Nord Stream 2 buis © Vuo / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Het verslag van Hersh is een vernietigende onthulling van het internationale terrorisme van de VS en de NAVO en van de medeplichtigheid van de westerse media. Het onthult de wetteloosheid van de Amerikaanse regering, de totale minachting van Washington voor haar zogenaamde Europese bondgenoten, de onderdanigheid van de Europese regeringen, Duitsland in het bijzonder, en de werkelijke geopolitieke redenen achter de oorlog in Oekraïne, en vervolgens de schokkende dienstbaarheid van de Westerse massamedia door te weigeren over deze verbazingwekkende misdaad verslag uit te brengen, schrijft Strategic Culture.

Dit is in meerdere opzichten een explosief verhaal, en wel op meer manieren dan we in dit stadium misschien zelfs kunnen inschatten. Slechts één week na de publicatie ervan blijven de gevolgen en de nagalm zich uitbreiden. De toestand van de Westerse journalistiek is zo erbarmelijk en pathetisch dat Hersh zich genoodzaakt zag zijn verslag te publiceren op zijn eigen informatiebronnen, wetende dat de mainstream media het niet zouden aanraken. Die systematische mediacensuur en ontmaskering van het functioneren van de propaganda is op zichzelf al een groot schandaal dat nog verder zal groeien. Dit terwijl de Europese Unie Russische media sanctioneert en verbiedt, ook al zijn de Russische media door Hershs onthullingen in het gelijk gesteld, terwijl de westerse media een regelrechte schande blijken te zijn.

Op 26 september 2022 werden de Nord Stream pijpleidingen opgeblazen. Europese staten hebben dat sindsdien erkend, zij het met gedempte berichten. Rusland van zijn kant heeft vanaf het begin westerse mogendheden de schuld gegeven van een terroristische daad. Washington deed aanvankelijk de absurde bewering dat Rusland de aanslagen had gepleegd uit wraak op Europa. En de westerse media gingen mee in de belachelijke rit.

Het staat buiten kijf dat de schade opzettelijk is veroorzaakt door sabotage. De onderzeese civiele infrastructuur van 1.222 kilometer was de grootste in zijn soort ter wereld, waarbij een consortium van bedrijven uit Rusland, Duitsland, Frankrijk en Nederland betrokken was. De aanleg ervan nam meer dan tien jaar in beslag en kostte naar schatting meer dan 12 miljard euro. Het enorme verlies aan aardgasvolumes door de explosie kan ook in miljarden euro’s worden uitgedrukt.

Door de staat gesponsord terrorisme

Dus, zonder zelfs maar een specifieke schuldige aan te wijzen, vormt deze sabotage een flagrante daad van door de staat gesponsord terrorisme die het internationaal recht op tal van punten schendt. En toch hebben de westerse media zich gedragen als de spreekwoordelijke apen die geen kwaad zien, geen kwaad horen en geen kwaad spreken.

  Europa: Steeds meer de slaaf van Amerika

Ten tijde van de spectaculaire gebeurtenis vermoedden veel kritische waarnemers onmiddellijk vals spel. In het weekbericht van onze Strategic Culture Foundation van 30 september stond de kop: “Overduidelijk wie profiteert van Nord Stream Sabotage”.

Wij stelden toen, slechts enkele dagen na het incident, dat een plausibele oorzaak “opzettelijke sabotage” door de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten was.

“Als dat het geval is, dan is het een daad van terrorisme tegen civiele infrastructuur en een zware klap voor de nationale belangen van Rusland. Het zou kunnen worden opgevat als een criminele oorlogsdaad,” schreven wij.

Ons hoofdartikel citeerde de waarschuwende woorden van de Amerikaanse president Joe Biden zelf tijdens een persconferentie in het Witte Huis op 7 februari 2022. Biden leek van het script af te wijken en verklaarde cryptisch aan verslaggevers dat de Nord Stream “tot een einde zou worden gebracht” als Rusland militair zou ingrijpen in Oekraïne, zoals Rusland twee weken later op 24 februari deed (als gevolg van dodelijke NAVO-provocaties, moeten we toevoegen).

“Zijn [Biden’s] cryptische bewering, die de Europese regeringen overstemt, suggereert dat er al een noodplan was goedgekeurd om de Nord Stream uit te schakelen. En het lijkt erop dat de snode actie deze week naar behoren is uitgevoerd,” schreven wij.

(Wij zijn bescheiden trots op de objectieve scherpzinnigheid van onze beoordeling. En toch wordt dit online tijdschrift door de Verenigde Staten en Europese regeringen besmeurd en verboden als een Russisch propagandamiddel).

Het onderzoeksrapport van Seymour Hersh dat vorige week werd gepubliceerd, bevestigt wat veel waarnemers al in een vroeg stadium hadden vermoed. Het onweerlegbare feit is dat de Nord Stream gaspijpleidingen werden opgeblazen door Amerikaanse strijdkrachten. Niet alleen dat, maar de Amerikanen werden geholpen en bijgestaan door NAVO-lid Noorwegen, en mogelijk door andere NAVO-leden waaronder Polen, Denemarken en Groot-Brittannië.

Dit is een wereldschokkend schandaal. De gevolgen zullen zich blijven opstapelen. Hersh heeft vervolgd met de belofte van meer beschuldigende details in komende artikelen. Andere journalisten bevestigen nu zijn details over duikers van de Amerikaanse marine die explosieven plaatsen onder het mom van NAVO-oorlogsoefeningen in de Oostzee afgelopen juni. Hersh beweert dat sommige C4-bommen niet ontploften zoals gepland. Dat betekent dat er nog steeds bewijzen op de zeebodem kunnen worden gevonden die de Verenigde Staten onomstotelijk beschuldigen.

Dan was er nog het eerdere rapport van Zweedse duikers die de plek na de explosies hadden geïnspecteerd. Hebben zij geprobeerd de plaats delict op te ruimen? De Zweedse autoriteiten hebben geweigerd de inhoud van hun rapport bekend te maken. Zij moeten zich verantwoorden, net als de Denen, de Noren, de Britten en vooral de Amerikanen.

  Overzicht van de bloedige Oekraïense aanvallen op burgers in Donetsk op 4 augustus (Video's 18+)

Rusland heeft op basis van het laatste onderzoeksrapport van Seymour Hersh opgeroepen tot een bijeenkomst van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties volgende week over dit onderwerp. Ook China heeft gevraagd om een onafhankelijke internationale commissie die de zaak moet bestuderen.

Ook de Duitse regering moet men dringend vragen stellen over wat zij wist over de sabotage. Zoals onze columnist Martin Jay deze week opmerkte, was kanselier Olaf Scholz op 7 februari vorig jaar in het Witte Huis toen Biden zijn onhandige dreigement deed om de Nord Stream uit te schakelen. De implicatie is dat Scholz van tevoren op de hoogte was van het vernietigingsplan.

De vernietigende stilte van de westerse media

We hebben het hier over meervoudig wangedrag en kardinale misdaden. Terrorisme, vernietiging van soeverein eigendom, agressie en aanzetten tot oorlog, verraad en een georkestreerde media-doofpot waarbij zogenaamde bolwerken van de westerse journalistiek betrokken zijn. De New York Times en de Washington Post hebben het rapport van Hersh tot nu toe genegeerd. Westerse media hebben hardnekkig geweigerd dit urgente verhaal te onderzoeken. Hoe vernietigend is dat?

Internationaal befaamd juridisch expert professor Francis Boyle heeft (in e-mail correspondentie met SCF) geoordeeld dat een rechtszaak tegen de Verenigde Staten over het Nord Stream incident kan worden aangespannen onder auspiciën van het Internationaal Strafhof. De VS hebben het basisstatuut van Rome niet ondertekend, maar het incident vond plaats op grondgebied van Europese staten die dat wel zijn. Of een dergelijke vervolging wordt ingesteld en of de VN-Veiligheidsraad later deze week actie onderneemt, is nog maar de vraag. Maar op zijn minst wordt het hele schandaal opgeblazen in de internationale publieke opinie.

Seymour Hersh (nu 85 jaar oud) verdient lof voor zijn journalistieke werk. We kunnen kibbelen over sommige details in zijn verslag. Heeft hij een volledig beeld gegeven van alle betrokkenen? Misschien niet. Zijn verslag is geen geopolitieke analyse en sommige van zijn uitgangspunten doen vermoeden dat hij niet kritisch staat tegenover de betrokkenheid van de VS of de NAVO bij de oorlog in Oekraïne. Deze bedenkingen zijn relatief ondergeschikt aan zijn belangrijkste punt, namelijk begrijpen wat er daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Maar afgezien van dit voorbehoud kan men zeggen dat het verslag van Hersh een blockbuster is. Zijn levenswerk is onberispelijk. Hij onthulde het bloedbad van My Lai in Vietnam in 1968, toen honderden mannen, vrouwen en kinderen nodeloos werden vermoord door Amerikaanse troepen. Hersh onthulde in 2004 ook de martelpraktijken van het Amerikaanse leger in Irak in de beruchte Abu Ghraib-gevangenis.

  Top legerkolonel: "Moeilijk te geloven dat het Boetsja bloedbad opzettelijke daad van het Russische leger is"

Historische impact

De berichtgeving van Hersh in het verleden heeft een historische impact gehad. Zij mobiliseerde het publieke begrip en de publieke opinie over de snode aard van de Amerikaanse oorlogen in Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten.

Zoals veel analisten en onze eigen wekelijkse redactionele artikelen bij SCF herhaaldelijk hebben opgemerkt, is de oorlog in Oekraïne een grotere geopolitieke zaak dan de absurde narratieven van westerse regeringen en nieuwsmedia over “de verdediging van Oekraïne en de westerse vrijheid tegen de agressie van Rusland”. Wij hebben consequent geanalyseerd dat de uitbreiding van de NAVO, de bewapening van Oekraïne en het huidige conflict allemaal te maken hebben met het Amerikaanse imperialistische streven naar hegemoniale controle. De vernietiging van de normale betrekkingen tussen Europa en Rusland en vooral de vernietiging van de strategisch belangrijke energiehandel maken allemaal deel uit van het doel. Het nastreven van dat doel heeft geleid tot een uiterst gevaarlijke oorlog die zou kunnen escaleren tot een nucleaire brand.

Zoals de eminente Amerikaanse commentator Jeffrey Sachs heeft opgemerkt, is het criminele gedrag van Washington met betrekking tot het opblazen van de Nord Stream volledig kenmerkend voor het criminele gedrag van de VS dat gedurende vele decennia sinds de Tweede Wereldoorlog is vertoond. Het verschil is nu dat deze criminaliteit rechtstreeks ingrijpt in het leven van veel meer mensen – van het gevaar van een catastrofale oorlog tot de economische ellende die wordt veroorzaakt door moedwillige Amerikaanse agressie.

Het artikel van Hersh – hoewel de westerse media het op schandelijke wijze negeren en zo hun eigen criminele medeplichtigheid aan het Amerikaanse terrorisme blootleggen – heeft de wereld meer dan ooit bewust gemaakt van de schurkenstaat die de Verenigde Staten en hun kapitalistische, imperialistische dynamiek zijn.

Het aanzetten tot oorlog in Europa, het tegenwerken van een nucleair Rusland met ongekende agressie, het toebrengen van massale armoede en ontberingen aan Europese burgers, en het voortdurend liegen daarover via zijn propagandamedia. Washington is een oorlogsmisdadiger bij uitstek, samen met zijn Europese Quislings.

Zoals de Russische president Vladimir Poetin enkele weken geleden opmerkte, is de historische situatie revolutionair.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

We staan op het punt de grootste escalatie van de oorlog in Oekraïne tot nu toe te zienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Fitte en gezonde mensen vallen gewoon om”: Australische presentator spreekt onomwonden over de vaccinatiemanie
Volgend artikelVIDEO: Oekraïense troepen op het slagveld brengen de nazigroet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. En tegelijkertijd maken die Ziomaffia parasieten een smerige bende op Aarde. Veel erger dan die CO2 en stikstof waar ze over lopen te zeiken. Wat zijn het toch ongelooflijke gedrochten, al die vunze ratten bij elkaar, in de VS en in de NAVO die maar over alles en iedereen heen lopen uit pure heerszucht en gulzigheid. Hoe verdelg je parasieten… Wat zou het een aangename wereld zijn zonder die smeerlappen. Zou het ooit mogelijk zijn?

  • De 99,99% is nu in oorlog met 0,01%. Die 0,01% bezit 85% van alles op aarde. De 99,99% wordt nu voor 85% tegengewerkt. Beeld je in dat die 85% tegenwerking omslaat in samenwerking en aanmoediging. Het wordt/is een hobbelige rit, maar… The best is yet to come!!! We gaan straks wederopbouwen zonder 85% tegenwerking. Het wordt prachtig. Maar voordat het zoet komt, moeten we eerst door het zuur.

   • Naam:* februari 18, 2023 at 09:57
    Die “duizend jaren van vrede” zouden wel kunnen komen zodra die 1% opgedoekt is. Maar de parasieten zitten overal, het is lastig ze te verdelgen in éen klap. En zoals 80% van de mens nu zijn ware aard heeft laten zien met het GMO-gifspuit programma, zie ik steeds weer nieuwe parasieten verschijnen. Maar ik heb zelf ook nog 50% hoop dat het gaat lukken om de boel weer op het juiste spoor te krijgen, of zelfs een beter spoor met meer respect voor elkaar en voor de Aarde. Het glas is halfvol hier!

  • yep, Amerika zal aangevallen moeten worden in eigen land en hard ook en alles wat (politiekerwijs) Amerikaans gebruikt kan worden zal uit Europa moeten worden verwijderd met wortel en al, ook dat van de UK, dat zijn ook monsters die achter veel ellende op deze aarde zitten.

  • Haha…schaakmat. Alles lijkt fout te gaan voor de mensheid, maar als je goed kijkt, zie je dat de clowns zichzelf in hun voeten, handen en ledematen schieten. De cabal is zichzelf aan het vernietigen.

   • Ik denk dat je gedeeltelijk gelijk hebt. Een gedeelte van de elite wordt de komende tijd voor de bus gegooid, er worden veel schandalen onthuld (dat merk je nu al overal in de media). Mensen worden zeer boos op het gedeelte elite wat voor de bus is gegooid en het gedeelte elite wat nog over is komt ons zogenaamd redden. Wij omarmen deze redding (de zoveel genoemde vijfde dimensie) en worden zo verder het globalisme in gerommeld. Vertrouw helemaal niemand (dus ook Putin niet) niemand komt ons redden, we moeten het zelf doen, maar dat wordt moeilijk! Dit is hoe ik het zie 😉

    • sandra februari 18, 2023 at 11:02
     Dat zou wel eens heel goed kunnen kloppen. Er worden weliswaar een paar parasieten opgeofferd, maar lang niet genoeg (ouwe taktiek trouwens, voor de kenners.) Maar het GMO-gifspuit programma draait nog steeds net zo hard door als vanaf Dag1, dus dat verandert niet. Bovendien, mensen blijven overal voor vallen. Je ziet ze nu ook Baphomet Musk bejubelen omdat hij hun Twitter heeft ‘gered’. Helaas zoeken mensen altijd naar een ‘saviour.’ Net zoals Christus ooit de ‘redder’ was. Het gros der mensen kunnen niet zonder een ‘redder’… Eerst was het pappa en mamma die de redders waren, en later werd dat een ander icoon, hier in NL werd dat Rutte. En helaas is er ook nooit voldoende achterdocht om de nep te kunnen doorzien.

     Putin is zeer zeker geen redder. Met al het geld dat hij in zijn ouwe sok heeft verborgen voelt hij zich niet geroepen voor iemand een redder te zijn, alleen voor zijn eigen hachje en visie als globalist. Dat gezegd, ik hoop natuurlijk wel dat Rusland dit gaat overleven, als groep op Aarde, en niet onder het juk van de Ziomaffia c.q. NAVO terecht komt.

     Tip: als je het gezegde “Follow the money” altijd in gedachten houdt, dan kom je vanzelf op het ware antwoord uit. Het globalisme wordt puur door heerszucht alleen, met geld als middel gedreven. Zodra iedereen beseft dat er geen ‘redder’ komt, dan hebben we straks de critical mass om het tij te keren. (Ook de space alien komt je straks niet redden! Dat is ook nep, schaapie!)

     • Ik denk (maar wie ben ik:D) dat het hele covid/vaccinatie verhaal en misschien zelfs de oorlog en ritueel kindermisbruik onthuld gaan worden. Er wordt een heel groot gedeelte van de deepstate (afgesproken) geofferd. De overgebleven deepstate onze “redders” gaan dan verder met het globalisme en AI. Vooral AI is heel belangrijk voor ze. De overgebleven mensen moeten aan AI gekoppelde slaafjes worden.

      • sandra februari 18, 2023 at 12:31
       Daar zie ik het ook heen gaan. FN publiceerde recentelijk het nieuwe geblaat van die rat Schwab over de AI. Plotseling begint die griezel over de AI dat dit je ‘meesters van de wereld gaat maken.’ Dit was de clue dat het programma nu verder draait op het AI gedeelte. Het gifspuiten loopt goed, en nu wordt het AI stuk geimplementeerd.

       Wat ik altijd heb voorzien is dat de GMO-gifspuit de ‘geo-engineering’ van de mens was voordat de AI toegepast kan worden. De satellieten zijn er voor nodig, maar ook de veranderde DNA en de geleider voor trillingen in het menselijk lichaam om ze volgzame slaafjes te maken. Dat is het grote experiment, dat onder het mom van ‘bescherming tegen een dodelijk virus’ aan de mens verkocht werd.

       Mss nog erger is de geo-engineering aan het firmament, dat al jaren constant gesloopt wordt. Nu gebruiken ze de superdure chemtrails. Gates is van plan een zonsverduistering aan te leggen rond 2030. Of dat gaat lukken is een goede vraag. Maar het feit dat ze dit soort krankzinnige plannen hebben, vertelt genoeg over wat er vandaag allemaal speelt en waarom. Dit is al jaren in de planning… Maar mensen trappen overal in. Straks ook in de ‘redders’ , de globalisten-wolven in schapekleding.

       • Misschien wel omdat al een groot percentage van de mensen NPC´s zijn? Die draaien al op AI misschien? Ik kijk nergens meer van op en ik denk dat ze misschien al veel verder zijn dan wij denken.

        • Zou het kunnen…. ik vind het wel opvallend dat er zoveel sheeple zijn, mensen die niet zelfstandig kunnen analyseren en logisch denken. Dit heeft niks met hogere opleiding te maken, maar gewoon met intelligentie en mentale doortastendheid. Ik denk zelf dat het menselijke luiheid is; ik weet niet wanneer AI op die manier geimplementeerd was, zeg maar zo’n 50 of 60 jaar geleden. Ik vrees dat het een ingeboren gemakzucht is dat door de jaren ook nog eens gestimuleerd is door de overheid, door de schooltjes, en door de bedrijfscultuur waar mensen voornamelijk tomeloos zitten te vergaderen. Ik zie eigenlijk heel weinig, zeg maar minder dan 20% mensen echt zijn hersenen gebruiken. Ik denk dat AI nu het grote lokmiddel gaat worden – iedereen lijkt er nu al gek op te zijn. Nog minder zelfstandig denken voor de NPC’s… Maar je zou gelijk kunnen hebben, defensie is al 40 jaar verder dan de burger. Ik ga er ook eens naar snuffelen. 🙂

     • Ik denk dat het covid/vaccinatie verhaal en andere hele grote schandalen onthuld gaan worden. Een heel groot gedeelte van de deepstate gaat (afgesproken) geofferd worden. De rest van de deepstate onze “redders” gaan verder met het globalisme en AI. AI en digitaal geld zijn heel belangrijk voor ze. Daarmee willen ze de mensen die overblijven digitale AI gestuurde slaafjes maken.

    • Op het moment dat de banken plat gaan komt het nieuwe systeem in werking gedurende 3 tot 5 dagen (ook BRICS).
     Een deel van het krapuul zal onder de bus worden gegooid maar men heeft al gepland dat het grootste deel van het gepeupel binnen een maand weer in de pas loopt wanneer de nieuwe bankrekening leeg blijkt te lopen vanwege de social credits die er van af gaan (denk aan China).
     De software wordt momenteel getest.
     https://web.archive.org/web/20220725193430/https://oculumlabs.com/about-the-csrq-sm-software-financial-reset/

 2. Ons hele leven zijn we klaar gestoomd om in deze ratrace mee te kunnen doen. Door ons alle steeds meer te verleiden met alle weelde om ons heen. Hierdoor zijn we vergeten waarom we hier op de aarde moesten doen. We zijn niet gecreëerd om ons hele leven ten dienste te zijn voor die parasieten. Om als consument zoveel mogelijk te kopen en schulden aan te gaan, waardoor je steeds verder in hun moeras terecht komt. Van de eeuwige schuldenaar, die dwangarbeid moet verrichten om jouw eigen en die van de parasieten schulden terug te kunnen betalen.

  Dat ze alsware een fictieve extra laag over de wereld hebben gelegd, zodat ze iedereen van soevereine mens naar een natuurlijk persoon getransporteerd kon worden, zodat iedereen fictief toegeëigend kon worden als eigendom van die parasieten. Zodat de parasieten iedereen kon verhandelen op beurzen en zo alle schulden van de parasieten op de natuurlijke personen konden afschuiven. Op deze manier hebben de parasieten zich constant verrijkt ten koste van de soevereine mensen. Nu het gros van de mensheid voor de parasieten overbodig zijn geworden, doordat bijna alles gedigitaliseerd is.

  De laatste stap was om de soevereine mens zelf te digitaliseren en deze aan het grote wereldwijde computernetwerk te koppelen wat we A.I. noemen. Zodat ieder mens enkel nog een werktuig wordt wat zijn aangestuurde realtime programma uitvoert voor de parasieten. De achillespees van deze hele opzet is elektriciteit en het 5/6 G netwerken. Als dit verstoord wordt of uitvalt, staat alles stil. Dus als de oorlog in Oekraïne zich uitbreid en er kernwapens gebruikt gaan worden, zal de gehele digitalisering in deugen vallen. Dat is de redenen van waarom er zo op het randje van de dreiging van kernwapens zo gevoelig ligt bij de parasieten. Want geen enkele kernmacht wil zijn eigen of die van andere A.I. netwerken vernietigen. Want dan geldt de grote reset ook voor de parasieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in