’s Werelds schuldenberg: 250.000 miljard dollar – 29.000 euro per persoon

1

29.000 euro per persoon, of 250.000 miljard dollar in totaal. Zo groot zijn de totale schulden van de wereld, die hoger zijn dan ooit tevoren.

Bloomberg meldt dat de totale schuld zo omvangrijk is dat deze overeenkomt met dat elk kind en elke volwassene op de hele planeet een schuld heeft van $ 32.500, of iets meer dan 29.000 euro per capita, wat ook meteen nieuwe recordcijfers zijn. De adembenemende cijfers zijn berekend wanneer alle globale schulden, zoals van bedrijven, landen en huishoudens zijn samengevoegd.

Na de recente grote financiële crisis is de totale schuldenberg sterk gegroeid. De belangrijkste reden hiervoor is dat er veel gebruik wordt gemaakt van leningen en rentetarieven om de wereldeconomie draaiende te houden.

Conventionele economen hebben eerder in het algemeen gesteld dat de totale schuldenlast irrelevant is omdat de kredietverstrekkers en leners elkaar in de economie als geheel verrekenen. Moderne economen zijn echter van mening dat de schuldenlast om een aantal redenen ernstig kan zijn en dat het uiterst belangrijk is om naar haar verdeling en de gevolgen ervan te kijken.

In de huidige situatie is de schuldenlast, als gevolg van het huidige bank- en monetaire systeem, op een totaal niveau geconcentreerd bij enkele dominante financiële spelers, die daarmee een belangrijke invloed uitoefenen op de ontwikkeling van het sociaal beleid.

Professor economie voorspelt een ontglobalisering – “Een decennium van wanhoop ligt in het verschiet”

  Feminisme: kenmerk van een stervende beschaving
Vorig artikelDe explosie in Beiroet was mogelijk een opzettelijke aanval
Volgend artikelJohn Cleese: Links heeft “geen gevoel voor humor”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in