Op de avond van 7 augustus lanceerden Russische troepen een nieuwe golf van raketaanvallen op het Oekraïense leger in het hele land. Eén van de precisieaanvallen trof het hotel dat gebruikt werd door de Oekraïense legerleiding en buitenlandse huurlingen in de stad Pokrovsk (het voormalige Krasnoarmeisk), dat gelegen is in een deel van de Volksrepubliek Donetsk dat door de Oekraïense strijdkrachten wordt gecontroleerd. Er werden ook explosies gemeld in Kiev, Kharkiv en Kherson. De aanval gaat door, er zullen waarschijnlijk binnenkort meer inslagen worden gemeld, bericht Southfront.

Als gevolg van de raketaanval in de stad Pokrovsk werden het Druzhba Hotel en het restaurant Karleone in hetzelfde gebouw vernietigd. Lokale bronnen bevestigen dat het hoofdkwartier van het Oekraïense militaire commando zich in het hotel bevond, terwijl buitenlandse huurlingen vaak samenkwamen in het restaurant.

Volgens plaatselijke berichten werd het gebouw door twee raketten getroffen. De tweede raketaanval vond naar verluidt plaats nadat Oekraïense veiligheidstroepen ter plaatse waren gekomen. Deze berichten bevestigen de grote nauwkeurigheid van de Russische aanvallen.

De stad Pokrovsk ligt dicht bij de frontlinies waar zware gevechten aan de gang zijn. Het is onwaarschijnlijk dat veel dappere burgertoeristen daar tijdens de aanval verbleven.

Naast het hotel liggen treinsporen die ook gebruikt worden voor het vervoer van militaire voorraden naar de frontlinies. Er zijn ook magazijnen en bedrijven die waarschijnlijk gebruikt worden voor opslag en reparatie van Oekraïens militair materieel.

Lokale autoriteiten en Zelensky hebben de aanval op de stad al bevestigd. Volgens de officiële gegevens van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er minstens 5 mensen gedood, waaronder het plaatsvervangend hoofd van het hoofddepartement van het ministerie van Noodsituaties van Oekraïne in de regio Donetsk. Minstens 31 anderen raakten gewond, waaronder 19 politieagenten. Het dodental bevestigt dat er Oekraïense veiligheidstroepen waren, en geen burgers die zich in het restaurant verzamelden.

  Oorlogsstokers voor het gerecht brengen

De MSM en de Oekraïense president verbergen de waarheid echter zorgvuldig. Zelensky beweerde dat het doelwit een burgerwoning was.

“Twee raketaanvallen. Een gewoon woongebouw werd geraakt. Helaas zijn er slachtoffers. Rusland zal verantwoordelijk zijn voor alles wat het gedaan heeft in deze verschrikkelijke oorlog,” schreef Zelensky op zijn social netwerken.

Oekraïense media deelden op grote schaal de foto’s van een woongebouw dat naar verluidt beschadigd was door de inslagen. Het burgergebouw was inderdaad zwaar beschadigd. Te oordelen naar de beelden werd het echter waarschijnlijk geraakt door een onderschepte Russische raket. Het zou een ruïne zijn als het het doelwit was van Russische raketten. De bovenste verdiepingen van het gebouw werden hoogstwaarschijnlijk vernietigd door een onderschepte Russische raket die het op een tangent raakte. Tegelijkertijd moet de val van een Oekraïense luchtverdedigingsraket recht op het gebouw niet worden uitgesloten.

Ondanks de pogingen van Kiev om Rusland de schuld te geven van de aanvallen op burgers, richten de Oekraïense militairen meer schade aan bij het Oekraïense volk. De Oekraïense luchtverdedigingstroepen zijn in de steden dicht bij de woongebouwen van de burgers gestationeerd. Daardoor kunnen ze hun doelen pas in de laatste fase onderscheppen. Veel verouderde systemen zijn in dienst bij de Oekraïense luchtverdedigingstroepen. Daardoor vallen ze vaker op burgers dan dat ze Russische raketten onderscheppen.

Er zijn waarschijnlijk enkele geavanceerde buitenlandse luchtverdedigingssystemen opgesteld in Pokrovsk, omdat de stad dicht bij de frontlinies ligt en er veel Oekraïense militairen, buitenlandse huurlingen en militair materieel zijn. De geavanceerde buitenlandse systemen, waaronder de door de VS geleverde Patriot ADS, laten het echter ook vaak afweten. LINK

  Biden's technologie-oorlog wordt nucleair

Op hun beurt is het onwaarschijnlijk dat het Russische leger zijn raketten zal verspillen aan aanvallen op de woongebouwen.

Dit is niet de eerste precisieaanval op de Oekraïense militaire bevelhebbers en buitenlandse huurlingen die zich in burgercafés verschuilen. Op 27 juni troffen Russische raketten een pizzeria in de stad Kramatorsk, waar Oekraïense officieren een ontmoeting hadden met buitenlandse huurlingen die in het hotel in hetzelfde gebouw verbleven.

Bonus:

Britse huurlingen onder Russisch vuur


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Russische Ambassade heeft zojuist een nieuwe video uitgebracht waarin het Westen bespot wordtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerbrijzeld en gedemoraliseerd – De waarheid over Oekraïne
Volgend artikelAls Normies wakker worden!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  1. Ik ben ervan overtuigd dat Rusland haar informatie uit zeer betrouwbare bron krijgt.
    En burgers worden door Rusland altijd zoveel als mogelijk gespaard volgens mij.
    De massale beschietingen zijn zonder uitzondering altijd op militaire en infrastructuur doelen gericht.
    Maar ja, wie leest of kent de waarheid?

  2. Good to see those stupid Pommy bastards getting the warm welcome they deserved from the Russians! Half bred morons should have stayed at home!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in