Pixabay

Westerse sancties zijn er tot nu toe niet in geslaagd om de economische groei van Rusland een halt toe te roepen. Volgens de prognoses zal die nu die van de eurozone overtreffen, meldde The Guardian donderdag, onder verwijzing naar investeringsbedrijf Amundi, bericht RT.

Volgens de prognose van het bedrijf zal het Russische bruto binnenlands product (bbp) in 2024 met 1,5% groeien. Daarentegen zal de economie van de eurozone volgend jaar met slechts 0,5% groeien, volgens Amundi, Europa’s grootste fondsbeheerder in termen van activa.

“Het betekent dat de Verenigde Staten, Europa, Japan, Australië – de grote ontwikkelde landen – niet in staat zijn om een land effectief te sanctioneren… We kunnen het betreuren, maar het is een realiteit,” zei Vincent Mortier, CIO van Amundi, op een persconferentie in Parijs.

Mortier merkte op dat hoewel de sancties enige impact hebben gehad op bepaalde Russische personen en entiteiten, waarvan de tegoeden de afgelopen 20 maanden zijn bevroren, de Russische import en export vrijwel onaangetast zijn gebleven. Na het verliezen van toegang tot westerse markten, heeft Rusland met succes het grootste deel van zijn handel geheroriënteerd naar zijn BRICS-partners (Brazilië, India, China en Zuid-Afrika) en landen zoals Turkije en Kazachstan, die sterk hebben geprofiteerd van de toename van de handel met het gesanctioneerde land, aldus Mortier.

“Het is een realiteitscheck. Uiteindelijk, als we de balans opmaken van de oorlog in Oekraïne: Europa heeft direct en sterk geleden; voor de Verenigde Staten [is de impact] neutraal; maar Turkije, Centraal-Azië en Azië meer in het algemeen hebben geprofiteerd,” voegde hij eraan toe.

  Vaccinatie kan verplicht worden voor reizen binnen de EU

Rusland heeft sinds vorig jaar te maken met ongekende economische sancties van het Westen vanwege het conflict in Oekraïne, waardoor de economie vanaf eind 2022 met 2,1% is gekrompen. Uit recente gegevens blijkt echter dat het land zich sindsdien grotendeels heeft aangepast aan de beperkingen, waarbij het Russische ministerie van Financiën een groei van 3% voorspelt tegen het einde van het jaar.

Veel internationale organisaties hebben onlangs ook hun economische voorspellingen voor Rusland bijgesteld. De Europese Commissie verwacht dat het Russische BBP dit jaar met 2% zal groeien dankzij een “sterker dan verwachte binnenlandse vraag ondersteund door fiscale stimuleringsmaatregelen” en dat het zowel in 2024 als in 2025 met 1,6% zal groeien.

Commentaar: Het is misschien geen verrassing dat, nu het Westen een totale nederlaag tegemoet gaat met zijn proxy-oorlog in Oekraïne; met de winter in aantocht te midden van alweer een ontluikende energiecrisis; en gezien de onheilspellende economische en politieke situatie, dat het Westen schaamteloos en van ganser harte de genocide van Israël in Gaza steunt, en hun algehele destabilisatiecampagne in het Midden-Oosten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Scott Ritter: Sancties tegen Rusland hebben gefaald – Ik heb het zelf gezienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDeskundigen zijn het erover eens: Hamas wint
Volgend artikelBrussel-Centralisten lanceren nieuwe poging om de soevereiniteit van de lidstaten te ondermijnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Ik kan niet anders dan denken van of net goed/zijn ze zo dom?
  Sterker lijkt mij dat het bewust gebeurd.
  Een land zo groot als Rusland,met zoveel inwoners en grondstoffen.Die zijn praktisch volledig autonoom.
  Europa had techniek,maar zonder grondstoffen bereik je daar niet zoveel mee.
  Europa krijgt een braindrain,mensen die het kunnen betalen en goede opleiding hebben genoten zoeken hun heil wel elders.Zie Spanje Hongarije.
  Wat houdt Nederland dan over?Bijzonder weinig.De vergrijzing stopt wel met een jaartje of 10/15.De beheersing van de nederlandse taal is nu al belabberd.Ik vrees tegen die tijd of al eerder,zweedse toestanden.
  Nu mag Wilders proberen het roer om te gooien.In Brussel zijn ze al in paniek.
  Heel West-Europa maakt een schuif naar midden-rechts.Meloni in Italie,Ierland volgd snel denk ik.
  Zelfs de Britten zijn hun beleid spuugzat met dat de deir voor India openstaat in de UK.
  Blij dat ik kinderloos ben onderhand,hoef ik al die BS ook niet uit te leggen.
  Mensen,let goed op elkaar,fijne zondag!

 2. EU commissie vervangen, NATO verlaten en eigen koers gaan varen. Gekozen EU vertegenwoordigers. Huidige commissie leden strafrechtelijk vervolgen. Vrede met Rusland maken en onze verontschuldigingen aanbieden voor de Minsk Contracten Huichelaars. Gas pijpen naar Duitsland repareren en de US voor het gerecht slepen wegens terror tegen een bevriende staat . Onmogelijk? Dachten de Duitsers ook in WW-2. 10 jaar later was het zover.

  • zo zou het moeten zijn….als je onze klootzakken van leiders hun zelfingenomen, alwetend idioot bakkes bekijkt dan weet je dat het niet of zelfs nooit zal gebeuren ….

 3. tja , oorlogsindustrie, de output ervan, wordt ook bij het BNP gerekend…..maar wel 100% betaald door de staat ….Als Rusland niet snel en definitief deze oorlog in zijn voordeel kan doen keren ziet het er absoluut niet goed uit…..vrees ik

 4. groei europa 0,5%?????
  duitsland is al tot de grond toe afgebrand.
  in mijn ogen zal er helemaal geen groei.
  op zijn hollands we zijn naar de kl*ten.

  fijne toekomst nog

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in