Garri Kasparov heeft het voorstel vrijdag in Vilnius gepresenteerd. © YouTube/Screenshot

De regeringen van de EU moeten certificaten van goed gedrag invoeren voor mensen die kritisch staan tegenover Vladimir Poetin en de Oekraïense president Volodymyr Zelensky steunen, ongeveer gelijkwaardig aan de huidige vaccinpaspoorten. Het voorstel werd vrijdag gedaan door de liberale politicus en voormalig schaakkampioen Garri Kasparov tijdens een ontmoeting met Litouwse parlementsleden in Vilnius, schrijft Fria Tider.

Voorgesteld wordt dat de nieuwe opiniekaarten op dezelfde manier werken als de huidige vaccinpassen en verschillende voordelen bieden aan, onder andere, Russische oligarchen die willen speculeren in Europese activa of reizen binnen de EU tijdens de aanhoudende crisis, aangezien veel activa in prijs dalen.

Naast Kasparov wordt het voorstel ondersteund door Michail Chodorkovski, die de bijeenkomst bijwoonde via een videoverbinding. Chodorkovski is een spraakmakende voormalige Russische oligarch die een van de belangrijkste critici van Poetin is sinds hij begin jaren 2000 werd gearresteerd voor belastingmisdrijven in Rusland.

“Er is een reële kans dat Europese regeringen die ons gunstig gezind zijn, certificaten en relevante officiële documenten zullen afgeven aan mensen die deel uitmaken van onze beweging,” zei Kasparov op de bijeenkomst, die live op YouTube werd uitgezonden.

Het certificaat zou onder meer kunnen worden afgegeven aan etnische Russen die in de EU wonen, en zo de “ongerustheid” verminderen die sommige Europeanen voelen over de aanwezigheid van Russen in hun land, aldus Kasparov.

De twee Russen hebben nu wat zij noemen het “Russische anti-oorlogscomité” opgericht om een verklaring op te stellen van de standpunten die volgens hen beleden moeten worden om een Europees Pro-Oekraïne certificaat te krijgen.

  Geldoverschrijvingen bewijzen dat de Crocus 'Terroristen te huur' orders opvolgde van Oekraïne

In de ontwerp-verklaring, die vrijdag aan de voorzitster van het Litouwse parlement, Viktorija Cmilyte-Nielsen, is voorgelegd, worden betrekkelijk verregaande eisen gesteld. Behalve dat het een terugtrekking van Rusland uit Oekraïne eist, vraagt het ook dat de Krim aan Oekraïne wordt teruggegeven en dat de regering Poetin wordt vervangen door vertegenwoordigers van de oppositie, d.w.z. in de praktijk door Kasparov zelf of een van zijn bondgenoten.

Volgens het Litouwse Delfi eist het duo ook dat de sancties van de EU tegen Rusland van kracht blijven totdat het land Oekraïne heeft gecompenseerd voor al zijn verliezen tijdens de oorlog. Vrijdagavond was het echter onduidelijk of dit advies ook verplicht zou zijn om een pro-Oekraïne certificaat te krijgen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Hoera, Poetin heeft de klimaatverandering afgeschaft!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe tenenkrommende verdraagzaamheid, geduld en zelfbeheersing van Poetin
Volgend artikelPfizer CEO kondigt traceerbare microchips in pillen aan om de “Nieuwe Wereld Orde” in te luiden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Doe mij maar een pro-Russia cerificate of anti-nazi certificate, anti-EU certificate… etc etc. Voor mij geen deugpunten en ik laat me niet omkopen voor een deuguitkering.

  • Helemaal geen certificaten. Helemaal geen papierwerk (digitaal, duh).

   We zijn een vrij mens! Het feit dat we met een identiteitsbewijs moeten rondlopen is al verschrikkelijk.

   Mijn ja is ja en mijn nee is nee. Waarom hebben we daar certificaten voor nodig?

 2. Een anti oorlogs-comité… mmm was Kasparov dan ook tegen de burgeroorlog die woedden in Oekraïne de laatste 8 jaar? Ronduit hypocriet deze Kasparov

 3. We hebben gehad: Turkse vlaggen; Hamas vlaggen en nog meer rotzooi.

  Wordt het niet eens tijd om vendelzwaaien op de openbare weg te belonen met zeg 500 euro boete?

 4. Laat deze smerige zionist z’n muil dicht houden…Al deze psychopaten moeten geruimd worden.Wij het volk zijn het een keer zo zat dat we ze komen halen!Deze despoten zijn de geschiedenis zeker vergeten??Op een dag is het genoeg…dan is het bijltjesdag voor de “machtigen”van deze planeet!

 5. Hoe meer meurende apepokken en gordelroos en herpes en andere spuitende bulten je hebt hoe mooier je certificaatje. Kasparov heeft vast ook goed verstopte puisten ergens. Zeker niet op zijn snuit.

 6. Breng deze opmerkingen , weliswaar in dezelfde richting maar eens tot een geheel , dat weten ze verdomd goed , en daarom mogen wij hier onze gal spuwen . verder gaat het niet . geldt natuurlijk ook voor mij .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in