Het Europees Parlement heeft dinsdag (14 maart) het groene licht gegeven voor de richtlijn betreffende de energieprestatie van gebouwen (Energy Performance of Buildings Directive, EPBD).

De wet zal leiden tot enorme renovatiekosten voor miljoenen huiseigenaren die al gebukt gaan onder inflatie en dalende inkomens nu groene energie en leveringsproblemen het continent teisteren. Waar zal het geld vandaan komen? schrijft P. Gosselin.

De richtlijn, die voor het eerst werd ingevoerd in 2002, is sindsdien meermaals herzien en heeft tot doel de energieprestaties van het nationale gebouwenbestand te verbeteren door middel van energie-efficiëntie. Het doel is de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

De laatste richtlijn houdt in dat de bouwwetgeving wordt geactualiseerd en dat er meer wordt gerenoveerd. De richtlijn is op 14 maart aangenomen met 343 stemmen voor, 216 tegen en 78 onthoudingen. De laatste versie van de richtlijn maakt deel uit van het klimaatpakket “Fit for 55”.

Het Parlement wil ook dat meer huishoudens zonnepanelen installeren en dat de verwarmingssystemen op fossiele brandstoffen worden afgeschaft. De Europese lidstaten moeten plannen goedkeuren om het gebruik van fossiele brandstoffen in gebouwen tegen 2035 uit te bannen.

35 miljoen gebouwen getroffen

“Naar schatting 35 miljoen gebouwen in heel Europa zullen worden getroffen door de geplande nieuwe regelgeving”, meldt Spiegel hier. Naar schatting zou dit alleen al Duitsland 254 miljard euro kosten.

Voorstanders zeggen dat burgers zullen profiteren van lagere energierekeningen en meer banen. Het zal Europa ook minder afhankelijk maken van brandstofimporten uit Rusland, beweren ze.

De Europese Commissie heeft een energieprestatieschaal voor gebouwen die varieert van A (beste) tot G (slechtste) efficiëntie.

  Heb je je ooit afgevraagd waarom we zoveel grijze, wazige luchten hebben?

Het doel van de EU is om elk gebouw CO2-neutraal te maken.

Er is al brede oppositie

Met de stemming in het EU-parlement zijn de plannen echter nog niet beslist. De EU-lidstaten en het Europees Parlement moeten de doelstellingen nog goedkeuren voordat ze in werking kunnen treden.

“Dat is een luchtkastelenbeleid uit dromenland. Het is betaalbaar noch haalbaar”, zegt hoofd van de vereniging Haus&Grund Kai Warnecke tegen de krant Bild.

“Er zijn verschillen tussen landen,” zei de Finse centrist Marui Pekkarinen. “In sommige landen gaat het voorstel te ver”, waarbij hij Finland als voorbeeld noemt, waar verwarming grotendeels koolstofvrij is.

Critici waarschuwen voor de administratieve rompslomp die de overheid zou veroorzaken. Anderen vragen zich af hoe dit allemaal gefinancierd zou worden. Het renoveren van oudere woningen tot zeer energie-efficiënte woningen betekent aanzienlijke investeringen in nieuwe ramen, kachels, isolatie en verwarmingssystemen, die alles bij elkaar in de tienduizenden euro’s per wooneenheid kunnen lopen. Dit zou veel gebouwen en woningen “waardeloos” maken.

“Veel Europees geld beschikbaar”

GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout wees er echter op: “Er is veel Europees geld beschikbaar en het levert iets op voor het klimaat, een lagere energierekening, banen en minder afhankelijkheid van Rusland. Daar moet je voor zijn”, zei hij.

De kosten komen bovenop die van de EU-plannen om mensen te dwingen elektrische auto’s te kopen en om alle verwarmingssystemen op fossiele brandstoffen af te schaffen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

NASA geeft toe dat de klimaatverandering natuurlijk is en veroorzaakt wordt door de zonVolg Frontnieuws op Telegram

  Allicht: Nu dreigt er een "Arctische zombie-virus pandemie"

Lees meer over:

Vorig artikelWie, hoeveel en waarom: Overzicht van Oekraïense verliezen in Bakhmut
Volgend artikelLaat me dat herhalen…
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

58 REACTIES

 1. Dit probleem dient zich hier al aan. Plotseling (zo uit het niets) voldoet na 22 jaar mijn prima functionerende gaskachel niet meer volgens de wooncorporatie en moet deze weg vanwege een vermeend ‘koolmonoxidegevaar’, terwijl er geen enkele aanleiding voor is en ook helemaal geen bewijs voor wordt geleverd. Dat er in de vele ‘veilige’ woningen nog steeds een gasfornuis wordt gebruikt wordt voor het gemak maar verzwegen. De wereld op zijn kop!

 2. Bas Eickhout heeft waarschijnlijk groene koprot schimmel in z’n verdwaasde hoofd. “Een lagere energie rekening”. “Meer banen”. “Minder afhankelijk van Rusland”.
  Ik ben die oerstomme alles slopende linkse rothufters zo ontzettend kotsbeu… 🤢 🤮

  • Dat zeg je goed met de groene koprot schimmel. Want als ze de fossiele brandstoffen nu afschaffen is niets meer mogelijk. Want die groene koprot schimmel types kijken alleen naar het eind product en niet naar het maak proces of naar het rendement of naar de uitvoerbaarheid of waar al die energie gevers vandaan moet komen. Deze groene koprot schimmels kunnen wel rondtoeteren dat het banen oplevert en energie besparend is. Maar als je alle bestaande energie gevers afschaft en enkel inzet op energie dragers, waar moeten die energie dragers dan hun energie vandaan halen? Of ze weten het verschil niet. Wind en zonnepanelen geven enkel op papier hoge rendementen weer, maar in de praktijk is dat amper 10%. Dat dekt ongeveer 4% van de vraag.

   Maar eigenlijk gaat het helemaal niet om, om energie te besparen of wat dan ook voor het klimaat. Het gaat erom om ons alle afhankelijk te maken van de staat en iedereen te onteigenen en ons tot slaaf te dwingen.

   • Er is niets mis met CO2 , meer nog , het is onmisbaar en moet in veel grotere concentraties als we terugwillen naar een toestand zoals die was toen de aarde op haar groenst was met de hoogste biodiversiteit ooit gezien.

 3. Ik heb gewaarschuwd.Iedereen kocht zich de pleures aan keukens badkamers en verbouwingen.En nu kunnen ze deze shit niet meer bekostigen.Doei huis.

  • Meterkast uit en zelfvoorzienend worden. Uiteindelijk mag je je huis niet verkopen zonder AAA+++ label… en dat label is nagenoeg onhaalbaar, dus de huizenmarkt gaat vastlopen, terwijl de lasten niet te dragen zijn, en dan volgt faillissement en onteigenen. De poorten van de hel staan wagenwijd open.

    • So you own no house and are happy? (‘godzijdank’ schrijf je immers). Heeft ome Schwab dan toch gelijk? Wat jou betreft wel, zo lijkt het.

   • Ik heb ook geen eigen huis, maar ben in september begonnen aan een transitie naar off-grid en het is ook gelukt, vanaf 1 januari heb ik geen energierekening meer en de meterkast uit. Dikke vinger naar de graaiende energiebedrijven.

   • Ik maak me niet druk en wen mezelf aan de gedachte dat ik alles ga kwijtraken. Ook mijn huis. Ik kan zonder, dat heb ik in het verleden al bewezen.
    Het geeft niet, we moeten keihard zijn.

    De hele zooi gaat hier in de hens als het zover komt.
    Het is het huis van wijlen mijn partner en die zei al wel eens
    Steek maar in de fik als het nodig is, mijn huis krijgen ze niet, alleen de puinhopen.

 4. Trouwens, met auto’s zijn ze hetzelfde aan het doen. De emissiewaardes van diesels worden steeds strakker getrokken. Dan kan het zijn dat je ultrazuinige diesel met heel weinig uitstoot straks opeens niet meer door de keuring komt.
  Het is puur communisme middels de salamitactiek. Een extra maatregeltje hier, een extra maatregeltje daar en voor je het weet zit je in een alles omvattende fuik, “omdat het daar ook al van toepassing is en we onze veramtwoordelijkheid moeten nemen”. Of zoiets dergelijks eindeloos dom gelul. 🤮

 5. Tja, alles ten gunste van de klimaatluchtfietsers….,🤮
  Gezien de uitslagen gisteren, los van het feit of stemmen nou wel of geen zin heeft, ben ik er eigenlijk alweer klaar mee…..

 6. Uiteindelijk hebben WIJ geen keuze behalve totale ongehoorzaamheid of een totale burgeroorlog tegen Den Haag en alle burgemeesters, wethouders, politiecommissarissen, korpschefs en andere demonische handhavers van de naderende BEAST economie.

 7. Laten we even alleen Duitsland eruit lichten.
  Dus dit zou alleen al in Duitsland 254 miljard kosten.
  Neem daarvan alleen de BTW zeg 20% en er komt weer veel geld vrij voor allerlei hobby’s die politicie dagelijks bedenken.
  Voorlopig zou er dan 150 miljard beschikbaar zijn tot 2030 zonder erbij te vertellen dat al deze miljarden opgehoest moeten worden door de belastingbetaler.
  Zo gaat dat nou eenmaal bij de EU.
  Mensen laten betalen voor hun eigen ondergang.
  Het wordt eens tijd dat de EU burger de stront uit hun ogen wrijven en eens in gaan zien waar de hele EU mee bezig is, namelijk het op grote schaal verarmen van de burgers en zichzelf steeds meer macht toeeigenen om diezelfde burgers nog meer af te knijpen.

 8. De uitspraak van Schwabber wordt steeds duidelijker;
  In 2030 bezit u niets meer en bent u toch gelukkig.
  De kosten / lasten voor de burger worden, bewust gecreëerd, onbetaalbaar. De gedwongen verkoop wordt realiteit. Verkoop aan de multimiljardairs en dan je ex woning tegen een absurd bedrag terughuren. Dat wordt de toekomst. Ik hoop toch zo dat het volk dit smerige spul gaat doorzien.
  En dat gaat M.i. gebeuren als er onvoldoende middelen zijn om te te kunnen overleven.
  Het gaat nog steeds te goed. Maar de kruik gaat zolang te water tot ie barst.
  Van de politiek hoeft de burger echt niets te verwachten. Die spelen uit eigen belang het vuil spel mee.

  • Ik hoop niet dat het waar is, maar ik vermoed dat v.d. Plas van BBB (Build Back Better?) een zgn. judasgeit is die een hele hoop stemmen trekt, om vervolgens deze groep ontevreden mensen op een zijspoor te rangeren zodat ze geen bedreiging meer vormen. We gaan het pappen en nathouden van de BBB beleven..

  • Het gaat inderdaad met te velen nog te goed. Ja, ik las dat er in Nederland nu 1 miljoen armen zijn. Dat is natuurlijk schandalig veel te veel, maar anderzijds: de rest (zo’n 16-17 miljoen?) is dus kennelijk niet arm genoeg.
   Terecht schrijft u over die kruik. Maar hoeveel lijden zal dat concreet nog moeten betekenen, vooraleer die barst? Ik verlang ernaar dat politie en leger (voor zover nog bestaand) nu eens opstaan tegen hun opdrachtgevers van regering en overig kartel-gespuis, en voor het volk, HUN volk, opkomen. De veteranen gaven het goede voorbeeld tegen die romeo’s bij covid-demo’s. Maar ik heb nu al zo lang niets meer over hen gehoord.

  • Het zal U niet veel beter vergaan, of denkt U dat de huren en energie prijzen nog te betalen zijn / blijven.
   Daarbij, hebt U misschien wel gehoord over de Wet verplaatsing Bevolking…
   Het gaat niet om energie, klimaat en andere onzin.
   Het gaat om Uw leven dat stukje bij beetje letterlijk kapot gemaakt wordt.
   Letterlijk.

   • Tocht zal er op enig moment toch wel een kantelpunt bij de bevolking komen mag ik hopen. Op een gegeven moment kan men niet nog meer incasseren.

    • @Nehemia,
     Ik heb er een hard hoofd in, maar hoop op de dag dat de inerte massa uit de leunstoel zal komen.
     Ben echter wel zéér pessimistisch.

  • Vergeet die smeerlap van een Dieder-ikke-ikke-ikke Zwamsom niet. Dat liegende greenpeace retejong van Frenske. “We doen het als gezin samen”. Om vervolgens met een ajax-voetbal-snol ervandoor te gaan.

 9. Ze zijn in paniek met hun schiereiland van Eurazië dat buiten de kolenmijnen er niks wezenlijks zal zijn behalve wat windmolens, en de tijd om te gaan roven elders is voorbij. Dan getuigt hun politieke relatie met de grote oosterbuur van veel vooruitziendheid.

 10. Die “groenen”zijn zo gek als een ui en lullen stom.

  neem bio-ethanol. Het verpest oude motoren en kleine benzine motors.
  neem fijnstof–zou van diesels komen. Niet dus; komt van banden en remvoeringen.
  neem zomer en wintertijd; kost een gemiddeld gezin 300$ per jaar EXTRA
  neem houtkachels; doen ze moeilijk over, maar de staat heeftwel bio centrales, die ieder uur een vrachtwagen hout verbranden
  neem zonne panelen en windmolens; waardeloze rotzooi die net als de linksen- niets presteren. Atoom centrales is het enige dat ok is.
  neem stikstof regels: pure onzin, om geitenneukers en negers hier woningen te geven.

  En wat hebben ze nog meer bereikt
  Het verzieken van koters met masturbatie lessen en lessen in homofiele technieken met negers.
  Proost!

  Welkom in NL 2023
  Als het niet snel veranderd, is NL niet meerte redden.

  • Even over die houtkachel…..Hier zijn het de “fijne” buurtgenoten die lopen te zeiken over de geur als ik mijn kachel aan heb. De regering maakt handig gebruik van verdeel en heers strategie. De onnozele burger werkt hier graag aan mee. Het is allemaal opgezet spel. wij moeten elkaar haten zodat er geen saamhorigheid kan ontstaan.

   • Wat dat betreft ben ik blij dat ik op het platteland in Noorwegen woon. Hier zijn houtkachels de norm, eventueel gecombineerd met een warmtepomp of electrisch verwarmingspaneel. Met alleen een warmtepomp kom je er niet, bij temperaturen van onder de -15 verwarmen ze onvoldoende.

     • beste Adriaan, in 1962 en 1967 heeft Frankrijk o.l.v. ‘le grand’ Charles de Gaulle (1890 – 1970) de toetreding van Noorwegen, bondgenoot van de Britten (Albion) tot de rechtsvoorganger van de EU, de EEG geblokkeerd.
      De Noren hebben hebben zelf in 1972 en 1994 middels een referendum – waar was je toen Kasja? – toetreding tot de EEG/EU verworpen.

 11. Deze groene facistische regeltjes dienen enkel en alleen om eigen bezit te duur te maken zodat wij allemaal alles kunnen zodat de totale macht bij het WEF Klaus Schwab zit. Wanneer grote opkuis in heel West-Europa zodat alle WEF facisten aan de galg hangen

 12. Art. 284 Strafrecht
  Niemand mag je dwingen om iets te doen.
  Niemand mag je dwingen iets niet te doen.
  Je hoeft het niet te dulden.
  Bij overtreding kan je aangifte doen.

  • Helaas neemt de politie alleen de aangiften tegen eerlijke brave blanke burgers serieus. Verkrachters, moordenaars, dieven, oplichters, bedriegers en politici mogen doen wat ze willen en krijgen politiebescherming zodra er een aangifte tegen ze komt. En als je al bij een rechter komt… in ons rechtssyteem zijn slachtoffers tegenwoordig daders en daders zijn slachtoffers. Alles is omgekeerd. Alleen een totale zuivering en publiek snelrecht in VOLKStribunalen, kan nog wat oplossen.

   En vwb de mensen in de reacties die gerust ademhalen omdat ze geen koophuis hebben… denken jullie serieus dat huurders beter af zijn??? My God… we zijn allemaal keihard de lul.

   • Ik vraag me af hoeveel van ons werkelijk zo ver willen gaan om dat rattennest uit te roeien. Himmler beklaagde zich er al over dat er soldaten waren die de aanblik van honderden lijken niet konden verdragen en ook de moderne man zal het niet met zijn geweten in het reine kunne brengen. Maar we staan met onze rug tegen de muur…redelijkheid en argumenten worden niet gehoord en de tirannie raast als een trein op ons af. Niets doen betekend onze ondergang. Ik ben er klaar voor, dus laten we ons verenigen.

 13. Vreemd, want ik herinner me dat het EP vorig jaar aardgas groen verklaarde. Verder is het niet erg maar juist goed om veel goedkope energie uit het betrouwbare Rusland te halen, in plaats van vier keer zo dure LNG uit Amerika via vervuilende scheepvaart. Rusland is onze nieuwe vriend, sinds 1990. Het door Democraten geregeerde Amerika is de oorlogszuchtige vijand gebleken (bij mij viel het kwartje wel heel erg laat, moet ik tot mijn schaamte toegeven).
  Ook is het een leugen dat de burgers een lagere energierekening zullen krijgen. De burgers gaan altijd meer betalen. Altijd, zo heeft de geschiedenis bewezen. Privatisering van de zorg zou ook tot lagere kosten leiden. Niet dus. CDA en VVD kondigden afgelopen maandag, twee dagen voor de PS-verkiezingen dus, aan voor twee kerncentrales bij Borsele te kiezen die dan staatsbedrijven zouden moeten worden, zgn. omdat dat goedkoper voor de burger zou zijn. Goedkoper dan bij private marktpartijen dus. Maar het liberale verhaal was toch altijd dat juist privatisering tot lagere kosten voor de burger zou leiden?
  Maar ja, humanisten, of die nu liberaal zijn (in dit geval VVD) of communistisch (Eekhout van GL), liegen altijd want dienen de antichrist. In hen wordt geen waarheid gevonden.

 14. ‘We staan aan de vooravond van de confiscatie van een groot gedeelte van het bezit van de Nederlander’

  We zijn allemaal bezig met de boeren en stikstof, maar wat er op ons af zit te komen: vanaf 2026 willen ze je eigen huis in box 3 zetten. Dat zei Boris van de Ven in de podcast V for Valentine.

  “Als jouw huis nu zes ton waard is, ga je over drie- tot vierhonderdduizend belasting betalen. En dan gelijk 6,1 procent belasting.”

  Ze gaan je huis afpakken
  “Begrijpt Nederland dat we nu met een kabinet zitten dat van plan is – terwijl Sigrid Kaag het wegwuift alsof het over een omgevallen glaasje water gaat – dat we aan de vooravond staan van de confiscatie van een groot gedeelte van het bezit van de Nederlander?” vroeg Van de Ven.

  Als je het hebt over socialisme: dit is het, het komt eraan. Ze gaan je huis afpakken, waarschuwde hij.

  Hoe dan?
  Stel dat je ooit voor twee tot drie ton een huis hebt gekocht in Amsterdam en dat huis is nu een miljoen waard. Dan ga je zo meteen over die zeven of acht ton elk jaar in box 3 zes procent belasting betalen.

  “Dat betekent dat je out of the blue – terwijl je een hypotheekje hebt van drie ton – naar een situatie gaat waarin je vijf- tot zesduizend euro per maand moet gaan betalen aan belasting op het bezit van dat huis,” aldus Van de Ven. “Hoe dan? Zestig procent van de Nederlanders staat al onder water. Dit is waar we naartoe gaan. Dit is wat ze nu aan het verzinnen zijn.”

  https://www.ninefornews.nl/we-staan-aan-de-vooravond-van-de-confiscatie-van-een-groot-gedeelte-van-het-bezit-van-de-nederlander/

  • Vanaf 2026… Heel slim getimed. De volgende regering mag het dus uitvoeren. Zodat Hugo de Jonge daarna kan zeggen: ‘je kunt mij niet voor het gerecht dagen want het is nu niet meer mijn verantwoordelijkheid’. Net zoals hij nu waant veilig te zijn na door Rutte op Huisvesting te zijn gezet (zodat ie als minister nog weer vier jaar van beveiliging kan genieten) na in Rutte II op Volksgezondheid de bevolking getiranniseerd te hebben. Kruip in de huid van!

   • rafi maart 17, 2023 at 13:03

    Beste Rafi “wij” leven reeds decennia niet meer in een soeverein en democratisch land, de Europese Unie maakt dit beleid en die idioten in Den Haag voeren het gefaseerd uit, welke partij u ook voor kiest.

    Nederland is botweg gezegd een franchise van Brussel.

 15. In 2012 ontvingen alle EU-commissarissen, Europarlementariërs & hoge ambtenaren een stripverhaal met de titel ‘Infected’. In dit beeldverhaal wordt de op 11.03.2020 afgekondigde coronaplandemie zonder blikken of blozen reeds uitvoerig uit de doeken gedaan.
  De in Amsterdam woonachtige en op dat moment zijnde EU-commissaris digitale agenda Neelie – pussycat – Kroes (1941) heeft een exemplaar van ‘Infected in ontvangst mogen nemen en ook zij is oorverdovend stil.

 16. Lees: Veel nederlands geld beschikbaar geen europees geld, die hebben helemaal niks dus wij gaan heel europa groen maken! Kun je jezelf wel even op je borst slaan dat hebben we zo maar even gefikst! Kansloos weer want waar komt het van EU vandaan?? Nederland het rijkste land van Europa volgens rutje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in