Een zwarte en gevaarlijke dag voor de Russische luchtoperaties in Oekraïne. Een Russische speciale luchtgroep is in een hinderlaag gelopen, waarbij ten minste 9 piloten zijn omgekomen. Simplicius vertelt het verhaal:

Rusland verloor vandaag twee Mi-8’s, en Su-34, en naar verluidt een Su-35. De negen piloten zijn allemaal gedood. Dit zijn waarschijnlijk drie in de Mi-8, drie in de Mi-8MTPR1 (piloot, copiloot en EW suite operator), twee in de Su-34, en één in de Su-35.

Deze vier luchtvoertuigen vormden een zogenaamde “special air group”, omdat ze samen als één eenheid opereerden voor een gecoördineerd missiedoel. Een van de Mi-8’s had waarschijnlijk een bergingsfunctie, specifiek gestuurd als toestel om uit voorzorg neergehaalde piloten te bergen, de andere was een geavanceerde Mi-8MTPR1, een elektronica/ EW-platform. De rol van de Mi-8MTPR1 is het leveren van elektronische storing en dekking voor de Su-34, wiens rol het was om luchtaanvallen te lanceren, waarschijnlijk in de vorm van de nieuwe FAB-500M-62 UMPC ‘planning’ of glijbommen. De rol van de Su-35 in deze speciale luchtgroep is om luchtdekking te geven tegen potentiële vijandige luchtdreigingen, d.w.z. vijandelijke straaljagers.

Het artikel zit niet achter een betaalmuur en geeft een zeer gedetailleerde analyse van wat er gebeurd kan zijn. Kortom – de Russen weten niet zeker hoe deze luchtaanval is uitgevoerd. Dit is duidelijk een tactisch blauw oog voor de Russen. Het verandert niets aan de uiteindelijke nederlaag van Oekraïne, maar het zal waarschijnlijk leiden tot een aanzienlijke escalatie van Russische aanvallen op ISR-middelen van de NAVO. Tot nu toe hebben de Russen aanvallen op Amerikaanse/NAVO-doelen grotendeels vermeden. Ik denk dat daar nu een einde aan komt, schrijft Larry Johnson.

  Russische militaire radio-uitzendingen naar burgers in Kharkov: "EVACUEER DE STAD NU"

Het is niet alleen de aanval op de “Special Air Group”. De Oekraïners hebben ook twee Britse Storm Shadow kruisraketten gelanceerd op burgerdoelen in Luhansk. Ik denk dat de combinatie van deze twee gebeurtenissen zal leiden tot een verandering in de Russische tactiek. Het geduld om te reageren op door het Westen gesteunde terroristische aanvallen is waarschijnlijk ten einde.

De Russische reactie op de door de NAVO gesteunde escalatie houdt een aanzienlijk risico in dat de oorlog uitgroeit tot een volledige oorlog met de NAVO. Om de film van Thomas Paul Anderson aan te halen, “There Will Be Blood”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense TV roept op tot genocide op Russische kinderen – Citeert top nazi EichmannVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWe leven nu onder een totalitaire democratie – Eis om het eens te zijn met de staat of anders…
Volgend artikelEen grote door het buitenland gefinancierde klimaat-cabal met een dodelijke greep op het beleid vecht momenteel hard om de Bondsrepubliek Duitsland te laten crashen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

60 REACTIES

  • Idd, superlooser Putin, schijt in zn broek voor alles, stuur wat hardliners op die Nazis af ! Of het is gewoon een 1-2 tje met de VS, zou me niets verbazen…..

  • Weeten bedenk goed wat je zegt en welke desastreuze en gruwelijke gevolgen dit ook voor de wakkere mensen in Europa zal hebben.

   De Navo lijkt aan te sturen op een WO3. Het zou beter zijn hier op de bressen te gaan staan, de regeringen en Navo een halt toe te roepen. Een WO3 wil je echt niet hebben. De 1e atoombom zal waarschunlijk London raken. Dat betekent, dat bijv. Nederland zal uitsterven wegens de nucleaire fall-out, stralingsziekte en noem maar op….. De elite speelt hun oorlogjes om nog meer macht te krijgen . De burgers zijn de vervangbare en als pionnen in te zetten ‘useless idiots’. Ja, daar behoor jij en ik ook toe….

   Iets verder denken dan je neus lanf is🤔🙄😉

   • Ik ben het eens met je reactie, maar denk wel dat de fluwelen handschoen van Putin mede de oorzaak zal zijn van het ontstaan van WO3. Hierdoor komt Rusland zwak en incompetent over waardoor onze “leiders” steeds verder durven te gaan. Ook heeft dit tot gevolg dat vrijwel niemand in het Westen bang is voor Rusland waardoor juist niemand op de bres gaat staan. Een “beter rood dan dood” demonstratie hoef je mede hierom dus hier niet te verwachten.

    • Heeft niets te maken met welke acties van Rusland of het uitblijven daarvan dan ook. Het is het westerse ongefundeerde geloof in de eigen mogelijkheden, veroorzaakt door eindeloos leugens verspreiden vie de MSM en Hollywood, dat onze leiders zulke domme beslissingen laat nemen.
     Laat ze maar op hun bek gaan, wat jammer is voor de enkele wakkeren die dit niet gewild hebben maar machteloos waren, maar het overgrote deel, het klootjesvolk, heeft de kanker maar laten doorgroeien en zal nu op de blaren moeten zitten.

   • Als de Russen een atoombom op Londen zouden droppen, zullen ze dat wellicht doen op een moment dat de wind stabiel uit het oosten waait want bij westenwind zou de nucleaire fallout in hun – en onze – richting waaien.

    • Enkele niet nucleaire hypersonische kadootjes op belangrijke NATO HQs in west Europa gaat voldoende zijn om het eurotrash slaapkamervolk wakker te porren.

  • De grootste aanvoerlijn is Rotterdam.
   Dat weten de Russen ook, daar ben ik 100% zeker van.
   Je bent zeker Ajacied?

 1. De tijd begint tegen Rusland te werken

  Een bekende Russische publieke figuur, politicoloog Sergei Markov, geeft in zijn Telegram-kanaal commentaar op de aanvallen van de strijdkrachten van Oekraïne op Lugansk .

  “Voor het eerst sinds lange tijd werden in Lugansk raketaanvallen uitgevoerd door nieuw overgedragen middellangeafstandsraketten tot 250 km aan de strijdkrachten van Oekraïne.

  Het lijdt geen twijfel dat de NAVO geleidelijk het hele scala aan wapens, behalve nucleaire, zal overdragen aan haar gevolmachtigde leger van de strijdkrachten van Oekraïne voor de oorlog tegen Rusland.

  Bovendien geloof ik dat de Verenigde Staten na enige tijd de strijdkrachten van Oekraïne en tactische kernwapens zullen overdragen.

  Daarom mag Rusland geen tijd verspillen. Rusland heeft al veel tijd verloren. Vertraagde binnenkomst van troepen gedurende 8 jaar.

  Een vreemde oorlog, na het overduidelijke falen van de NWO, is nu al een jaar aan de gang.

  De overdracht van steeds krachtigere wapensystemen in handen van de strijdkrachten van Oekraïne plaatst Rusland voor de noodzaak om over te gaan tot een totale militaire mobilisatie van de hele economie en de hele samenleving.

  Nu de NAVO en het Oekraïense regime een snelle totale mobilisatie uitvoeren en Rusland om tijd speelt, begint de tijd onder zulke omstandigheden tegen Rusland te werken. En de raketaanvallen wijzen daarop.”

  – Russische lente

  • Hopelijk gaan de Russen zich dat realiseren en erop reageren, vol in de hoogste versnelling want Rusland moet ze helemaal militair met de grond gelijk maken, de registers van de NAVO gaan ook helemaal open dus kom op Rusland, laat de tegenstanders want daar praten we over niet uit geslagen positie terugkomen, vol op het orgel!!!

  • De RF gebruikt nog steeds maar een deel van het al eerder gemobiliseerde volk. Denk eens in waarom, en wat die mogelijk gedaan hebben gedurende de vele maanden, ipv knokken. Maar ga er maar van uit dat ze in het Kremlin minder “gek” zijn dan wij denken…

  • De Russen zijn inmiddels schatje-hemeltje rijk en kopen bij iedereen (inclusief het Westen) wapens en wapenfabrieken, wat ze maar willen.
   Ze hebben nog lang niet alles in stelling gebracht, vergeet dat niet.

 2. Dit stinkt
  Waren hier buitenlandse krachten bij betrokken, dit in de vorm van f22/F35 jets van de …..?
  Dit is de meest voor de hand liggende verklaring voor de hinderlaag
  Met alles wat we al gezien hebben , en de wanhoop van de navo zou ik er niet van opkijken.

  • Nee, de schade laat zien dat zoiets als Buk of S-300 geweest moet zijn. Ik dacht net na het nieuwtje zelfs even aan friendly fire. We zullen zien.

 3. Heel die oorlog klopt niet.
  Met andere woorden een WEF toneelstuk.
  Hoe moeilijk kan het zijn om die paar kruimels in Artyomovsk te verpulveren.
  Had zo makkelijk kunnen gebeuren voor 9 mei.

 4. Poetin kon niet eerder in actie komen. Omdat dan de hele wereld hem als agressor zou zien. Inmiddels weet iedereen buiten het Westen beter. Inmiddels weten de meesten dat niet Rusland, maar de Khazaarse Maffia (https://www.bovendien.com/categorieen/geschiedenis/de-verborgen-geschiedenis-van-de-vreselijk-kwaadaardige-khazaarse-mafia) de grote boosdoener is. Rusland maakt in deze Eindtijd voor eens en altijd een einde aan hun heerschappij en kwaadaardigheid. Dat gaat niet van de ene op de andere dag. Of zonder de nodige verliezen.

  • En wij zullen mee moeten strijden.
   De hele zooi hier in europa verstoren met demonstreren zoals in Frankrijk.
   Nooit meedoen met de belachelijke wetten die ze verzinnen.
   Zoveel als mogelijk verzet zichtbaar maken aan de schapen.
   De massa hebben we nodig.
   Echte wapens komen ook nog wel aan de beurt.
   Alleen dan als de mensen niks meer te verliezen hebben.

   • Die ‘massa’ hier staat vierkant achter de Nato en het westen en is anti Poeting en anti Rusland.
    Pas als ze half verbrand met de vellen los aan het lijf in een vernietigde apocalyptische omgeving rond dolen, gaat er een enkel kwartje vallen.

    • 10 procent van het volk wakker is genoeg voor succesvol bijltjesdag. Laat het sheeple, klootjesvolk en de NSBers het maar uitzoeken.

  • Nobodyisperfect mei 14, 2023 at 12:06

   Denk ik ook, Rusland kon binnen 3 maanden zijn doelen bereikt hebben, echter dan was de 3e wereldoorlog reeds gestart mijns inziens.

 5. ben benieuwd of Zelensky met zijn helikopter vanaf Geilenkirchen gaat landen bij het ziekenhuis ( UKA) van Aken vandaag….om zijn brave hond medaille op te halen….Karel de Grote zou zich omdraaien in zijn graf…misschien ook wel een hinderlaag….of misschien is het Zelensky helemaal niet….

 6. Tip aan de Russen gooi de rest van Oekraïne plat, maak het onbewoonbaar voor lange tijd voor iedereen. Schakel alles uit van de NAVO binnen een buffer zone om de eigenveiligheid te waarborgen dat is jullie mummer 1 doel. Dat zou het westen en de US ook doen.

 7. Het is nog niet bekend wie er achter de aanval op de luchtgroep zit. Echter, te oordelen naar de nadering van de raket naar de helikopter, suggereren experts die door de publicatie zijn geïnterviewd dat de aanval werd uitgevoerd door lucht-luchtwapens, dat wil zeggen vanuit vijandelijke vliegtuigen of helikopters.

  Onmiddellijk na het incident verschenen twee versies: een sabotage- en verkenningsgroep met MANPADS die het grondgebied van Rusland binnendrong, of het werk van langeafstandsluchtverdedigingssystemen uit de regio Tsjernihiv. Beide werden vervolgens echter weerlegd door verschillende bronnen, waaronder Readovka.

  Volgens het Rybar Telegram-kanaal hebben de strijdkrachten van Oekraïne de Russische luchtgroep in een hinderlaag gelokt en aangevallen met behulp van AIM-120A/B/C vanuit de lucht gelanceerde raketten.

  “Er is een versie dat de onaangekondigde levering van AIM-120 middellangeafstandsraketten, waarvan de waarschijnlijkheid in maart werd gemeld, toch heeft plaatsgevonden. In het voordeel van de versie over een mogelijke aanval van gevechtsvliegtuigen van de Oekraïense luchtmacht op de Russische luchtvaartgroep is het feit dat de Poolse MiG’s die zijn overgedragen aan de strijdkrachten van Oekraïne, zijn gemoderniseerd. Ze hebben vroege modificaties van lucht-luchtraketten voor de middellange afstand AIM-120A / B / C (kunnen raketten dragen met een bereik tot 70 km), ‘schrijven de analisten van Rybar.

  https://donbasstoday.ru/novosti-bryanska-segodnya-14-maya-2023-v-bryanskoj-oblasti-sbita-rossijskaya-aviagruppa-iz-dvuh-samoletov-i-dvuh-vertoletov/

 8. Toen Yevgeny Prigozhin werd gevraagd naar de crash van een groep van twee Mi-8-helikopters en Su-34- en Su-35-jagers van de Russische lucht- en ruimtevaartmacht, antwoordde Prigozhin als volgt:

  “Nu het antwoord op uw tweede vraag over het neerstorten van vier vliegtuigen, zoals de media schrijven, nabij Bryansk. Om te bepalen hoe de Oekraïners vanaf hun grondgebied konden reiken en onze vliegtuigen konden raken, is het altijd noodzakelijk: ten eerste de prestatiekenmerken van verschillende wapens te nemen, met name luchtverdedigingssystemen. En de tweede is om erachter te komen wat de kenmerken zijn in deze situatie. Aangezien dit grofweg een collectief doel is.

  Vier vlakken, als je een cirkel tekent op de plaatsen van hun val, blijkt dat deze cirkel een diameter heeft (en ze liggen allemaal precies in een cirkel) van 40 kilometer. Dat wil zeggen, de straal van de cirkel is 20 kilometer. Ga nu op internet kijken wat voor soort luchtafweerwapen er in het midden van deze cirkel zou kunnen staan, en bouw dan je eigen versies. Ik weet het niet, ik doe Bakhmut.”

  – Russche lente

 9. ‘ tot nu toe hebben de Russen aanvallen op NAVO doelen grotendeels vermeden’

  Hiermee kun je concluderen dat het ÉÉN Hollywood script is.

  • Dat begint er op te lijken inderdaad…WEF wil moskou ook als hoofdstad voor de NWO..Rusland had allang een paar gasschepen van de yanks kunnen laten zinken legitiem ook nog gezien de pijpleiding.

   • Personelijk zie ik meer in directe chantage.
    Ik zou zeggen: voor iedere Abram tank een USA schip.
    Vooraf waarschuwen. (het schip dus) Dat kan, want die Kizhals zijn niet neer te halen.

   • Dus als jij mijn ramen ingooit is het volgens jou legaal dat ik bij jouw huis hetzelfde doe?
    Eigen rechter spelen dus legaal?
    Maar goed dat jij ’t niet voor het zeggen hebt.

 10. Jammer dat ik geen foto’s kan delen…sta op parkeerplaats met 2 dik volgevreten oekies famillies in hele dikke BMW’s te staren…Splinternieuw van ons geld..

 11. Rusland heeft nog andere mogelijkheden dan atoom wapens.
  Als ze een cadeau sturen naar London, zal dat waarschijnelijk eerder een neutronen bom zijn.
  Na een dag: straling weg.

  Of een EMP toestand. Ook een goed resultaat.
  ————————-

  Ik denk dat ze nu bezig zijn uit te vogelen wie er achter zat. De Oekies? Te stom.

 12. In begin jaren 90 werkte ik in Polen.
  Op de markten kon je van alles kopen; allemaal Oekies.
  Maar alles wat ze verkochten was gestolen van de russische bedrijven.

  En dom volk.
  Als ik ëen”instrument kocht: was de prijs zeg f25
  Wilde ik er 20; dan werd de prijs f50 per stuk, want ik had er interesse in……

 13. Ik werd toen in contact gebracht met een voormalig geheime dienst figuur.
  Die gaf mij een lijst met 32 bijzondere metalen.
  De vader van een student die bij mij kwam werkte op de beurs ervoor; in Londen.
  Goedkoopste van de lijst: goud.
  Duurste een paar oxides.Daarvoor werkte een fabriek met 130 man een maand om een paar gram te maken.
  Twee ervan dodelijk–radio actief

  Een paar maand erna werden in Frankrijk een paar pooltjes gearresteerd; zij vervoerden dat radio actieve matereaal
  Zij kregen een douche, groot verpakking pijnstillers, schone kleren en konden weggaan. Ze waren toch al zo goed als dood.

 14. De amerikanen zijn dom volk.
  Zij denken dat ze onaantastbaar zijn; dat er nooit een Russische raket op USA kan komen……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in