Een Oekraïens S-300 systeem na de vernietiging ervan door Russische raketten in de regio Charkov op 30 maart 2022. Bron: Sputnik © Russisch Ministerie van Defensie

Reeds op zondag circuleerden op de sociale netwerken berichten over de vernietiging door Russische raketartillerie van de S-300 luchtverdedigingssystemen die vanuit Slowakije aan Oekraïne waren geleverd. Maandag bevestigde het Russische ministerie van Defensie de vernietiging van ten minste een deel van deze systemen, bericht Deutsch.rt.com.

De verklaring van de perswoordvoerder van het ministerie, kolonel-generaal Igor Konasjenkov, luidde:

“Op zondag 10 april hebben zeer nauwkeurige, op zee afgevuurde Kalibr-raketten de in een hangar in de zuidelijke buitenwijken van Dnepropetrovsk verborgen uitrusting van de divisie S-300 luchtdoelraketten vernietigd, die door een Europees land aan het Kiev-regime geleverd was. Vier S-300 raketten en tot 25 leden van de Oekraïense strijdkrachten werden geraakt.”

Slowakije had op 8 april bevestigd dat het een van zijn S-300 luchtverdedigingssystemen, die het nog uit de tijd van het Verdrag van Warschau had, “in een geheime operatie van twee dagen” aan Oekraïne had geleverd.

“Ik kan bevestigen dat de Slowaakse Republiek het S-300 luchtverdedigingsraketsysteem aan Oekraïne heeft geschonken nadat Oekraïne om bijstand had gevraagd”, zei de Slowaakse premier Eduard Heger vrijdag op Facebook.

Of alles wat uit Slowakije is aangevoerd met de nu officieel bevestigde aanval is vernietigd, kan op dit moment niet worden beoordeeld. Verslagen op zondag spraken ook van aanvallen tegen S-300 systemen in de regio Nikolajev. Konasjenkov bevestigde vandaag alleen de vernietiging van een radar voor doelverwerving en -controle die bij het systeem hoort.

Vanuit Nikolajev zelf werd zondagavond een grote explosie gemeld, vermoedelijk het gevolg van een inslag van een raket in een haven die gebruikt wordt voor de behandeling van nitraatzouten. Gelukkig ligt de havenfaciliteit uit de buurt van woonwijken en was zij zondag niet in bedrijf, zodat er op dit moment geen persoonlijk letsel is gemeld.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Leun achterover en kijk toe hoe Europa zelfmoord pleegtVolg Frontnieuws op Telegram

  Toen M.K. Bhadrakumar een klein detail vergat. Dmitry Orlov over de NAVO
Vorig artikelLees deze tekst, als u Europeaan bent zal zij u pijn doen, u zult lijden, maar u moet haar lezen – “Wat u nu ziet is de dood van Europa”
Volgend artikelDr. Paul Thomas verbrijzelt het conventionele vaccinnarratief – Schokkende statistieken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Goed begin; nou die T72 tankjes nog van Tjechie …of de trein waarop ze vervoerd worden…

    • Tanks ingevlogen vanuit Australie en waar blijft al dat Defender 2022 USA materieel, wat dwars door NL reed vanuit Vlissingen haven. En waar is al dat USA materieel van de Defender operatie aan het begin van Covid die afgeblazen werd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in