Westerse mogendheden bazuinen dat de Russische president Vladimir Poetin ziek en stervende is, de oorlog in Oekraïne aan het verliezen is en binnenkort geen wapens en mankracht meer heeft om zijn strijd tegen het Westen voort te zetten. Voormalig wapeninspecteur Scott Ritter van de Verenigde Naties (VN) zegt echter iets anders, schrijft Ethan Huff.

In een krachtig interview met Mike Adams, de Health Ranger – bekijk het hieronder – legt Ritter in detail uit hoe Rusland in dit alles eigenlijk de overhand heeft. Het Amerikaanse leger maakt geen kans, zegt hij, tegen Ruslands geavanceerde kernraketten en hyperglide voertuigen, die veel krachtiger zijn dan alles wat het Westen momenteel in zijn arsenaal heeft.

“De Verenigde Staten hebben Rusland sinds 1992 behandeld als een verslagen vijand, en we hebben geprobeerd hen in het nauw te drijven,” legt Ritter uit aan Adams in zijn programma “Health Ranger Report”. “Dat is ons 10 jaar lang gelukt onder Boris Jeltsin – er kwam een nieuwe president, Vladimir Poetin, die dat spelletje niet meespeelde, en sindsdien proberen we Poetin uit de weg te ruimen.”

“We doen dat door te proberen Rusland te destabiliseren, en een van de belangrijkste aspecten van het destabiliseren van Rusland was het uitbreiden van de NAVO tot aan de grens met Rusland, om Oekraïne te ontdoen van een Russische invloedssfeer, wetende dat dit een confrontatie met Rusland zou uitlokken.”

De VS en de NAVO “hebben zich misrekend”, aldus Ritter.

Volgens Ritter is dit een strijd die het Westen dacht gemakkelijk te kunnen winnen. De realiteit is echter dat Rusland het script heeft omgedraaid en de oorlog nu wint, terwijl het Westen op de rand van de afgrond wankelt.

  Peiling: Gevaccineerd en geboosterd geassocieerd met het willen riskeren van Derde Wereldoorlog over Oekraïne

“We hebben ons misrekend,” zegt Ritter over de inspanningen van de VS en de NAVO. “De Russische economie doet het goed, en wordt steeds beter. Met de Europese economie daarentegen gaat het niet goed. En de laatste keer dat ik naar de supermarkt ging en naar de voedselprijzen keek, hebben wij ook problemen.”

Wat begon als een lokaal conflict in Oekraïne heeft zich sindsdien ook uitgebreid naar de rest van de wereld, vandaar dat er steeds wordt gesproken over de Derde Wereldoorlog. De VS en de NAVO porren de Russische beer, ten nadele van het Westen.

Omdat ze Oekraïne nu als proxy gebruiken om Rusland te bestrijden, laat het Westen de situatie escaleren tot een wereldwijd conflict, en “surprise, surprise: we doen het niet goed,” waarschuwt Ritter.

“Het conflict is nu een jaar oud en het is een feit dat de Russen zich met succes hebben gemobiliseerd; zij hebben hun leger zodanig op het slagveld gepositioneerd dat het zal leiden tot een overwinning op Oekraïne – Oekraïne wordt gesteund door Amerikaans belastinggeld en NAVO-wapens.”

Voor het onthullen van dit alles en meer, belandde Ritter op twee afzonderlijke zwarte lijsten, waarvan één een propagandakanaal is dat opereert vanuit het kantoor van het presidentschap in Oekraïne.

“Het Center for Countering Disinformation (CCD), een unieke naam omdat het puur een propagandakanaal is van het kantoor van de president in Oekraïne, dus zij werken rechtstreeks voor Volodymyr Zelensky,” zegt Ritter.

“Dit is een bureau dat is opgericht door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, gefinancierd door Amerikaanse belastingbetalers, en zij zetten iedereen die zich uitspreekt op een manier die ingaat tegen de narratieven die door de Oekraïense regering, door de Amerikaanse regering en door de mainstream media worden gepusht, op een zwarte lijst, ze noemen je een Russische propagandist, ze noemen je een informatieterrorist, ze noemen je een oorlogsmisdadiger, en het idee is dat je wordt geëlimineerd.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

7 FAKE NIEUWS verhalen die uit Oekraïne komenVolg Frontnieuws op Telegram

  Vladimir Poetin en Rusland zijn geïsoleerd - alleen niet op de manier die u denkt

Lees meer over:

Vorig artikelWashington Post: Het zal ongeveer 15 jaar duren om de hoofdwapensystemen van de VS aan te vullen
Volgend artikelWe zullen allemaal antistralingspillen nodig hebben als onze leiders deze weg blijven volgen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Prima. Graag ook eentje direct op de EU toren van Babel in Brussel. Als dat hoerenkot weer eens gevuld is met corrupte ambtenaren, politici, lobbyïsten en ngo’s.

  2. Juist Scott Ritter, Jij bent ok vooral met wat je zei ongeveer op; 0: 58: 12 minuten daar zei je iets waar healthranger overheen praatte [ vond hij niet leuk dus jouw statement] heel leuk eigenlijk wanneer je dit stukje ff goed opneemt .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in