Na de inname van Lisichansk rukken de geallieerde Russische strijdkrachten verder op langs de drie assen van Slaviansk, Artiomovsk en Seversk om de bevrijding van de Donbass voort te zetten, bericht Donbass-insider.com.

Terwijl men na de bevrijding van Lisichansk, en van het hele grondgebied van de LPR (Volksrepubliek Lugansk), een pauze van de geallieerde strijdkrachten had kunnen verwachten, blijven de twee volksmilities, de huurlingen van de Wagner-groep, en de Russische strijdkrachten vanuit het noorden doorstoten naar zowel Seversk, Slaviansk als Artiomovsk, om de DPR (Volksrepubliek Donetsk) te bevrijden.

In Slaviansk bereidt het Oekraïense opperbevel zich voor op een offensief van de geallieerde strijdkrachten naar de stad en Barvenkovo (verder naar het westen). Extra territoriale verdedigingseenheden zijn naar Slaviansk en Druzhkovka overgebracht om de troepen die daar al waren te versterken. Bovendien wordt verwacht dat in de komende dagen troepen van de 1e Brigade van de Oekraïense Nationale Garde zullen aankomen.

Klik voor groot

Oekraïense artillerie heeft Sviatogorsk, Shchurovo en Dolgenkoye beschoten, die nu onder controle staan van de geallieerde strijdkrachten, die daarop reageerden met een massaal bombardement op de verdedigingslinie van de 25e brigade van de UAF (Oekraïense Strijdkrachten) op de linie Dolina-Sidorovo-Bogoroditchnoye-Gruchevakha-Novaja Dmitrovka, waarbij een commando- en controlepost werd vernietigd.

Oekraïense soldaten op de lijn Gruchevakha-Barvenkovo hebben NLAW-, Javelin- en Milan-antitankraketsystemen gekregen om het hoofd te bieden aan een doorbraak in hun verdedigingslinie en de oversteek van de Serverski Donets-rivier bij Protopopovka door geallieerde troepen.

In Slaviansk zelf vertelt de Oekraïense neonazi Kovalenko cynisch hoe ze zich voorbereiden om van de inwoners menselijke schilden te maken en hij zegt glimlachend dat de stad voor 90% verwoest zal worden, maar “in Oekraïne zal blijven”.

In de richting van Seversk bevrijdden de geallieerde troepen het dorp Grigorievka, waar versterkte stellingen van het Oekraïense leger lagen, en lanceerden een offensief op Serebrianka, om alle hoogten in te nemen die uitzicht bieden op deze oever van de Severski Donets rivier.

  Russische "Sparta"-troepen veranderen de loopgraven van Oekraïners in graven - Video's
Klik voor groot

Het doorbreken van de verdedigingslinie Seversk-Soledar is een van de prioritaire doelstellingen van de geallieerde strijdkrachten, en het in handen krijgen van Grigorievka zal helpen om op te rukken naar Seversk, waar de stellingen van het Oekraïense leger hevig beschoten worden om hun verdediging te verzwakken.

Het Russische leger beschiet de Oekraïense stellingen in de bossen bij Seversk actief met artilleriegranaten en raketten. De verliezen van het Oekraïense leger in dit gebied zijn aanzienlijk, maar het opperbevel blijft manschappen sturen om te proberen het offensief van de geallieerde strijdkrachten in deze richting af te remmen.

Ten zuiden van Grigorievka vechten Russische strijdkrachten aan de oostelijke rand van Verkhnekamenskoye, en aanvalsgroepen van de UAF hebben geprobeerd om eenheden van de Russische strijdkrachten bij Zolotarevka te omtrekken. Maar de Oekraïense soldaten werden door drones ontdekt en gebombardeerd. Een van de compagnieën van de 58e infanteriebrigade werd omsingeld.

Iets verder naar het zuiden, na het dorp Spornoye onder controle te hebben gekregen, rukken de geallieerde strijdkrachten nu op naar het spoorwegstation Vyemka, waardoor een volgend offensief op Seversk via drie assen (noord, oost en zuid) mogelijk zou zijn, zoals in Lisichansk. Het Oekraïense leger begreep het risico en heeft extra troepen van de 10e Mountain Assault Brigade naar Ivano-Darievka gestuurd om te proberen hen tegen te houden.

In de richting van Soledar en Artiomovsk (Bakhmut) versterkt het commando van de Oekraïense gevechtsgroep “Charlie” zijn verdedigingslinie op de as Porkovskoye-Soledar-Yakolevka-Belgorovka, en bereidt zich actief voor op een belegering. Genie-eenheden bouwen hindernissen, vuurposities en forten.

  De Derde Wereldoorlog is al begonnen, maar de waarheid wordt tot het laatste moment voor het publiek achtergehouden

Een bataljon van de 118e Territoriale Verdedigingsbrigade en gemobiliseerde reservisten uit andere regio’s zijn naar de stad overgeplaatst. De Russische strijdkrachten hebben een nauwkeurige raketaanval en beschieting uitgevoerd tegen een artilleriedivisie van de 72e gemechaniseerde brigade van de UAF in de buurt van Soledar, waarbij 30% van de soldaten werd uitgeschakeld en het grootste deel van het geschut van het artilleriebataljon werd vernietigd.

Verder naar het zuiden, na de bevrijding van het dorp Klinovoye, bij Artiomovsk, wordt het plaatsje voortdurend door het Oekraïense leger beschoten vanuit zijn stellingen in Zaitsevo (het noordelijke deel van het dorp is sinds 2014 onder Oekraïense controle) en Vessela Dolina, waardoor de opmars van de geallieerde troepen vertraagd wordt. Deze laatsten namen niettemin de weg tussen Artiomovsk en Svetlodarsk in handen.

Het was in de omgeving van Artiomovsk, in Chasov Yar om precies te zijn, dat de Russische luchtmacht een hangar met daarin Amerikaanse 155 mm M777 houwitsers en ongeveer 30 Oekraïense soldaten die woonwijken van Donetsk beschoten, heeft getroffen en vernietigd.

In totaal heeft het Russische leger in de afgelopen 24 uur 22 commandoposten vernietigd, waaronder die van de 16e gemechaniseerde brigade van de UAF, bij het dorp Pokrovskoye, ten oosten van Artiomovsk. Vijf munitiedepots werden vernietigd, waaronder die in Bakhmutski en Seversk.

Terwijl de terreurbombardementen van het Oekraïense leger op woongebieden in de DPR en LPR doorgaan, vernietigen geallieerde troepen het Oekraïense wapentuig dat gebruikt wordt om burgers in Donbass te doden.

Zo hebben de meervoudige raketlanceersystemen van de DPR Volksmilitie vannacht Oekraïense stellingen in de buurt van Donetsk getroffen.

En de artillerie van de DPR Volksmilitie gaat ook door met het vernietigen van Oekraïense stellingen in het dorp Maryinka, dat ten zuidwesten van de hoofdstad van de republiek ligt.

Verder naar het zuiden, in de regio Ugledar, heeft in de ochtend van 9 juli een Oekraïense sabotage-verkenningsgroep geprobeerd door een bebost gebied door de verdedigingslinie van de Chakhtior-divisie van de DPR heen te breken. De DPR-soldaten ontdekten de vijandelijke groep op tijd en schakelden hem uit.

  Breaking News - Rusland geeft toe zich te bemoeien met Amerikaanse verkiezingen en belooft het weer te doen

Op vele plaatsen zijn de verliezen van het Oekraïense leger zo groot, dat de Kievse autoriteiten hun eenheden koste wat kost met iedereen willen vullen. In de regio Charkov bijvoorbeeld zijn de verliezen en deserties in de 127e Territoriale Verdedigingsbrigade zo groot, dat het commando criminelen die gevangenisstraffen aan het uitzitten waren, heeft vrijgelaten om de verloren soldaten te vervangen.

En na een verzoek aan Polen om mannen van dienstbare leeftijd naar Oekraïne terug te sturen, doet Kiev nu hetzelfde bij andere EU-landen. Zo heeft de Oekraïense ambassade in Italië een verzoek gestuurd aan het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken om een lijst te verstrekken van alle gezonde Oekraïense mannen tussen 18 en 60 jaar die zich in het land bevinden.

Het lijkt erop dat Kiev besloten heeft om de oorlog van het Westen tegen Rusland tot de laatste Oekraïense voort te zetten…


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Erger dan in de Tweede Wereldoorlog: Zelensky beveelt de dienstplicht voor vrouwen tussen 18 en 60 jaarVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNet als het “vaccin” zijn Chemtrails langzame genocide
Volgend artikelRussische marine neemt haar eerste “Nucleaire Tsunami”-torpedo onderzeeër in ontvangst
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Ze hadden allang de leiding van de Oekraine in een enkele klap moeten uitschakelen.
  Intel waar die gasten slapen; raketje erop in de nacht….

  Als je de kop van een slang afhakt, is hij dood.

 2. Maar ook: het sturen van zware wapens, en trainen van militairen kan als participatie worden beschouwd.
  In de plaats van RU, zou ik de ambassades van de landen die dat doen trakteren op een kruisraket…

 3. Het risico voor de Russen is tijd en training.
  De zware wapens van de oorlogzoekers druppelen binnen; hoe langer hoe meer.Soldaten van de vijand worden getrained in England.

  De zware beschietingen had ik verwacht; niets is veranderd sinds WO2.
  Maar ik had wel carpet bombing verwacht door de Russen, vanaf grote hoogte, veilig voor Stingers e.d.–of ’s nachts.
  Ze moeten nog genoeg oude rommel hebben uit de sovjet periode….
  ——–
  Zwak punt van het Russische leger: de slechte kwaliteit van de hoge top–kolonels en generaals.
  Die moeten zorgvuldiger geselecteerd worden.

  Wat ze ook nodig hebben: meer verkenning met sateliet en drones; zodat ze weten waar de zware wapens zijn van Zelensky, en, omdat het zware spul via Polen binnenkomt: de treinverbindingen en autowegen
  bombarderen.

 4. Een snelle overwinning is alleen maar goed voor de bevolking; meer gebouwen blijven staan, minder doden.

  Bovendien kunnen de landen die sancties zetten tegen RU, dan hun wederopbouw hulp rechtstreeks aan Putin sturen….

 5. Het laten ontsporen van een enkele trein met tanks moet toch te regelen zijn?
  De opvolger van de KGB zou dat zeker kunnen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in