Op 23 mei hebben door Rusland geleide strijdkrachten een aanval ingezet op de stad Liman in de Volksrepubliek Donetsk. Het Russische leger brak door een zwaar versterkt gebied van de Oekraïense strijdkrachten en drong vanuit noordoostelijke richting de stad binnen vanuit een fortificatie in de nederzetting Stavki, bericht Southfront.org.

De aanval begon ’s nachts, toen Russische MLRS massaal de stellingen van de AFU in de buitenwijken beschoten. Het Russische Ministerie van Defensie bevestigde dat vannacht een munitiedepot in het Liman-gebied van de Volksrepubliek Luhansk vernietigd is.

Later in de morgen gingen pantservoertuigen in het offensief, infanterie drong de loopgraven van de AFU binnen en nam hun militaire stellingen in. De Oekraïense troepen werden gedwongen zich in de stad terug te trekken.

Als gevolg van de straatgevechten verlieten de AFU-eenheden het noordelijke en westelijke deel van de stad en staken de spoorwegen over die aan de westelijke buitenrand liggen.

Het grootste deel van de straten is thans onder controle van de LPR. Volgens Oekraïense bronnen werd de controle van de Russische militairen over de straten Podstepnaya, Kazatskaya en Yubileynaya tegen de middag bevestigd. De opmars van de door de Russen geleide troepen ging door. In het noordelijke district van de stad zijn al controleposten opgericht, de strijdkrachten van de Russische Federatie zijn bezig met het controleren van documenten van de plaatselijke bewoners.

Te oordelen naar de beelden uit de stad, beschiet de AFU artillerie massaal de oprukkende troepen van de vijand en dekt de Oekraïense terugtocht. Daardoor wordt de civiele infrastructuur zwaar beschadigd. Volgens sommige berichten uit het veld worden ook de beruchte M777 houwitsers van Amerikaanse makelij ingezet bij de AFU-eenheden in het gebied.

De stad heette tot 2014 Krasny Liman (Rode Liman). Toen werd het, te midden van de aan de gang zijnde decommunisatie in Oekraïne, omgedoopt tot Liman. Zodra de DPR de stad volledig in handen krijgt, zal de naam weer veranderd worden, volgens het decreet van het hoofd van de Volksrepubliek Donetsk.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

De globalistische Reset Agenda heeft gefaald – is Oekraïne plan B?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGlobalisten invloed op Rusland verzwakt – Russisch parlement overweegt WHO & WTO te verlaten
Volgend artikelWHO-functionarissen: Uitbraak van apenpokken verspreidt zich hoofdzakelijk via seksueel contact
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. Zou rusland meer moeten doen, maar een beetje slimmer.

    Er zijn drones, en satelieten, warmte gevoelige camera’s; die kunnen posities van artillerie exact uitvissen.
    Eerst die uitschakelen, dan de infantrie.

    Maar in het algemeen: dit soort aanvallen moeten meer gebeuren; iedere twee dagen of zo.
    De interval tijd is van belang, om hergroepering te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in