Schoonheidsproducten voor zwarten in afgesloten vitrines: Walmart verandert de verkooppraktijk

3
543
Walmart © Mike Mozart / Flickr (CC BY 2.0)

De Amerikaanse winkelketen Walmart heeft aangekondigd dat cosmetica en schoonheidsproducten die specifiek voor zwarten zijn in de toekomst niet meer alleen achter gesloten glazen vitrines worden aangeboden. Deze praktijk zal worden gestopt, kondigt Walmart aan, volgens een bericht in de New York Times op woensdag.

Eerder was er al kritiek geweest op het beleid. Terwijl sommige winkels van de keten algemene cosmetica in de schappen hadden staan, lagen de producten die specifiek voor Afro-Amerikanen bestemd waren – zoals shampoo en conditioners – in afgesloten vitrines die vóór de aankoop door een werknemer moesten worden ontgrendeld.

In het verleden was er al al een rechtszaak tegen discriminatie aangespannen, maar het proces is beëindigd. Walmart rechtvaardigde destijds de maatregel dat de producten achter slot en grendel werden bewaard omdat ze statistisch vaker werden gestolen.Dit wordt nu veranderd. Eerder had de televisiezender CBS 4 in Denver een reportage laten zien waarin een zwarte klant zich beklaagde over de speciale regeling.

“Walmart tolereert geen enkele vorm van discriminatie”

“Als een detailhandelaar die elke dag miljoenen klanten met verschillende achtergronden bedient, tolereert Walmart geen enkele vorm van discriminatie”, vertelt een Walmart woordvoerder aan The New York Times. “We zijn gevoelig voor het probleem en begrijpen de zorgen van onze klanten en de maatschappij. We hebben besloten om te stoppen met het opslaan van multiculturele haarverzorgings- en schoonheidsproducten in afgesloten vitrines – een praktijk die in ongeveer een dozijn van onze 4.700 winkels in het hele land is toegepast”.

Inmiddels reageert de Duitse sportkledingfabrikant Adidas ook op de aanhoudende ‘Black Lives Matter’ protesten. Het concern kondigde aan dat in de toekomst 30 procent van de nieuwe functies die in de VS bij de merken Adidas en Reebok worden ingevuld, door zwarten of Latino’s zal worden ingevuld. Daarnaast wil het bedrijf de financiering van zijn programma’s ter ondersteuning van de Afro-Amerikaanse minderheid in de VS verhogen.

Autopsie bevestigt: George Floyd werd niet doodgesmoord

Twitter labelt Trump's berichten aan de lopende band

3 REACTIES

  1. Tja je kan verdienen met onzin. Zo hangen in sommige oostbloklanden chauffeurs een cd voor de voorruit van devrachtwagen; dan “ketsen de radarstralen af”…Jawel.

    Je kan in USA pasta verkopen die je onzichtbaar maken….of je direct naar de bajes sturen…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here