Oekraïense militairen vuren een M777 houwitser af op een niet nader genoemd front in de Donbass-regio. Bron: het Oekraïense Ministerie van Defensie.

De Russische rakettroepen en artillerie blijven jacht maken op in de VS gemaakte M777 155 mm houwitsers die onlangs aan Oekraïne zijn geleverd.

Op 14 oktober deelden Russische bronnen een video van een succesvolle Russische raketaanval op een Oekraïense M777 batterij bestaande uit drie houwitsers in de regio Zaporozhye. De aanval vernietigde een van de houwitsers en beschadigde de overige twee, bericht Southfront.org.

Later op 19 oktober dook een tweede video op van een Russische artillerieaanval op een Oekraïense M777 houwitser in de regio Kharkiv. De aanval vernietigde de houwitser volledig, samen met de munitie.

De M777 houwitser heeft een maximale vuursnelheid van zeven granaten per minuut met een bereik tot 40 kilometer bij het afvuren van Excalibur precisiegeleide kogels.

Na het begin van de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne leverden de VS 108, Canada vier en Australië zes M777 houwitsers aan de Kievse strijdkrachten. Sindsdien zijn honderdduizenden 155 mm granaten, waaronder honderden Excalibur-granaten, naar Oekraïne verscheept.

De Russische rakettroepen en artillerie hebben al veel van de nieuw aangeschafte M777 houwitsers van Oekraïne vernietigd of beschadigd, waardoor de poging om de vuurkracht van de Kievse troepen op te voeren is mislukt.

Volgens de meest recente briefing van het Russische ministerie van Defensie hebben de Kievse troepen sinds het begin van de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne afgelopen februari 873 meervoudige raketwerpers en 3489 artilleriestukken en mortieren verloren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het “Grote Reset”-plan van de Nieuwe Wereldorde heeft een Derde Wereldoorlog nodig om te proberen het te laten slagenVolg Frontnieuws op Telegram

  Scott Ritter: Het besluit van de president van de Russische Federatie om een speciale operatie uit te voeren in Oekraïne was een onvoorspelbare gebeurtenis voor het Westen

Lees meer over:

Vorig artikelVS-regime past nu maximale wreedheid toe op het Oekraïense volk
Volgend artikelLege schappen in Duitse supermarkten omdat inflatie producten onrendabel maakt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Gewoon een bommen tapijt Poetin en alles doden wat daar gelegerd is, ook de NATO troepen, vanaf 4 zijden doen dan is er geen ontsnappen mogelijk.

  2. Ik neem aan dat transport of per vliegtuig, of via Polen per trein is, of per schip.

    Transport vernietigen voordat het aankomt–vliegvelden–is niet zo moeilijk; inkomende spoorwegen. en een schip: och beetje wraak voor het zinken van RU schip….

  3. Langzaam..structureel..met gedoeld..word kwaad in de dooie hoek getrokken. Die blijft overtuigd zijn van eigen overwinning..niet begrijpen..dat simpel weg ..dat niet mogelijk is, en dan gaat die falen..keihard en vernietig voor Altijd..! Dus hou vol broeders en zusters..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in