaatse moeten zijn om een toekomstige vrede te garanderen, waardoor het venster van het gesprek wordt geopend en het publiek aantoonbaar wordt voorbereid op de aanvaardbaarheid van dergelijke oplossingen.

Talrijke krantenkoppen hebben ook gewezen op de plannen van Polen om binnen enkele jaren het grootste en machtigste leger van Europa te worden:

Veel analisten concluderen dan ook dat de Atlantici duidelijk de weg voorbereiden voor Polen om de plaats van Oekraïne in te nemen, na de val van Oekraïne.

Rogozin zei enkele dagen geleden het volgende:

Dmitry Rogozin, Russische vicepremier in 2011-2018, zei tijdens de contactlijn in de regio Zaporizhzhia dat de Poolse strijdkrachten betrokken zijn bij militaire acties aan de kant van Oekraïne. “Reguliere eenheden van het Poolse leger zijn hier actief. We kunnen ze zien aan hun uniformen, ze zijn hetzelfde gekleed,” zei Rogozin, eraan toevoegend dat “de Polen professionele plunderaars zijn geworden, hun verklaringen veroorzaken zelfs consternatie bij hun NAVO-collega’s.”

Eerder werd gemeld dat het aantal kernkoppen van de nucleaire afschrikkingsmacht bestemd voor aanvallen op Polen is verhoogd, aangezien een garnizoen van Amerikaanse troepen vanaf 21 maart permanent op zijn grondgebied zal worden gestationeerd met als doel een belangrijke schakel te worden in de offensieve infrastructuur van de NAVO-troepen.

De Amerikaanse luitenant-generaal Keith Kellogg heeft naar verluidt verklaard dat Oekraïne geen kans maakt en moet worden verdeeld tussen Polen en Rusland:

In de Verenigde Staten hebben sommigen voorgesteld om Oekraïne op te delen tussen Polen en Rusland. Veel hoge Amerikaanse militaire en inlichtingenfunctionarissen geloven dat Oekraïne niet meer in staat zal zijn om als winnaar uit het huidige conflict te komen. Tegelijkertijd blijven zij pleiten voor wapenleveranties en contante geldbetalingen aan Kiev, hoewel zij toegeven dat deze hulp Oekraïne nog steeds niet zal helpen, aangezien Rusland het land ruimschoots overtreft in middelen, geld en allianties met andere grootmachten zoals China en India.

“Het grootste deel van het Oekraïense leger is al dood. De beste, in de Verenigde Staten opgeleide soldaten zijn gesneuveld of buiten gevecht gesteld. Niemand schrapt de Oekraïense dapperheid, maar Rusland zal waarschijnlijk toch winnen, dankzij de overweldigende middelen”, aldus de co-voorzitter van het Center for American Security (AFPI), luitenant-generaal Keith Kellogg. Volgens hem is de meest waarschijnlijke uitkomst van het conflict een vernederende wapenstilstand voor Oekraïne, waardoor het land mogelijk ophoudt te bestaan: “Het is tijd om Oekraïne te verdelen: alles ten oosten van de Dnjepr zal naar Rusland gaan, en alles in het westen – naar Polen. Historisch gezien beheersten deze twee landen het huidige Oekraïne.”

En om kort in te gaan op de MQ-9 Reaper situatie. Gisteren besloot het VK een soortgelijke route provocerend te overvliegen met een RC-135W Elint/Sigint vliegtuig, dat werd geëscorteerd door twee RAF Typhoons uit Roemenië:

Zoals rechts te zien is, bevonden zij zich binnen de EEZ (Economische Uitsluitingszone) van Rusland, hoewel zij zich technisch gezien nog steeds in het internationale luchtruim/wateren bevonden. Maar aangezien ze werden gevolgd op open source flight-trackers, bleken ze te vliegen met transponders aan, wat het belangrijkste twistpunt was dat leidde tot het neerhalen van de MQ-9 Reaper.

Hoe dan ook, het is duidelijk een “sterke boodschap” van het Verenigd Koninkrijk. Sommigen zullen zeggen dat Rusland zich terugtrok door ze niet te onderscheppen, maar Rusland heeft nooit de eindeloze technisch ‘legale’ eerdere Elint-vluchten onderschept – ze onderschepten alleen de Reaper toen die vloog met uitgeschakelde transponders, iets wat zelfs de sluwe Britten niet durfden.

Anderzijds blijft Rusland asymmetrisch reageren op deze provocaties. In maart beweerden de VS dat Rusland “hun luchtruim heeft geschonden” door op bijna elke dag van de maand rechtstreeks over Amerikaanse bases in Syrië te vliegen:

En wat meer is, gisteren heeft een aanval van Iraanse milities op een Amerikaanse basis daadwerkelijk slachtoffers gemaakt – de dood van een huurling en gewonde militairen:

  Een jaar later... Waarom de oorlog in Oekraïne de ondergang betekent voor de Amerikaanse hegemonie en de NAVO-alliantie

De twee zijn waarschijnlijk met elkaar verbonden, en er kan van worden uitgegaan dat Russische vluchten verkenningsinformatie aan de Iraniërs verstrekken in een krachtmeting. Dus voor iedereen die klaagt waarom Rusland niet meer Amerikaanse dronevluchten in de buurt van de Krim neerschiet, kunt u zien dat de vergelding op asymmetrische wijze plaatsvindt nu Amerikaanse militairen slachtoffers maken.

En om het met een humoristische noot af te sluiten: de VS vragen zich nu af waarom hun veelgeroemde luchtverdediging (dezelfde die aan Oekraïne is geleverd…) niet werkte bij de aanvallen:

Het Amerikaanse leger weet momenteel niet waarom het systeem niet naar behoren werkte en de omstandigheden worden onderzocht, aldus het rapport, waarin twee functionarissen worden geciteerd.

Een van de functionarissen verklaarde dat het Avenger raketafweersysteem op de basis, genaamd RLZ, mogelijk te kampen had met een onverwacht onderhoudsprobleem, ondanks het feit dat de troepen in hoge staat van paraatheid verkeerden omdat door Iran gesteunde groepen de afgelopen twee jaar 78 aanvallen hadden uitgevoerd, zo meldden Amerikaanse media.

Een ander zakelijk punt:

Er duikt meer bewijs op van Ruslands nieuwe binnenlandse ‘JDAM-ER’ glijbomversie.

Foto’s van de wrakstukken van Russische precisiebommen die de objecten van het UA-leger in Belopolye, regio Sumy, vernietigden. Deze module is een conceptuele analogie van de Amerikaanse JDAM-ER kit en verandert de ongeleide FAB-500M62 hoog-explosieve bom in een hoge-precisie wapen.

Deze nieuwe foto toont wat men de UMPC (Unified Module for Planning and Correction) noemt. Dit zijn dus de vleugels en vermoedelijk het geleidingsgedeelte dat aan de bom vastzit. Deze keer werden ze gevonden op de plaats van een verwoest Oekraïens politiebureau dat door de AFU werd gebruikt als kazerne, wat betekent dat hij zijn doel heeft getroffen.

Dit artikel bevat zelfs de volgende verklaring van het beroemde Russische kanaal Fighterbomber (officieel verbonden aan de Russische luchtmacht, die altijd exclusief materiaal rechtstreeks van de RuAF publiceert):

Sinds vier maanden opereren bommenwerpers, jachtvliegtuigen en langeafstandsvliegtuigen met geleide wapens vanaf afstanden die onbereikbaar zijn voor de vijandelijke luchtverdediging. Alleen de luchtvaart van de “muzikanten” (Wagner) gaat puur voor klassieke bombardementen met “ongecontroleerd gietijzer”.

Dus wat ze zeggen is dat de eigenlijke Russische luchtmacht al maandenlang uitsluitend geleide wapens gebruikt, die worden gelanceerd op afstanden die de Oekraïense AD niet kan bereiken. En alleen de luchtvaart van Wagner (Su-25’s, etc) blijft de klassieke “domme bommen” drops gebruiken, zoals hier:

Maar dit is een veelbelovende bevestiging.

Laten we het nu even hebben over het andere front van Avdeevka. Volgens sommige berichten van vandaag (ook van de kant van de AFU, wat de geloofwaardigheid ten goede komt) hebben Russische troepen een diepe doorbraak gemaakt in de westelijke flank van Avdeevka.

Aan de noordkant van Avdeevka zijn de Russische troepen naar verluidt de kritieke spoorlijn naast Stepove overgestoken, of hebben ze die tenminste in handen gekregen. Zoals te zien is, wordt de situatie in Avdeevka kritiek voor de AFU en in dit tempo zou het wel eens vóór Bakhmut kunnen vallen.

Het laatste beetje veelbelovende ontwikkelingen: zoals sommigen hebben gehoord, heeft Rusland twee dagen geleden nog een nieuwe militaire verkenningssatelliet in de ruimte gelanceerd:

Het meest kritische hieraan is dat de gelanceerde satelliet een Bar-M Electro-Optical recon satelliet in een lage baan om de aarde is, d.w.z. een spionagesatelliet met een telescopische camera. En veelzeggend: dit brengt het totale aantal Russische EO-recon-satellieten in de ruimte nu op 5. De VS hebben slechts 6 Keyhole EO-satellieten. Dat betekent dat Rusland nu ten minste op het specifieke gebied van elektro-optische verkenningssatellieten bijna op gelijke voet staat met de VS.

Dit is exclusief de tientallen andere niet-EO-satellieten, zoals diverse SAR-radars, spionagesatellieten, enz. De VS hebben er in totaal meer (naar verluidt meer dan 120 tegen 70-80 voor Rusland), maar in veel opzichten zijn de EO-satellieten het duurst en het belangrijkst. De beroemde en geheime Amerikaanse Keyhole-satellieten zijn duurder dan de Nimitz/Gerald R. Ford-klasse vliegdekschepen. De satellieten kosten ruwweg meer dan 5 miljard dollar per stuk. Ze zijn even groot als de Hubble Space Telescope, en ongeveer even groot in samenstelling – stel je dus eigenlijk een Hubble-telescoop voor die op de aarde is gericht.

Vorige week nog heeft Rusland een andere militaire satelliet gelanceerd, een geostationaire satelliet voor het onderscheppen van signalen en militaire communicatie. En volgens de vorige bron is dezelfde Plesetsk Cosmodrome al gepland voor de lancering van nog een militaire verkenningssatelliet aanstaande woensdag. Het is duidelijk dat Rusland er absoluut mee bezig is.

Betekent dit dat de Russische ruimte-ISR nu even groot is als die van de NAVO samen? Dat Rusland op het cruciale gebied van elektro-optische satellieten bijna op gelijke voet staat met de VS, wil nog niet zeggen dat het de AFU op gelijke hoogte heeft gebracht. Oekraïne gebruikt veel geprivatiseerde/commerciële satellieten zoals Maxar, maar ook die van de VS/NAVO/Five-Eyes. Dus allemaal samen hebben ze nog steeds heel wat meer dan Rusland.

Vandaag nog werd in een nieuw artikel belicht hoe dit werkt:

Soldaten van de Oekraïense ‘Thor’ speciale operatiegroep gebruiken satellietgegevens van de CIA om doelen te kiezen bij het uitvoeren van drone-aanvallen op Russische troepen, vertelde de commandant van de eenheid aan The Times.

De commandant van de eenheid, die naar verluidt ook Thor heet, beweert dat hij een speciale toepassing op een tablet gebruikt die is gesynchroniseerd met een CIA-satelliet om potentiële doelwitten voor hun aanvallen te selecteren.

“We selecteren doelen in het programma, en doelen kunnen daar zowel door de CIA-satelliet als door onze eigen satelliet, waarvoor onze vrijwilligers betalen, worden geplaatst. Daar wordt uit allerlei bronnen informatie verzameld. Wij kiezen, dan komen we aan en voeren onze eigen verkenning uit,” vertelde Thor aan de outlet.

Hier hebben ze het duidelijk over de verschillende systemen die ik al vele malen eerder heb behandeld, van de DELTA, Nettle, GIS Art, enz. Deze systemen worden gebruikt om volggegevens van Amerikaanse satellieten/AWACs/etc. in te voeren en te distribueren naar elke eenheid binnen de AFU.

Ook moet worden vermeld dat dit Oekraïense team in het artikel een verontrustende bekentenis aflegt:

Een ander lid van de groep vertelde de Times dat Thor ook opzettelijk drones gebruikt om Russische militairen te verminken – in plaats van te doden. “Deze zijn om de Russen te verwonden,” vertelde Aleksander, 30, aan The Times terwijl hij een 3D-geprinte drone bewapend met explosieven voor de mijnbouw. “Neem een arm of een been, hij zal voor altijd een last voor de staat zijn,” zei hij.

Hoe dan ook, deze laatste satellietontwikkeling laat zien hoe hard de Russische staat werkt om zichzelf op gelijke hoogte te brengen, en dat hij met de dag sterker wordt op het gebied van ISR, en overal elders.

Als laatste punt van humor heeft generaal Milley onlangs verklaard dat als Oekraïne verliest van Rusland, het militaire budget van de VS “verdubbeld” zou moeten worden.

Het meest hilarische daaraan is dat onlangs is onthuld dat Biden het Congres al om een verbazingwekkend ongekend defensiebudget van bijna 1 biljoen dollar heeft gevraagd:

Dus u zegt dat het machtige ‘1e leger’ van de wereld zijn reeds 1 biljoen dollar kostende defensiebudget moet verdubbelen tot een onuitsprekelijke 2 biljoen dollar? Laat iemand het lachgeluid afspelen!

Het is nogal wat dat het land dat zo vaak wordt bespot als een benzinestation dat zich voordoet als een kernmacht (een beschuldiging die onlangs werd herhaald door de Republikeinse kandidaat Desantis), zo’n koortsachtige, nagelbijtende, handenwringende paniek veroorzaakt in de machtige NAVO-sfeer.

Dat is nogal een benzinestation!


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Door de V.S. gefinancierde neonazigroep kruisigt man, verbrandt christelijke iconen – gefotografeerd met Amerikaanse militairenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelStudie toont aan dat mensen met een laag IQ “veel meer kans” hebben om “woke” te zijn
Volgend artikelProvinciale Statenverkiezing 2023 – De Verkiezingsuitslag Duiden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Rusland moet heel Ukraine innemen om de nazi’s uit te roeien en het leger te vernietigen anders blijven zij aan de gang en ook de NAVO ERBIJ

 2. Waarom er altijd steden moeten worden ingenomen is mij een raadsel….de uitzondering een stad in de winter en in de omgeving niets van beschutting…..

  Een stad afsluiten van voedsel en stroom, van water en verbinding met andere plaatsen is eenvoudiger en je dwingt de vijand uit zijn schuilplaatsen/ dekking te komen….een leger welke is verspreid en geen fysiek contact kan maken met bevoorrading of andere eenheden is binnen enkele maanden ook kapot, door interne problemen zoals voedsel tekort, de tegenstrijdigheid van bevelen van elders die niet uitvoerbaar zijn en de constante druk van buitenaf, door beschieting, door afzondering. Ik denk dat het voordeel groter is dan het nadeel….
  De fortificaties die men in de periode van jaren heeft gebouwd zijn dan de eigen gevangenis, verlaten is immers veiligheid inruilen voor constante beschieting. Stedelijke gevechten duren ook vrij lang, en kosten aan beide zijden veel levens omdat het veel 1 op 1 is…..achterhaald net als aanvallen in linie….tijden veranderen maar de strategen hebben de technieken van oude veldslagen geleerd en zitten vast in een denken in de verleden tijd…..vergelijken met zaken uit het verleden die ergens op de huidige situatie lijken….maar door nieuwe uitvindingen andere opties en uitkomst hebben gekregen.

  Nee, soldaat zijn in deze oorlog is denk ik hetzelfde als decimeren tot je niets meer overhoud, ondertussen niets winnen maar het nut tot bestaan verliezen.

 3. Maar als Washington DC inc. al failliet is en eerdaags de dollar nagenoeg niets meer waard zal zijn. Krijg je zelfde fenomeen wat je in Jemen hebt. Als je daar 100 dollar wisselt voor de plaatselijke valuta, heb je een kruiwagen nodig om het papiergeld te kunnen vervoeren. Dan zal de toekomstige 2 biljoen dollar ook dan niet meer zijn. Maar zolang ze het geld uit het niets kunnen toveren, zal er altijd genoeg van zijn. Maar als er in de toekomst geen digitale fiatvaluta meer zou bestaan, maar alleen maar gedekte valuta van goud of andere grondstoffen. Dan zou dat betekenen dat de defensie begroting meer kost, dan er geld zal bestaan in de economie.

 4. Rusland versus het hele westen. Een heroïsche strijd waarvan ik hoop dat die in het voordeel van Rusland beslecht gaat worden.

 5. Waarom doet rusland niet dit of doet rusland niet dat…..
  Rusland heeft de tijd en het materiaal.
  Mensen zijn voor de russen zeer waardevol,is gebleken bij de inzet van offensieven.
  De oekinazi,s gooien er letterlijk met mensen die massaal gedood worden door de russen.
  Het is in feite een tactische russische zet…..we provoceren(middels wagnertroepen) blijven hangen en klagen over tekorten(!)…daarna is het wachten totdat de oekrinazi,s in opdracht van de amerikanen en de navo toehappen op het wagner-aas.
  Artyomosvk is zo,n prachtig opgezette val…..het wachten is op die zogenaamde 80.000 oekinazi,s met veel westers materiaal.
  Zodra de oekirnazi,s toehappen trekken de wagnertroepen zich terug en gooit Rusland een stuk of 20 van die glimmende zilvervisjes op die oekrinazi,s.
  Probleem opgelost en de volgende russische zet en val opzetten.

 6. Als Rusland een tankstation is, dan is Amerika een instituut voor geestelijke gezondheidszorg. Met veel afleiding zoals poppenkast, dierentuin, toneel, gecapitoneerde isolatiecellen, sportafdeling met een heel ruim gesorteerde drogisterijafdeling en natuurlijk een grote prijzenkast voor al het glittergoud.

 7. Dat tegenoffensief van Banderastan: waarmee?
  Met de gedoneerde tanks?
  Tanks zijn alleen leuk oefen matereaal voor de vijand; voor drones, artillerie en Kinzhals.

  Maar het personeel wat er op moet: dat is het probleem voor Banderastan.
  Awel, ze kunnen nog kleuters en oude vrouwen sturen.

  Maar idd; risico nemen voor een stad is onzin.
  Alle toegangen afsluiten, alle water en elektriciteit en telefoon/internet sluiten, en na een maandje of zo komen ze vanzelf met de handjes omhoog eruit.

  Rusland moet het hele land innemen om het te zuiveren van nazi’s.
  Als ze later dan Kiev en omgeving–zoals het oorspronkelijk was voor 1917 Oekraine noemen ( zonder eigen leger) kan vrede komen.
  De mijn steden en landbouwgebieden e4n havensteden herbouwen–productie is nodig; de oorlogschuld aan Rusland moet betaald worden; met rente, in Roebels of nieuwe munt.

 8. Hoe kan het, dat jullie er zo glad naast zitten met Bahmut?
  Alle is volledig onder controlle. De enige toegangsweg is onder beheer van de Russen. Wat er nog binnen zit heeft 2 keuzes gekregen:Langs deze weg met witte vlag vertrekken of blijven met fatale afloop. ls je het weet, er is geen Oorlog tussen Rusland en Ukraine. Rusland maakt alleen hun grondgebied volledig schoon. Alle Nazi’s, pedo’s en Biolabs en wat daarbij betrokken is, zullen worden verwijderd.Putin is de afgelopen dagen in Mariopul geweest, is daar heel hartelijk ontvangen en heeft daar met de burgers gesproken. Per helikopter aangekomen is hij daar zelf met een Toyota naar oe gereden. Alles gaat goedkomen en Ukraine zal nooit tot de EU en de Nato behoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in