(Public Domain)

Aanstaande maandag breekt een ongemakkelijke verjaardag aan. Dan is het 20 jaar geleden dat de Verenigde Staten Irak binnenvielen. Groot-Brittannië was een pijler van de door de VS geleide “coalitie van de bereidwilligen”. De Guardian-columnist John Harris schreef zondag dat het “de grootste politieke en humanitaire ramp was waarbij het Verenigd Koninkrijk betrokken was sinds de Tweede Wereldoorlog … toen het veronderstelde politieke midden plotseling roekeloos en catastrofaal werd,” schrijft M. K. Bhadrakumar.

De oorlog in Irak veroorzaakte eindeloos geweld en enorme aantallen doden. Ironisch genoeg was het Seymour Hersh die die gruwelijke kroniek van martelingen in Abu Ghraib door de Amerikaanse troepen blootlegde die de wereld schokte.

Harris stelt dat de oorlog in Irak “ingrijpende gevolgen” had voor het Verenigd Koninkrijk. Hij noemde onder andere “een gevoel dat politiek en macht van het publiek waren weggetrokken, en dat er een enorme en zeer ongemakkelijke kloof was ontstaan”. Misschien heeft hij gelijk, maar om de verkeerde redenen. Naarmate de tijd verstreek, maakte de oorlog in Irak de Britse partijpolitiek belachelijk.

Groot-Brittannië heeft tegenwoordig een UniParty – de partij van de regering, die uit dezelfde mensen lijkt te bestaan als de partij van de oppositie. Groot-Brittannië heeft bereikt waar de VS al geruime tijd is – een cabal van politieke elites die het land kaapt en zijn eigen agenda uitvoert, ongeacht welke politieke partij formeel aan de macht is – en het volk in het algemeen heeft de controle over zijn regering verloren. Daarom blijven misdaden als Abu Ghraib en Nord Stream ongestraft.

Op 3 maart had de Duitse Kanselier Olaf Scholz een top geheime one-on-one met Biden in het Oval Office in wat een poging lijkt te zijn geweest om, onder andere, een consensus te bereiken over hoe om te gaan met Hersh’s explosieve rapport over de sabotage van Nord Stream.

Kijk naar de volgorde van de gebeurtenissen: Vier dagen nadat Scholz Biden ontmoette, publiceerde de New York Times een sensationeel medialek over Nord Stream, waarin de sabotage werd toegeschreven aan een “pro-Oekraïense groep” bestaande uit vijf mannen en een vrouw die een in Polen gehuurd jacht gebruikten.

  Oekraïens door het westen gesteunde gok om de kerncentrale van Zaporizhzhia te veroveren is mislukt

Het vaartuig werd later gevonden door Duitse onderzoekers – ook een medialek in Berlijn – en bleek de Andromeda te zijn, een Bavaria C50 zeilboot. De groep zou op 6 september 2022 vanuit Rostock aan hun missie zijn begonnen. De uitrusting voor de geheime operatie zou in een vrachtwagen naar de haven zijn vervoerd.

Het Duitse Die Zeit steunde het narratief van de Times in real time. Maar het narratief zelf zitten vol tegenstrijdigheden. Vragen zijn er in overvloed: hoe kan een gecharterd jacht van 15 meter de naar schatting 1.500-2.000 kilo explosieven vervoeren die nodig zijn voor de sabotage? Hoe kon Andromeda, dat geen kraan heeft, zulke enorme hoeveelheden explosieven veilig in het water hijsen?

Een Russische analyse wijst erop dat “de plaats van de explosie, de Oostzee, ongeveer 80 meter diep is, wat speciale duikapparatuur vereist, waaronder luchttanks met een helium-zuurstofmengsel en zuivere zuurstof. Al met al zou men alleen al voor één duik 30 liter van een speciaal gasmengsel nodig hebben, wat betekent dat er tientallen flessen aan boord moeten zijn geweest. Bovendien had er een decompressiekamer voor de duikers moeten zijn, iets waarvoor het jacht niet geschikt is. Bovendien zouden er meerdere duiken en enkele dagen nodig zijn geweest om de explosieven op de pijpleidingen te leggen. Het is moeilijk voor te stellen dat deze activiteiten volledig onopgemerkt zouden zijn gebleven.”

De nieuwsredactie van de Times heeft blijkbaar geen factcheck uitgevoerd. Maar op 10 maart vertelde Konstantin von Notz, voorzitter van de commissie voor toezicht op de inlichtingendiensten van de Bondsdag, aan Die Zeit dat het waarschijnlijk ging om een “door de staat gesteunde terroristische daad” en dat deze waarschijnlijk werd uitgevoerd door een “staat of quasi-staat”.

  De neergang van het imperium en kostbare illusies

Scholz begeeft zich op glad ijs. Hij staat aan het hoofd van een coalitie van Atlantici. Maar Duitsland is nog geen unipartij. Anders dan in de VS of het VK is de openbare aanklager die de sabotage van Nord Stream onderzoekt, in het Duitse politieke systeem bovendien een autonome entiteit die zich niet laat commanderen door de zittende politici.

De reactie van de Duitse minister van Defensie Boris Pistorius op het Times-rapport laat zien dat de Duitsers nog niet weten of dit een Oekraïens commando was dat handelde met medeweten van de Oekraïense regering, een pro-Oekraïense groep die handelde zonder hun medeweten, of dat het misschien een valse vlag-operatie was. Berlijn sluit officiële Oekraïense betrokkenheid blijkbaar niet uit.

Tot zondebok maken komt Washington in dergelijke situaties goed van pas als exit-strategie. Een verslag in Politico van zondag distantieert de Biden-regering van het Oekraïense regime van Zelensky, en de sabotage van Nord Stream wordt daar genoemd als een van de drie redenen voor de “groeiende verschillen achter de schermen” tussen Washington en Kiev.

Voorlopig lijken Biden en Scholz echter stilzwijgend overeen te komen dat zij elkaar niet zullen verscheuren over deze kwestie. Wat Zelensky betreft, hij heeft waarschijnlijk geen andere keuze dan de rol van zondebok te spelen wanneer dat nodig is.

Door Nord Stream te noemen als een kwestie van onenigheid tussen Washington en Kiev, lijkt het Politico-veslag aan Zelensky te laten doorschemeren dat dit een spel is waarbij veel op het spel staat en dat de trans-Atlantische eenheid wordt aangetast, en dat een zondebok nodig kan zijn.

In plaats van met de vinger naar Washington te wijzen, was de Russische secretaris van de Veiligheidsraad, Nikolaj Patrusjev, zondag vrijblijvend: “Ik benadruk dat alle beschuldigingen die niet worden ondersteund door de resultaten van een onpartijdig onderzoek niet kunnen worden vertrouwd. Daarom dringt Moskou aan op een objectief onderzoek waaraan Rusland en andere belanghebbende landen deelnemen. Zonder dat verklaart het uiten van eenzijdige subjectieve versies van de terroristische aanslag niets.”

  Een weekendoverzicht - China, Oekraïne en andere interessante zaken

Patrushev heeft het tandem Biden-Scholz praktisch uitgedaagd. Een onpartijdig onderzoek zal zeker politieke gevolgen hebben. Ten eerste is de Duitse publieke opinie relatief wispelturig als het gaat om wapenleveranties. Ten tweede kan Scholz zich niet de indruk veroorloven dat hij samenspant met Biden.

Als wordt vastgesteld dat een Oekraïense commando-eenheid of een Amerikaanse eenheid verantwoordelijk was voor de sabotage, zullen de politieke gevolgen natuurlijk enorm zijn. Het Duitse publiek kan eisen dat de wapenleveranties aan Oekraïne worden stopgezet. Aan de andere kant, als de VS verantwoordelijk is, zal de huidige renaissance in de Duits-Amerikaanse banden gewoon wegkwijnen.

Scholz moet nog begrijpen dat transatlanticisme niet het kenmerk van de Democratische Partij is. Zijn lot kan hetzelfde zijn als dat van Tony Blair. Harris schreef dat de gevolgen van Blairs bedrog doorwerkten tot en met Brexit.

Om hem te citeren: “Irak heeft de staat van dienst van Blair en [Gordon] Brown op afschuwelijke wijze bezoedeld en betekende het einde van de visie van New Labour op Groot-Brittannië als een jong, zelfverzekerd land. Het bracht de fantasieën van “liberaal interventionisme” tot as en verdiepte de onvrede en het onbehagen die zouden leiden tot ons vertrek uit Europa.”

De krant Handelsblatt wees er afgelopen donderdag in een reportage op dat het onderzoek naar Nord Stream politiek gezien extreem-links en extreem-rechts in de Duitse politiek in de kaart kan spelen. Kan Scholz het bedrog over de sabotage van Nord Stream overleven? Als Oekraïne erbij betrokken is, is er geen weg meer terug voor Duitsland.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Tot de laatste Oekraïner: Nieuwe berekeningen over de verliezen en het mobilisatiepotentieel van de Oekraïnse strijdkrachtenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat zit er achter de Amerikaanse bankencrisis en hoe wordt u beïnvloed (Video)?
Volgend artikelWie, hoeveel en waarom: Overzicht van Oekraïense verliezen in Bakhmut
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. Wat een vieze vuile politieke zooi. En Dat moet een land regeren en VOOR het welzijn van de burgers staan?? Wat een bende en arm volk dat zulke lijers heeft. ( geen leiders)
  Hoe hoger in de top, hoe rotter het wordt.

  • Alle westerse globalistische kabinetten doen hier vrolijk aan mee, Rutte voorop.
   Nu de banken beginnen om te vallen wordt de kans van een westerse provocatie alleen maar groter wat ongetwijfeld zal uitmonden in een gewapend conflict tussen nato en Rusland. Zorg dat je bent voorbereid!

 2. De Cabal is overal. Dat is de trieste werkelijkheid. Ze hebben een heel web over de hele wereld gespannen van list en bedrog waarin alles met elkaar verweven is.

  • Dat is heel simpel gezegd, maar die hele kliek zit (letterlijk) veel dieper dan je denkt. De échte hoge top in de deepstate zien wij nooit. We weten niet eens wie ze zijn en heel veel leven op plaatsen waar wij geen weet van hebben (onder de grond of in landen die wij niet mogen kennen). Er zijn ook veel dubbelgangers en mensen waarvan wij denken dat ze al lang dood zijn. Dus als jij weet waar ze zijn, geef ff een seintje 😉

    • @ Durachuk maart 16, 2023 at 13:18,
     Het probleem is het geld creatie systeem, waar iedereen alles voor doet. Ook elkaar uitmoorden om er zelf beter van te worden. Dat hebben we alle goed kunnen ervaren van de afgelopen jaren met de covid project. De bevolkingen zijn allang gedegradeerd tot werkslaven, maar 99,9999999% beseft het niet eens. Slaven hebben meesters en die meesters zijn onzichtbaar voor de meeste slaven. Over de gehele werd is een extra fictieve laag gelegd door deze meesters, zodat we in een facto leven en daardoor de jure onzichtbaar is geworden bij de slaven.

   • Je kan dicht bij huis beginnen. Verrotte rechters en aanklagers, corrupte ambtenaren, leugenachtige adviesbureaus (McK…, etc.), enz., enz.

    • Ja, de burgemeester, de raadsleden, de artsen, etc. zijn mogelijk lid van de vrijmetselaar of rotary club en voeren het gewenste WEF beleid uit.
     Ondanks alle protesten komen er nog meer windmolens in mijn regio bij.
     In het plaatselijke suffertje stond een advertentie om kennis te komen maken met de rotary club.
     https://youtu.be/CyjYPC4OrNI
     thtps://twitter.com/i/status/1631200212726185984

     • Zit dieper en veel meer gewone rijks ambtenaren weten hoe de fraude truck tegen het volk in elkaar zit

      Vorig jaar kreeg ik via de gemeente wat hulp om facturen op pc te maken en uit te printen vanwege een afsluiting gas en licht thuis en een gewone dame ambtenaartje vroeg toen de factuur klaar en uitgeprint was voor opsturen wat mijn naam wat om haar administratie in orde te maken.

      Ik zei mijn echte naam
      of mijn gegeven
      Corporatie naam?
      Ze lachte naar me en WIST hoe de fraude van de overheid werkte om de mensen in de banden van slavernij te houden.

      Je achternaam is een corporatie naam en als je jezelf als bedrijf identificeerd pleeg je fraude EN stap je onder andere “dode” wetgeving en “kwijt” je je mensen rechten.

      De truck is jou tegen jezelf laten frauderen zonder dat je dit begrijpt of door hebt.

      Als je meld dat je het doorhebt zullen telefoons op de haak worden gegooid
      Politie zal je niet uit laten spreken.
      Mails worden “turn-coated” en ongeopend terug gestuurd.

      Ze willen niet weten dat je het weet en zullen alles doen om je te verleiden mee te werken , ook dmv jou een lidmaatschap bij de muurtjes bouwers aanbieden.

      De muren van Jehrico storten in door trompetgeschal.

      Muziek=Frequentie.

 3. Dat in scène zetten van aanslagen en oorlogen is hun geheime recept.

  Dreigende Voorspellingen!!
  Pas op , we hebben informatie dat ergens volgende week in de nacht je ruiten worden ingegooid !!!!!!

  We zien in de toekomst en weten veel meer als jij.

  Klopt , jullie hebben gepland mijn ruiten in de nacht in te gooien…

  V for vendetta film
  Coalitiin Of the willing “vlag”
  Half union Jack groot britsnie
  Half stars and stripes usa
  Met een adolf haken kruis erop.

  Film ging over een expiriment op de mensheid en een “virus” die op de bevolking werd losgelaten om totalitairisme te kunnen invoeren…

  Misschien zijn films en docus wel hoe ze contracten met de onwetende bevolking afsluiten.

  No Concent hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in