Screenshot YouTube

Het Trafalgar Square in Londen, waar de historische Nelson Column staat, heeft een nieuwe zogeheten moderne kunst gekregen: Een enorme sculptuur met slagroom en een vlieg.

Op het beroemde Trafalgar Square in het West End in het centrum van Londen staat de Nelson Zuil, ter nagedachtenis aan Lord Horatio Nelson die de Slag om Trafalgar won, de belangrijkste zeeslag tijdens de Napoleontische oorlogen.

Maar nu heeft het plein een nieuw zogeheten kunstwerk.

Het gaat om een reusachtig beeldhouwwerk met “slagroom met kers op de top en een drone en een vlieg”, zoals het AP het uitdrukt.

Bezoekers kunnen het beeld live uitzenden vanuit de drone die op het beeld zit.

Het monument heeft de naam “The End” gekregen en moet symbool staan voor “overmoed en dreigende” ineenstorting van de samenleving.

De linkse kunstenares Heather Phillipson zegt in de Evening Standard dat ze de figuur in 2016 creëerde in verband met de Brexit en de presidentiële overwinning van Donald Trump in de Verenigde Staten, die ze als ondermijnend ervoer.

“Ik dacht dat het een ineenstorting kon betekenen”, zegt ze.

De fundering waarop het werk werd geplaatst, werd in 1841 op het plein opgericht voor een ridderstandbeeld dat nooit werd voltooid en sinds 1999 wordt gebruikt voor een aantal “moderne kunstwerken”.

Het slagroombeeld zal blijven staan tot het voorjaar van 2022.

De afgelopen twee maanden hebben antiblanken organisaties geëist dat westerse beelden worden verwijderd omdat ze symbool staan voor “racisme”.

Universiteit van Cambridge steunt racistische boodschap: “White Lives Don’t Matter”

Drie- en dubbelgevaccineerden waren de afgelopen maand goed voor 4 op elke 5 Covid-19-sterfgevallen in Engeland, ondanks dat de meest kwetsbaren in oktober een Booster kregen

2 REACTIES

  1. Die slagroom is het geld en de maatschappij van de engelse belastingbetalers, die vlieg staat symbool voor al die gekleurde strontvliegen dei alles komen opvreten en bederven met hun uitwerpselen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here