’s Werelds schuldenberg: 250.000 miljard dollar – 29.000 euro per persoon

1
408

29.000 euro per persoon, of 250.000 miljard dollar in totaal. Zo groot zijn de totale schulden van de wereld, die hoger zijn dan ooit tevoren.

Bloomberg meldt dat de totale schuld zo omvangrijk is dat deze overeenkomt met dat elk kind en elke volwassene op de hele planeet een schuld heeft van $ 32.500, of iets meer dan 29.000 euro per capita, wat ook meteen nieuwe recordcijfers zijn. De adembenemende cijfers zijn berekend wanneer alle globale schulden, zoals van bedrijven, landen en huishoudens zijn samengevoegd.

Na de recente grote financiële crisis is de totale schuldenberg sterk gegroeid. De belangrijkste reden hiervoor is dat er veel gebruik wordt gemaakt van leningen en rentetarieven om de wereldeconomie draaiende te houden.

Conventionele economen hebben eerder in het algemeen gesteld dat de totale schuldenlast irrelevant is omdat de kredietverstrekkers en leners elkaar in de economie als geheel verrekenen. Moderne economen zijn echter van mening dat de schuldenlast om een aantal redenen ernstig kan zijn en dat het uiterst belangrijk is om naar haar verdeling en de gevolgen ervan te kijken.

In de huidige situatie is de schuldenlast, als gevolg van het huidige bank- en monetaire systeem, op een totaal niveau geconcentreerd bij enkele dominante financiële spelers, die daarmee een belangrijke invloed uitoefenen op de ontwikkeling van het sociaal beleid.

Professor economie voorspelt een ontglobalisering – “Een decennium van wanhoop ligt in het verschiet”

Trailer voor het nieuwe "Call of Duty" computerspel waarschuwt voor cultureel marxisme

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here