Beiroet na de explosies, screenshot Twitter

Na de verwoestende explosies die de Libanese hoofdstad Beiroet dinsdag schokten, wordt gespeculeerd dat het incident in feite een opzettelijke aanval was.

Bij de explosies kwamen minstens 135 mensen om het leven en raakten er 5.000 gewond. Honderden mensen worden nog steeds vermist, wat leidt tot de vrees dat het dodental zal stijgen. Meer dan 300.000 mensen zijn dakloos geworden in de stad, die door de autoriteiten tot rampgebied is verklaard. De regering heeft de noodtoestand van twee weken afgekondigd.

De oorzaak van de explosies is nog niet vastgesteld. Volgens premier Hassan Diab zal het onderzoek zich richten op het 2.750 ton zeer explosieve ammoniumnitraat dat sinds 2014 in de haven is opgeslagen.

Er zijn echter verschillende theorieën dat wat er is gebeurd geen ongeluk is, maar een opzettelijke aanval.

Theorie 1: Israël zit achter de explosie

Volgens een zeer goed geïnformeerde bron van de Israëlische blogger Richard Silverstein zit Israël achter de explosie. Volgens de bron was het doelwit van de Israëlische aanval een wapendepot dat de sjiitische antizionistische militie Hezbollah in de haven had.

De Israëlische inlichtingendienst zou bij zijn verkenning “gemist” hebben dat er duizenden tonnen explosief ammoniumnitraat vlak naast de deur waren opgeslagen – of het kon ze niet schelen. De explosie in het vermeende wapendepot ontstak het ammoniumnitraat en de ramp was een feit.

Escalatie van de oorlog tegen Hezbollah

Silverstein is van mening dat het onwaarschijnlijk is dat de Israëlische inlichtingendienst heeft nagelaten te onderzoeken wat er in de buurt was, maar dat wat er is gebeurd een grote oorlogsmisdaad is.

  Expert: De enorme rode wolk van de Beiroet explosie is een indicatie van lithium metaal dat een stuwstof is in militaire raketten - Het was een explosieven opslagfaciliteit

Volgens hem markeert de aanval in de Libanese hoofdstad een escalatie in de lopende oorlog tegen Hezbollah.

Theorie 2: De aanval was een waarschuwing voor degenen in een speciale rechtszaak

Volgens een andere theorie kan de explosie een waarschuwing zijn geweest in verband met het vonnis in het speciale proces tegen de vier mannen die worden beschuldigd van de moord op de voormalige premier Rafic Hariri. Hariri werd gedood in een bomexplosie in 2005. Het speciale proces – dat de naam Libanon-tribunaal of Hari-tribunaal draagt – is in 2009 begonnen en vindt momenteel plaats in Den Haag. Het proces zal vrijdag eindigen.

De vier verdachten, allen leden van Hezbollah, zijn niet aanwezig bij het proces, dat “bij verstek” wordt gevoerd. Hezbollah heeft verklaard dat zij de mensen niet zal uitleveren en noch de autoriteiten noch het onderzoeksteam zijn erin geslaagd hen te vinden.

Bij de aanval op Hariri werden 22 mensen gedood toen een vrachtwagen vol met explosieven ontplofte op hetzelfde moment dat de stoet van de premier met zes auto’s voorbij kwam.

De aanval vond plaats op slechts enkele kilometers van de plaats van de krachtige explosies van dinsdag.

De explosies die plaatsvonden in de buurt van de plaats van de aanslag op Hariri zouden, volgens deze theorie, zowel een ernstige waarschuwing zijn, maar ook een indrukwekkende demonstratie van kracht over wat er kan gebeuren als de vier mannen niet worden vrijgesproken.

Explosieve Nitroprill werd in de haven opgeslagen

Wat de onderliggende oorzaak van de explosies ook blijkt te zijn, is het bijna 3.000 ton explosief ammoniumnitraat dat onzorgvuldig was opgeslagen in de directe omgeving van een magazijn met vuurwerk in de haven.

  Veel speculaties dat Israël een kernraket op Beiroet heeft gedropt

Op social media wordt beweerd dat het ongeveer 1000-kilo zakken waren met de explosieve Nitroprill – geproduceerd door het Braziliaanse bedrijf Nitroprill Explosives – die in 2014 in beslag werd genomen van een vrachtschip dat de invoerrechten niet had betaald.

Vorig artikelGenadeloze Corona-dictatuur: het Merkel-regime wil mondkapjesweigeraars in de gevangenis zetten
Volgend artikel’s Werelds schuldenberg: 250.000 miljard dollar – 29.000 euro per persoon
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Veel mensen verwarren dit vliegend object met een UFO, terwijl het dat niet is, wel zit er UFO technologie in verwerkt. Van de TR-3B wordt algemeen aangenomen dat het een product is van het “Aurora” zwart-project. Volgens verschillende bronnen is dit de top van de geheime projecten. Dit geheime project van de V.S. kost $ 3 miljard per object en onlangs zijn er 3 TR-3B Astra’s aan Israel verkocht.

  De TR-3B is een nucleair aangedreven vliegende driehoek, in staat tot fenomenale snelheden. Het toestel kan door reactieve elektrische stimulatie van kleur en van uiterlijk veranderen en een andere vorm aannemen of onzichtbaar worden voor het menselijk oog. De TR-3B Astra bevat een plasmaveld versneller annex magnetisch veld verstoorder (‘disruptor’) , waardoor de massa van het toestel incl. inzittenden met 90% verkleind zou kunnen worden, zodat de zwaartekracht nauwelijks invloed heeft op de prestaties van het toestel.

  Mede hierdoor zou de snelheid boven Mach 50 uit komen, ter vergelijking: de meeste gevechtsvliegtuigen hebben Mach 2. (Mach 1 is gelijk aan de snelheid van het geluid). Daarnaast zou de Astra uitgerust zijn met een deeltjesversneller/pulselasers, ‘scalaire’ wapens (waardoor de vijand zo verward wordt, dat men vrijwillig de wapens neerlegt) en tevens 40 neutronenbommen.

  Maar, nu wordt het echt interessant, want de afgelopen dagen is er via een aantal UFO onderzoekers een patentregistratie naar voren gekomen uit 2004, wat in feite precies dit TR-3B anti zwaartekracht toestel beschrijft.

  De samenvatting van de Amerikaanse patentaanvraag US 20060145019 A1 luidt als volgt:

  A spacecraft having a triangular hull with vertical electrostatic line charges on each corner that produce a horizontal electric field parallel to the sides of the hull. This field, interacting with a plane wave emitted by antennas on the side of the hull, generates a force per volume combining both lift and propulsion.

  Wie de hele aanvraag wil bekijken, kan dat hier doen. Het begint al vrij snel heel technisch te worden, maar wat hier wordt beschreven is een ruimtevaartuig zoals de TR-3B.

  De aanvraag staat op naam van John St. Clair, op wiens naam nog talloze patenten zijn aangevraagd. Wie of wat John St. Clair is, is niet duidelijk, waarschijnlijk een pseudoniem voor het militair-industrieel complex.

 2. Het is heel wel mogelijk dat Israel erachter zit. Maar dan denk ik dat er maar 2 mogelijkheden zijn: iemand heeft een brandbommetje geplaatst met een tijdontsteking (wat het goedkoopste en makkelijkste zou zijn) of een aanval met een simpele Hellfire. Libanese leger kan alleen maar Christenen vermoorden enkinderenverkrachten/martelen.

 3. Het is gewoon corruptie en onkunde van de locale authoriteiten die allemaal Hezbollah ondersteunen.
  De bedoeling was gewoon dat Israël met dat goedje zou worden weggevaagd.
  Alle moslims zijn daar helemaal voor.
  Ze hebben de locale bevolking gewoon als schild gebruikt, zoals ze dat al zo vaak hebben gedaan.
  Bijvoorbeeld ook in Hawija, waar een F16 een bom op een bommenfabriek midden in een woonwijk heeft gegooid.
  Het plaatsen van oorlogsdoelen in bevolkt gebied is een oorlogsmisdaad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in