Walmart © Mike Mozart / Flickr (CC BY 2.0)

De Amerikaanse winkelketen Walmart heeft aangekondigd dat cosmetica en schoonheidsproducten die specifiek voor zwarten zijn in de toekomst niet meer alleen achter gesloten glazen vitrines worden aangeboden. Deze praktijk zal worden gestopt, kondigt Walmart aan, volgens een bericht in de New York Times op woensdag.

Eerder was er al kritiek geweest op het beleid. Terwijl sommige winkels van de keten algemene cosmetica in de schappen hadden staan, lagen de producten die specifiek voor Afro-Amerikanen bestemd waren – zoals shampoo en conditioners – in afgesloten vitrines die vóór de aankoop door een werknemer moesten worden ontgrendeld.

In het verleden was er al al een rechtszaak tegen discriminatie aangespannen, maar het proces is beëindigd. Walmart rechtvaardigde destijds de maatregel dat de producten achter slot en grendel werden bewaard omdat ze statistisch vaker werden gestolen.Dit wordt nu veranderd. Eerder had de televisiezender CBS 4 in Denver een reportage laten zien waarin een zwarte klant zich beklaagde over de speciale regeling.

“Walmart tolereert geen enkele vorm van discriminatie”

“Als een detailhandelaar die elke dag miljoenen klanten met verschillende achtergronden bedient, tolereert Walmart geen enkele vorm van discriminatie”, vertelt een Walmart woordvoerder aan The New York Times. “We zijn gevoelig voor het probleem en begrijpen de zorgen van onze klanten en de maatschappij. We hebben besloten om te stoppen met het opslaan van multiculturele haarverzorgings- en schoonheidsproducten in afgesloten vitrines – een praktijk die in ongeveer een dozijn van onze 4.700 winkels in het hele land is toegepast”.

Inmiddels reageert de Duitse sportkledingfabrikant Adidas ook op de aanhoudende ‘Black Lives Matter’ protesten. Het concern kondigde aan dat in de toekomst 30 procent van de nieuwe functies die in de VS bij de merken Adidas en Reebok worden ingevuld, door zwarten of Latino’s zal worden ingevuld. Daarnaast wil het bedrijf de financiering van zijn programma’s ter ondersteuning van de Afro-Amerikaanse minderheid in de VS verhogen.

Autopsie bevestigt: George Floyd werd niet doodgesmoord

  CNN: Wees niet gealarmeerd als mensen beginnen te sterven na het nemen van het vaccin
Vorig artikelMonumenten beschermen: Hooligan groepen mobiliseren voor zaterdag
Volgend artikelTrump beveelt Seattle: “Neem je stad terug van binnenlandse terroristen, als jij het niet doet, doe ik het”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Tja je kan verdienen met onzin. Zo hangen in sommige oostbloklanden chauffeurs een cd voor de voorruit van devrachtwagen; dan “ketsen de radarstralen af”…Jawel.

    Je kan in USA pasta verkopen die je onzichtbaar maken….of je direct naar de bajes sturen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in