Foto: Diliff / wikimedia (CC BY-SA 3.0)

De eurocraten in Brussel geven zichzelf steeds meer het recht om in te grijpen in alle gebieden van het leven van de EU-burgers en het ondermijnen van de bevoegdheden van de afzonderlijke staten. Belangrijke beslissingen moeten echter nog steeds unaniem door alle staten in de Raad worden genomen. Maar het unanimiteitsbeginsel, dit laatste bastion van nationale soevereiniteit, wordt omvergeworpen met een nieuw initiatief, bericht Unzensuriert.

Stemming in het EU-parlement

Afgelopen woensdag diende het Europees Parlement voorstellen in om de EU te hervormen en riep onder andere op tot de vergaande afschaffing van nationale veto’s met 291 stemmen voor en 274 tegen. De plannen voorzien in een massale overdracht van bevoegdheden van nationaal naar EU-niveau. Het unanimiteitsbeginsel, het vetorecht van de lidstaten, zou bijna volledig worden afgeschaft en vervangen door meerderheidsbesluiten of besluiten met gekwalificeerde meerderheid.

Een verdragswijziging zou echter een unanieme beslissing in de Europese Raad vereisen.

Oost-Europese staten verzetten zich

De Poolse regering had dinsdag al een resolutie aangenomen waarin ze zich uitsprak tegen de voorgestelde wijzigingen van de EU-verdragen. In de resolutie staat dat de voorstellen van het EU-parlement “de rol van unanimiteit in de Europese Raad zouden beknotten” en een poging zouden zijn om de bevoegdheden van de lidstaten op strategische gebieden zoals buitenlands beleid, defensie en nationale veiligheid te beperken. Dergelijke veranderingen zouden de soevereiniteit van Polen fundamenteel beperken en de Poolse grondwet schenden.

Hongarije en Slowakije hebben ook aangekondigd hun veto uit te spreken tegen de wensen van de EU-Centralisten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Geheim plan: EU lanceert grootschalig vestigingsprogramma voor miljoenen AfrikanenVolg Frontnieuws op Telegram

  Weerzinwekkend: Pedofiele kannibalenfoto's tentoongesteld in EU-parlement

Lees meer over:

Vorig artikelRussische economie groeit drie keer sneller dan die van de eurozone – Guardian
Volgend artikelIsraëlisch 7 oktober posterkind gedood door Israëlische tank, onthullen ooggetuigen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

21 REACTIES

 1. wordt het niet eens tijd om dat zooitje ongekozen personen op te ruimen zo dat ze niets meer te vertellen hebben ! dit gaat nu echt de spuigaten uit lopen .en daarbij MENSEN KOM G V D nou eens in opstand tegen dit soort en blijf niet op je krent zitten

  • Het gaat veel mensen nog veel te goed, opstand met ALLE middelen en alles geoorloofd, kwam het er maar eens van hier in Nederland, andere landen daar worden ze zeker gevoerd en ook veel ondergrondse verzet wat zich gaat organiseren en straks bovengronds komt en dan zijn de rapen gaar voor veel mensen in de nazi regeringen van Europa, kill them all.

   • Het ENIGE wat de 80% riff raff(gepeupel) bezighoudt is dat volgende maand hun index aangepast loon, uitkering van pensioen, ziekte, werkloosheid, kindergeld etc op de rekening komt ! Voorlopig althans leven we nog steeds in het land van Oz …..dus vergeet opstand op welkerlei wijze dan ook, voorlopig …..

  • Mij dunkt was de verkiezingsuitslag van afgelopen woensdag al een soort opstand. De kiezers hebben duidelijker dan ooit aangegeven ingrijpende veranderingen op alle mogelijke gebieden te willen. Maar dan: de bottleneck politiek, met een jungle van politieke spelletjes en compromissen, waarin alle goede voornemens van Jan Publiek blijven steken, omdat hij vanaf nu geen inbreng meer heeft, niet eens ‘verhaalsrecht’ op basis van een partijprogramma.

   Neem de grote ‘radicale’ winnaar van deze verkiezingen. Wat zei Wilders na afloop? “Ik zal de premier worden van dit mooie land”, en: “Ik zal me blijven matigen”.
   Zijn naaste medewerkers weten niet eens precies wat hun leider met dat laatste bedoelt, laat staan zijn stemvolk.

   Eigenlijk zou het volkomen worst moeten zijn wie er een tijdje in het Torentje mag bivakkeren of hoe autonoom ‘dit mooie land’ in werkelijkheid is of nog kan zijn.
   Het draait in wezen altijd vooral om de economie én de vraag hoe wij onze schulden betaalbaar kunnen houden.

 2. Stel dat Frans Timmermans in het torentje plaats mag/moet nemen?

  Canada begint vlees te vervangen door insecten voor publieke consumptie

  De uiterst linkse Canadese regering is betrapt op het pompen van miljoenen dollars aan belastinggeld in plannen om traditioneel vlees voor publieke consumptie te elimineren en te vervangen door op insecten gebaseerd ‘voedsel’.

  Het door het Canadese World Economic Forum gecontroleerde leiderschap heeft 10 miljoen dollar gesluisd naar de bouw van de grootste krekelverwerkingsfabriek ter wereld.

  Volgens documenten verkregen door The Counter Signal zal de nieuwe insectenfabriek binnenkort operationeel worden vanuit London, Ontario.

  Eerdere rapporten uit 2022 geven aan dat Agriculture Canada 8,5 miljoen dollar heeft gegeven aan insecteneiwitproducenten Aspire Food Group Ltd.

  Dit nieuw ontdekte regeringsdocument suggereert echter dat het kabinet van de liberale premier Justin Trudeau in juni 2020 in het geheim 10 miljoen dollar heeft toegezegd aan Innovation, Science, and Economic Development Canada (ISED). >>>

  https://slaynews.com/news/canada-begins-replacing-meat-insects-public-consumption/

   • sandra november 26, 2023 Bij 12:12

    Gelijk heb je Sandra, dan maar de honger dood, liever staand sterven dan geknield leven onder deze pure linkse/WEF mensenhaat.

    Trouwens Nederlandse ondernemers waren wéér haantje de voorste op insectenkwekers te worden, Nederland is het gidsland voor het WEF.

    • Op 11.06.2019 heeft ons ongekozen WEF-staatshoofdje & bilderberger WA van Amsberg de grootste insectenkwekerij ter wereld Protix in Bergen op Zoom geopend.

     • We kunnen altijd nog die volgevreten puppets en puppetmasters opeten als er nood aan de man komt. Daar heeft dat crapuul nog niet aan gedacht. Ons menu in de prak draaien maar zelf op het menu komen te staan…🤣🤣🤣

 3. Op vrijdagmorgen 24.11 heeft het WEF-koppel Van Amsberg – Zorreguieta alle 33 leden van het Europese parlement ontvangen ten paleize. Onder de aanwezigen bevond zich ook ex-PVV’er Marcel de Graaff (FvD).
  Het Europese parlement is afgelopen week akkoord gegaan met een tienjarige verlenging van de verkoop van het ultra giftige & uiterst winstgevende Roundup voor professionele doeleinden hetgeen uit de koker komt van Bayer/ Monsanto. De goedbetaalde lobbyisten van de producenten van dit landbouwgif zijn dus zeer succesvol geweest.
  Het ooit tot Zyklon B-producent IG Farben behorende Bayer heeft in 2016 het Amerikaanse Monsanto overgenomen voor 66 miljard euro.

 4. De EU maakt zich en daardoor de EU landen totalitair.
  Sinds 2002 is dat stapvoets gegaan, zodat het niet erg opviel.

  Sinds 2010 toen Rutte m.p. werd zijn ze in NL
  volgzamer geworden door de druk die op ons werd uitgeoefend
  Onze volksvertegenwoordigers zijn steeds volgzamer geworden tijdens het Rutte regiem.

  Hoe zou dat toch komen.?

  Omdat de hoogst geplaatste personen van N.L.
  de n.o.w. omarmen.
  Waarom ze dat doen, geeft te raden.

  Indoctrinatie, chantage enz. ?

  Daarvoor verkoop je de wereldbevolking?

  Het geeft wel aan dat respect en empathie ver te zoeken is in de z.g.n hogere regionen v.d. samenleving.

  Totalitair gedrag tolereren, is enorm fout en houd nooit lang stand, heb ik gelezen.

  Maar dat is waar het in sneltreinvaart op af lijkt te gaan.
  Niemand wil dat.

  Maar hoe moeten ze eraan gaan staan, om het te voorkomen.
  Opstand de meute die ons dit aan wil doen uit het pluche sleuren?

  En dan?

  Zijn er politieke partijen die daarbij steunen?
  M.I.z. is geen enkele politicus daartoe in staat .

  Ik heb gestemd bij de afgelopen verkiezingen, niet op de gewonnen partij.
  Maar wel op rechts.

  Met de overtuiging dat niemand in onze politiek in staat is te doen wat er gedaan moet worden.

  Ze zijn mijn stem geen van allen waard, want ze draaien als een blad aan een boom met links mee.

  Onze stemmen worden zo het zwijgen opgelegd.

  De hele verkiezingen, zijn er om ons een rad voor ogen te draaien, zodat we volgzaam blijven.

  Het is een enorme poppenkast.

  We worden geregeerd door multinationals, het z.g.n. bankwezen en particuliere burger organisaties die een “nieuwe wereldorde ” in willen voeren.
  Totale waanzin en utopische denkbeelden waar ze ons aan willen onderwerpen.

  De realiteit is ver te zoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in