Een vereniging van verschillende Engelse hooligangroepen heeft opgeroepen om komend weekend de oorlogsmonumenten in het regeringsdistrict van Londen te beschermen. De oproep van de Democratic Football Lads Alliance (DFLA) kwam nadat de Britse ‘Black Lives Matter’ beweging (BLM) een lijst van 60 naar verluidt racistische standbeelden publiceerde die het wil verwijderen wegens “verheerlijking van de slavernij”.

“De DFLA vraagt al haar leden om samen te komen in Whitehall op zaterdag 13 juni om onze oorlogsmonumenten te beschermen”, zegt de oproep. De bijeenkomst in het regeringsdistrict moet echter niet worden gezien als een demonstratie of een protest tegen Black Lives Matter. Het is gewoon een kwestie van “monumenten en gedenktekens beschermen” en “verdedigen wat onze oorlogshelden hebben gedaan voor dit land en zijn eer”.

Geweld moet worden vermeden. “Als iemand bedreigd wordt met geweld, vragen we onze leden om hun discipline te handhaven en te handelen binnen de wet, die elke man of vrouw het recht geeft om zich met gepaste kracht te verdedigen”.

Politie waarschuwt voor geweld

Het hoofd van de Londense politieafdeling, Ken Marsh, heeft zijn bezorgdheid geuit. “Er zijn ontzettend veel voorbereidingen aan de gang”, vertelt Marsh aan de Britse krant The Sun. “We hebben de perfecte storm voor de boeg dit weekend”. Inmiddels heeft Labour parlementslid Unmesh Desai, woordvoerder van de Politie & Criminaliteit afdeling van de partij, alle professionele voetbalclubs in Londen geschreven met het verzoek om het geplande protest te veroordelen. “Ik dring er bij uw club op aan zijn wijdverbreide invloed te gebruiken en de plannen van de DFLA en andere extreem-rechtse groeperingen publiekelijk aan de kaak te stellen om de BLM-protesten te verstoren en te saboteren”, zegt de brief.

  De Antifa-misdadigers in de VS - zo zien ze eruit

Volgens de DFLA hebben fans van de voetbalclubs Charlton, Millwall, West Ham, Chelsea, Arsenal, Portsmouth, Newcastle, Plymouth, Exeter, Stoke, Birmingham, Coventry, Colchester, Bristol en Swindon hun komst al aangekondigd. De DFLA werd opgericht na de terreuraanslag in Londen in juni 2017, waarbij acht mensen omkwamen. Een eerste demonstratie, die gericht was tegen de omgang van het islamistisch terrorisme, trok ongeveer 35.000 mensen aan. In het verleden was het nogal stil geworden rond de fusie van verschillende zogenaamde “Firms” (hooligangroepen), aldus Jungefreiheit.

Afgelopen weekend waren er protesten van ‘Black Lives Matter’ in Groot-Brittannië, ondanks een verbod op bijeenkomsten als gevolg van de Coronapandemie. In Bristol gooiden demonstranten met geweld een monument voor Edward Colston, parlementslid en slavenhandelaar, van zijn voetstuk. In Londen werd een monument van oud-premier Winston Churchill besmeurd. Verdere demonstraties zijn aangekondigd voor de komende dagen en het weekend.

Café kan drankvergunning geweigerd worden – te dicht bij de moskee gelegen

Vorig artikelNew York’s Fifth Avenue na de rassenrellen
Volgend artikelSchoonheidsproducten voor zwarten in afgesloten vitrines: Walmart verandert de verkooppraktijk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in