© Александр Шлапак (Public Domain)

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de Doema een lijst toegezonden van de overeenkomsten van Rusland met internationale organisaties met het oog op hun eventuele opzegging. Uittreding uit de Wereldhandelsorganisatie (WTO) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zal worden overwogen, zei vice-voorzitter Pjotr Tolstoj van de Staatsdoema, schrijft Russian-faith.com.

Hij zei dat alle voorstellen samen met de Federatieraad zullen worden geanalyseerd. Volgens de heer Tolstoj is het noodzakelijk de verdragen te herzien, “die geen voordeel, maar directe schade brengen” aan het land. Hij zei: “Rusland heeft zich teruggetrokken uit de Raad van Europa, en nu is het plan aan de beurt om zich terug te trekken uit de WTO en de WHO, die al hun verplichtingen jegens ons land hebben verwaarloosd.”

De westerse landen begonnen met het opleggen van sancties als reactie op de militaire operatie van Rusland in Oekraïne, die op 24 februari door Vladimir Poetin was aangekondigd. De Russische autoriteiten zijn ervan overtuigd dat de sancties het systeem van de WTO-regels kapot maken. Reeds 14 leden van de organisatie hebben Rusland de behandeling van meest begunstigde natie ontnomen.

Op 21 maart werd een wetsontwerp over de terugtrekking van Rusland uit de WTO bij de Staatsdoema ingediend. Oekraïne heeft ook een discussie op gang gebracht over de sluiting van het WHO-kantoor in Moskou. Op 10 mei heeft het Europees Comité van de WHO een resolutie aangenomen waarin wordt voorgesteld het kantoor van de organisatie in Moskou te sluiten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende beelden uit Oekraïne – Waarschuwing: NIET VOOR GEVOELIGE MENSEN. UITERST AFGRIJSELIJKVolg Frontnieuws op Telegram

  Russische Lancet kamikazedrones vernietigen meer Oekrainse artilleriesystemen (Video's)

Lees meer over:


Ontdek meer van Frontnieuws

Abonneer je om de nieuwste berichten in je inbox te ontvangen.

Vorig artikelVS Militair deskundige: Rusland moet grote overwinningen behalen in Donbass, moet zich aanpassen aan nieuw NAVO-spel
Volgend artikelRussische strijdkrachten bestormen Liman in Donetsk volksrepubliek
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  • Ja. Zolang hij er nog zit… ik vraag me af hoe het zit met andere niet-EU landen, zoals de Balkan landen. Zijn die ook zo stupide? Kennelijk zijn er nog 6 maanden waarin de lidstaten de voorstellen kunnen afwijzen. Maar je weet hoe ongelooflijk sluw die viezerik Gates is. Wat een ongelooflijke psychopaat dat is.

 1. Rusland gaat zijn eigen koers varen.
  Putin is een strateeg en hij heeft de tijd.
  De sancties tegen hem laten zien hoe autoritair de wereld zich tegen hem opstelt en dat zal hij niet accepteren. Putin gaat de US Dollar proberen onderuit te halen als wereldwijd betaal middel.
  Hij heeft de dollar niet nodig. Amerika is een falliere staat….. financieel gezien, politiek gezien en wat betreft infra structuur en wegen en bruggen en bouwen of restaureren doe ze niet ; geen geld ze worden overspoelt met illegale immigranten, er zijn al congres leden die waarschuwen voor een tekort aan militair materieel, vanwege de overdadige uitvoer naar Ukraine enz enz enz De industrie kan het niet zo snel fabriceren….
  Rusland daar aan tegen heeft ALLE GRONDSTOFFEN OM GEHEEL OP ZICHZELF TE KUNNEN FUNCTIONEREN. En Rusland heeft de roebel aan goud gekoppeld dus harde valuta! Bijkomend gevolg is dat andere landen in het bijzonder Saudie Arabië en China die ook veel handel doen met Amerika zien hoe zwak de dollar is en hoe zij, als ze een conflict met de USA krijgen afgesloten zullen worden van het wereld betaal systeem. ( SWIFT )
  Saudie Arabië komt er dan slecht mee weg want De olie is immers gekoppeld aan de dollar.
  Putin zal alles in het werk stellen om de hegemonie van de dollar te veranderen en ongedaan temaken.
  De wereldorde waar de zogenaamde wereld leiders in Davos steeds over spreken zal zeker ook door Putin beïnvloed gaan worden.
  Amerika als “lead nation “ zou weleens op zijn Laatste benen kunnen lopen , en strompelen als een demente oude uncle Sam…… 😉 Biden…… ❗️
  We wachten de ontwikkelingen af….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in