De Democraat Jerry Nadler, een van de drijvende krachten achter de impeachment-poging  tegen de Amerikaanse president Donald Trump, ontkent dat er links geweld in de straten van de Verenigde Staten is, rapporteer de New York Post.

Het was op zondag dat TV-serie producent en scenarioschrijver Austen Fletcher parlementslid Jerry Nadler in het nauw bracht. Fletcher vroeg zich af of Nadler zich distantieert van het geweld dat tijdens de rellen optreedt, niet in het minst van de ultralinkse Antifa.

“Het is een mythe die alleen in Washington D.C. wordt verspreid”, was het onverwachte antwoord van de 73-jarige politicus.

Een van degenen die reageert op het feit dat een hooggeplaatst Democratisch parlementslid het geweld en de rellen ontkent, is de zoon van Donald Trump, Eric Trump. “Dit is de Democratische partij in 2020”, schreef hij op Twitter als commentaar op de video.

Voor het Nederlandse publiek is Jerry Nadler misschien wel het meest bekend als een van de drijvende krachten achter het afzettingsproces  tegen Donald Trump. Als voorzitter van de justitiecommissie van het Huis van Afgevaardigden werd hij tijdens het proces door de linkse media uitgekozen als een van de “hoofdarchitecten” achter de aanklacht.

Nadler had een sleutelrol en hield een aantal van de hoofdspeeches tijdens het proces, maar verdween minder dan een week voor de vrijspraak van Trump door de Senaat op 5 februari van het toneel.

Zwarten bedreigen Trump-aanhangers

Trump: Het virus kan afkomstig zijn van een laboratorium

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here