Foto: Niki Vogt

Supermarkten in heel Duitsland kampen met lege schappen omdat de inflatie de verkoop van een groot aantal producten onrendabel maakt. Producten variërend van Kellogg’s cornflakes tot Coca Cola zijn in heel Duitsland uit de supermarkten verdwenen. Veel winkels hebben lege schappen omdat de verkoop van producten door de inflatieverschillen gewoonweg niet meer rendabel is, bericht Breitbart.com.

Dit komt omdat de totale inflatie in het land in september 10% bedroeg, terwijl de inflatie in de hele EU die maand net geen 11% bedroeg als gevolg van de aanhoudende energiecrisis, waardoor de kosten van levensmiddelen en andere essentiële goederen zijn gestegen.

Volgens een verslag van het Handelsblatt heeft deze stijgende inflatie nu een aanzienlijk domino-effect op het aanbod van levensmiddelen in Duitsland, waarbij bedrijven met elkaar in de clinch liggen over de prijzen van verschillende artikelen.

Door de stijging van de productiekosten hebben levensmiddelengiganten als Coca Cola, Pepsi en Mars er bij de Duitse supermarkten op aangedrongen hogere prijzen te betalen voor diverse producten in de hoop hun eigen winstgevendheid te behouden.

De detailhandel in het land heeft zich hier echter fel tegen verzet, waarbij een supermarktketen in het land zelfs zover ging om de grote bedrijven te beschuldigen van “prijsopdrijving” en “woeker”.

“Niet alleen Mars, maar ook vele andere internationale merkgroepen zoals Coca Cola of Procter & Gamble proberen momenteel mee te liften op de golf van inflatie met buitensporige prijseisen om hun rendement te verhogen,” zei een woordvoerder van de Edaka supermarktketen.

De zegsman stelde verder dat een aantal grote bedrijven de leveringen aan de keten heeft stopgezet, wat volgens hem wordt gebruikt om de supermarkten onder druk te zetten.

  Dr. Coleman: Nucleaire oorlog komt eraan

“Ze gebruiken eenzijdige leveringsstop als een middel om druk uit te oefenen op de detailhandel,” aldus de zegsman.

Bij andere supermarkten in het land lijkt het niet veel anders te gaan: de leveringen worden stopgezet omdat de winkeliers weigeren producten van verschillende bekende leveranciers tegen hogere prijzen te kopen.

“De situatie in de sector is kritiek tot catastrofaal,” zei algemeen directeur Christoph Minhoff van de Federale Vereniging van de Levensmiddelenindustrie over de vete, waarbij sommige individuele ruzies naar verluidt zelfs tot een rechtszaak hebben geleid omdat de bedrijven niet tot een compromis konden komen.

Als gevolg van deze voortdurende vijandigheden tussen supermarkten en producenten is een groot aantal bekende merken uit supermarkten in heel Duitsland verdwenen, waardoor veel winkels met lege schappen staan.

Coca Cola, Pepsi, Snickers, Kellogg’s Cornflakes, Milka Chocolade, Ritter Sport chocolade, Wrigley’s kauwgom en vele andere producten, van mayonaise tot dierenvoeding, zijn allemaal getroffen, hoewel de beschikbaarheid naar verluidt verschilt per supermarktketen.

Dergelijke tekorten zullen echter de minste zorg zijn voor velen in Duitsland bij het ingaan van de wintermaanden, omdat velen in het land naar verwachting niet in staat zullen zijn om hun huizen voldoende te verwarmen als gevolg van het aanhoudende gastekort.

Organisaties in het land nemen nu radicale maatregelen om het verbruik te verminderen, waarbij sommige universiteiten in het land zelfs beloven om energiebesparingen tot 27% te realiseren in de hoop het systeem te ontlasten.

Het valt echter nog te bezien of deze doelstellingen worden gehaald; een derde niveau instelling in het westen van het land lijkt te vertrouwen op de vrijwillige acties van personeel en studenten om de doelstelling te halen.

  Rusland is ontgrendeld: Uitgebreide bombardementen op energiefaciliteiten in Oekraïne (Video's)

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oorlog in Oekraïne: Een “Orkaan van Honger en een Ineenstorting van het Wereldvoedselsysteem”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische artillerie blijft jagen op Oekrainse M777 houwitsers van Amerikaanse makelij
Volgend artikelDe gesel van het Oekraïense nazisme wordt uitgeroeid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

51 REACTIES

  • Precies Leo als ik naar die merken kijk denk ik direct CABAL laat ze wegrotten en het overal weigeren ze zijn toch corrupt en stoppen alles vol met rotzooi.

   Schrok van de foto maar is toch positief dus 🙂

   Draai het gore blikje heineken maar eens om er zitten niet voor niks 3 x een E in.

   H9iN9K9N 3 x de heineken e omgedraaid is 666 en de mooie rode ster op zijn kop is een pentagram.

   Sinds hun reclame the night belongs to the vaccinated gaat het al niet zo goed meer met ze. Maar kijk maar eens in de supermarkt en draai een blikje om duidelijk 666 de e is ook geschreven als een 6.

   Monster energie hetzelfde blik op zijn kop Hebreeuws teken voor de 6 3x ook 666

   Boycotten die teringlijders

   SYMBOLISME WILL BE THERE DOWNFALL…. Q

   • Heineken-eigenaar Charlène de Carvalho – Heineken en echtgenoot Michael de Carvalho hebben minimaal een maal Jeffrey Epsteins pedo-eiland Little Saint James bezocht en zeker niet om te klaverjassen. Dit is terug te vinden in het logboek van Epsteins vliegtuig, de Lolita-express.
    Miasschien zijn ze Bill Clinton wel tegengekomen; 26x heeft hij Little Sint James met een bezoek ‘vereerd’.

   • ja hoor als we op die manier aan de gang gaan dan kan je alles wel vinden dat op 666 wijst, inclusief uw eigen post.
    Nou kan Heineken me gestolen worden, ik blief die troep niet, evenmin als die energiedrankrotzooi, maar het lijkt me gewoon ongezond om constant maar overal naar 666 te zoeken, waarbij de meest debiele manieren worden gebruikt om het overal te zien.

    • @Johan P, het getal 666 zit in het logo van o.a. ’t World Economic Forum (WEF), Walt Disney Pictures, Coca Cola, Pepsi Cola, The (British) National Lottery, Ford (Motor Company), The Omen (film uit 1976), Google Chrome, Vodafone, Skull & Bones, VW (Volkswagen) & Motorola,

 1. Ik woon in Duitsland en inderdaad veel lege schappen. Maar niet voor de onbewerkte basisprodukten zoals groente, fruit, noten etc. die ik altijd al kocht. De zwaar bewerkte produkten van de globalistische bedrijven zoals unilever, nestle, P&G ontbreken nu vaak maar kocht ik nooit en mogen wat mij betreft uit de supermarkt verdwijnen.

   • Inderdaad Greet dat moeten we vieren en vergeet niet dat onze RUTTE bij UNILEVER werkte voor hij ¨verkozen¨ werd.

    UNILEVER BOYCOTTEN NET ALS HEINEKEN EN ALLES VAN DE CABAL.

    voor heineken zoek ff online welke merken ze nog meer hebben zijn er echt veel NOOIT MEER KOPEN DIE TROEP MAAK ZE KAPOT…

    Geldstromen van de cabal komen steeds meer onder spanning , onze pensioenpotten zijn al leeg daar kunnen ze al niet meer uit stelen. Nu oekraine nog even plat leggen en ze hebben verloren…

  • @rrr, ik denk ergens echter dat dit de reden is dat hun producten uit de schappen worden gehaald.

   En dan zorg je ervoor dat geen enkele crisis verspilt wordt, en haal je je producten uit de schappen, want de angst voor de inflatie, moet er wel ingehouden worden.

   Kan verkeerd zijn, maar zo zie ik het.

   Hoe? Omdat ik een aantal maanden geleden een enorme uitverkoop van Snickers in de Aldi heb zien liggen.

   Dat verteld mij dat hun producten niet meer gekocht worden.

   • Dat is en goed teken, zowel fysiek (arme tanden en maag-darm-kanaal) als mentaal (reclame, en onwoorden als ‘Snickers’, die de taal binnendringen) is het troep. Daarnaast nog een aanslag op je portemonnee en financier je de pulp, die op TV komt. Bij mijn dieet laat ik me zoveel mogelijk leiden door woorden, die tot het taaleigen behoren, dus aardappelen, fruit, uien, eieren, melk, brood, kaas en niet door onwoorden als ‘Snikcers’, ‘ Cup-a-Soup’, ‘Nibbits’, ‘Kellog’s’ etc. Dus als al dat nepvoedsel uit de ‘supermarkt’ kan, kan de winkel weer een stuk kleiner worden en keren we weer terug naar de basis van samenleven en niet meer naar al die multinationals, die zich in ons dagelijks leven ingevreten hebben.

 2. Laten we beginnen in het Westen alle producten uit de VS te boycotten.
  Geen Coco vla, geen Mac Donalds, geen star bucks, geen Subway fastfood.

  Slecht voor onze gezondheid en meteen een afstraffing van de Amerikaanse economie.

  • Heel.graag. soms is.het moeilijk voor de gewone consument om de juiste producent te kiezen.. neem bijvoorbeeld producten als Douwe Egberts of De Ruijter… zijn ze nog Nederlands of zijn ze Amerikaans?

  • Ja, doe ik ook. Ik rijd graag binnendoor, dan kom je ook nog normale koffiehuisjes tegen. Ik zou ook al uitkijken bij zaken, die Nederlandbreed opereren, want ze zijn ideale overnamekandidaten voor de multinationals. Bovendien is een bedrijg als ‘Multivlaai’ ook vervaging van cultuur. Wat is de meerwaarde van Limburgse vla, als je hem in het hele land kunt eten?

 3. Wat mij kwaad maakt is dat voeding welke ik gewoon was te kopen, nu van veel minder kwaliteit is.
  De kleur is anders, de smaak is niet hetzelfde, de consistentie is vaster of slapper. Brood kruimelt kapot, koekjes verpulveren als ge ze uit de verpakking haalt.
  Zelfs de verse groenten verslunsen al binnen de kortste tijd.
  Kortom het is zijn geld niet waard.
  Gouden tijden voor bedrog…

  In het begin tijdens de corona-lockdown werd al aangekondigd dat “mogelijks” andere ingrediënten kunnen verwerkt worden in de productie. Vb zonnebloem ipv arachideolie … hier en daar kleine ingreepjes om de toevoer te garanderen. Etiketten moesten niet aangepast worden.

  • Dat valt mij ook al een tijdje op. Al een paar jaar is dat bezig. Daarbij ook blikjes nog maar halfvol zijn, groente die nog maar de helft in omvang is maar wel dezelfde prijs heeft. Kleinere verpakkingen voor méér geld. Pakjes met koekjes die maar halfgaar gebakken zijn. Het valt me echt op omdat ik altijd dezelfde merken koop.

   • Vraag me af proeven jullie ook de eieren als je ze bakt uit de supermarkt. Rubberachtig en vies van smaak?

    Ik kocht ze altijd uit de supermarkt maar kon ze niet meer eten haal ze tegenwoordig bij de boer maar ook daar is het niet wat het was. Of ligt dat aan mij?

    • Weinig smaak aan eieren nu. Maar dat kan ook komen doordat je ouder wordt. Dan raakt je smaak ook een beetje weg. Een bekend feit. Daarom houden oudere mensen ook vaak van te veel zout op hun eten.
     Het is met kaas ook trouwens vandaag de dag. Vroeger smolt het altijd over je eten of brood als je het onder de grill deed. Nu niet meer. Raar is dat.

   • Meeste melkprodukten in de ‘super’markt zoals boter en kaas worden gemaakt van melkpoeder en dus niet direct van melk, vandaar.
    Zelfs de biologische meuk die ze verkopen komt uit dezelfde fabrieken en ondergaandezelfde industrïele methodes en verworden zo tot dood voedsel hetgeen jou en mij geen levende kwaliteit kan geven.
    Nog beter? Maak het zelf.
    Ga voor bio dynamisch met keurmerken als Demeter etc. en ondersteun zo de producenten die het nog wel vanuit hart en nieren doen.

   • Liz Truss vond het nodig een eerbetoon te brengen aan Jimmy Savile – een absoluut monster dat de meest productieve pedofiel van het Verenigd Koninkrijk wordt genoemd. En ze noemde pizza in haar post, niet minder. Opgeruimd staat netjes! Deze mensen zijn ziek.
    1.5Kviews
    wim visscher
    ,
    18:01

    DUTCH DIGGER NEWS

    • Heineken-eigenaar Charlène de Carvalho – Heineken en echtgenoot Michael de Carvalho hebben minimaal een maal Jeffrey Epsteins pedo-eiland Little Saint James bezocht en zeker niet om te klaverjassen. Dit is terug te vinden in het logboek van Epsteins vliegtuig, de Lolita-express.
     Miasschien zijn ze Bill Clinton wel tegengekomen; 26x heeft hij Little Sint James met een bezoek ‘vereerd’.

 4. Na de energie is het voedsel aan de beurt. Ik vrees dat we er geen voorstelling van hebben waar we binnen een jaar zullen staan. Uit het nieuws wordt gehouden dat energie-intense industrie zoals staal veel te duur is in Europa en het sneeuwbaleffect. Uiteindelijk zullen er benden gespuis ontstaan die het met alle middelen komen halen waar ze het kunnen vinden. Leuke tijden kondigen zich aan.

  • ja. Verberg al je voorraden goed. Heb zelf buitenshuis en ondergronds wat aangelegd. Wat dat betreft kun je van de Amerikanen nog veel leren.

 5. “Producten variërend van Kellogg’s cornflakes tot Coca Cola zijn in heel Duitsland uit de supermarkten verdwenen.”

  Het firet lekker back, want hierdoor zijn de supermarkten de lul.

 6. De voedingsindustrie is al steeds meer bezig om insecten tot meel verpulveren, zoals meelworm meel. Dit geeft zo’n andere smaak en het bindt niet zo goed als het plantaardige meel van tarwe, rogge e.d. Zo ook wordt er flink geknepen op het krachtvoer van vee dieren voor de vlees industrie. Daar kwantiteit steeds grotere rol krijgt, holt de kwaliteit naar beneden. Puur uit geld kwestie. Dat was al met tomaten. Vroeger hadden tomaten echt smaak, maar nu de tomaten uit de supermarkt smaken waterig. Dat komt ook door kwantiteit boven kwaliteit te zetten. Zo verdienen de kwekers er meer aan. De smaak wordt pas aan de vrucht gegeven als het ook rijpt aan de struik/boom. De kwekers plukken tomaten al als ze nog groen zijn. Zo kunnen ze de rijpingstijd vertragen of versnellen afhankelijk de afnemer het vraagt.

  Zo worden vele fruiten en groente soorten al groen geoogst, om vervolgens in speciale ruimtes met speciale gassen op kleur laten rijpen. Zo kan de voedingsindustrie de tijd van de houdbaarheid verlengen en zo het product de halve wereld over vervoeren, zonder dat het weg rot. Maar nu ook vele boeren geen of weinig kunstmest hebben gebruikt, zijn de producten een stuk kleiner als vorig jaar. Daar we ook een enorme droge zomer hebben gehad, wat ook niet bevorderlijk is voor volgroeide grote vruchten/groentes.

  Daar er ook veel boeren door de overheid omgekocht zijn, om hen niets te produceren of de oogsten weg te gooien/vernietigen zodat het niet op de markt komt. Zo ook diverse fruit en groeten verwerkende fabrieken en andere voedingsindustrie en distributiefabrieken zogenaamd onverklaarbaar tot de grond afbranden. Alles wordt in gereedheid gebracht dat voedsel schaars wordt en/of volgens het WEF recept geproduceerd wordt. Daar het 5G netwerk ook grote schade veroorzaakt aan de landbouw en veehouderijen. De zogenaamde vogelgriep is stralingsziekte van kippen door het 4+/5 G netwerken.

  • Ook al een reden dat ik dus zoveel mogelijk zelf verbouw. En ja, de tomaten uit mijn tuin smaken toch echt heel anders dan die uit de winkel. Zo ook de spinazie bv, hoewel ik moet toegeven dat het verschil bij paprika’s veel minder is. Andijvie en Chard aan de andere kant zijn hier nauwelijks te krijgen dus die vergelijking kan ik niet maken.
   Maar alle groenten zijn veel smakelijker als ze net zijn geplukt. Zo vanuit de tuin naar de keuken om ze te wassen en dan klaar te maken, daar kan echt maar weinig tegenop. Radijs net uit de grond, of bessen net van de struik.
   Met zelf verbouwen weet je in ieder geval wat er in zit en dat er geen zooi wordt toegevoegd, het geeft je een beetje onafhankelijkheid, zorgt voor lichaamsbeweging, leert je zaken over de natuur en is lekkerder. Wat wil je nou nog meer?

  • “Daar we ook een enorme droge zomer hebben gehad, wat ook niet bevorderlijk is voor volgroeide grote vruchten/groentes.”

   Salut Qvic,

   Mmm, hier, N-Frankrijk niet zo.
   Heb mijn appeloogst net achter de rug, alles hoogstam, authentieke streekgewassen.
   Had een appel van 568 gram, en meerdere groter dan voorheen, en geloof me, de zomerdroogte speelt hier ook.
   Tevens zo in de moestuin, ales bio enzo, nog nooit kunstmest gebruikt, alles organisch naar evenbeeld van moeder natuur.
   Maar op de akkers van de landbouwvernietigers sterft de mais alvorens te rijpen, komt het koolzaad niet op gang(een groenbemester!) etc.
   Maar niet getreurd want de Franse roverheid geeft ongevraagd schadevergoedingen, weggeroofd bij Jean met de pet.
   Dus geen hond die er wakker van gaat liggen.
   Alles is corrupt.
   Doen wij mee of niet meer?

 7. Die fabrikanten zien de bui al wel hangen en willen nog even snel extra winst binnenharken. Logisch op zich, want als men straks geen geld heeft voor huur en verwarming dan geldt dat ook voor eten. En dan is snoepgoed en soda het eerste waarop (flink) bespaard kan worden.
  Eigenlijk zie ik dat als een gunstige ontwikkeling; minder snoep, snacks, soda kan alleen maar een gunstig effect op de gezondheid hebben.
  Niet dat ik mensen hun pleziertje niet gun, men moet zelf maar weten wat men vreet, maar als ik zo eens rondkijk en zie wat mensen aan dergelijke zooi vreten dan kan het me niet verbazen dat zo veel mensen zowel lichamelijke als psychische klachten hebben. En te veel mensen zijn opgegroeid met het idee dat het normaal is om constant dergelijke troep te eten.

  • Onze boekjes over vierkante metermoestuin weer bovenhalen. Met 4 bakken komt ge een jaar rond. Als ge het goed inplant is het ook geen helse tijdverslindend werk.

  • Raad eens waarvandaan die bevoorraad worden….

   Natuurlijk: inflatie betekent dat de prijs van import vlot omhoog gaat; logisch.
   Maar in de supermarkten straks ook geen vlees/vis/melk meer; de koelers mogen niet aan binnenkort…..

   Geeft niks; heb geen medelijden met de moffen; zij willen “das vierte Reich”, dwingen europa to betaling van USA wapens; weigeren import van gas en olie en electriciteit van RU, dus waar klagen ze over????

   Laat ze lekker verrekken; ze krijgen wat ze verdienen.
   Anders?
   Dan de linksen eruit trappen., RU de exuses aanbieden voor de sancties, en smeken om gas.

   De nazi’s aldaar hadden niet zo’n grote bek in 1999 toen ze Servie bombardeerden zonder mandaat van de UN.

 8. Als Duitsland de EU loslaat en gewoon draait op eigen kracht zonder boycotten van corrupt USA tegen rusland dan zijn alle energie problemen en voedsel tekorten in een klap opgelost……Het zijn een paar Nazies in brussel die de rest van het EU zooitje beinvloeden dat kost wat kost de Oekraine bij de EU DAN WEL BIJ NATO OF NAVO MOETEN KOMEN! De eu pers vrijheid is ontnomen door subsidies van corrupte regeringsleiders in Europa? Ook de schurken van retailers in de EU slaan een groot slaatje eruit van deze USA/EU waanzin met de bedoeling de wereldbevolking uit te roeien door Hongernood te verspreiden en ontberingen en ziekten verspreidingen en natuurlijk coranaspuiten campagnes

 9. Weg met het gazon leg opnieuw een groententuin aan. Zet wat kippen op. Honden en katten kunnen dan ook eens echt eten proeven in plaats van die verbrande korrels die ze nu eten. Kelloggs en Cola en Mars zijn eigenlijk vergif, veel te veel suikers. Misschien worden mensen zich nu bewust van de viezigheden die de meesten als voeding beschouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in