Samuel Little: De dodelijkste seriemoordenaar uit de Amerikaanse geschiedenis

0
Samuel Little mugshot

Samuel Little bekende in 2018 de moord op 93 vrouwen in de Verenigde Staten tussen 1970 en 2005. De 78-jarige voormalige begraafplaatsarbeider was er zeer open over met de autoriteiten. Tot nu toe hebben de FBI en de wetshandhaving 50 van zijn bekendgemaakte moorden kunnen verifiëren, aldus een aankondiging in oktober. De overige zaken zijn in afwachting van bevestiging.

“Al zijn bekentenissen zijn geloofwaardig”, verklaarde de FBI. Tot nu toe is er geen bewijs dat hij over een van hen gelogen heeft. In feite, wanneer andere cold cases hem worden voorgelegd, zal hij betrokkenheid ontkennen, tenzij hij de misdaden daadwerkelijk gepleegd heeft. Hij is nu gerangschikt als de meest productieve bekende seriemoordenaar in de Amerikaanse geschiedenis.

In zijn bekentenissen demonstreerde Little zijn opmerkelijke fotografische geheugen. Hij schetste tekeningen van 50 van zijn slachtoffers met een indrukwekkende vaardigheid en nauwkeurigheid, wat heeft geholpen deze zaken af te sluiten. Een staaltje van Little’s opmerkelijke herinnering aan Little’s afgelopen decennia wordt beschreven in dit “60 Minutes” interview van 6 oktober 2019.

Texas Ranger James Holand toont ’60 Minutes’ correspondent Sharyn Alfonsi de schetsen die Samuel Little van enkele van zijn slachtoffers heeft gemaakt. Foto: CBS

Hoewel hij bijna honderd vrouwen vermoordde, herinnert Little zich tot in detail elk slachtoffer en hoe hij ze vermoord heeft. Hij herinnert zich waar hij was en in welke auto hij reed. Hij is echter minder betrouwbaar als het gaat om het onthouden van namen en data, wat niet ongewoon is voor mensen met een visueel (fotografisch) geheugen.

In termen van slachtofferprofielen was Little’s werkwijze vergelijkbaar met die van Gary Ridgway, ook wel bekend als “The Green River Killer”. Ze hebben beiden gejaagd op prostituees, drugsverslaafden en andere kwetsbare mensen wier dood onopgemerkt zou blijven. Als moordenaar discrimineerde hij niet en legde alle rassen om, hoewel hij in zijn bekentenis zei dat hij de voorkeur gaf aan zwarte slachtoffers.

Texas Ranger James Holland kon Little bijna dagelijks ondervragen omdat de twee samen pizza aten en meer dan 700 uur in de gevangenis praatten. Little bekende elke moord die hij zich kon herinneren.

“Hij was zo goed in wat hij deed. Het eerste wat ik heb opgepikt is hoe boosaardig slim hij was. Niets wat hij ooit heeft gezegd, is verkeerd of vals gebleken. We hebben bijna alles kunnen bewijzen wat hij zei”, zegt Holland.

Little was trots op zijn sinistere misdaden en noemde zichzelf zelfs een “engel van barmhartigheid”. Tijdens een reeks ijzingwekkende interviews noemde hij zijn slachtoffers zelfs “mijn baby’s” en dat het vermoordden “als de hemel voelde”. Het voelde alsof hij in “bed lag met Marilyn Monroe”.

In tegenstelling tot Ridgway, die een schoon strafblad had, had Little een strafblad van een mijl lang met 100 arrestaties, waaronder ernstige gewelddadige misdaden. We zullen dit later bespreken. Maar, in tegenstelling tot Ridgway, die dichtbij huis bleef, was Little een nomade.

“Hoe ben je ermee weggekomen, Sammy?”
“Pleegde de misdaad, verliet de stad.”

Hij opereerde vanuit een auto waarmee hij rondzwierv, en hij heeft de lichamen nooit begraven, zegt hij in een interview. Hij was meer gefocust op het snel verlaten van de plaats delict.

Little had een op lange termijn een vriendin in Los Angeles genaamd Jean, nu overleden. Ze ondersteunde hen beiden jarenlang door middel van winkeldiefstal. Ze nam geen deel aan zijn roadtrips of moordpartijen. Onderweg, leefde hij van kleine overvallen en door het verkopen van gestolen goederen.

Als voormalige bokser en een grote, stevig gebouwde man, sloeg Little zijn slachtoffer soms met één klap neer en wurgde ze vervolgens, of hij kon ze gemakkelijk hanteren met een deskundige wurggreep. Hij wordt de “Choke and Stroke Killer” genoemd, omdat hij tijdens zijn misdaad meerdere handelingen op hetzelfde moment verrichtte. Op de meeste plaats delicten had voldoende DNA-bewijs moeten zijn.

In tegenstelling tot Ridgway, die omzichtig was en snel zijn doelwitten naar de stortplaats van de Green River in Seattle zou brengen, ging Ridgway vaak letterlijk uit met deze vrouwen. Hij nam ze mee uit eten, naar bars en clubs, ging dansen en deed aan standaard consensuele seks. Maar uiteindelijk was zijn echte interesse in persoonlijke wurging met de hand, hij zou door talrijke ooggetuigen opgemerkt zijn voordat de meeste moorden plaatsvonden. Helaas werden de vrouwen met wie hij zich associeerde, vaak gezien met een breed scala aan mannen.

Hij verwierf het vertrouwen van deze vrouwen door ze te charmeren met zijn boeiende en leuke persoonlijkheid. Dan ging het masker af. In mijn ogen ziet hij er sinister uit. Maar we hebben hier te maken met een andere culturele houding.

Samuel Little

In deze bekentenissen beschreef hij zijn routine. Hij bleef soms bij zijn toekomstige slachtoffers, beging kleine criminaliteit met hen en werd zelfs gearresteerd tijdens dergelijke criminele activiteiten.

  Linkse New York Times stuurt Antifa naar Tucker's gezin: "Willen me het zwijgen opleggen"

Little zei bijvoorbeeld dat hij in 1994 een zwart vrouwtje tegenkwam in een crackhuis in Little Rock, Arkansas. Hij beschreef de vrouw als 24 jaar oud. Little bracht ongeveer drie dagen samen met haar door. Naar verluidt ging hij uit stelen met de vrouw en daarna verkochten ze de koopwaar. Little herinnert zich dat hij werd gearresteerd voor winkeldiefstal in een supermarkt in North Little Rock Kroger. (Uit gegevens blijkt dat Little in feite door de politie van North Little Rock was gearresteerd voor winkeldiefstal op 20 april 1994.) Volgens Little werd hij na ongeveer drie uur vrijgelaten.

Little verklaarde dat toen hij terugkeerde naar zijn voertuig, de vrouw lag te slapen. Hij reed de vrouw eerst naar haar ex-vriend, een man genaamd “Beer” (Little gelooft dat Beer nu overleden is), en bracht haar daarna terug naar haar huis. Hij keerde de volgende dag terug en reed met haar mee naar Bentonville, Arkansas. Toen ze buiten Little Rock waren, reed Little een zandweg op en wurgde de vrouw met zijn handen dood. Hij werd gezien met de vrouw gedurende een aantal dagen, ze werd als vermist ingeschreven en niemand gaf er iets om.

Er zijn een paar overlevenden van zijn aanvallen.

De voormalige prostituee Lelia Johnson gaf haar getuigenis voor de rechtbank en herinnerde zich hoe ze werd aangevallen door Little in november 1981.

“Hij had zijn grote handen om mijn nek, maar ik ben een vechter en ik krabde hem in de ogen, schopte en vocht, vocht, vocht en vocht. Hij was slecht. Je kon zien dat hij vrouwen haatte en dat hij het leuk vond om de controle te hebben”, zei ze.

Ze slaagde erin om met haar leven te ontsnappen, maar ze melde de aanval niet bij de politie. Ze nam aan dat niemand haar zou geloven.

Little’s arrestatiegeschiedenis begint in 1956 met de diefstal van een fiets, waarvoor hij naar de Boys’ Industrial School in Lancaster, Ohio, werd gestuurd.

In de volgende zes decennia werd hij herhaaldelijk gfroofzuchearresteerd in Ohio, Maryland, Florida, Maine, Connecticut, Oregon, Colorado, Pennsylvania, New Jersey, Arizona, Georgia, Illinois, Missouri, Californië, enz. De lijst gaat maar door en door.

De aanklachten omvatten inbraak, geweldpleging en mishandeling, geweldpleging met de bedoeling om te beroven, geweldpleging met een vuurwapen, gewapende overval, geweldpleging tegen een politieagent, aansporing tot prostitutie, winkeldiefstal, diefstal, grote diefstal, bezit van marihuana, onwettige vlucht om vervolging te voorkomen, verzet tegen arrestatie, vrijheidsberoving, geweldpleging met ernstig lichamelijk letsel, overval, verkrachting en sodomie.

Gezamenlijk heeft hij voor al deze misdaden slechts 10 jaar vastgezeten – en niet na 1987 tot zijn definitieve arrestatie in 2012.

In 1961 werd Little veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens inbraak in een meubelzaak in Lorain. Hij werd vrijgelaten in 1964, meldt TheCut.com. In 1975 was hij nog 26 keer gearresteerd in 11 staten voor misdaden zoals diefstal, mishandeling, poging tot verkrachting, fraude en aanvallen op overheidsfunctionarissen.

In september 1976 werd Little gearresteerd in Sunset Hills, Missouri, voor verkrachting, een seksuele aanval met groot lichamelijk letsel en overval op Pamela K. Smith. Ze was hysterisch op de stoep van een vreemdeling opgedoken nadat ze uit Little’s auto was ontsnapt en bijna naakt de hele nacht had gelopen, haar handen met een doek en elektriciteitskabel vastgebonden achter haar rug. Little had haar gewurgd, gebeten, geslagen en gesodomiseerd. Hij werd veroordeeld voor de mindere aanklacht van mishandeling met poging tot verkrachting en moest drie maanden zitten.

Dus op dit punt omstreeks 1977 had de samenleving een extreem gevaarlijke serieuze roofzuchtige moordenaar in omloop voor de komende 28 jaar tot zijn hoge “pensioen”-leeftijd. In feite zegt Little in zijn bekentenissen dat hij leerde dat onvoltooide moorden waarvoor hij gepakt zou kunnen worden, als kleine misdaden behandeld werden als er straatvrouwen bij betrokken waren.

Zonder dat het ‘systeem’ het wist had Little de volgende 16 moorden al gepleegd vóór de Smith-veroordeling, volgens de FBI.

 • Homestead, Florida – Unmatched Confession: White female killed in 1970 or 1971.
 • Kendall, Florida – Confession Matched: Jane Doe, white female, possibly of Cuban descent, between 25 and 35 years old. Killed in 1971. Victim possibly called “Sarah” or “Donna.”
 • Miami, Florida – Unmatched Confession: Black female, age 22, killed in 1971. Victim possibly called “Linda.”
 • Miami, Florida – Unmatched Confession: Transgender female, age 18, killed in 1971 or 1972. Victim possibly called “Mary Ann” or “Marianne.”
 • Florida – Unmatched Confession: Black female, age 28, killed in 1971 or 1972. Victim possibly worked on Homestead Air Force Base.
 • Prince George’s County, Maryland – Confession Matched: Jane Doe, white female between 20 and 25 years old, killed in 1972.
 • Savannah, Georgia – Unmatched Confession: Black female between 22 and 23 years old, killed in 1974.
 • Cincinnati, Ohio – Unmatched Confession: Black female killed in 1974.
 • Knoxville, Tennessee – Unmatched Confession: Black female, age 25, killed in 1975. Update: now matched to Martha Cunningham.
 • Florida – Unmatched Confession: Black female between 23 and 24 years old, killed in the mid 1970s. Victim possibly called “Emily.” Victim possibly worked at the University of Miami.
 • Plant City, Florida – Unmatched Confession: Black female killed in 1977 or 1978. Met victim in Clearwater, Florida.
 • Pascagoula, Mississippi – Confession Matched: Jane Doe, black female between 35 and 45 years old, killed in 1977. Met the victim in Gulfport, Mississippi. Victim possibly from Pascagoula. Victim possibly worked at Ingalls Shipyard.
 • Macon, Georgia – Confession Matched: Jane Doe, black female between 30 and 40 years old, killed in 1977.
  Het plan om Michelle Obama in het Witte Huis te brengen

Na het uitzitten van zijn drie maanden durende gevangenisstraf in 1977, ging Little op een nieuwe rampage.

Hij heeft bekend dat hij in 1977 of 1978 een andere vrouw in Cleveland vermoordde. Ze werd gevonden op 18 maart 1983, in Willoughby Hills.

Op 21 november 2018, Richland County, South Carolina, kondigden de autoriteiten aan dat Little had bekend dat hij de 19-jarige Evelyn Weston had vermoord, wiens lichaam in 1978 bij Fort Jackson was gevonden.

In december 2018 werd Little aangeklaagd voor dood door wurging van Linda Sue Boards, 23 jaar, in Warren County, Kentucky.

Op 15 november 2018 kondigde de officier van justitie van Russell County, Alabama, aan dat Little de moord op de 23-jarige Brenda Alexander in 1979 had bekend.

Op 19 november 2018 zei sheriff Troy Peterson, Harrison County, Mississippi, dat Little had bekend de 36-jarige Julia Critchfield in het Gulfport-gebied in 1978 te hebben gewurgd en haar lichaam van een klif had gedumpt.

 • Granite City, Illinois – Unmatched Confession: Black female, age 26, killed between 1976 and 1979. Met victim in St. Louis, Missouri. Victim possibly called “Jo.”
 • Houston, Texas – Unmatched Confession: Black female between 25 and 28 years old, killed between 1976 and 1979.
 • East St. Louis, Illinois – Unmatched Confession: Black female killed between 1976 and 1979. Met victim in St. Louis, Missouri.

Little vermoordde ook vrouwen in Cincinnati. Eén werd geïdentificeerd als Anna Stewart, 33 jaar oud, wiens lichaam werd gedumpt in Grove City. Stewart werd voor het laatst gezien op 6 oktober 1981.

Macon, Georgia sheriff kondigde aan dat Little op geloofwaardige wijze de wurgmoord op de 18-jarige Fredonia Smith uit 1982 had bekend.

In de herfst van 2018 bekende Little de moord op de 55-jarige Dorothy Richards in 1982 in Houma, Louisiana.

Little bekende ook dat hij in 1982 de 20-jarige Rosie Hill in Marion County, Florida had gedood.

Samuel Little’s politiefoto’s door de jaren heen

In 1982 begint Little verschillende keren gepakt te worden.

Ze hebben hem ! – Um, niet zo snel.

In september 1982 werd het naakte, gewurgde lichaam van de 26-jarige Patricia Mounty gevonden in Alachua County, Florida. Getuigen identificeerden Little als de man die voor het laatst gezien werd toen hij wegging met Mounty in zijn bruine Pinto stationwagon. De haren die op het slachtoffer werden gevonden waren gelijkaardig aan die van Little. Hij werd voorgeleid voor de misdaad; maar wegens een gebrek aan definitief fysiek bewijsmateriaal, vrijgesproken door de jury.

De volgende maand werden de overblijfselen van de 22-jarige Melinda LaPree gevonden door een tuinman op een begraafplaats in de buurt van het kleine stadje Pascagoula, Mississippi, drie weken nadat haar vriend haar als vermist had opgegeven. Een niet-gearticuleerd hyoid bot en gebroken cricoid kraakbeen duidden op wurging. Getuigen identificeerden Little als de man met wie LaPree in een bruine Pinto stationwagon was gezien. Twee prostituees die tijdens het onderzoek werden geïnterviewd, onthulden dat Little elk van hen had aangevallen en gewurgd, hoewel alleen Nelson de misdaad had gemeld; elk verstrekte ooggetuigenidentificatie.

In 1982 werd Little gearresteerd in Pascagoula, Mississippi, en beschuldigd van de moord op LaPree. Een grand jury weigerde Little in beschuldiging te stellen voor de moord op LaPree. Tijdens het onderzoek werd Little echter overgebracht naar Florida om te worden berecht voor de moord op Mounty, wiens lichaam in september 1982 opdook. Getuigen à charge hebben Little in de rechtbank geïdentificeerd als een persoon die de nacht vóór haar verdwijning met Mounty heeft doorgebracht. Wegens wantrouwen ten aanzien van getuigenverklaringen werd Little in januari 1984 vrijgesproken.

Ongelooflijk, terwijl Little in deze drie zaken te maken kreeg met mogelijke berechting, werden in de regio nog zeven moorden gepleegd.

 • Gulfport, Mississippi – Unmatched Confession: Black female, age 22, killed between 1980 and 1984.
 • New Orleans, Louisiana – Confession Matched: Jane Doe, white female between 33 and 44 years old. Killed in 1982.
 • New Orleans, Louisiana- Unmatched Confession: Black female between 30-40 years old killed in 1982.
 • Tampa Bay, Florida – Unmatched Confession: Black female killed in 1984.
 • Fort Myers, Florida – Unmatched Confession: Black female killed in 1984.
 • Atlanta – Unmatched Confession: Black female between 23 and 25 years old killed in 1984. Victim possibly a college student.
  Biden supporter geïntimideerd en aangevallen door racistische BLM-meute: "Daar is mijn Biden-bord, maak niets stuk"

Op 31 mei 2019, Cuyahoga County, Ohio, kondigden de aanklagers vier aanklachten aan van verergerde moord en zes van ontvoering, waaronder de moord op Mary Jo Peyton in 1984.

Little verhuist naar nieuwe jachtgebieden in Californië

In L.A. had Little afleiding van zijn activiteiten, aangezien een hele reeks seriemoordenaars in de regio opereerde. Hij woonde eerst in de buurt van San Diego.

In oktober 1984 werd hij gearresteerd wegens ontvoering, mishandeling en wurging van de 22-jarige Laurie Barros, die het overleefde.

Ook in oktober 1984 werd Little door San Diego-patrouilleofficieren betrapt op het slaan en wurgen van Tonya Jackson op de achterbank van zijn zwarte Thunderbird. Hij werd beschuldigd van verkrachting en mishandeling met groot lichamelijk letsel.

Ze hebben hem weer! Gooi de sleutels weg! Um, niet zo snel.

De zaken Barros en Jackson werden samen berecht, met de beschuldigingen van vrijheidsberoving. Little pleitte schuldig aan twee aanklachten van mishandeling met groot lichamelijk letsel en één van vrijheidsberoving. Hij kreeg een gevangenisstraf van vier jaar en zat slechts twee en een half jaar voordat hij in februari 1987 voorwaardelijk werd vrijgelaten. U hoort Laurie in de video hierboven verklaren dat de jury de volledige ernst van haar getuigenis niet heeft geaccepteerd.

Nadat hij na zijn korte gevangenisperiode vrijgelaten werd verhuisde hij onmiddellijk naar Los Angeles en pleegde hij minstens 15 extra moorden. Merk op dat Little tijdens deze reeks al achter in de vijftig is.

 • Unmatched Confession: Black female killed in 1987.
 • Unmatched Confession: Black female killed in 1987.
 • Unmatched Confession: Black female, age 19, killed in 1987.
 • Unmatched Confession: Black female, age 50, killed in 1987. Victim possibly called “Granny.”
 • Unmatched Confession: Black female between 22 and 23 years old, killed in 1987.
 • Unmatched Confession: Black female between 26 and 27 years old, killed in 1987.
 • Unmatched Confession: Black female between 40 and 45 years old, killed in 1990 or 1991. Victim possibly called “Alice.”
 • Unmatched Confession: Black female between 20 and 22 years old, killed in 1991 or 1992. Victim possibly from San Francisco.
 • Unmatched Confession: Black female killed in 1992.
 • Unmatched Confession: Black female killed in 1992 or 1993.
 • Unmatched Confession: Hispanic female between 24 and 25 years old, killed in 1992 or 1993. Victim possibly from Phoenix.
 • Unmatched Confession: Black female between 23 and 25 years old, killed in 1996. Victim possibly called “Sheila.”
 • Unmatched Confession: Black female between 23 and 24 years old, killed in 1996. Victim possibly called “T-Money.”
 • Unmatched Confession: White female between 23 and 25 years old, killed in 1996.
 • Unmatched Confession: Black female age 25 killed in 1996.

Zelfs in dit stadium, zou de vergrijzende Little het huis verlaten voor roadtrips.

Op 13 november 2018 werd Little aangeklaagd voor de moord op Denise Christie Brothers in 1994 in Odessa, Texas, nadat hij de misdaad in mei 2018 aan een Texas Ranger had bekend.

Hij bekende ook de Pine Bluff, Arkansas, moord op Jolinda Jones, een zwarte vrouw, in 1994; en de moord in 1996 van de 40-jarige Daisy McGuire. Beide lichamen werden gevonden in Houma, Louisiana.

 • Phoenix, Arizona – Unmatched Confession: Hispanic female in her 40s. Killed in 1988 or 1996. Victim possibly from Phoenix.
 • North Little Rock, Arkansas – Unmatched Confession: Black female killed in 1992 or 1993.
 • Monroe, Louisiana – Unmatched Confession: Black female, age 24, killed sometime between 1987 and the early 1990s.
 • Las Vegas, Nevada – Unmatched Confession: Black female, age 40, killed in 1993.

Met beschikbare DNA-technologie werd het genetische materiaal van Little gedetecteerd op de beha en vingernagelkit van de 41-jarige Carol Alford, die in juli 1987 werd gewurgd in een woonwijk in South Central. Het was het omslagpunt. In januari 2013, 26 jaar later en God weet hoeveel moorden er nog meer zijn gepleegd en hoeveel moorden er uiteindelijk zijn aangeklaagd. De voorgaande lijst is geenszins volledig.

Kindermoordenaar Marc Dutroux eist vrijlating: Getuige berichtte van “rijke en machtige mannen” die bij seksfeesten kinderen doden

Vorig artikelMigrantenbendeverkrachters lachen om hun misdaad in Duitse rechtbank
Volgend artikelHet nieuwe standbeeld in Londen: slagroom met reuze vlieg
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in